Lintukoto logo

Lintukoto / Agora / Aito ja oikea?

Lintukoto etusivu > Agora > Kaikki kirjoitukset
Päivän sana: iibis: eräitä haikaralintuja
5 käyttäjää paikalla, sivulatauksia 12/min.

Lisää kirjoituksia aiheesta Muut tai muista aiheista.

Tiivistelmä: “Aidon ja alkuperäisen” hankkimisessa on omat ristiriitansa 3 877 lukijaa, joista 524 eli 14% on antanut arvosanan (7+).

Aito ja oikea?

Mainostajien ovela kikka on jo pitkään ollut se, että tuotetta markkinoidaan sen alkuperäisyydellä. Tuotteen mainostetaan olevan sitä aitoa ja alkuperäistä, ja saadaan tällä tavoin kuluttaja kiinnostumaan asiasta. Ihmisillä liittyy alkuperäisiin tuotteisiin muistoja ja muita arvoja, jotka saavat ostamaan tuotteen.

Mutta mietitäänpäs hetki. Jos tuotekehittelyssä on vuosikymmenien aikana menty yhtään eteenpäin, niin silloinhan ostaessani “aitoa ja alkuperäistä”, saankin tuotteen, joka on paljon huonompaa kuin nykyiset tuotteet. Uskon, että suurimmassa osassa tuotteista on tuotekehittelyn avulla saatu tuotteesta paljon parempaa kuin mitä se oli alussa. Tämän mukaan ei ole mitään järjellistä syytä ostaa alkuperäistä, vaan luottaa siihen, että tuote on vuosien saatossa edes hiukan kehittynyt.

-Joonas Rantanen, 8.3.2005

Arvosanajakauma
4
5
6
7
8
9
10
Kaikki 10 kommenttia
Kommentit
#1796

Tämähän on ikuinen dilemma; viekö kehitys eteenpäin vai onko “vanhassa vara parempi”. Itse olen sitä mieltä, että ihminen tekee virheitäkin kehittäessään vanhoja juttuja. Joskus tulee ihan susia, kun tavoitellaan jotain hienoa. Useimmiten ehkä kuitenkin kehitys on hyvästä.

-Kolibri, 8.3.2005

#1801

Plagioijat eivät käytä senttiäkään tuotekehitykseen, saatikka panosta mihinkään tuotteen markinoille saattamiseksi, tekevät vain saman tuotteen hiukan eri kuorissa ja markkinoivat sitä agressiivisemmin ja halvemmalla. Moraaliton kuluttaja sitten ostaa tätä shittiä miettiämättä sen kummempia. Parhaimmassa tapauksessa vielä perustelee itselleen kuinka valistunut hän onkaan.

-Joonas, 12.3.2005

#1969

Toisaalta asia on niin, että ihmisen on helpompi tyytyä johonkin tuttuun ja turvalliseen. Nykyajan kulttuurissa vieras ja uusi pelottaa joitakin ihmisryhmiä, kuten niitä, jotka eivät ole syntyneet tietokonesukupolveen. Siksi “aidon ja alkuperäisen” mainostaminen voi luoda turvallisuuden tunnetta. Toivottavasti edes joku tajusi, mitä tarkoitin.

-Miina Hakonen, 8.5.2005

#2037

Radiolinjan siirryttyä käyttämään Elisa-nimeä alkoi TV:ssä pyöriä niitä typeriä mainoksia, joissa on ne kaksi kummaa heppua. Ensimmäisten versioiden joukossa oli suosi suomalaista -tyylinen otos, jossa toinen söi Valiojäätelöä ja toinen veti leivälle Turun sinappia. Valiojäätelö oli juuri heiman aiemmin myyty ulkomaille ja Turun sinapin valmistus siirretty Ruotsiin... Siis, aitoa ja alkuperäistä suomalaista!

-Mirva, 11.6.2005

#2465

jeps, näinhän se on.. ei siinä nyt kyllä voi muuta, kun tyytyä siihen “ei aitoon ja ei alkuperäiseen”..

ei kai siinä..

-Anonyymi, 25.10.2005

#2474

Itse en olekaan tullut tuota ajatelleeksi, vaikka välillä tuleekin mietittyä mitä ihmeellisimpiä asioita. Kieltämättä totta, vaikka silloin tällöin tuo 'vanhassa vara parempi' sanontakin pitää paikkansa. n_n

-Hope, 29.10.2005

#2544

Vähä hieno teksti! kivasti “selitetty”...

-Tamara, 30.11.2005

#2886

olis se kiva jos olis oikeasti joku myytävä tavara aito ja alkuperäinen,ei sitä ehkä käyttää vois,mutta koristeena se olis hieno!

-tyttö, 17.4.2006

#3012

Eiku nykyään kaikki on sitä laihdutuspaskaa joka ei maistu miltään. Ennen suola oli SUOLAA ja rasva RASVAA!!!

-kor, 27.5.2006

#3432

Mainoksiin ei voi luottaa.

-mä, 8.9.2006

Oma kommentti
Kommentti Älä käytä HTML-tägejä viestissäsi, vaan pelkkää tekstiä. Linkit muodossa http://...
Nimi
Tarkistus Paljonko on kaksitoista ynnä viisi?
 

Agora on julkinen foorumi jossa voit julkaista kirjoituksesi. Kaikki voivat lukea, kommentoida ja arvostella kirjoituksia mutta julkaiseminen edellyttää rekisteröitymistä. Kirjoitukset jaetaan useisiin eri aiheisiin.

Lisää kirjoituksia aiheesta Muut tai muista aiheista.