Lintukoto logo

Lintukoto / Agora / Helsinkiläiset ovat omahyväisiä paskiaisia

Lintukoto etusivu > Agora > Kaikki kirjoitukset
Päivän sana: iibis: eräitä haikaralintuja
10 käyttäjää paikalla, sivulatauksia 17/min.

Lisää kirjoituksia aiheesta Yhteiskunta tai muista aiheista.

Tiivistelmä: Suomessa saa ja melkein pitääkin olla tyytyväinen koti- tai asuinseutuunsa - kunhan se paikka ei ole Helsinki. Muuten on omahyväinen paskiainen. 4 636 lukijaa, joista 581 eli 13% on antanut arvosanan (7).

Helsinkiläiset ovat omahyväisiä paskiaisia

Tietyissä porukoissa, kun tulee puhe kotipaikasta, ja jos joku sattuu olemaan Helsingistä, on yleinen oikeus tai peräti velvollisuus leimata kaikki helsinkiläiset nokka pystyssä kulkeviksi, itsekeskeisiksi, itseään täynnä oleviksi ääliöiksi. Tällaisia “totuuksia” laukovat eivät kuitenkaan koskaan itse ole omahyväisiä, mutta silti heillä on varaa asettaa itsensä muiden yläpuolelle ja laukoa näitä “ikuisia totuuksiaan” muista, etenkin helsinkiläisistä. Koskaan ei kuitenkaan ole sattunut, että tällainen omahyväinen helsinkiläinen olisi siinä keskustelussa mukana, eikä usein sellaista ihmistä osata edes nimetä, mutta silti “ne kaikki” ovat samanlaisia.

Mutta auta armias jos joku helsinkiläinen erehtyy sanomaan yhdenkin kielteisen asian jostain paikkakunnsta (ei edes sen ihmisistä)! Kotiseuturakkaus nousee arvoon arvaamattomaan. Helsinkiläisen kotiseuturakkaus on vaan omahyväisyyttä ja itsekeskeisyyttä, muille ihmisille se on tervettä ja luonnollista. Se, että ei halua asua vaikkapa Säynätsalossa ei tarkoita, että Säynätsalossa sinänsä olisi mitään erityistä vikaa, mutta en usko, että paikkakuntana se olisi sellainen, jossa haluaisin asua. Täytyy toki mainita, etten ole siellä koskaan asunut, enkä edes käynyt, joten voin olla väärässäkin.

Olen paljon pohtinut tätä asiaa. Helsinkivastaisuus tulee joiltain ihmisiltä esiin välittömästi, paljon ennenkuin kukaan edes ehtii sanomaan mitään kantaa mistään paikkakunnasta. Jos on itse oikeasti tyytyväinen kotipaikkaansa niin miten muiden kotipaikat edes voivat niin ärsyttää? Suoraan sanoen, minulle on ihan yksi lysti missä muut haluavat asua; jos se heitä miellyttää niin kaikki on hienosti, oli se paikka sitten Helsinki, Säynätsalo tai Ouagadougou (Burkina Fason pääkaupunki). Tämäkään ei joillekin tunnu riittävän, ilmeisesti ainoa keino heillä tuntea ylpeyttä tai hyvää mieltä omasta kotipaikastaan on omahyväisesti sanoa helsinkiläisiä omahyväisiksi. Se on surullista ja säälittävää.

Täysin hatusta vedettynä esimerkkinä: jos vaikka kaikki tamperelaiset olisivat ahneita sikoja, niin suoraan sanoen se ei minua kovinkaan paljon liikuttaisi. Heillä olisi siihen täysi oikeus, eikä minulla olisi mitään oikeutta sanoa heille, miten heidän pitäisi elää ja olla. Joten, vaikka helsinkiläiset olisivatkin itsekeskeisiä – en ole muuten koskaan löytänyt tälle väitteelle todisteita vaikka olen niitä etsinyt – niin sekään ei tunnu riittävältä syyltä moiseen katkeruuteen. Nimenomaan katkeruuteen, muuta nimeä en tälle ilmiölle keksi.

Onko Helsingin vaikutusvalta liian suuri, onko liian moni tuttu halukas muuttamaan Helsinkiin tai johonkin muuhun kaupunkiin...? En todellakaan osaa sanoa. Yksi vaihtoehto on se, että Helsinki tosiaan maksaa noin kolmasosan verotuloistaan muiden Suomen paikkakuntien tukemiseen, ja silti kunnallisveroprosentti ei Helsingissä tai muissa suurissa kaupungeissa ole kovinkaan suuri. Onko se katkeruuden syy, että oma rakas kotiseutu ei kykene itseään elättämään, riippumatta siitä kuinka rakas se sattuukaan olemaan? Vai onko se, että joku helsinkiläinen ei ole halukas muuttamaan toisen rakkaalle kotiseudulle, niin suuri henkilökohtainen loukkaus, että sen takia kaikki helsinkiläiset voidaan leimata paskasakiksi? Jos niin taas on, niin miksi tämän helsinkiläisen mielipide saa noin suhteettoman painoarvon, varsinkin kun sehän ei tarkoita, että siinä paikkakunnassa olisi mitään erityistä vikaa – se ei vaan tälle yksilölle syystä tai toisesta sovi.

Minä en tiedä, kertokaa se minulle. Millä perusteella helsinkiläisiä sanotaan itsekeskeisiksi, ja ennenkaikkea, vaikka he sitä olisivatkin, miten ihmeessä se kaivaa teidän napojanne niin paljon? Enkä nyt suinkaan tarkoita läheskään kaikkia ihmisiä, vaan varsin äänekästä vähemmistöä. Eivätkä kaikki helsinkivastaiset suinkaan ole “maalta”, vaan osa asuu ihan Helsingissäkin, tai muissa isommissa kaupungeissa. On toki paljon juttuja Turusta ja Tampereesta, mutta käsittääkseni niissä ei olla kuitenkaan ihan vakavissaan. En osaa sanoa.

Mitä enemmän Helsinkiä tai muita itselle vieraita paikkoja mollaa, sitä vahvempi osoitus se on siitä, että on itse tyytymätön kotiseutuunsa tai asuinseutuunsa, sillä mistä muualta tällainen vimma voi saada alkunsa. Suomessa saa ja melkein pitääkin olla tyytyväinen koti- tai asuinseutuunsa – kunhan se paikka ei ole Helsinki. Muuten on omahyväinen paskiainen.

-Aapo Puskala, 9.7.2004

Arvosanajakauma
4
5
6
7
8
9
10
Kaikki 73 kommenttia
Kommentit
#881

En usko, että helsinkiläisyys niin kovin ärsyttää. Olen omassa työssäni kyllä kuitenkin huomannut, että jos luentojeni kuulijakuntana on helsinkiläisiä, tietynlainen

kovuus ja kyynisyys ovat yleisempiä kuin silloin, kun olen tekemisissä vaikkapa siilinjärveläisten kanssa.

Olisiko kysymyksessä kuitenkin varautuneisuus, joka kehittyy vähitellen yksilölle silloin, kun hän kohtaa kovin monenlaisia ihmisiä lähiympäristössään. Olisiko nk. helsinkiläisyys eräänlainen “suojakerroin”, koskapa vähänkin paremman tutustumisen jälkeen Helsingissä asuvat suomalaiset kuitenkin näyttävät edustavan samanlaisia arvoja

kuin muutkin suomalaiset ?

-Vekito, 10.7.2004

#885

Itse helsingissä syntyneenä ja siellä jäkeenpäinkin pariin otteeseen asuneena toteaisin lähinnä muualta helsinkiin muuttaneiden pitävän itseään nyt “kovina jätkinä” kun asuvat suurkaupungissa vaikka eivät ole suurkaupunkia nähneetkään. No eivät toki kaikki sillä stadissahan asuu paljon “stadin kundeja kuopiosta”. Mutta usein käydessäni synnyinkaupugissani tulee helposti vastaan pieneen vähemistöön kuuluvia (usein muualta muuttaneita) epävarmoja ihmisiä, jotka vaikuttavat oman epävarmuutensa peittääkseen ylimielisiltä. “Oikeissa” suurkaupungeissa en tällaista ilmiötä ole havainnut.

-xyz, 10.7.2004

#886

Ja on vielä selviö, että pienessä kyläyhteisössä asunut tulee varauteeksi, kun yhtäkkiä alle kilometrin päässä onkin toinen ihminen. Helsinkiläisten kanssa tulee paremmin toimeen niin liikenteessä kuin kasvotustenkin kuin paikkakunnilla, joissa ei ole totuttu naapurin olevan alle tuon mainitun kilometrin päässä.

-xyz, 10.7.2004

#887

Kyllä on aivan ihanaa, kun tänne minun kotikonnuille Pohjois-Karjalaan on muuttanut aitoja helsinkiläisiä. Täällä heihin voi paremmin tutustua kiireettömässä ympäristössä. Vaikutelma helsinkiläisten omahyväisyydestä tulee juuri siitä kiireestä, joka tarttuu lappalaiseenkin Helsingissä. Koska näitä paljasjalkaisia stadilaisia on loppujen lopuksi aika vähän, niin näinköhän nämä kärkkäimmät arvostelijatkaan heitä tuntevat vaan tulevatkin haukkuneeksi savolaista stadilaista. :-)

-Minna, 10.7.2004

#907

En ole Hesasta eikä minulla mitään erityistä Hesalaisia vastaan ole. Ehkä muiden paikkakuntien asukkaiden mielestä he ovat “itsekeskeisiä” koska osittain ymmärrettävästi ajattelevat ettei muualla Suomessa mitään ole eikä tarvitse olla, asuuhan pääkaupunkiseudulla eniten ihmisiäkin. Valitettavan usein Hesalaiset tuttavani ovat hyvin haluttomia esim. lähtemään pääkaupunkiseudulta – kun porukalla suunnittelee tapaamista, saavat kaikki muut tulla Hesaan vaikka Tampere olisi “puolimatkassa”.

-Tuulisti, 14.7.2004

#913

Minulle helsinkiläisiä ovat kaikki pääkaupunkiseudulla asuvat. Olen työskennellyt vuosia Helsingissä ja Vantaalla, mutten koskaan ole asunut 100km lähempänä pääkaupunkiamme. Suomea ammatikseni kiertäneenä pidän helsinkiläisiä selkeästi kiireisimpinä kuin muita suomalaisia. Ehkä ison kaupungin kiihkeä elämänrytmi tarttuu asukkaisiinsa, mutta en tiedä mitään mitä sillä kiireellä olisi ehditty tekemään ennen muita.

Helsinkiläiset vaativat eniten. Jos firman piha ei ole lumisateen jälkeen aamulla aurattu, niin siitä lähtee heti valitus. Muualla Suomessa asiaa ei noteerata mitenkään. (esimerkki on tietoisesti melko kärjistävä). Helsinkiläinen kuluttaja on myös vaativa. Palvelu tai tuote pitää olla täsmälleen odotusten mukaista. Pohjoisempana riittää, että saadaan palvelua ja ymmärretään myös yrittäjän virheitä.

-120000 km vuodessa, 16.7.2004

#915

siis toi on niin totta!!!

-laura, 16.7.2004

#920

Helsinkiläisiä vaivaa turhamaisuus. Ulkonäkö, vaatetus, asunto, auto ja kaiken muunkin ulkoisen mammonan pitää viestittää jotain “parempaa”, koska sillä perusteella sinut arvioidaan kaupungilla. Pienillä paikkakunnilla sinut tunnetaan tai edes jollain tasolla tiedetään ja silloin ei ole merkitystä sillä mitä omistat vaan kuka olet ihmisenä. Paskat ihmiset voivatkin kätkeytyä suurkaupungin hälinään ja halutessaan kuulua johonkin parempaan, menevät hienoissa vaatteissa vaikka oopperaan tai muuten vaan näyttäytyvät muille muka vauraina maailman omistajina. Pieniin kuntiin ja kyliin on näin ollen jäänyt se kansakunnan kerma jolla pää toimii ja elämä on tasapainossa. Ei tarvitse paeta todellisuutta kaupunkiin koska olet sinut itsesi kanssa. Eikä sinun tarvitse esiittää mitään kellekkään.

-Tasapaino, 18.7.2004

#924

Ei ollenkaan hullumpaa tekstiä :) En ole hirveästi ilmiöön törmännyt, mutta onhan tuo jokseenkin naurettavaa. Minä pidän Helsingistä, ja minun puolestani ihminen saa asua vaikka Pariisissa, eikä minun sitä tarvitse mollata, vaikka Pariisi nyt selvästikin on Helsinkiä suurempi ja kulttuurisempi kaupunki.

-Leitha, 19.7.2004

#933

Mä oon omahyväinen paskiainen. Yhyy.

-Anonyymi, 21.7.2004

#969

Helsinki on paska. Tampere on hyvä.

-Tampereen poika., 27.7.2004

#975

En nyt oikein saanut selvää tuosta että kumpaa mieltä olit..? Joka tapauksessa kymppi koska mun mielestä minulla on täysi oikeus sanoa helsinkiläisiä omahyväisiksi paskoiksi koska he sanovat kaikkia kehä 3 ulkopuolella asuvia junteiksi jotka kävelevät heinähattu päässä ja oljenkorsi suussa lehmän kanssa. En tietenkään leimaa kaikkia vaan niitä jotka niin tekevät.

-Hazard, 29.7.2004

#979

Suurin syy miksi helsinkiläisistä ei pidetä on leveä stadin slangi. Se kuulostaa muiden suomalaisten korvaan ärsyttävältä leveilyltä, vaikka puhuja olisikin nöyrä ja mukava ihminen.

Toiseksi minua ärsyttää (ja olen monesti tavannutkin) stadilaisten kuvittelu, että he asuvat jossain metropolissa. Jestas sentään Helsingissä on maailman lyhin metro. Keskustan ehtii kiertää jalkasin ilman suurempia ponnisteluita. Kävisivät stadin friidut kundit katsomassa Pietaria niin ymmärtäisivät mikä on suurkaupunki ja mikä pikkukaupunki

-Drunkenstein, Manse, 29.7.2004

#980

Onkohan tämä keskustelu loppujen lopuksi sama kuin “Amerikkalaisetko ylimielisiä?” keskustelu.

Helsinki johtaa Suomea ja muita suomalaisiä tämä kyrsii. Amerikka johtaa maailmaa ja muun maalaisia ärsyttää.

-Anonyymi, 29.7.2004

#984

Mikäköhän mulla on, kun olen asunut koko pienen elämäni kainuussa ja en oikein perusta muista oman kylän porukoista. Mietin, että kun muutto jonnekin muualle on edessä, niin muuttaisin mieluummin pohjoiseen, kuten Rovaniemelle tai Tornioon, kuin etelään. Kaiken lisäksi olen vahingoniloinen, kun etelässä sataa vettä ja pohjoisessa ollaan hellelukemilla....

Outoa, eikö?

-Latska, 29.7.2004

#990

Outoa ja outoa. Hyvä vaan että on ihmisiä erilaisia, toiset haluavat pohjoiseen toiset etelään, toiset kaupunkiin toiset maalle.

Jos stadinslangi on suurinn syy helsinki-vihaan on se täysin naurettava. Voin sanoa että itse pidän melkein kaikkia murteita hauskoina ja ihmeellisinä, mutta en ärsyynny niistä. Puhukoot miten haluavat! Tuo on totta, että toiset helsinkiläiset luulevat että Suomi on täyttä maaseutua Helsingin ulkopuolella. Asiahan ei tietenkään näin ole, mutta onhan se totta että suomessa on paljon maasutua, ja suurin osa kaupungeista, ovat naurettavan pieniä, verrattuna Helsinkiin, saatikka sitten johonkin New Yorkiin. En kuitenkaan usko että kaikki helsinkiläiset ovat itsekeskeisiä paskiaisia, joilla ei ole minkäänlaista käsitystä mistään.

-Leitha, 30.7.2004

#1023

en tunne ketään jolla olisi oikeasti jotain helsinkiläisiä vastaan enkä ole muistaakseni koskaan semmoiseen henkilöön törmännyt. eivät he ole sen kummosempia kun muutkaan... mutta taisin erottaa hienoista katkeruutta aapon “äänessä” tuota tekstiä lukiessani

-anonyymi, 6.8.2004

#1033

Ööö... ja tämä ei siis koske mitään muuta paikkaa Suomessa? Kuopiossa vedetään takuulla turpaan suomenruotsia solkkaavaa pietarsaarelaista kun tämä erehtyy olemaan ylpeä omasta kotipaikastaan ja vaikka kummastelemaan savolaisia tapoja. Sama toimii toisinkin päin. Mitenkäs käy kun saapuu Helsinkiin puhuen reilusti turkulaista murretta ja kertoo viihtyvänsä paremmin Turussa kuin Helsingissä? Niin ja milläköhän perusteella esim. turkulaisia mollaavissa jutuissa ollaan sen vähemmän tai enemmän vakavissaan kuin helsinkiläisistä kertovissa jutuissa? Varmastikin Helsinki saa syyttään osan niistä kaunoista mitä ihmiset kantavat valtion hallintoa kohtaan, koska maatamme johdetaan Helsingistä käsin, mutta muuten tämä kirjoitus tuntuu minusta kovin perusteettomalta. Ja olisiko se sitten ihme jos maaseudun ihmiset katkeroituvat kun heiltä viedään kaupat, koulut ja muut palvelut ja Helsinki sen kuin porskuttaa? Tiedän kyllä että objektiivisesti kirjoittaminen on käytännössä mahdotonta ja sitä on yleensä turha tavoitella, mutta olenko väärässä väittäessäni että tästä kirjoituksesta puuttuu oleellisia näkökulmia?

-Kone, 9.8.2004

#1034

Ei Helsinkiläisten tarvi välittää mistään semmoisista pikkuseikoista.

-Anonyymi, 10.8.2004

#1047

Hassua, etten ole itse törmännyt tämmöiseen Helsinki-vastaisuuteen...

-Anonyymi, 15.8.2004

#1149

Kyllä mua ainakin kyrsii kaikista eniten just oma paikkakuntani. Ihmiset, ympäristö, asenteet. Olin iloinen kun muutin pois.

-n19, 7.9.2004

#1157

Minua taas vituttavat tuollaiset n19:n kaltaiset tyypit, jotka haukkuvat oman paikkakuntansa heti, kun ovat muuttaneet sieltä pois.

-X, 8.9.2004

#1159

Olen itse pienehköstä pohjoisen kaupungista, ja minä en pidä helsinkiläisistä ihmisistä noin yleensä ottaen. Siellä ihmiset ovat kuin robotteja, kulkevat paikasta a paikkaan b, katse ei käänny mihinkään suuntaan, ketään ei väistetä. Ja kun siellä uskaltautui nauramaan, niin tuli tunne kuin olisi tehnyt kauhean kaardinaalivirheen.

Etsiessäni tiettyä paikkaa, kyselin ihmisiltä.. Kukaan ei tiennyt siellä missä on yksi tunnettu ravintola. (olin selvinpäin) Lopuksi näin onneksi poliisin, joka neuvoi tien sinne, joka oli loppujen lopuksi hyvin lähellä.

Tänne on eksynyt muutaman kerran pääkaupungista ihmisiä, miehiä, joita olen tavannut ravintolassa, ja siellä ollaan niin korostettu sitä, että kuinka HÄN on stadista. Ja kun ei mitään reagointia, niin monia yrityksiä uudelleen.

Ehkä olen ollut siellä Helsingissä aina väärään aikaan ja väärässä paikassa. sillä täytyyhän siellä olla mukaviakin ihmisiä. Emme vain ole sattuneet kohtaamaan.

Nyt minusta ajatellaan että olen joku paska nirso ihminen, mutta tulen hyvin toimeen ihmisten kanssa ja ammattini on hyvin sosiaalinen.

-Päivi, 8.9.2004

#1162

“Minua taas vituttavat tuollaiset n19:n kaltaiset tyypit, jotka haukkuvat oman paikkakuntansa heti, kun ovat muuttaneet sieltä pois.”

Ensiksi. Sä tuskin tiedät mun paikkakunnasta mitään. Toiseksi. Se on mun paikkakunta. Saan haukkua sitä jos haluan. Kolmanneksi. Arvostelin ko. paikkakunnan elämänmenoa kohtalaisen näkyvästi ja omalla nimelläni kauan aikaa, jo asuessani siellä.

Alkoiko vituttaa lisää?

-n19, 8.9.2004

#1163

n19: Vitun kusipää, sanoinko edellisessä viestissäni, että tietäisin jotain sinun paikkakunnastasi? En. Sanoin näin: “Minua taas vituttavat tuollaiset n19:n kaltaiset tyypit, jotka haukkuvat oman paikkakuntansa heti, kun ovat muuttaneet sieltä pois.” Ei mitään “tiedän paikkakunnastasi kaiken” -paskaa. Että ole vain hiljaa siellä.

-X, 9.9.2004

#1164

Koska editointi ei onnistu, joudun kirjoittamaan uuden viestin:

Miksi nämä entisen asuinpaikkansa haukkujat eivät voi pysyä siellä, missä on hyvä olla? Minkä helvetin takia sitä pitää tulla esim. Helsingistä Kullaalle ja haukkua Kullaa “paskaksi” vain sen tähden, ettei siellä ole vaikkapa rockbaareja? Pysyisivät siellä, missä niitä menomestoja on – ei kaikkea voi saada joka paikasta.

Ja n19: en tiennytkään että omistat oman paikkakuntasi.

Mutta nyt tämä herra vaikenee. Olen puhunut. Piste.

-X, 9.9.2004

#1207

“n19: Haistapa vittu” Olipas aikuismainen kommentti.

Kaikki eivät voi olla tehdyistä päätöksistä samaa mieltä. Jos isopösöjen päätökset vituttavat, miksi sitä ei saisi sanoa? Onko vittumainen kusipää, jos kertoo mielipiteensä? Jos on eri mieltä, pitäisikö vaan olla hiljaa ja nuuhkia vittua? Aina ei voi eikä tarvitse olla kotiseuturakas. Paikkakunnassani on paljon hyvää, mutta myös paljon huonoa. Miksi suhtaudutte tähän asiaan noin aggressiivisesti?

-n19, 20.9.2004

#1216

Nimimerkille “n19”.

“Olipas aikuismainen kommentti.

Miksi suhtaudutte tähän asiaan noin aggressiivisesti?”

Tässä lainaus aiemmasta kirjoituksestasi:

“Sä tuskin tiedät mun paikkakunnasta mitään.”

Oliko tuo muka “aikuismainen” kommentti? Voi olla, etten tiedäkään paikkakunnastasi, mutta kirjoituksesi sävy oli kyllä kaikkea muuta kuin “aikuismainen”. Ja minusta on täysin turhaa puhua “aikuismaisuudesta”, koska myös aikuiset käyttävät kirosanoja ja haistatteluja. Eivät tietenkään kaikki, muttei myöskään jokainen nuorison edustaja.

Mielipiteitä on, ja tottakai saa kertoakin, mutta kirjoituksesi sävy oli mielestäni vittuileva. Kuten sanoin, vihaan syvästi ihmistä, joka muuttaa pois omalta paikkakunnaltaan, tulee myöhemmin käymään siellä ja haukkuu sen paskaksi. Miksei ihminen voi pysyä siellä, missä on hyvä olla?

Ja kotiseuturakkaudesta: tuntuisiko itsestäsi kivalta, jos asuisit paikkakunnalla, josta todella pidät, ja sitten joku tulisi sanomaan päin naamaa: “Vittu, että sinäkin asut paskalla paikkakunnalla saatana”? Tuskinpa.

Mutta tosiaan, nyt en jaksa enää jauhaa tästä asiasta. Voitte toki vastata :)

-X, 23.9.2004

#1241

On eri asia vittuilla vittuuntuneena, kuin haistatella suoraan.

Mun kohdalla tilanne meni niin, että iän karttuessa tulin enemmän ja enemmän tietoiseksi kotipaikkakuntani päättäjien päätöksistä. Huonoista päätöksistä. Järjetön rahan haaskaus sekä ihmisten kyttäys vitutti. Muuten paikassa ei ole juuri vikaa, siellä asuu monia minulle tärkeitä ihmisiä ja olen edelleen siellä kirjoilla.

Sitten jouduin muuttamaan pois opiskelujen vuoksi. Käyn usein tapaamassa perhettäni ja kavereitani ja nautin olostani. En siis ole ihminen, joka “muuttaa pois omalta paikkakunnaltaan, tulee myöhemmin käymään siellä ja haukkuu sen paskaksi.”

Voitko sinä rehellisesti sanoa, että mielestäsi on erittäin järkevää ja välttämätöntä rakentaa 14 000 asukkaan kuntaan esim. laskettelukeskus, hiihtoputki (kunnassa ei edes ole vakavasti otettavaa hiihtojoukkuetta) jne, kun samaan aikaa tusina koulua kaipaa kipeästi remonttia ja terveydenhoito mättää? Mitä mieltä olet isosta nestekaasuvarastosta 1km päässä ydinkeskustasta?

-n19, 29.9.2004

#1271

Ihmetytti vähän, kun muutama päivä takaperin meteorologi Pekka Pouta totesi uutislähetyksessä asian, joka pisti minun vereni kiehumaan.

“Sää kylmenee noin kymmenellä asteella, mutta ONNEKSI vain pohjoisessa sataa lunta.”

Onko siinä jotakin onnea, kun jossakin päin Suomea tulee lunta taivaalta? Ei minun mielestäni.

-Latska, 7.10.2004

#1577

Miksi ihmiset edes jaksavat tehdä asiasta NÄIN suuren haloon? itse helsingissä ikäni olen asunut ja oikeasti suurkaupunkeihin verrattuna tämä Suomen pääkaupunki ei ole mitään. Tykkään kyllä kovasti, mutta niin tykkään myös Turusta ja Tampereestakin yms yms yms. eikait siinä, mielenkiintoisia kommentteja niistä “hesalaisista”...

-pirjo, 21.12.2004

#1660

Hyvä Aapo. Kerroit että “Helsinki tosiaan maksaa noin kolmasosan verotuloistaan muiden Suomen paikkakuntien tukemiseen”. Mistähän nämä verotulolot ovat lähtöisin? Yritysten helsingissä sijaitsevien pääkonttorien muulta suomelta keräämä “Management Fee”. helsingissä sijaitsevan Eduskunnan ja hallituksen kulut koko Suomesta kerättävillä veroilla. helsingissä sijaitsevat ministeriöt koko Suomesta kerättävillä veroilla. helsingissä sijaitsevat päävirastot koko Suomesta kerättävillä veroilla. Oletteko TE OMAHYVÄISET PASKIAISET koskaan ajatelleet montako teikäläistä työpaikkaa kustannetaan koko muun Suomen selkänahasta.

-Orange, 15.1.2005

#1839

Näin sitä ylpeiden suomalaistenkin keskuudessa on vielä pientä rotujakoa... Valitettavasti olen törmännyt moneen urpoon stadilaiseen, joiden mukaan ei ole elämää kehä III:n ulkopuolella. Samojen urpojen 15-vuotialle lapsille sai vielä opettaa eroa kuusen ja männyn välillä. Mutta ällös huoli: On niitä mukaviakin stadilaisia, jotka kykenisivät asumaan muuallakin.

-Anonyymi, 20.3.2005

#1869

“kuka selittää tollast paskaa se kuka kirjotti ton fuck off!!!”

Onpas taas äärimmäisen järkevää tekstiä.

-Anonyymi, 31.3.2005

#1904

Yksi osasyy helsinkiläisten “ainaiseen valittamiseen” lienee asioiden hoitamattomuus, esimerkkinä tämä firman pihan auraaminen. Jos ei aurausta kuulu eikä näy, niin kyllä siitä voi sanoa. (menee taas asian vierestä, älkää antako sen häiritä.)

-Gee, 15.4.2005

#1919

helsingin kaupunki saa niin paljon rahaa isoitten tehtaitten kautta joilla on konttori helsingissä mutta paljonko ne konttorit saastuttaa?ja tehdas sijaitsee lapissa.että haistakaa paska.KÄRPÄT VOITTI!KÄRPÄT VOITTI!KÄRPÄT VOITTI!ihan kivoja ootta senki etelänvarekset!

-lapinpölhö, 20.4.2005

#1920

huomisen sää tiedote.lapissa kylmää ja räntää.(oikeasti jossaki käsivarressa sattaa puukkkoja ja muualla lapissa paistaa aurinko.)keskisuomessa suht hyvä keli,pikkasen saattaa arska näkyä.(keskisuomihan tietysti alkaa jyväskylän paikkeilta ja loppuu kehä kolmoselle.)ja eteläsuomi eli alue johon tamperekaan ei pääse:aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta,linnut laulaa ja terassit on täynnä ihmisiä,kyllähän se tommonen huhtikuinen helle pistää pikkasen janottammaan.eli hesassa 15+ ja muut jääki pahasti pakkasen puolelle,mutt mitä niistä...

-mette tämmönen, 20.4.2005

#1928

Lapinpölhö: 60% pääkaupunkiseudun verotuloista menee muualle Suomeen.

Toisekseen: aikanaan tein puhelinhaastattelijan hommia lukion ohessa; töykeimmät kommentit ja haistattelut tulivat Oulun läänistä. Helsingistä ei ainuttakaan.

-teteter, 24.4.2005

#1940

teteter:voi olla että helsingin verorahoista menee 60% muille kunnille,mutta jos esim. outokummun tehtaan konttori sijaitsisi torniossa,jossa on eniten tuotantoa outokummuntehtaista(jos et sattunut tietämään)niin voi olla että tornio ei tarvisi nuita helsingin almuja.otan kyllä selvää pitääkö tuo 60% edes paikkaansa! -lapinpölhö

-Anonyymi, 24.4.2005

#1947

Ei voi muuta sanoa kuin että aika katkeralta JOTKUT viesteistä kuulostavat :)

-Helsinkiläinen, 27.4.2005

#1955

Ei voi muuta sanoa kun että todella säälittävää. Miten voi noin vuoden kinata tästä aiheesta? Olen keskustellut tästä niin useasti “maalaisten” kanssa. Kaikki tässä maassa olevat on Suomalaisia! Paikkakunnillamme on kiven heittämän välinen ero! Mitä väliä on mistä on kotoisin? Kenties katellisuus... Ja miksi vaivata päätä?

Ehdotan vain kaikille, lukekaa tää koko palsta läpi ja miettikää mikä on tyhmää ja keillä on avarakatseisimmat näkemykset? Tämä saa todella hermostumaan!

-Helsingistä, pitäisikö hävetä?, 3.5.2005

#2003

Helsinkiläisissä ja Helsingissä on liikaa ihmisiä ja ilmiöitä, jotka leimaavat pääkaupungin ja stadilaisuuden kusipäisyyden ja öykkäröinnin mekaksi. Esimerkkeinä HIFK, Harry Harkimo, Klaus Bremer, slangistaan turhan ylpeät syntyperäiset, ikuinen narina siitä, että muiden menoja pitää maksaa, keskustan rakentaminen, stadivihreys, kaisaniemen puisto, Helsinginkatu.

-einas ja joonas, 26.5.2005

#2005

Uudenmaan voisi julistaa itsenäiseksi. Saisivat juntit sitten marista keskenään metsässä.

-Ei tukia, 27.5.2005

#2014

“elämä on” viestin kirjoittanut. Olet siis muuttanut jostain kauempaa Helsinkiin ja palaat juurillesi? Päätellen vaan, että HESASTA ei taida sanoa Helsinkiläinen. Älä anna kommentia aiheeseen jta et vaivaudu käymään edes lävitse. Sen kyllä itsekkin tajusit, ihan hyvä.

“Landet”, ettikää elämä. miksi etsiä vikoja pmasta maasta kylien keskeltä. Tää on niin vitun pieni paikka että aivan sama kuka asuu pellolla ja kuka kerrostalossa. Kaiken takana on vain kateus, mistä? Kertokaa te metsien sorretut mihet. Älkää “maalaiset” muuttako tänne vaan yrittäkää perustaa infrastruktuuria sinne päin niin ei kaikki olla kohta täällä.

Kiitos

-Niin, 30.5.2005

#2102

Herra Puskalan olisi hyvä tietää että SÄYNÄTSALO ei ole paikkakunta vaan JYVÄSKYLÄN KAUPUNGINOSA! Eli ylimielinen,tietämätön HELSINKILÄINEN kirjoittaja!

-Marko, JKL, 29.6.2005

#2105

Ohos, I stand corrected. En koskaan tuota tarkistanut, Säynätsalo tuli vaan ensimmäisenä mieleen paikasta “jossain Suomessa”. Jätän kuitenkin sen korjaamatta, ehkä ihan hyväkin virhe, kesti nimittäin ilmeisen kauan että kukaan sitä huomasi. Kiitos korjauksesta Jyväskylän Marko!

-Aapo, 29.6.2005

#2127

Helsinki on mun kaupunki. En tiedä mitä te landet oikein purnaatte ;)

-stadilainen, 2.7.2005

#2151

“Uudenmaan voisi julistaa itsenäiseksi. Saisivat juntit sitten marista keskenään metsässä.”

-ja sitten joku ihmettelee, että miten kummassa helsinkiläisiä voidaan pitää omahyväisinä kusipäinä?

Miettikääpä tosiaan sitä.

--Sus-, 13.7.2005

#2158

Hyvä Aapo! Olen syntynyt Helsingisä ja Helsinki on lapsuuteni maisema. Suomenlinna ja lähisaaristo, Linnanmäki ja Korkeasaari. Mustikkamaan lämmin hiekka ja rantakallioiden tuoksu. Kauppatorin mansikat ja herneet, Stockmanin jouluikkuna. Kerro näistä lapsuusmuistoistasi niille, joille Helsinki on vain kiirettä ja ihmisvilinää, niin huomaat ettei Helsinki saisi olla kotikaupunki. Jotenkin vain ihmiset vaikenevat ja vaivaantuvat. Se mikä toisille on ehkä turistina koettua maisemaa on meille syntyperäisille kotiseutu, siinä missä Kuusamon tai Kittilän maisemat joillekin. Itse en halua asua kaukana Helsingistä, mutta en myöskään halua loukata muita ja arvostella heidän valintojaan.

-Elvi, 13.7.2005

#2193

Mun mielestäni toi pöndejen purnaus johtuu pitkälti siitä että sillä pönkitetään yhteenkuuluvaisuuden tunnetta ja samalla piilossa kehutaan sitä omaa pitäjää. Kansakuntana suomalaiset vittuilevat kollektiivisesti ryssille ja ruotsalaisille. Sama juttu, eikä siinä mitään.

Appiukon (Kuopiolainen) vittuillaan avoimesti kun tavataan, minä haukun sitä kieroksi ja se haukkuu hesan pelleksi. Hauskaahan se on kun on vain järkeä päässä ottaa asiat huumorilla. Valitettavasti olen joutunut kerran turvautumaan itsepuolustukseksi väkivaltaan, kun Kymen läänissä takavuosina käydessäni, joku takatukkainen mopomies alkoi vittuilemaan ja kun virnuilin takaisin niin kävi päälle.

Ei muuta kuin pöndet vittuilkaa vaan, kyllä me vittuillaan takaisin (jos jaksetaan) ;) Mutta koittakaa kestää leikki jonka aloitatte, meillä kun ei mitään tarvetta ole oikeasti suuttua jos Stadia haukutaan niin me kyllä jaksetaan vittuilla vaikka vähän pidempäänkin !

-Stadin härkä, 21.7.2005

#2241

Oletteko, te Helsinkiläiset, muuten huomannut, että ihmiset, jotka eivät asu Helsingissä pitävät sitä jotenkin ihmeellisenä ja hienona paikkana. Itsekin kun muutin nyt maalle (oikeasti pöndelle), niin ihmiset kyselivät, miksi ihmeessä muutin sinne, kun kuitenkin asuin pk-seudulla. Sanoivat, että he eivät ainakaan olisi muuttaneet...

Siitä huomaa, että ihminen on true pönde, jos hänestä Helsinki, Espoo ja Vantaa ovat sama asia (eli stadi)

-pk-seutulainen (ei stadista), 2.8.2005

#3623

Helsinki on todella kiva kaupunki. Älkää yleistäkö tällaisia stereotypioita. Helsinki on kuitenkin todella pieni esim. New Yorkiin, Lontooseen tai Pekingiin verrattuna

-stadi, 14.10.2006

#3774

Käy Helsingissä ja lipsauta, että olet kotoisin Turusta. Mieti sitten kummat ne ovatkaan ylimielisiä.

Tietenkään eivät kaikki ole samanlaisia. Yleistys on tyhmää, mutta kun ne ylimielisimmät (vaikka niitä olisikin pienen pieni vähemmistö) pistävät helpoiten silmään ja ne jäävät paremmin mieleen kuin ne tavikset.

-Mazena, 18.11.2006

#4291

En ole ikinä syvemmin tutustunut keneenkään täysin paljasjalkaiseen Helsinkiläiseen, tosin olen toki muutaman kanssa ollut tekemisissä työn puitteissa. Eli en osaa sanoa ovatko Helsinkiläiset keskimäärin jotenkin enemmän “omahyväisiä #askiaisia” mitä muut, joten sikäli en kirjoituksesta tiedä.

Mutta uskoisin että kyse on vain kulttuurierosta, elämä on erilaista Helsingissä kuin monessa muussa paikassa. Verrattuna nyt vaikka Lappiin niin palkat ovat kovempia (elämä ainakin näennäisesti leveämpää), elämä on hektisempää, ihmiset kiireisempiä, ihmiset asuvat lähempänä toisiaan, ovat välipitämättömämpiä kanssaihmisiä kohtaan (mikä tietenkin on ihan luonnollista) ja niin edelleen. Tietenkin nämä asiat myös vaikuttavat ihmiseen, siihen millainen sinä oikeasti olet suhteessa muihin. Ja tätäkautta myös stereotyypit muodostuvat.

Ja näistä tulee se leimaaminen, lappalaiset ehkä pitävät helsinkiläisen henkilön stereotyyppiä “avuttomana”, johtuen siitä ettei heille ole tuttuja lappilaisille tutut asiat (kuten nyt vaikka metsästys, moottorikelkkailu, kalastus jne. mikä on pohjoisessa asuville arkea). Toisaalta helsinkiläiset pitävät lappalaisia juntteina, “pöndeinä” koska he eivät tajua asioista jotka ovat helsinkiläisille arkea, kuten vaikka metron käyttö, kerrostaloasuminen, trendikäs pukeutuminen jne. (anteeksi huonot esimerkit).

Mielestäni stereotyyppejä ei kuitenkaan pidä yliarvioida, fiksut ihmiset kyllä arvostavat toisia fiksuja tyyppejä, olivat he mistä tahansa! Totta kai stereotyypeillä on vaikutusta, eritoten ihan ensivaikutelman teossa, mutta lopulta kyllä sinä itse määräät sen millaisena toinen sinut näkee.

Toisaalta kommunikaatio on kokemuksieni mukaan erittäin erilaista näillä esimerkin paikkakunnilla, hiljaiset lappalaiset leimataan ehkä tyhmiksi junteiksi, ja enemmän small-talkia harrastavat helsinkiläiset taas tyhjän lörpöttäjiksi (tyhjäpäiksi), vaikka kyse on vain täysin kulttuurierosta. Myös stadin murteen ylenpalttinen käyttö saattaa ulkopaikkakuntalaisista tuntua ylimieliseltä (sitä kun on vaikea ymmärtää sitä osaamattoman, mikä saattaa johtaa siihen että ulkopaikkakuntalainen kuvittelee helsinkiläisen pitävän itseään parempana, “eikö sille suomen kieli kelpaa?”). Sama kuin tietyt suomenruotsalaiset, jotka kyllä osaavat suomea, mutta silti puhuvat viimeiseen asti sitä ruotsia “koska meillä on siihen oikeus”, ja saattavat täten toisen noloon asemaan hyvin huonon ruotsin kielen taitonsa takia. Anteeksi jos esimerkit ovat huonoja, puolin jos toisin.

Itse kirjoituksesta, se oli kovin provosoivan (ja vihaisen) oloinen. Ensin puhutaan että jotkut puhuvat helsinkiläisistä omahyväisinä #askiaisina, sitten loppukirjoitus on kuin osoitettu kaikille ei-helsinkiläisille... Muutenkin siinä yleistetään kovasti, mikä nyt tuskin ainakaan vähentää eri näkökannan omaavien yleistystä helsinkiläisistä. Siinä missä kirjoittajalle on jäänyt elävästi mieleen tämä äänekäs enemmistö joka haukkuu stadilaisia, jää ei-helsinkiläisille helposti mieleen ne helsinkiläiset jotka huutelevat kaduilla/baareissa haukkuen ulkopaikkakuntalaisia pöndeiksi, heinähatuiksi jne. Mielestäni on turha hakea tälle syytä ihmisen kotipaikasta, sillä kummassakin tapauksessa ryhmä on itseasiassa sama, maailmanlaajuinen ryhmä: idiootit.

Ps. itse ainakin koen “pönde” nimityksen ylimielisenä haukkumanimenä “maalaisille”. Onko tällä jokin eri sisältö helsinkiläisille (kuten sana neekeri, jota pidetään jossain haukkumasanana, ja jossain ihan yleisnimityksenä mustasta ihmisestä, erityten vanhojen ihmisten keskuudessa)? Jokatapauksessa, itse suosittelen sitä välttämään, sillä ainakin itse koen sen loukkaavaksi.

-Terveisiä Lapista!, 29.1.2007

#4293

Kiitos loistavasta kommentista, “Terveisiä Lapista”. Tuo kirjoitus syntyi yhden webbikeskustelun seurauksena, jossa meno oli välillä aika hurjaa. Kulttuurierojen suhteen olet varmasti oikeassa. Oikeastaan on vaikea löytää kohtaa kommentissasi missä et olisi oikeassa :)

Minulle “pönde” tarkoittaa vain ei-kaupunkia, ilman negatiivista vivahdetta. Mutta en tietenkään käytä sanoja, jotka muita loukkaavat, vaikken itse niitä loukkaavina pitäisikään tai sellaiseksi tarkoittaisikaan.

-Aapo, 29.1.2007

#4460

Herttoniemessä ei ainakaan ole tuollaista panettelua, merinäköala ja kaikkea

-Henu, 7.2.2007

#5194

Helsinki on Suomen p*rsereikä. Mun mielestä se kaatopaikka pitäs pommittaa maantasalle. Helsinki on syöpä Suomen sydämessä!

-Vihaan Helsinkiä., 12.4.2007

#5217

Varsinaiseen tekstiin en oikein osaa kommentoida, kun en ole itse tällaiseen törmännyt, mutta ihanat keskustelut täällä. Varsinkin n19 ja X:n jutut.

-pirat, 15.4.2007

#5924

“Helsinki on Suomen p*rsereikä. Mun mielestä se kaatopaikka pitäs pommittaa maantasalle. Helsinki on syöpä Suomen sydämessä!”

No tässäpä on esimerkki älykkäästä ja sivistyneestä ihmisestä, joka on (mitä todennäköisimmin) Helsingin ulkopuolelta. Mikään ei ole sen vastenmielisempää kuin syytösten laukominen ilman argumentointia.

-Helsinkiläinen, 11.7.2007

#7837

Ei Helsingissä mielestäni mitään vikaa ole. Nimimerkki “Vihaan Helsinkiä”, ei ole mitään järkeä haukkua Helsinkiä ilman minkäänlaista perustelua. Vaikka en Helsingissä asukaan, niin en minäkään mollaa Helsinkiä tai helsinkiläisiä. On typerää ja melkeinpä rasistista leimata joku itsekeskeiseksi ja omahyväiseksi pelkästään asuinpaikkansa perusteella.

-Muumi, 21.2.2008

#8648

Työni puolesta tapaan helsinkiläisiä usein,itse koen heidät ärsyttävinä ja ylimielisinä koska taamistani kaikki on sellaisia ollut. Kommentit: “en tiennytkään että landella osataan näin hyvin”ovat ärsyttäviä, olenmmeko me täällä jotain ali ihmisiä?

kaikkein pahimpia on ne jotka ovat itse täältä joskus pois muuttaneet ja tulevat sukulaisiin, he muistavat kyllä mainita sukulaisille miten hyvä paikka helsinki on verrattuna tähän.

En ole vielä itse tajunnut mikä siellä viehettää, korkeat vuokrat, maahanmuuttaja ongelmat ?

-Kuopio, 29.5.2008

#10215

Ja helsinkiläiset käyttäytyvät huonosti ehkä sen takia että niitä provosoidaan tällaisilla kirjoituksilla. Kannattas miettii...

-Pitäjänmäeltä, 3.11.2008

#10563

Kyllä ne ylimielisimmät ja itsekeskeisimmät helsinkiläisyyttään korostavat ovat yleensä niitä, jotka ovat muuttaneet viime viikolla Iisalmesta Stadiin. Kun asuinvuodet karttuvat, vähenee nokkapystyisyyskin sitä mukaa. Paljasjalkaiset helsinkiläiset eivät yleensä nokkapystyjä ole, korkeintaan nuorena.

-Mulukku, 1.1.2009

#10577

Haluan tuoda esille vieä yhden näkökannan. Täyttäessäni 20v Turussa, olin käynyt Tukholmassa kymmeniä kertoja, Helsingisä 3 kertaa. Koin Tukholman pääkaupungekseni enemmän kuin Helsingin. T-Centralenista pääsi metrolla muuallekin kuin Itäkeskukseen ja Ikeassa pystyi shoppailemaan silloinkin kun Suomi ei vielä ollut tunnustanut Baltian maiden itsenäisyyttä.

Kårenilla juhlittiin tämän kappaleen tahdissa

-Skanssi, 4.1.2009

#10904

“Kommentit: ”en tiennytkään että landella osataan näin hyvin“ovat ärsyttäviä, olenmmeko me täällä jotain ali ihmisiä?”

Ei ihme, että teitä pidetään ali-ihmisinä, kun ette osaa edes oikein kirjoittaa.

-Helsingfors, 29.1.2009

#11633

No kieltämättä, pikkupaikkakuntalaisista saa helposti vähän yksinkertaisen kuvan – johtunee paljolti siitä että asiat tehdään ja niihin reagoidaan verkkaisemmin kuin stadissa. Tahti täällä on nopea, niin hyvässä kuin pahassakin. Siihen olen kyllä itsekin törmännyt ettei helsinkiläisille suoda minkäänlaista kotiseuturakkautta, vaan se leipataan koppavuudeksi. Onhan Helsinki aika ylivoimaisessa asemassa moneen pienempään paikkaan nähden, ehkä viha helsinkiläisiä kohtaan on ainut asia millä he voivat päteä ja tuntea ylemmyyttä.

-Miss Töölö 09, 19.4.2009

#11637

“Suurkaupungeissa” asuneena voin todeta, että ainakin esim. terveyskeskusten ajanvaraus-jonot ovat huomattavasti lyhemmät, mitä pinemmälle paikkakunnalle mennään. Myös esim. paikallisten valtionvirastojen, esim sosiaalitoimiston, hakemusten käsittelyajat ovat lyhkäisemmät.

Suuremmissa kaupungeissa on kiva käydä ostoksilla ja heitellä kananmunia yöllä saapastelevien ohi-/alikulkijoiden niskaan hotellien ikkunoista.

Myös elinkautisen porttikiellon samminen johonin kapakkiin onnistuu pikku-kaupungissa huomattavasti suurkaupunkia helpommin. Liekö sitten hyvä vai paha? Jokainen lafkansa itse valkatkoon.

-Joshua Samola, 19.4.2009

#12436

Suukaupungissa käyneenä totean että Helsinki on oikeestaan suomen somalianrannikko, eikää muuta. Paitsi sen kauniiksi naisiksi väitetyt “nenärengas diivat” ja muut sekopäät... Ei mikään ihme vaikka teitä arvostellaanki, se on oikeus (tai pikemminkin velvollisuus!)

-paxte, 7.9.2009

#13291

Itse asun Pohjois-Suomessa ja olin ns. “Helsinkivastainen” kunnes tutustuin pariin paljasjalkaiseen helsinkiläiseen. Osaksi helsinkivastaisuus johtuu varmaanki median helsinkikeskeisyydestä. Pääkaupunkiseudulla asuu 1/5 suomalaisista, mutta lähes kaikki ohjelmat ja uutisointi keskittyvät Helsinkiin. Osaksi tämä johtuu tietysti ohjelmien tuottamisen kustannustehokkuudesta, mutta varmasti myös siitä että suuri osa median työntekijöistä asuvat pääkaupunkiseudulla.

Olen myöskin kohdannut hieman alentuvaa asennetta ja kommenttia esim. “miten kukaan voi täällä pöndellä asua!?”, mutta tätä esiintyy oikeastaan kaikkien kaupunkilaisten kohdalla.

-Rauhasta nauttiva etätyöläinen, 4.2.2010

#13297

Eiköhän syynä helsinkiläisten omahyväiseen ja itsekeskeiseen maineeseen ole pohjimmiltaan pelkkä kateus joidenkin muilla alueilla asuvien taholta, koska Helsingissä asumisella on tietty status. Maine “itsekeskeisistä helsinkiläisistä” on kestänyt varmaankin vuosikymmeniä ja aiheuttaa myös osaltaan sen, että tavatessaan helsinkiläisiä, muilla alueilla asuva jo etukäteen varautuu jonkinlaiseen omahyväisyyteen ja itsekeskeisyyteen – ja ehkä yllättyy iloisesti kohdatessaan sitten enimmäkseen ihan tavallisia, mukavia ihmisiä. En ole itse koskaan asunut Helsingissä, mutta pidän sitä hienona turistikaupunkina, jossa on paljon nähtävää, jos lähtee kiertelemään eri paikkoja avarin katsein.

-Da Dam, 5.2.2010

#14082

kyllä ne on niitä täys stadinslangia vääntäviä paljasjalkalaisia ketkä näitä pahimpia on, itselläni on vasta ajansaatossa muuttunut asenne kielteiseksi pääkaupunkiseutulaisia kohtaan.. oma vika..

-jepa, 18.10.2011

#14083

“Kommentit: ”en tiennytkään että landella osataan näin hyvin“ovat ärsyttäviä, olenmmeko me täällä jotain ali ihmisiä?”

Ei ihme, että teitä pidetään ali-ihmisinä, kun ette osaa edes oikein kirjoittaa.

- Asian ydin on siinä että pks-ihmiset eivät mitään muuta taida osatakkaan tehdä? Porukka on täysin vieraantunutta oikeasta elämästä, luonnosta ym. Intti on hyvä esimerkki jossa tämä tulee esille ku ollaan peukalo keskellä kämmentä ja perse keskellä penkkiä

-jepa, 18.10.2011

#14823

Hesalaiset on kyllä perkeleen ärsyttäviä. Ne tietää että cooleja tyyppejä katotaan paljon ja yrittävät sitten olla cooleja katsomalla muita ihmisiä mahdollisimman vähän, jotta katsomis/katseenvastaanottamis -ratio ois coolin tyypin. Vitun kermaperseet tuijottaa vaan puhelinta 24/7 eikä osaa mitään muuta ku näyttää siltä että niitten sierainten alle olis pyyhitty ripulia

-Asuntäälläpakosta, 24.7.2015

Oma kommentti
Kommentti Älä käytä HTML-tägejä viestissäsi, vaan pelkkää tekstiä. Linkit muodossa http://...
Nimi
Tarkistus Paljonko on kaksitoista ynnä viisi?
 

Agora on julkinen foorumi jossa voit julkaista kirjoituksesi. Kaikki voivat lukea, kommentoida ja arvostella kirjoituksia mutta julkaiseminen edellyttää rekisteröitymistä. Kirjoitukset jaetaan useisiin eri aiheisiin.

Lisää kirjoituksia aiheesta Yhteiskunta tai muista aiheista.