Lintukoto logo

Lintukoto / Agora / Wanha!

Lintukoto etusivu > Agora > Kaikki kirjoitukset
Päivän sana: sapluuna: kaavio, malli (jonkin tekemiseksi)
9 käyttäjää paikalla, sivulatauksia 21/min.

Lisää kirjoituksia aiheesta Kieli tai muista aiheista.

Tiivistelmä: “Wanha!” huutavat surkeat, arvottomat kurjimukset, jotka luulevat olevansa edistyksellisiä ja muita parempia - siitä huolimatta että “wanha!” on paljon vanhempi kuin mikään, mihin sillä viitataan. 7 714 lukijaa, joista 673 eli 9% on antanut arvosanan (8).

Wanha!

Etenkin netissä chäteissä ja muualla on yleistynyt tapa huutaa “WANHA!” heti jos kuka tahansa viestin lukija on kuullut tai nähnyt jutun/urlin aiemmin.

Olen pitkään miettinyt, mitä sillä oikeastaan halutaan sanoa, ja tullut siihen tulokseen, että oikeastaan sillä yritetään sanoa “Olen parempi ja fiksumpi ja nopeampi kun tiesin tuon jutun jo ennen!” Kuinka heikosti ihmisellä oikein menee jos hänen pitää etsiä hyvää mieltä itsestään sanomalla toisen viittaamaa puoli tuntia sitten julkaistua uutista wanhaksi?

Jutun varsinaisella sisällöllä ei ole yhtikäs mitään väliä – oli se sitten nakkien alennusmyynti tai maailmanrauha, se on yhtä lailla wanha ja arvoton kun suuri nörttimme on sen jossain nähnyt tai kuullut – eikä välttämättä edes juttua lukenut. Silläkään ei ole väliä, että uusi keskustelija voisi tuoda eri näkökulman asiaan – varsinkin kun koko asiaa ei mitä todennäköisimmin ole koskaan edes käsitelty eikä tulla käsittelemään niin kauan kun “wanhan” huutajat mölisevät.

Millään muulla kuin uutuudella ei ole minkäänlaista arvoa, ei siitä huolimatta että suuri osa uudesta on toimimatonta, epäluotettavaa tai muuten vaan roskaa. Jos jokin asia on kestänyt kauan, se mitä todennäköisimmin sisältää jotain arvokasta ja merkityksellistä. Tosin tässä yhteydessä ei edes kannata mitään “oikeita” asioita mainita, sillä wanhaksi asia muuttuu viimeistään tunnissa. Kyyniset surkimukset teilaavat toisten keskustelunavaukset, ja usein ainoa “anti” mitä näiltä surkimuksilta mihinkään saa, on juuri tämä “wanha”. Säälittävää ja surullista, varsinkaan kun kenelläkään näistä ääliöistä ei ole edes sen verran mielikuvitusta, että sanoisi “Wanha!” jotenkin uudella tavalla.

Mielenkiintoista on sekin, että koko “Wanhan” huutaminen on paljon vanhempi tapa kuin mikään, mihin sillä viitataan. Toisin sanoen, huutamalla “Wanha!” olet niin wanha, että oman arvomaailmaasi mukaan olet täysin arvoton hyypiö. Tämä arvio taitaa osua oikeampaan kuin uskoisikaan, niin huutajan itsensä kuin muidenkin näkökulmasta.

-Aapo Puskala, 23.7.2004

Arvosanajakauma
4
5
6
7
8
9
10
Kaikki 39 kommenttia
Kommentit
#947

Hyvä teksti! Puit sanoiksi sen, mitä olen itsekin monesti ajatellut aiheesta. Wanhojakin pitää kunnioittaa ;)

-Jemm, 23.7.2004

#951

kyllä, tämä on aivan totta. olen itsekin huomannut, että jonkin “vanhan” jutun kertominen on suorastaan hävettävää. Miten kehtaat sanoa tuon, jonka olen jo kuullut? Kuitekin jos puhutaan oikeasta elämästä, hyvät jutut kerrotaan uudestaan ja uudestaan. Ne voivat jopa kiertää suvussa. Hyvät jutut eivät vahnene.

-Leitha, 23.7.2004

#960

Tuo oli minulle ihan UUTTA, ei vanhaa. Onnekseni olen osunut tasokkaimmille forumeille, koska olen välttynyt kokonaan näkemästä tuollaisia “wanha” huutoja.

Tässä samalla testailen tätä kappalejakoa. Rakkaat ihmiset, käyttäkää kirjoituksissanne kappalaejakoa nyt, kun se on mahdollista. Kilometriviestejä on näin helpompi lukea.

-Minna, 24.7.2004

#973

Wanha! On myös erittäin hauska ilmaisu _tietyissä_tilanteissa_ mutta todella ärsyttävä jos joku hihkasee sen joka jutun väliin. Mutta sain hyvät naurut hra tai rva P:n kommentista. Se on juuri se hauska tapa jonka äsken mainitsin.

-Hazard, 29.7.2004

#998

Varsinkin, kun mitään uutta ei ole olemassakaan.

-Orpheus, 31.7.2004

#1012

olet oikeassa. tuon wanha:n huutaminen yleensä kertoo epäsosiaalisesta, itsekkesteisestä henkilöstä joka hyvin nopeasti tappaa kaiken kanavalla olevan puuheen.

Tuohon on onneksi nykyään hyvä ratkaisu ainakin omalla kohdallani. Valitsen kanavani huolella ja kanavilla, joilla viihdyn omaan yleensä op:n oikeudet. Eli huuda “wanha” ja palaa huomenna asiaan...

-, 5.8.2004

#1014

olispas toi hauska et noin yleensäkin uutismedioissa julkaistaisiin kerran puolessa tunnissa sama uutinen koska se on arvokas uutinen vaikka kaikki sen jo tietääkin.

-markus, 5.8.2004

#1015

Mä vastaan aina tollaiseen huutoon, tuli se sitten omaan tai muiden laittamaan asiaan, että “sä oot xx vuotta vanhempi ku tuo juttu ja silti äänessä”. Tosin Forumeilla näin ei juurikaan viitsi tehdä (turhia postauksia) mutta esim. IRCissä.

-Muhvi, 5.8.2004

#1021

Sekin varmaan kertoo jotain ajastamme, että pelkkä maininta asiasta riittää kuittaamaan sen käsitellyksi. Riittääkö 25 sekunnin maininta uutisissa, jos vaikka laivallinen ihmisiä on juuri uponnut? Onko epätrendikästä jatkaa keskustelua ja vaihtaa näkökulmia vähän pidempään?

-Tää, 6.8.2004

#1075

Aapo tarrautuu joskus myös vähemmän tärkeisiin asioihin..

Wanhaa kuulee joka foorumilla. Joskus se naurattaa, muulloin ei liikuta pätkääkään. Ei varsinkaan sen vertaa, että perustaisin sille viestiketjun.

-Routa, 19.8.2004

#1359

Sitä “Wanha” sanaa ei heitellä yleensä läpällä ja kuka tässä on oikeen suuttunut :)

-Hobart, 21.10.2004

#1446

Se koira älähtää, johon kalikka kalahtaa. Syytöksiä, karkeaa kieltä ja nimittelyä. Mielestäni tuollainen moittiminen on vain oman hengen heikkoutta. Olet ilmeisesti “jossakin chätissä” pettynyt pahasti, kun kertomalle asiallesi suotiin surkea vastaanotto ilmoittamalla sen olevan vanhentunut.

Tällaisia pettymyksiä tapahtuu Internetissä päivittäin – ei niistä kannata hernettä nenään vetää, saati sitten tulla tilittämään kotisivuilleen.

-Illuminati, 15.11.2004

#1469

Katsopa Illuminati (ja muut) tämän linkin takana olevat “kommentit” ja miettikää paljonko nämä wanha-kommentit oikeastaan lisäävät keskustelun antia (ja paljonko niitä on) Sarjakuva on aika hyvä, mutta kommentoijat yleensä melkoisiä pösilöitä (sori vaan).

-Wanha, 23.11.2004

#1470

Heh, oikein totta kyllä tuo teksti. Itse kyllästyin tuohon tuon käyttämiseen jo noin kaksi päivää IRC:n aloittamisen jälkeen tänä syksynä. Nykyään laitan kaikkien juttujen eteen jo automaattisesti että “WANHA!” kun se on kai sit vaan tapana... Wanha my ass.

-Osku, 24.11.2004

#1574

Ihme juttu. Ikinä en ole huomannu tuommosta. En ole koskaan huomannu kenenkään sanovan “wanha” millään foorumilla tai ircissäkään ja seulon sentään sen verran ala-arvosia foorumeita että ihan itteäkin kauhistuttaa..

-hämmästystä, 20.12.2004

#1586

Asiaahan puhut. Hämmästyttävää kyllä, että noinkin monet ovat selvinneet törmäämättä “wanhaan”. Ja kaikkein eniten ärsyttää henkilöt, jotka yleensä sanovat “tiedän, että näin ei pitäisi sanoa, mutta pakko sanoa ennen kuin muut ehtivät: Wanha!” Ketkähän tässä tapauksessa pitävät “wanhaa” yllä... :(

-JiK, 25.12.2004

#1689

Taitaa Aapolle olla paha paikka kun ei pysy ajan trendeissä mukana.

-Anonyymi, 1.2.2005

#1697

kyl tää ihan totta meinaan taitaapi olla. onneksi olkoon kirjottajalle hyvästä jutusta. :D

-Signaali, 6.2.2005

#1745

Asiallinen teksti. Olen myös sitä mieltä, että kaikki w-ilmaisua käyttävät ovat homoseksualisteja.

-Herra N, 23.2.2005

#1785

Jaa vai niin, no onnea kaikille. Sori oli pakko kirjottaa jotain.

En ole puolesta enkä vastaan vaan pikemminkin päinvastoin...

-oikeesti "WANHA" :D, 5.3.2005

#1786

ja ps. herra N vaikka koitat ovelasti vain viitata ilmaisuun niin silti ymmärrettävyys säiluu ja merkkaat itsesikin mainitsemaksesi vähemmistön edustajaksi... :D

tällä halusin vain sanoa sen että pitäkäämme henkilökohtaisuudet poissa sieltä minne ne eivät kuulu.....

joo ei tuu isoo kirjainta pilkkua tai muutakaan ei oo niin tärketä tekstiä...

-oikeesti "WANHA" edelleen, 5.3.2005

#1797

WANHA-sanontaa parempi on “AMEBA-DINOSAURUS!!”

-jepjep, 9.3.2005

#1816

Wanhaa huudetaan parhaimmillaan silloin kun joku pasteaa linkin mikä on pastettu wartti sitten, ja taas 10min päästä joku tulee kertomaan uusimman trendivillityksen.. montako kertaa se sama scheisse pitää nähdä? urgh.

-W, 18.3.2005

#1852

Kukaan ei todista olevansa parempi sanomalla wanha. Wanhasta on tullut monelle tapa.

-WANHA, 23.3.2005

#2075

Itse asiassa tuo on erittäin säälittävää heittää varsinkin tähän juttuun kommentiksi “WANHA!” ja vielä laittaa nimeksikin “Wanha”.

Teistä se on varmaan erittäin hupsua. Itseäni se ärsyttää.

-kahone, 24.6.2005

#2140

niin minuakin ärsyttää että heti kun luin tuon niin menin syömään mummun tekemää mustikka piirakkaa

-täti-eila, 7.7.2005

#2238

“Säälittävää ja surullista, varsinkaan kun kenelläkään näistä ääliöistä ei ole edes sen verran mielikuvitusta, että sanoisi ”Wanha!“ jotenkin uudella tavalla.”

Tämä on puppua. Wanhaa olen kuullut ilmaistavan esimerkiksi sanomalla “Käviks vanhainkodissa?” tai “Kohtuu iäkäs”, tosin nekin aika iäkkäitä tapoja ja useimmat wanhempia kuin “toi wanha on aika wanha”.

Myös wanhan jälkeen on oikein hyvä mahdollisuus keskustelulle, ainakin minun kanavallani. Tiedä sitten millaisilla kanavilla itse kukin liikkuu.

Se taas, kuka jaksaa herneytyä wanhailijoista..

Kivasti kirjoitettu teksti, ota kymppi.

-Lieto, 31.7.2005

#2310

relaxaa. on sitä muutakin tekemistä ku välittää wanhan huuteliojoista tai huutaa sitä wanhaa.mulle se on yks paskan hailee huutako joku wanha vai ei.

-chillpapa., 16.8.2005

#2496

tai sitten vaan pistää autokick regexpillä ^wanha.* ja unohtaa koko häiritsevä ilmiö ja erityisesti sen viljelijät. Nykyään kun pitää wanhoitella vaikka olisi nähnyt jollain aivan toisella kanava alunperin jutun..

Toki fiksu ihminen vilaisee ennen pasteamista lastlogin mutta jossei siellä ole niin ei ole mitään prkl syytä wanhoitella ja mono viuhuu.

-Asta, 10.11.2005

#2771

Otanpa asiaan vähän laajemman näkökulman. Wanhaa useammin minun lukemillani foorumeilla näkyy tosi rankkaa dissausta niille uusille (?) keskustelijoille, jotka vaikkapa kysyvät mielipiteitä asiasta, josta joku on jo tehnyt kyselyn. Asiassa on vain yksi ongelma:

Aiheet ovat aina tosi ikiaikaisia (“miksi mieheni katsoo pornoa?”, “saatteko tarpeeksi hellyyttä?”, “pitäisikö erota jos toinen on lyönyt kerran humalaspäissään? – kyllä, minä KÄYN naisten ihmissuhdepalstoilla!), ja sitä mukaa kun edellisen keskustelunaloittajan ongelma on ratkennut (?) keskustelun myötä, tilalle tulee uusia joilla on sama ongelma. Eikö heillä ole oikeutta pyytää siihen apua? Ja kaikki vain siksi, että joku muu on aloittanut elämänsä/parisuhteensa/äitiytensä esim. vuoden aikaisemmin. Minusta on epäreilua huutaa wanha.

-Käppyrä, 22.2.2006

#2812

Tänki on laatinu joku noppa joka pastee wanhaa paskaa pelkästää ja itkee ku kaverit ei lämpene wanhalle paskalle.

-Mehulasi, 11.3.2006

#3227

Aika tyhmää “huutaa” tuota 'Wanhaa'.

Aapo on viisas mies/nainen. 8D

Ugh.

-MuroMõnsteri, 29.6.2006

#3735

Ne jotka huutavat “wanha” eivät selvästikkään ite tajua kuinka tyhmiä ovat eikä niistä kannata välittää.

-mä, 10.11.2006

#4392

Kirjoitin 55-vuotiaan isäni syntymäpäiväkakkuun suklaalla että Wanha. Ja isä tiesi kyseisen jutun (!!!?!). Johtopäätös: ehkei se olekaan niin vanha.

-Sepä se, 3.2.2007

#5425

“Jos jokin asia on kestänyt kauan, se mitä todennäköisimmin sisältää jotain arvokasta ja merkityksellistä.”

“Mielenkiintoista on sekin, että koko ”Wanhan“ huutaminen on paljon vanhempi tapa kuin mikään, mihin sillä viitataan.”

Eikös noiden kahden näkemyksen mukaan “Wanha” ole arvokasta ja merkityksellistä? :D

“Millään muulla kuin uutuudella ei ole minkäänlaista arvoa, ei siitä huolimatta että suuri osa uudesta on toimimatonta, epäluotettavaa tai muuten vaan roskaa.”

Mainonta. Se sopis tohon muuten aikas hyvin...

-voidi, 3.5.2007

#6951

Näistä ihmisten kommenteista voisi päätellä ettei juuri kukaan ole ymmärtänyt tämän Aapon kirjoituksen tarkoitusta.

“Mielenkiintoista on sekin, että koko ”Wanhan“ huutaminen on paljon vanhempi tapa kuin mikään, mihin sillä viitataan. Toisin sanoen, huutamalla ”Wanha!“ olet niin wanha, että oman arvomaailmaasi mukaan olet täysin arvoton hyypiö.”

Tuolla tarkoitetaan sitä, että jos olisit henkilö joka huutelee Wanhaa, niin sehän tarkoittaisi että halveksut kaikkea (tai melkein kaikkea) vanhaa. Joka tapauksessa huutamalla Wanhaa (joka on Wanha juttu), sorrut itse vanhuuteen, joka on aikast ironista. Kohta joku Wanhan huutelija saapastelee paikalle romuttamaan tämänkin kommentin, mutta samapa tuo, oma mielipiteeni on että tässä puhutaan täyttä asiaa.

Wanha!

-Ruuttu, 28.10.2007

#7553

Onko tuon “wanha” -sanan huutaminen nyt niin siistiä, että sitä pitää kailottaa? Jos minä olen jonkun nähnyt tai lukenut jo aiemmin sanon “joo, mut mä oon nähny/kuullu ton jo aiemmin” sen sijaan että huutelisin “WANHA!”. Sen huutaminen on todella typerää, mutta ennen kaikkea ilkeää sitä kohtaan, joka kertoi nk. wanhan jutun. Yleensä ne, jotka näitä nk. wanhoja juttuja kertovat, haluavat jakaa löytämänsä hauskan jutun muiden kanssa. Sehän on loppujen lopuksi aika kilttiä, eikö? Ja sitten kun hän kertoo siitä, joku pokkana huutaa “wanha!”, eikä edes häpeä, että miten suuren mielipahan hän saattoi jutun kertojalle aiheuttaa. Eihän kukaan voi aina tietää, että onko joku juttu “wanha”, jos itse ekaa kertaa sen löytää. Te, jotka kuvittelette olevanne hyvinkin cooleja, kun huutelette “wanha!” kaikille, miettikääpäs, että miltä se mahtaa siitä toisesta tuntua.

-Mörkö, 16.1.2008

#10442

Tää on mulle tuttua:Isoveli jankuttaa sitä koko ajan... :(

-Sanni, 12.12.2008

#14143

Taas tämä sivu minulle irkin välityksellä jostain syystä nekrottiin!

-wanhan huutaja, 30.1.2012

Oma kommentti
Kommentti Älä käytä HTML-tägejä viestissäsi, vaan pelkkää tekstiä. Linkit muodossa http://...
Nimi
Tarkistus Paljonko on kaksitoista ynnä viisi?
 

Agora on julkinen foorumi jossa voit julkaista kirjoituksesi. Kaikki voivat lukea, kommentoida ja arvostella kirjoituksia mutta julkaiseminen edellyttää rekisteröitymistä. Kirjoitukset jaetaan useisiin eri aiheisiin.

Lisää kirjoituksia aiheesta Kieli tai muista aiheista.