Lintukoto logo

Lintukoto / Agora / Suurin suomalainen

Lintukoto etusivu > Agora > Kaikki kirjoitukset
Päivän sana: iibis: eräitä haikaralintuja
7 käyttäjää paikalla, sivulatauksia 13/min.

Lisää kirjoituksia aiheesta Media, TV tai muista aiheista.

Tiivistelmä: Yleistä kommentointia Suurin suomalainen-kilpailuun. 4 130 lukijaa, joista 499 eli 12% on antanut arvosanan ().

Suurin suomalainen

Selvä, tiedän olevani tämän aiheen kanssa hiukan myöhässä, mutta halusin silti herättää keskustelua tästä aiheesta.

Ensimmäinen virhe koko kilpailussa oli se, että kaikki Mika Häkkiset ja Adolf Ehrnroothit asettiin samalle linjalle. Kuinka voidaan verrata urheilijaa ja sotasankaria toisiinsa?

Toisekseen, kun lopulta kymmenen finalistia oli saatu, löytyi niiden joukosta muutama naurettava ilmestys, mm. istuva presidentti Tarja Halonen. Kuten Jari Tervo hyvin sanoikin, millaisen kuvan muut maat saavat Suomesta, jos suurin suomalainen on istuva presidentti? Meilläkin Suomessa olisi naurunaihetta, jos suurin venäläinen olisi Vladimir Putin tai suurin amerikkalainen George Bush.

Eniten minua ärsytti humanistien vertaaminen esimerkiksi presidentteihin. Olen varma, että sadan vuoden päästä listalta ei löydy Risto Rytiä, kun taas Jean Sibelius on aivan varmasti siellä. Vaikka koko tämä kilpailu oli leikkimielinen ja oli paras ohjelma, mitä televisiosta on tullut aikoihin, en silti voinut käsittää, miten tällaisia ihmisiä sorrutaan vertaamaan keskenään.

-Joonas Rantanen, 2.1.2005

Arvosanajakauma
4
5
6
7
8
9
10
10 tuoreinta kommenttia 17:sta. Näytä kaikki kommentit
Kommentit
#2439

Halosen vertaus GWB:iin ja Putiniin on aika lailla yliampuvaa. Veikkaan, että maailmalla on kritiikkiä kahta edellä mainittua kohtaan muutama kerta enemmän kuin viimeistä kohtaan.

Koko kilpailun tarkoitus ja juju oli tehdä vertailua eri alojen välillä.

-Juho, 16.10.2005

#2725

Vertailu on turhaa, mutta kieltämättä hauskaa.

Mielestäni suurin suomalainen on joko...

...Agricola, koska hän loi suomen (kirja)kielen. Yhteinen kieli erotti suomalaiset venäläisistä ja ruotsalaisista. Se oli ensimmäinen askel kohti me-henkeä.

...tai...

...J.V.Snellman, koska hän lopullisesti synnytti Suomalaisen me-hengen. Emme pitäneet itseämme enää suurvallan alaisena siirtomaana, vaan olimme tietoisia omasta yhteisestä historiasta ja yhteenkuuluvuudesta. Ilman Snellmannia suomalaisilla ei olisi ollut kansallishenkeä eikä Tsaarivallan päätyttyä itsenäistymishalua. Luultavasti olisimme ilman Snellmannia Venäjän satellittivaltio tai pahimmassa tapauksessa. Venäjän autonominen tasavalta... jos sitäkään.

-Karhu, 29.1.2006

#3126

eikös suurin suomalainen vaikuttaja ole kuitenkin tony halme tai matti nykänen?

-a, 14.6.2006

#3418

paras kommentti koko kommentoinnista oli sekin lainattu. surkeaa.

-miinus, 4.9.2006

#3421

Kyllä se oli talonpoikamme Lalli, joka vastusti tänne väkisin pyrkinyttä, vierasta uskontoa ja valtajärjestelmää. Häviäjäpuolen sankarit on aina leimattu pahoiksi voittaneen toimesta.

-Rutja, 4.9.2006

#3498

Risto Ryti on mielestäni suurin suomalainen.

-mä, 25.9.2006

#3616

Hyvä kirjoitus. Nykyajan nuori ei tiedä kuin pääpiirteittäin, kuka oli Risto Ryti – siis mitä merkittävää tyyppi on tehnyt.

-Nightingale, 12.10.2006

#3705

Risto Ryti pelasti Suomen tekemällä Hitlerin kanssa sopimuksen joka turvasi Suomen aseiden saannin.

-mä, 2.11.2006

#5328

Minä (13) en tosiaankaan tienny kuka oli Risto Ryti...

-Varjoritari, 23.4.2007

#6318

kaikki sotaveteraanit ovat suuria suomalaisia. yksi kaikkien ja kaikki yhden puolesta. eli jos pitää vlita yksi, ni se yksi on niiden kaikkien puolesta;)

-jm, 1.9.2007

Oma kommentti
Kommentti Älä käytä HTML-tägejä viestissäsi, vaan pelkkää tekstiä. Linkit muodossa http://...
Nimi
Tarkistus Paljonko on kaksitoista ynnä viisi?
 

Agora on julkinen foorumi jossa voit julkaista kirjoituksesi. Kaikki voivat lukea, kommentoida ja arvostella kirjoituksia mutta julkaiseminen edellyttää rekisteröitymistä. Kirjoitukset jaetaan useisiin eri aiheisiin.

Lisää kirjoituksia aiheesta Media, TV tai muista aiheista.