Lintukoto logo

Lintukoto / Agora / Hetken huumaa chatissa

Lintukoto etusivu > Agora > Kaikki kirjoitukset
3 käyttäjää paikalla, sivulatauksia 9/min.

Lisää kirjoituksia aiheesta Rakkaus, seksi tai muista aiheista.

Tiivistelmä: Kaikki ei-ikuinen on vain hetken huumaa... vai onko? 3 752 lukijaa, joista 516 eli 14% on antanut arvosanan (7+).

Hetken huumaa chatissa

Juttelin tässä taannoin chatissa jonkun n 40v miehen kanssa, ja emme päässeet yksimielisyyteen asiasta, mikä on hetken huumaa ja mikä ei.

Kyse oli nimenomaan rakkaudesta.

Hän kertoi olevansa vanhapoika, koska ei ollut vielä tavannut naista, johon voisi luottaa.

Tottakai ihmettelin, että miksi kaikki ovat niin epäluotettavia, johon hän sitten kertoi oman näkemyksensä asiasta.

Hänen mielestään pitää heti saada varmuus, että kaikki on loppuelämän kestävää. Ja perusteena oli se, että koska vihkikaavassa sanotaan, että “Rakastakaa toisianne niin –myötä kuin vastoinkäymisissä, kunnes kuolema teidät erottaa.” Kaikki muu on vain hetken huumaa. Tässä vaiheessa minua huvitti todella hänen ajatusmaailmansa köyhyys.

Kerroin hänelle, että olin ollut naimisissa 11v, johon hän vain totesi, että se oli hetken huumaa. Ja vain sen raamatullisen vihkikaavan takia.

Annoin hänelle esimerkin, että jos ihminen joutuu leskeksi, ja rakastuu uudelleen, niin oliko se ensimmäinen rakkaus vain hetken huumaa. Hänen mielestään oli. Koska ei voi rakastaa kuin vain kerran.

Minua alkoi pikkuhiljaa suututtamaan hänen outo ajatusmaailmansa, ja niskavillani olivat jo pystyssä. Hän ei tullut pätkääkään vastaan minua.

Kysyin häneltä, että mitä rakkaus on, johon hän vastasi ihan perinteisesti, että tunteita, yhteenkuuluvuutta ym. Jolloin kysyin häneltä, että mistä hän sen tietää?

Ensimmäistä kertaa sain hänet hiljaiseksi. Niinpä, mistä hän olisi sen voinut tietää, kun oli kokenut vain hetken huumia, ja yksi niistä huumista oli kestänyt muutaman vuodenkin.

Ja siihen loppui meidän keskustelu, sillä hän hiljensi minut, eli en voinut enää kirjoittaa mitään siten, että hän olisi nähnyt tekstiäni.

Mielestäni hetken huuma, on todellakin vain hetken... Tunnin, päivän, viikon tai muutaman. Mutta siihen se hetki loppuukin. Sitten se on jo jotain muuta.. Jotain ihanaa...

-Päivi, 16.10.2004

Arvosanajakauma
4
5
6
7
8
9
10
Kaikki 9 kommenttia
Kommentit
#1365

Kestävä rakkaus suhde perustuu pitkän ajan kuluessa kehittyneeseen kiintymiseen ja sitä kautta ikuiseen rakkauteen.

-Lauri, 23.10.2004

#1386

hetken huumaa... Ihastuminehan on usein vain hetken huumaa, eikö? ja ehkä vielä enemmän jos se on vain yksipuolista, eikä asialle tehdä enempää kun uhrata sivuja päiväkirjasta. Mutta entäs jos ihastus kestää monta vuotta? Onko se edelleen hetken huumaa, syvä kiintymys ja suorastaan rakkautta? Tosin voihan se olla vain päähän pinttymä, ainakin sellaiselta se voi näyttää ulospäin. Eli siis, mikä on rajana “hetken huumalle?”

-Leitha, 26.10.2004

#1582

Rakkaus on sitä että rakastat vain itseäsi, toisilta saat vain palkintoja jos ne hyväksytään.

-Rakastan itseäni, 23.12.2004

#1650

Oudoilla radoilla on äijän ajatukset olleet. Pitäisi siis olla yhdessä loppuelämä, kaikki muu luokitellaan “hetken huumaksi”. Kovin on mustavalkoista mun mielestäni. No, jotkut ihmiset vaan on käsittämättömän jääräpäisiä ja uskovat mitä kummallisimpiin asioihin. Niiden kanssa ei maksa vaivaa alkaa väittelemään.

-Minä, 11.1.2005

#1834

kyllä kaikki lähtee lopulta itsestä, rakastaako itseään j antaako toisen rakastaa sinua

-Päivi, 20.3.2005

#1981

Joillakin saattaa on toinen mielessä, kun mennään naimisiin. Naimisiin ainoastaan sen vuoksi, että unohtaa sen oikean, jota todella rakastaa toivoen, että voisi oppia rakastamaan jotakuta muuta..

Kumpi siis on hetken huumaa?

-Colette, 15.5.2005

#4218

En halua kommentoida kirjoituksen aihetta, mutta mielenkiintoinen tapaus.

-Jorma, 24.1.2007

#5493

Itse olen vasta 13, ''ihastunut'' (omasta mielestäni rakastunut) erääseen poikaan... oltiin 3kk yhessä ennen kuin jätti. nykyään inhoaa mua... tykkään siitä IHMISENÄ, en vain ulkonäön perusteella, kuten suurin osa mulle väittää... Ne yrittää kai saaha mua luopumaan ajatuksesta että se joskus musta vielä tykkäis. En kyllä itsekkään ymmärrä, tykkään siitä, vaikka nyt se on järkyttävän näköinen kun leikkas siilin (musta silti omalla tavallaan söpö), kaikkien muitten mielestä ruma. ainakin suurimman osan... ja sit se inhoo mua, enää ei onneks niin kauheesti vee ittuile mulle. eli siis, ei söpö, ei kiva. miks tykkään siit? sitä kaikki kysyy... ehkä etin siitä sitä mikä se oli mulle kun tykkäs musta. sano että kuolis mun puolest <3 :') musta Päivi puhuu asiaa, KIITOS PÄIVI!!! :)

-Tia, 10.5.2007

#5494

erittäin mielenkiintoista

-joku, 10.5.2007

Oma kommentti
Kommentti Älä käytä HTML-tägejä viestissäsi, vaan pelkkää tekstiä. Linkit muodossa http://...
Nimi
Tarkistus Paljonko on kaksitoista ynnä viisi?
 

Agora on julkinen foorumi jossa voit julkaista kirjoituksesi. Kaikki voivat lukea, kommentoida ja arvostella kirjoituksia mutta julkaiseminen edellyttää rekisteröitymistä. Kirjoitukset jaetaan useisiin eri aiheisiin.

Lisää kirjoituksia aiheesta Rakkaus, seksi tai muista aiheista.