Lintukoto logo

Lintukoto / Agora / Wanha!

Lintukoto etusivu > Agora > Kaikki kirjoitukset
Päivän sana: junkkari: riehakas nuorukainen; (historiassa:) upseerikokelas t. lippua kantava aliupseeri (eräissä maissa)
9 käyttäjää paikalla, sivulatauksia 23/min.

Lisää kirjoituksia aiheesta Kieli tai muista aiheista.

Tiivistelmä: “Wanha!” huutavat surkeat, arvottomat kurjimukset, jotka luulevat olevansa edistyksellisiä ja muita parempia - siitä huolimatta että “wanha!” on paljon vanhempi kuin mikään, mihin sillä viitataan. 7 673 lukijaa, joista 673 eli 9% on antanut arvosanan (8).

Wanha!

Etenkin netissä chäteissä ja muualla on yleistynyt tapa huutaa “WANHA!” heti jos kuka tahansa viestin lukija on kuullut tai nähnyt jutun/urlin aiemmin.

Olen pitkään miettinyt, mitä sillä oikeastaan halutaan sanoa, ja tullut siihen tulokseen, että oikeastaan sillä yritetään sanoa “Olen parempi ja fiksumpi ja nopeampi kun tiesin tuon jutun jo ennen!” Kuinka heikosti ihmisellä oikein menee jos hänen pitää etsiä hyvää mieltä itsestään sanomalla toisen viittaamaa puoli tuntia sitten julkaistua uutista wanhaksi?

Jutun varsinaisella sisällöllä ei ole yhtikäs mitään väliä – oli se sitten nakkien alennusmyynti tai maailmanrauha, se on yhtä lailla wanha ja arvoton kun suuri nörttimme on sen jossain nähnyt tai kuullut – eikä välttämättä edes juttua lukenut. Silläkään ei ole väliä, että uusi keskustelija voisi tuoda eri näkökulman asiaan – varsinkin kun koko asiaa ei mitä todennäköisimmin ole koskaan edes käsitelty eikä tulla käsittelemään niin kauan kun “wanhan” huutajat mölisevät.

Millään muulla kuin uutuudella ei ole minkäänlaista arvoa, ei siitä huolimatta että suuri osa uudesta on toimimatonta, epäluotettavaa tai muuten vaan roskaa. Jos jokin asia on kestänyt kauan, se mitä todennäköisimmin sisältää jotain arvokasta ja merkityksellistä. Tosin tässä yhteydessä ei edes kannata mitään “oikeita” asioita mainita, sillä wanhaksi asia muuttuu viimeistään tunnissa. Kyyniset surkimukset teilaavat toisten keskustelunavaukset, ja usein ainoa “anti” mitä näiltä surkimuksilta mihinkään saa, on juuri tämä “wanha”. Säälittävää ja surullista, varsinkaan kun kenelläkään näistä ääliöistä ei ole edes sen verran mielikuvitusta, että sanoisi “Wanha!” jotenkin uudella tavalla.

Mielenkiintoista on sekin, että koko “Wanhan” huutaminen on paljon vanhempi tapa kuin mikään, mihin sillä viitataan. Toisin sanoen, huutamalla “Wanha!” olet niin wanha, että oman arvomaailmaasi mukaan olet täysin arvoton hyypiö. Tämä arvio taitaa osua oikeampaan kuin uskoisikaan, niin huutajan itsensä kuin muidenkin näkökulmasta.

-Aapo Puskala, 23.7.2004

Arvosanajakauma
4
5
6
7
8
9
10
10 tuoreinta kommenttia 39:sta. Näytä kaikki kommentit
Kommentit
#2771

Otanpa asiaan vähän laajemman näkökulman. Wanhaa useammin minun lukemillani foorumeilla näkyy tosi rankkaa dissausta niille uusille (?) keskustelijoille, jotka vaikkapa kysyvät mielipiteitä asiasta, josta joku on jo tehnyt kyselyn. Asiassa on vain yksi ongelma:

Aiheet ovat aina tosi ikiaikaisia (“miksi mieheni katsoo pornoa?”, “saatteko tarpeeksi hellyyttä?”, “pitäisikö erota jos toinen on lyönyt kerran humalaspäissään? – kyllä, minä KÄYN naisten ihmissuhdepalstoilla!), ja sitä mukaa kun edellisen keskustelunaloittajan ongelma on ratkennut (?) keskustelun myötä, tilalle tulee uusia joilla on sama ongelma. Eikö heillä ole oikeutta pyytää siihen apua? Ja kaikki vain siksi, että joku muu on aloittanut elämänsä/parisuhteensa/äitiytensä esim. vuoden aikaisemmin. Minusta on epäreilua huutaa wanha.

-Käppyrä, 22.2.2006

#2812

Tänki on laatinu joku noppa joka pastee wanhaa paskaa pelkästää ja itkee ku kaverit ei lämpene wanhalle paskalle.

-Mehulasi, 11.3.2006

#3227

Aika tyhmää “huutaa” tuota 'Wanhaa'.

Aapo on viisas mies/nainen. 8D

Ugh.

-MuroMõnsteri, 29.6.2006

#3735

Ne jotka huutavat “wanha” eivät selvästikkään ite tajua kuinka tyhmiä ovat eikä niistä kannata välittää.

-mä, 10.11.2006

#4392

Kirjoitin 55-vuotiaan isäni syntymäpäiväkakkuun suklaalla että Wanha. Ja isä tiesi kyseisen jutun (!!!?!). Johtopäätös: ehkei se olekaan niin vanha.

-Sepä se, 3.2.2007

#5425

“Jos jokin asia on kestänyt kauan, se mitä todennäköisimmin sisältää jotain arvokasta ja merkityksellistä.”

“Mielenkiintoista on sekin, että koko ”Wanhan“ huutaminen on paljon vanhempi tapa kuin mikään, mihin sillä viitataan.”

Eikös noiden kahden näkemyksen mukaan “Wanha” ole arvokasta ja merkityksellistä? :D

“Millään muulla kuin uutuudella ei ole minkäänlaista arvoa, ei siitä huolimatta että suuri osa uudesta on toimimatonta, epäluotettavaa tai muuten vaan roskaa.”

Mainonta. Se sopis tohon muuten aikas hyvin...

-voidi, 3.5.2007

#6951

Näistä ihmisten kommenteista voisi päätellä ettei juuri kukaan ole ymmärtänyt tämän Aapon kirjoituksen tarkoitusta.

“Mielenkiintoista on sekin, että koko ”Wanhan“ huutaminen on paljon vanhempi tapa kuin mikään, mihin sillä viitataan. Toisin sanoen, huutamalla ”Wanha!“ olet niin wanha, että oman arvomaailmaasi mukaan olet täysin arvoton hyypiö.”

Tuolla tarkoitetaan sitä, että jos olisit henkilö joka huutelee Wanhaa, niin sehän tarkoittaisi että halveksut kaikkea (tai melkein kaikkea) vanhaa. Joka tapauksessa huutamalla Wanhaa (joka on Wanha juttu), sorrut itse vanhuuteen, joka on aikast ironista. Kohta joku Wanhan huutelija saapastelee paikalle romuttamaan tämänkin kommentin, mutta samapa tuo, oma mielipiteeni on että tässä puhutaan täyttä asiaa.

Wanha!

-Ruuttu, 28.10.2007

#7553

Onko tuon “wanha” -sanan huutaminen nyt niin siistiä, että sitä pitää kailottaa? Jos minä olen jonkun nähnyt tai lukenut jo aiemmin sanon “joo, mut mä oon nähny/kuullu ton jo aiemmin” sen sijaan että huutelisin “WANHA!”. Sen huutaminen on todella typerää, mutta ennen kaikkea ilkeää sitä kohtaan, joka kertoi nk. wanhan jutun. Yleensä ne, jotka näitä nk. wanhoja juttuja kertovat, haluavat jakaa löytämänsä hauskan jutun muiden kanssa. Sehän on loppujen lopuksi aika kilttiä, eikö? Ja sitten kun hän kertoo siitä, joku pokkana huutaa “wanha!”, eikä edes häpeä, että miten suuren mielipahan hän saattoi jutun kertojalle aiheuttaa. Eihän kukaan voi aina tietää, että onko joku juttu “wanha”, jos itse ekaa kertaa sen löytää. Te, jotka kuvittelette olevanne hyvinkin cooleja, kun huutelette “wanha!” kaikille, miettikääpäs, että miltä se mahtaa siitä toisesta tuntua.

-Mörkö, 16.1.2008

#10442

Tää on mulle tuttua:Isoveli jankuttaa sitä koko ajan... :(

-Sanni, 12.12.2008

#14143

Taas tämä sivu minulle irkin välityksellä jostain syystä nekrottiin!

-wanhan huutaja, 30.1.2012

Oma kommentti
Kommentti Älä käytä HTML-tägejä viestissäsi, vaan pelkkää tekstiä. Linkit muodossa http://...
Nimi
Tarkistus Paljonko on kaksitoista ynnä viisi?
 

Agora on julkinen foorumi jossa voit julkaista kirjoituksesi. Kaikki voivat lukea, kommentoida ja arvostella kirjoituksia mutta julkaiseminen edellyttää rekisteröitymistä. Kirjoitukset jaetaan useisiin eri aiheisiin.

Lisää kirjoituksia aiheesta Kieli tai muista aiheista.

Sinua saattaa kiinnostaa myös jokin seuraavista: