Lintukoto logo

Lintukoto / Agora / Joulu lähestyy

Lintukoto etusivu > Agora > Kaikki kirjoitukset
Päivän sana: legato: (musiikissa) sitoen (esitettävä sävellyksen osa)
7 käyttäjää paikalla, sivulatauksia 9/min.

Lisää kirjoituksia aiheesta Uskonto tai muista aiheista.

Tiivistelmä: Joulu ei ole sinkkuja eikä työttömiä varten. 3 382 lukijaa, joista 521 eli 15% on antanut arvosanan (7+).

Joulu lähestyy

Joulu lähestyy.

Kohta alkaa kuulumaan toivotuksia Mukavaa, kivaa.. ym joulua. Mutta saan aina niskavillani pystyyn, kun mulle sanotaan Rauhallista joulua. Niin kuin en muutenkin saisi olla rauhassa.

Joulu ei ole sinkkujen hohtoaikaa. Silloin saa olla yksin kotona, kun missään ei ole ketään ja kaikki paikat kiinni. Ihmiset ovat jumittuneet koteihinsa tai sukulaisiinsa.

Mutta mitä tekee sinkku, jolla ei ole sukua?

Istuu kotona, syö kinkkua ja suklaata moittien samalla huonoja ohjelmia mitä tv suoltaa joulun ajan. Niin no joo, jos tykkää piirretyistä, lasten ohjelmista ja kaikista uusinnoista mitkä osaa jo ulkoa.

Puhelin on mykkänä, tietsikalla ei tavoita ketään.

Joulu, työttömän painajainen. Ihmiset odottavat muistamista, lahjoja, kukkia, suklaarasioita ym kaikkea mitä tavataan ostaa.

Mutta kun kukkarossa asuu Matti, niin minkäs teet. Nielet kyyneleitä illalla pää tyynyssä miettien, että jos söisi muutaman päivän kaurapuuroa, niin voisi ostaa sille kumminkaimanserkulle sen suklaarasian ja joulutähden, kun on saanut ensin ostettua sen kinkun ja yhden suklaarasian itselle.

Mutta minkä takia?

Siksi kun se on tapa jouluna. Ja siksi kun kaikki muutkin tekevät niin. Sitä on poikkeava, jos ei toimi jouluna samoin kuin kaikki muut kaupalliseen juhlaan valmistautuvat.

Ei joulu ole sinkkuja tai työttömiä varten. Ja kaikista vähiten työttömien sinkkujen.

Ajatus sinänsä on kaunis. Lasten iloa, odotusta. Jännittyneitä ilmeitä pukkia odotellessa. Siis niille joille tämä on mahdollista.

Onneksi tänä vuonna ei ole paljon pyhiä, ei tarvi olla kaatuvien seinien varassa liian kauaa.

Mutta tästä kirjoituksesta huolimatta, kivaa joulunodotusta muille.

-Päivi, 4.12.2004

Arvosanajakauma
4
5
6
7
8
9
10
10 tuoreinta kommenttia 14:sta. Näytä kaikki kommentit
Kommentit
#1561

Minulla olisi toiveena viettää Joulu yksin, mutta toteutuu ehkä vain toisen joulupäivän kohdalla. Köyhän joulu on parasta, ei tarvitse lahjoa kuin itseään. Ei ole mikään pakko tehdä joulustaan epämiellyttävää muiden ehdoilla. Poikkeavuus ei tapa!

Vuokraa filmejä jouluksi (jos on millä katsella) tai lainaa kirjastosta kasa kirjoja, leivo jotain vain itsellesi jne.

-Minna, 14.12.2004

#1562

suomessa harvoin tapaa niin köyhää ettei se kännykkää omistaisi ja ettei olisi varaa parilla teksti viestillä muistaa kavereita ja sukulaisia.. tulee jonkun markan halvemmaksi kuin nintendo veljenpojalle.

-hunni, 15.12.2004

#1563

Joulu on hyvin pimeää ja perinteisesti yksinäistäkin aikaa. Juuri nyt lahjatkaan eivät innosta; tarvittava materia löytyy, ja Jeesuksen syntymästä nyt on turha puhuakaan. Parhaat asiat joulussa ovat loma ja tunnelma.

-kärsikää, 15.12.2004

#1587

Krrhmm, minnekäs se pikku lapsonen unohtui? :'(

-JiK, 25.12.2004

#1831

hah. Laps hankeen hukkuu, unhoittuu...

Kieltämättä itse aina mietin, että mitenkähän ne enemmän tai vähemmän perheettömät joulunsa viettävät. Itse pidin joulusta enemmän lapsena, mutta nyt viime vuosina on vain kauhulla katsonut, kun kauniiseen ja rauhaisaan juhlaan valmistaudutaan mahdollisimman kiireisesti ja stressaavasti. Kaikkia pöhköjä tapoja ihmisillä... No ei siinä mitään, oma joulu meni kuitenkin ihan mukavast

-Anonyymi, 20.3.2005

#2608

Olispa asiat edes noin hyvin. Ei oo kinkkua, ei suklaata. No joo, tota telkkaria on katottu jo vuos, sama se mitä sieltä jouluna tulee. Kelleköhä puhelimella soittais? Ei oo mitään oikeita tuttuja tietsikankaan päässä..

Joululahjat lapsille tuli pöllittyä 2 viikkoa sitten, onpa hauskaa.. varsinkin kun ei ite oo kattomassa niitten iloisia ilmeitä ryöstösaaliin ääressä. Joulu by Robin hood, lapset oli kilttejä, iskä ei.

-Kaptah, 23.12.2005

#2778

toi on hyvä tarina siinä on jotain ihan hyvä kuitenkin

-TyTtÖnEn, 27.2.2006

#3349

Yllätyin ihan lukiessani tätä kirjoitusta! Miten voit olettaa, että sinkut ovat yksin kodeissaan? Miksei heillä saisi olla kavereita, joiden luona viettää joulua? Äläkä vetoa siihen, että sinkut eivät “kehtaa” “tunkeutua” “parillisten” joulujuhliin, sillä a) heillä voi myös olla sinkkukavereita ja b) eikö joulu olekin aika, jolloin ollaan perheen ja läheisten (eli ystävien) kanssa. Tuskin kaikissa joulujuhlissa on vain sukulaisia paikalla. Ja entäs työttömät? Pienellä rahalla saa aikaan hienoja, sydämestä tulleita lahjoja, toisin kuin kalliit tusinakamat, joita varakkaat ihmiset ostavat, se vasta sydämetöntä onkin! Itse arvostan enemmän “köyhän” ihmisen lahjaa, sille tietäisin, että he ovat laittaneet sydämensä mukaan lahjaan, sillä he ovat (mitä todennäköisimmin) tehneet lahjansa 90% itse ja uhranneet siihen rahaa, vaikka sen olisikin voinut investoida paljon elintärkeämpiinn asioihin. Itse pyrin antamaan lahjaksi jouluna jotain omaperäistä/-tekoista, sydämestä asti tullutta. Huomauttaisin vielä siitä että: “Best things in life are for free”. :) Ei täydellisen joululahjan tarvitse olla konkreettinen, se voi olla paljon muutakin, kunhan pistää vähän mielikuvitusta peliin. JA Joulu on nimenomaan tarkoitettu kaikille: miehille, naisille, lapsille, aikuisille, transuille, homoille, tummaihoisille, valkoihoisille, pitkille, lyhyille, isoille, pienille, varakkaille, köyhille, työttömille, työllisille…jnejnejne. Ihmiset ovat unohtaneet joulun perimmäisen tarkoituksen ja tehneet siitä kaupallisen juhlan, joka on kuin kilpailu, jossa nähdään, kenellä on entiten rahaa ostaa uusin/hienoin/kallein laite tms. toiselle. Luulenkin, että Sinä, Riitta, kuulut tähän varakkaampaan ihmisjoukkoon ja ostat tutuillesi tusinakamaa, sillä tekstisi perusteella mielesi ei ole kovin avoin.

P.S. Aapo! Ota kantaa! =)

-snowman -8-, 10.8.2006

#3966

Hmm, aika tyypillinen mielipidekirjoitus. Tuntui, että aihe vaihtui kirjoituksen aikana. Sinänsä ihan hyvä, kaikki mielipiteet ei olleet kylläkään aivan realistisia, esimerkiksi se, että sinkut viettävät joulun yksin.

Annoin kasin, vaikka tuota oli ärsyttävä lukea.

-Kaisa, 21.12.2006

#10204

jippii eää 55 päivää jouluu

-Tonino, 1.11.2008

Oma kommentti
Kommentti Älä käytä HTML-tägejä viestissäsi, vaan pelkkää tekstiä. Linkit muodossa http://...
Nimi
Tarkistus Paljonko on kaksitoista ynnä viisi?
 

Agora on julkinen foorumi jossa voit julkaista kirjoituksesi. Kaikki voivat lukea, kommentoida ja arvostella kirjoituksia mutta julkaiseminen edellyttää rekisteröitymistä. Kirjoitukset jaetaan useisiin eri aiheisiin.

Lisää kirjoituksia aiheesta Uskonto tai muista aiheista.