Lintukoto logo

Lintukoto / Agora / Jeesuksen paluu

Lintukoto etusivu > Agora > Kaikki kirjoitukset
Päivän sana: iibis: eräitä haikaralintuja
9 käyttäjää paikalla, sivulatauksia 24/min.

Lisää kirjoituksia aiheesta Uskonto tai muista aiheista.

Tiivistelmä: Jeesuksen paluu olisi totaalinen katastrofi. Rukoillaan, ettei Jeesus koskaan palaa. 6 721 lukijaa, joista 722 eli 11% on antanut arvosanan (8).

Jeesuksen paluu

Kuvitellaan, että Jeesus tulisi uskovaisten riemuksi takaisin maan päälle. Jonain päivänä hän vain kävelisi kadulla ja jotenkin vain tietäisimme että se on juuri Hän.

Tästä seuraisi paitsi kaaos niin poliittinen kiista Jeesuksen kansalaisuudesta. Maailmassa jokainen on jonkin maan kansalainen. Jeesuksen pitäisi valita, tai ellei hän valitsisi niin joku maa “omisi” hänet valtavan kiistan jälkeen, ja sitä Jeesus tuskin haluaisi. Jeesukselle on valittava kotimaa. Jos valinta ei ole Vatikaani tai Israel, on jo se vakava arvovaltatappio. Ehkä Jeesus haluaisi esiintyä kansoja yhdistävänä vapahtajana ja välttää yksittäisten kirkkojen jäsenyyttä ja valitsisi kotimaansa arvalla. Onko Yhdysvallat, jossa on kymmeniä miljoonia kristittyjä, samassa asemassa arvonnassa kuin vaikkapa pieni ja islamilainen Kuwait? Kuvitellaan, että arpa osuisi Suomeen.

Viimeistään tässä vaiheessa osa kristityistäkin uskontokunnista olisi julistanut saapuneen Jeesuksen vääräksi ja ryhtyneet odottamaan uutta. Joka päivä avataan useita uusia tälle ilmiölle omistettuja webbisivustoja. eBayssä myydään tavaroita, joiden väitetään olleen Jeesuksen käytössä.

Kaveri muuttaa jonnekin päin Suomea, vaikkapa Siilinjärvelle. Tätä edeltää hillitön poliittinen kädenvääntö, jossa Keskustapuolue ja Kristillisdemokraatit kiistelevät Jeesuksen hajasijoituksesta. Ahtaajat ehtivät pari kertaa lakkoilemaan, enkä jaksa uskoa että edes Vapahtaja saisi AY-väen taipumaan. Ahtaajat vaativat Vapahtajan tuottaman liikennevirran monopolisointia suomalaisille. Jeesuksen kannatusta kosiskellaan tarjoamalla ylimääräisiä “Valtakunnallisia Vapahtajan päiviä”, jolloin kaikki voisivat kunnioittaa Vapahtajaa olemalla tekemättä työtä.

Suomen kansalaisuuden saadakseen pitää valtion tietää tiettyjä asioita. Tällaisia asioita ovat esimerkiksi nimi, syntymäaika, uskontokunta, äidinkieli. Jeesuksen suhteen jokainen näistä on ongelma.

Mikä on Vapahtajan nimi? Jeesus, Jesus vai Yahusahuah? Entä sukunimi? Nasaretilainen? En osaa sanoa kuinka helppoa tuollaisen nimen hyväksytyksi saaminen on. Sitä paitsi oikeampi nimi olisi Jeesus Siilinjärveläinen.

Mikä on Jeesuksen syntymäaika? 25.12.0001? Jouluhan on joku muinainen pakanajuhla. Syntyikö Jeesus oikeasti silloin? Historioitsijat kokisivat tulleensa petetyiksi, oikeutetusti, jos Jeesus kiistäisi joulun pakanallisen alun ja ilmoittaisi ilmeenkään värähtämättä synttäreikseen 25.12.

Entäs Vapahtajan vanhemmat? Josef ja Maria vai Jumala ja Maria? Ja jos Jumala on toinen vanhempi ja häntä ei ole julistettu kuolleeksi, on hän perillinen mikäli Jeesuksella ei ole kuollessaan omia lapsia. Kuinka häneen otetaan yhteyttä tällaisessa tilanteessa? Vai julistetaanko Jumala kuolleeksi ja perintö päätyy valtiolle? Jos taas vanhemmiksi merkitään Josef ja Maria, kärsii Jeesuksen asema Jumalan poikana pienen kolauksen.

Onko Jeesus juutalainen vai kristitty? Jos kristitty niin mikä uskontokunta kristillisen uskon sisällä? Evankelis-luterilainen? Entä jos Jeesus ei lainkaan hyväksy joitakin kirkon toimia tai jotain menneisyyden tapahtumia? Ehkäpä Jeesuksella ei oikeasti olekaan sellaiset näkemykset kuin mitä kirkko on markkinoinut hänellä olleen. Kristillisiä kirkkokuntia on satoja, minkä hän valitsisi? Jos Jeesus ilmoittaisi olevansa juutalainen, mikä olisi tämän ilmoituksen seuraus Israelin ja sen ympäristön konfliktialueella? Jeesus voisi haluta olla koko ihmiskuntaa yhdistävä jumalhahmo ja pysyä erillään järjestetystä uskonnosta. Ehkä hän haluaa väestörekisteriin ollakseen neutraali. Pitäisikö sen jälkeen kunnon kristittyjen seurata Jeesusta ja erota kirkosta, vai pysyä kirkon jäseninä?

Onko Jeesuksella äänioikeus? Ketä Jeesus äänestää? Tämä voisi olla kiinnostava keskustelunaihe vaalien alla. Jos Jeesuksen valinta ei osuisi Kristillisdemokraatteihin, olisi puolueella totisesti itsetutkiskelun paikka. Mikä olisi Jeesuksen kanta Natoon, ydinvoimaan, EU:n perustuslakiin, ruotsin kielen asemaan, maataloustukiin, pääomaverotukseen, kantasolututkimukseen? Jeesusta varmasti pyydettäisiin eri puolueiden ehdokaslistoille. Kun Jeesus valittaisiin, vaatisi muilta edustajilta pokeria ruveta väittelemään Jeesuksen kanssa politiikasta.

Entäs asevelvollisuus? Olisiko Jeesus vapautettu, ja jos olisi niin millä perusteella? Toistaalta Jehovan todistajat on jo nyt vapautettu, mikä on kyllä väärin, sillä vapauttamisen perusteena on uskonnollinen vakaumus. Jos jehovien uskonnollinen vakaumus riittää, luulisi Jeesuksenkin vakaumuksen riittävän. Kieltämättä olisi kiinnostavaa nähdä Jeesus siilitukkaisena varusmiehenä.

Minkä palvelun tai tuotteen Jeesus valitsisikaan, olisi se melkein takuuvarma mainoksen paikka. “Ole tarkka, ota Pirkka – Jeesuskin otti!” “Mäkkärissä Jeesus-ateria, viisi leipää ja kaksi kalaa!” “Kallis kaveri tämä Jeesus. Elämä on!” Tai joku umpiurpo Elisan asentaja kävisi kertomassa Jeesukselle, että netti on kytketty ja sanoisi jotain typerää hontelolle apurilleen. Ja Jeesus kiittelisi “Elisalla saan Isäänkin yhteyden!” ja kehuisi kuinka Elisa on “Suora yhteys yläkertaan.”

Jeesuksen paluu olisi katastrofi. Rukoillaan, että hän ei palaa.

-Aapo Puskala, 28.5.2005

Arvosanajakauma
4
5
6
7
8
9
10
Kaikki 101 kommenttia
Kommentit
#2008

Tsätä ideastahan tuli brittiläinen telkkusarja vähän aikaa sitten. Harmikseni en silloin voinut siihen kunnolla syventyä, mutta toivottavasti se (sarja) tulee pian uudelleen. Kaoottista siinä kyllä oli. Lopuksi heppu teki muistaakseni itsarin...

-Tää, 28.5.2005

#2013

*kjehkjeh* aika hyvä jos jeesus tekee itsarin, eikö sekin ole synnillistä kirkon mielestä? Ensimmäinen suuri kysymys, jonka minä kysyisin jeesukselta, oisi että onko tosiaan niin, että jumala hyväksyy kaikki? Myös vääärinuskojat, homot, lesbot, ryövärit ja murhamiehet sekä huorintekijät, vai tarkoittiko jumala vain kaikki “normaaleja” ihmisiä, kuten kirkko täällä toitottaa? Tämä on nimittäin yksi minusta suurimpia epäkohtia koko kristinuskosta.

-Leitha, 29.5.2005

#2015

Ei mutta Leitha, kyllähän jumala meidät kaikki hyväksyy, kunhan vain homot ja lesbot katuvat syvästi tekojaan kuten murhamiehetkin... ;)

-Anonyymi, 30.5.2005

#2016

Todella mielenkiintoinen kirjoitus. Haluaisin kuitenkin kiinnittää huomion erääseen asiaan: Ajanlasku alkoi (epäloogisesti) vuodesta 1 (tekstissä 0000). Vuosituhannen vaihdostakin juhlittiin vuosi etukäteen.

-Anonyymi, 1.6.2005

#2017

Olen tietoinen siitä että vuotta 0 ei ollut. Sen takia laitoinkin sen tuohon tekstiin, mutta ei riittävän selvästi tullut esiin=)

-Aapo, 1.6.2005

#2021

anteeksi, mutta minä nauroin kyllä koko lukukokemuksen ajan. aivan mahtavaa.

-miii, 3.6.2005

#2022

Mutta eihän homoissa ja lesboissa ole mitään pahaa?

Siis tarkotan, miks niiden pitäis katua tekojaan?

Jos ne tykkää vaa samasta sukupuolesta... tuskin se ny syntistä on..!?

-Tyyppi, 3.6.2005

#2026

Ei se vuodesta 0001 alkaminen ole epäloogista, roomalaisissa numeraaleissa kun ei ole nollaa niiden ollessa järjestyslukuja. Kerrassaan loogista.

Mutta eikös Jesse syntynyt noin 30 vuotta e.a.a.?

-Tuomas, 5.6.2005

#2029

Loistava kirjoitus!

Mites muut käytännön asiat hoituisivat kuten esim. armeija? Joutuisko Jeesus ajamaan partansa ja leikkaamaan pitkän tukkansa ja menemään varusmiespalvelukseen? Tai sitten hänen täytyisi mennä siviilipalvelukseen. Näistä kun Suomen miehet joutuvat valitsemaan. Vai onko Jeesus niin vanha (parituhatta vuotta), että saa armeijasta vapautuksen vai ryhtyykö kenties totaalikieltäytyjäksi, josta joutunee vankilaan? Saattaapi olla, että mies saisi jonkinlaisen erivapauden eli vapautuksen rauhanajanpalveluksesta ts. “taiteilijan paperit”.

Entäs sitten työt? Mahtaisko Jeesus mennä töihin ja jos menisi niin millaiseen työhön? Kun ei ole oikein koulutustakaan, tai koulutus saattaisi olla jo vanhentunut, niin ei mitään hirveen vaativaa homma olisi tarjolla. Toisaalta saahan supliikit entiset urheilijatkin ja muut julkkikset kaikennäköistä markkinointi- ja juontohommaa, joten miksei sellaista tarjottaisi Jeesukselle, jonka markkina-arvo on melkoinen. Mikäli Jeesus ei kuitenkaan tekisi töitä, niin hän olisi oikeutettu työttömyyspäivärahaan.

Monenlaista käytännön juttua tuo “maanpäälle illmestyminen” aiheuttaisi...

-TJ, 5.6.2005

#2031

Ja tämä “maanpäälle ilmestyminen”. Miten se tapahtuu. Syntyykö Jeesus jälleen niin että Jumala ilmoittaa jollekkin naiselle että “saat kakaran joka o Jeesus, toimikaa”. Vai ilmestyykö Jeesus vain jostain. Siis ilmestyy, ei kerro kenellekkään mistä on tullut, vai onko hän edes tullut, onko hän vain ilmestynyt taivaasta. Vielä parempi olisi että Hän avaisi portin taivaasta ja laskeútuisi liukuportaita pitkin alas. Mielenkiintoisin olisi tämä syntyminen. Minkälaista julkisuutta saisi Jeesuksen äiti? Tekisikö Jeesus ihmeitä? Minkälaisia, olisiko hän kuin teräsmies ja ottaa tippuvan helikopterin kiinni ennenkuin se osuu maahan. Olisinhan se hankala herättää henkiin jos kädet ja jalat ovat monen metrien päässä toisistaan..

-OzQu, 7.6.2005

#2038

Kuulemani mukaan jokin tutkimus olisi päätynyt siihen, että Jeesus syntyi syksyllä 4 tai 5 eKr. (hehe)...

-Mirva, 11.6.2005

#2044

historia on täynnä tällaisia herra kompleksin riivaamia hulluja homoja kuin jeesus.-Olis ottanut yhden akan,että tietäs millaisia piereskelijöitä,runkkaajia ja ämman nussijoita sitä ollaan,mutta ei ku 12 poika kaveria ja paasaan paskaa.

-kriitikko, 12.6.2005

#2064

Hieno idea, vaikka en itse sen olevan ihan noin =)

-hymypelastaa, 22.6.2005

#2068

Toi oli mun mielestä aika ilkeetä tekstiä. Et taida itse kovin vahvasti uskoa. Ysin annan silti, koska teksti oli hyvä vaikken sisällöstä pitänytkään, se oli hauskaa ja mielenkiintoista luettavaa silti. Hmm ristiriitaista, en pitänyt tekstin sisällöstä, mutta silti se oli hauskaa luettavaa

-Rocktähti, 23.6.2005

#2070

Tuosta ajanlaskusta vielä: Syntyikö Jeesus joulukuun lopulla 0001, eli lähes vuoden “syntymänsä” jälkeen?

-E.H., 23.6.2005

#2089

Ajanlaskussa tapahtui aikoinaan virhe. Jeesuksen on arvioitu syntyneen 4-7 eKr. Tämä on ainakin toistaiseksi oikea tieto, siis asiantuntioiden ja kirkon oikeana pitämä. Eikä voi myöskään sanoa että Jeesus olisi syntynyt joulukuussa.

-terttu, 27.6.2005

#2090

Tämä oli kirjoituksiesi floppi. Muuten olen tykännyt näistä jutuista, mutta kyllä nyt on käynyt niin ettet ole ottanut asioista selvää.. Ei kukaan asiantunteva väitä Jeesuksen syntyneen 25.12 eikä lähiaikoinakaan. Kukaan ei tarkkaa päivää tiedä. Jonain päivänä vain Jeesuksen syntymäjuhlaa on alettu viettää ja lomat ja kuukaudet on siinä aikojen saatossa sitten saanut nimensä.

-Mikael, 27.6.2005

#2094

Muistaakseni Jeesus syntyi 4-7 eKr. , syynä oli munkin, jonka tehtävänä oli laskea syntymävuosi, tekemä virhe. Joulun juhla taas syntyi kirkon toimesta. Muistaakseni joulun aikoihin vietettiin jotain pakanajuhlaa. Kirkon keino oli muuttaa juhla joka kielletyksi tai kristilliseksi. Väite että Jeesuksen syntymää on vain jossain välissä alettu juhlia on perätön koska, tämä pakanajuhla kirkon toimesta “kristillisöitiin”.

-J.R, 27.6.2005

#2096

Hohhoijaa mitä saivartelua! Hesus varmaankin pistäisi suoraan ranttaliksi kuuntelematta ihmisten mielipiteitä. Jeesuksen paluu olisi nykyisen maailman loppu ja uuden alku. Esim. Aapo joutuisi tästä tuotoksestaan alimpaan helvettiin... jo senkin takia, että sai minut kyseisen tekstin lukemaan. Toisaalta täytyy kiittää. Nyt uni maistuu.

-ZZZzzzz, 28.6.2005

#2179

aika totta! mut ooks varma et jeesusta ees on, ettei se ollu vaa tavallinen ihminen ym ym...?

-Anula, 16.7.2005

#2209

Tämä henkilö ei ole lukenut Raamattua.

-sakari, 25.7.2005

#2276

on lukenut raamatun mutta on lukenut myös “pyhä veri, pyhä graali”-dokumenttikirjan. ja suosittelen kaikille!!

-Anula, 7.8.2005

#2311

Muuten juu, mutta tuskin mitään Jeesusta on ollut, ja jos onkin ollut tämä kyseinen Jeesus, tuskin se omasi mitään kuoleman jälkeitä elämää ja loppujen lopuksi mielestäni siinä on vuosituhansien suurin kusetus. *Raamatun lapsena useampaan kertaan lukenut, uskonut ja 12-vuotiaana hylännyt ilman mitään painostusta, hyvä kaveri ihmetteli että etkä sinä usko?*

-Elämänkatsomustiedon opiskelij, 16.8.2005

#2353

“Entäs sitten työt? Mahtaisko Jeesus mennä töihin ja jos menisi niin millaiseen työhön? Kun ei ole oikein koulutustakaan, tai koulutus saattaisi olla jo vanhentunut, niin ei mitään hirveen vaativaa homma olisi tarjolla.”

Eikös Jeesus puuseppä koulutukseltaan ollut...?

Ja jos Jeesus joskus sattuisi tulemaan, muistelen koulussa opetetun sen tapahtuvan sellaisella ryminällä, että joululomien ajankohta olisi silloin murheista pienimpiä. Kuten Mozartin Requiem toteaa: Dies irae, dies illa; Vihan päivä, tuhon päivä kaiken muuttaa tomuksi, kuolleet nousee haudoistansa Tuomarille vastaamaan jne... Requiemin sanoma hyvin vapaasti käännettynä.

Tosin Jeesuksen Paluu vaikuttaa kohtalaisen epätodennäköiseltä.

-Andúril, 28.8.2005

#2366

Kannattaisi varmaan lukea raamatusta ilmestyskirja. Siellä lukee kaikki, mitä tulee tapahtumaan, kun jeesus tulee takaisin.

-?, 4.9.2005

#2369

Hei Aapo: eikö siinä Ilmestyskirjassa lukenut että ihmiset kuolevat ja hirviöitä nousee merestä kun Jeesus tulee takaisin. Siinä luki myös jotain siihen suuntaan että maailma luodaan uudestaan sinä päivänä ja pahuutta ei enää ole... eli se olisi sen arvoista.. kai. Mutta kumminkaan sen uudelleen luomisen jälkeen ei olisi enää Siilijärveä, Pirkkaa ja mainoskatkoja :D

-minä itse, 8.9.2005

#2384

Totuushan on sellainen, että Jeesus oli aivan tavallinen kaveri. Kävi vain näin, että kristityt tarvitsivat jonkun esimerkin levittääkseen uskoansa tehokkaasti. Jeesuksen syntymäpäiväksi päätettiin jälkeenpäin 25.12, sillä haluttiin kristillistää sinä päivänä vietetty pakanajuhla.

-Anonyymi, 16.9.2005

#2427

Eikos jeesus ollut juutalainen?

-Anonyymi, 12.10.2005

#2435

“pyhä veri, pyhä graali”-“dokumenntikirjan” (?)

-Anonyymi, 16.10.2005

#2436

Kirjoitus olettaa Jeesuksen olevan vapahtaja ja tekevän ilmeisesti jotain, joka todistaa hänet Jeesukseksi. Silloin kaikkivaltiaan Jeesuksen tuskin tarvitsisi tuollaisia asioita pohtia.

-Anonyymi, 16.10.2005

#2441

itekkö ot kijoittanut. ihan kuin olisin jossian lueknut

-Anonyymi, 16.10.2005

#2470

...' “Ole tarkka, ota Pirkka – Jeesuskin otti!” “Mäkkärissä Jeesus-ateria, viisi leipää ja kaksi kalaa!” “Kallis kaveri tämä Jeesus. Elämä on!” Tai joku umpiurpo Elisan asentaja kävisi kertomassa Jeesukselle, että netti on kytketty ja sanoisi jotain typerää hontelolle apurilleen. '....

Repesin noille kohdille jo siitäkin syystä, että ne ovat niin helppoja kuvitella. Kun itsekin tulin ajatelleeksi, niin kauheasti vaivaa tulisi siitä jos Jeesus ottais ja tulis takaisin. Lueskellessani tuota, niin tajusin vasta millainen kaaos siitä syntyisi. Toisaalta, koko tilanmne naurattaa... Erittäin mukavasti kirjoitettu, pakko myöntää. ;D

Eli olen samaa mieltä, toivottavasti Jeesus ei tule takaisin. :'DD

-Hope, 29.10.2005

#2486

Jos Jeesus oikeasti ilmeistyisi maan päälle, hän tuskin suostuisi lokeroistavaksi meidän tai minkään muunkaan maan järjestelmiin. Eiköhän tuo asettuisi entisille asuinsijoilleen. Järjetön mediasirkushan siitä tulisi, ellei sitten tapahtuisi jotain sellaista, mitä kukaan ei osaa odottaa. Mutta joo, hauskaa mielikuvitusleikkiä.

-Jep Jep, 3.11.2005

#2495

itkettää tommonen. ei mitään aivotoimintaa. siis no ihan sama, onhan toi pelkkää huumoria mut toivon että ymmärrätte kuka mies Jeesus on. Hän rakastaa teitä ja piste huutomerkki siisen!

-Raisa, 9.11.2005

#2582

“Entäs sitten työt? Mahtaisko Jeesus mennä töihin ja jos menisi niin millaiseen työhön? Kun ei ole oikein koulutustakaan, tai koulutus saattaisi olla jo vanhentunut, niin ei mitään hirveen vaativaa homma olisi tarjolla.”

Tuskinpa vaan Jeesus menisi töihin, vaikka puusepän hommia hänen kai kuuluisi osata. Ei alkuperäinenkään Jeesus töiden tekoa harrastanut saarnaamaan alettuaan, marssi vaan ventovieraiden taloihin, käski laittaa pöydän koreaksi ja näin tapahtui. Tai sitten hän hommaa uudet 12 opetuslasta jotka määrää Siilinjärveen kalaan. Saaliiksi saatuja kaloja hän voisi sitten Jumalan ihmeen avulla lisäännyttää ja lähettää vaikkapa köyhäinapuna Afrikkaan.

Niin, tuskin Jeesus mitään digi-tv:tä tai nettiä kaipaisi, eläisi vaan kädestä suuhun kuten se alkuperäinenkin eikä asuisi vakituisesti missään, kunhan vaan kiertelisi kävellen Siilinjärven lähiympäristössä saarnaamassa ihmisille.

Ja siitä uskontokuntaan kuulumisesta vielä... Jeesus ei tietenkään ollut mikään kristitty vaan juutalainen. Kristinusko nykyisessä merkityksessään sai alkunsa vasta Jeesuksen kuolemasta. Jos Jeesus ilmestyisi takaisin maan päälle hän todennäköisesti painelisi oitis paavin puheille vaatien selitystä niihin kaikkiin valheisiin mitä hänestä on alettu levittelemään.

Ja mitä jos Jeesus onkin jo tullut maan päälle? Ei se kai mahdotonta ole, väittäväthän jotkut nähneensä Jammu Siltavuorenkin vapaalla jalalla...

-Julli, 13.12.2005

#2607

Njoo. Ei kait tähän voi kommentoida muuta kuin mitä jotkut jo ovat sanoneetkin – Kun Jeesus tulee takaisin maan päälle niin se on sitten loppu tullut kokonaan. Sitten tulee viimeiset tuomiot jne. kuten Raamatussa ilmoitetaan.

Eli Jeesus ei Raamatun (eikä myöskään Koraanin) mukaan synny enää tänne vaan tulee pilvissä (ja eipäs väännetä siitä mitään huumejuttua).

Näin siis ilmoitetaan Raamatussa, jokainen saa uskoa tai olla uskomatta minusta nähden, itse uskon kuitenkin :)

-Nimetön, 22.12.2005

#2624

jos Jeesus palaisi,hän olisi silloin ihmisille itsestään selvyys [ eikö? ] esim. jos yksi sarvisia olisi, ne olisivat kuin tavalliset hevoset.osat lemmikkejä,osa lihajalostetta. Jos Jeesus palaisi,ihmiset pitäisivät jonkin ajan kuluttua häntä tavallisena ihmisenä... tai no näin minä ymmärrä.

-hyat-89, 30.12.2005

#2631

höm, Jeesushan todnäk. ei syntyisi uudelleen, hänhän elää edelleen. synnitön elää ikuisesti ja on siis elänyt syntymästään asti. en pidä tällaisesta tekstistä, koska miellän sen jumalanpilkaksi. olen ehkä tylsä ja ymmärrän, tämä on huumoia mutta minua kauhistuttaa.

-minäpä vaan, 1.1.2006

#2638

Varmaksi tai ainakin todennäköiseksi on voitu todistaa seuraavat:

-Jeesus niminen tyyppi on ollut olemassa niihin aikoihin

-hän oli juutalainen, kotoisin Nasaretista

-hän oli marian ja Joosefin poika, useita sisaruksia

-eli n. 5 eKr-30 jKr.

-aluksi johannes kastajan oppilas, otti kasteen toimintansa alussa

-toimi n. vuosina 28-30 opettajana ja parantajana Galileassa

-opetus oli juutalaisen perinteen mukaista, mutta laintulkinta epäsovinnaista

-elämän tapa (vailla perhettä ja vakinaista asuntoa) epäsovinnainen, samoin hänen yhteyden pitonsa toisten hylkimiin ihmisiin

-kuoli jerusalemissa riistiinnaulittuna maaherra pontius pilatuksen tuomitsemana; tuomion tod. näköisin syy oli jerusalemin temppelissä sattunut välikohtaus

itseäni on mietityttänyt, pitikö Jeesus itse itseään messiaana?

-noname, 5.1.2006

#2742

käsittääkseni Raamatun mukaan Jeesus piti itseään Messiaana. Eikö Pietari kerran sanonut: “Sinä Jeesus olet Messias.” Jeesus myönsi tämän ja kielsi kertomasta kenellekkään. Mielestäni tämä teksti on aika aivotonta, koska eihän Jeesus ole kaupallinen hahmo, ei mikään maa voisi häntä ostaa itselleen tai pitää “nähtävyytenä” jonka luo voi matkata. Jos/kun Jeesus tulee takaisin niin silloin koko maailma muuttuu, eikä kaupallinen potaska enää toimi. Mielestäni.

-örirör, 6.2.2006

#2772

Loistava idea! rukoillaan että jeesus ei palaa :D

-Buuva, 24.2.2006

#2780

no jos jeesus tulis takas mikäs siinä pitäis olla yli uskollinen varsinkin jumalaan mutta jeesuksen pitäis kyllä parantaa kaikki ihmiset ennenkuin palais!

-Letizi, 27.2.2006

#2783

Luulenpa että jos Jeesuksen syntymäaika, olisi kuten tekstissäsi sanoit, 25.12.0000, niin eikös Hänen syntymäpaikkansa silloin olisi sama kuin silloinkin? Eli hän olisi Israelin kansalainen näin ollen eikä mitään kiistoja Hänen kansalaisuudestaan tulisi.

-<3, 27.2.2006

#2784

-hyat-89, 30.12.2005

En usko, että kaveria, joka tekee muutamasta kalasta ja parista leivästä ruokaa niin paljon, että sadat ihmiset saavat siitä vatsansa täyteen, tai parantaa ihmisiä mistä tahansa sairaudesta, vaikkapa syövästä tai AIDSista, pidettäisiin “ihan tavallisena ihmisenä”.

-<3, 27.2.2006

#2794

Olikohan filosofian opettaja (toiselta ammatilta pappi), joka huomautti, että Jeesus tosiaan syntyi vuonna 5 eKr. Ajanlaskuhan alkoi (muka) Jeesuksen syntymästä, joten nyt ollaan sitten viis vuotta jäljessä. Vaadin asian välitöntä korjausta! =D

-kirahvikoira, 5.3.2006

#2846

Jeesus ei tule maan päälle kun hän tulee hakemaan omansa pois. Hän tulee pilviin vastaan ja uskossa kuolleet nousevat ensin ja sen jälkeen me jotka uskomme Jeesukseen nousemme Häntä vastaan. Se mikä yllättä myös ei uskovatkin on se että lapset jotka eivät vielä ymmärrä synnistä he katoavat myös Jeesuksen luo.

-maurits, 27.3.2006

#2888

eikös jeesuksen pitänyt syntyä joskus 6-4eKr. sillä eikös pontius pilatus elänyt silloin??

-kyllikki, 18.4.2006

#2923

Uskokaa tieteeseen ei jeesukseen. Ja uskokaa karmaan.

-skullface, 8.5.2006

#2940

Pontius Pilatus ei kyl liity mietenkään jessen syntymään... Sekoitat Herodekseen.

Loistava kirjoitus, vaikkakaan kirjoittaja ei oikein tunne Raamattua. Jesse ei todellakaan synny uudeleen. Eihän hän ole enää kuollutkaan, ei elävän tarvi enää syntyä :)

-markustus, 11.5.2006

#3033

hyvin keksitty,vaikka tekstiä oli vähän liikaakin.en jaksanut lukea kaikkea...

-halleluja, 30.5.2006

#3081

JEESUS takasin maanpäälle kun se oli paras tyyppi saisi tulla meille asuu vaikka asuu jo meillä.

-Anonyymi, 6.6.2006

#3246

“Toi oli mun mielestä aika ilkeetä tekstiä. Et taida itse kovin vahvasti uskoa. Ysin annan silti, koska teksti oli hyvä vaikken sisällöstä pitänytkään, se oli hauskaa ja mielenkiintoista luettavaa silti. Hmm ristiriitaista, en pitänyt tekstin sisällöstä, mutta silti se oli hauskaa luettavaa”

Varmasti vähemmän ristiriitoja kuin kokoelmateoksessa “Raamattu”. :---D

“Tämä oli kirjoituksiesi floppi. Muuten olen tykännyt näistä jutuista, mutta kyllä nyt on käynyt niin ettet ole ottanut asioista selvää.. Ei kukaan asiantunteva väitä Jeesuksen syntyneen 25.12 eikä lähiaikoinakaan. Kukaan ei tarkkaa päivää tiedä. Jonain päivänä vain Jeesuksen syntymäjuhlaa on alettu viettää ja lomat ja kuukaudet on siinä aikojen saatossa sitten saanut nimensä.”

Tarkoitatko joulua, joka on vanha pakanallinen keskitalven juhla? Ei yksikään kristillinen juhlapäivä ole sitä alkujaan, vaan kaikki on tapahtunut niin, että pakanallisten juhlien päälle on liimattu kristillinen merkitys

-Rutja, 2.7.2006

#3271

Ihana :D

-Tucce, 11.7.2006

#3369

Kamala. :P

-Teija, 19.8.2006

#3370

Nelonen tuli.

-Kirsikka :), 19.8.2006

#3372

Eikös ihmiskunnalle olis ihan kiva jos Jeesus ei tulis takas ollenkaan? Moneltako lähtis joku hyvä kaveri taivaan sijasta helvettiin? Onko siellä taivaassakaan sitten niin kivaa? Ja mikäs himo Jeesuksella on tänne tulla? Kuoleehan ihmiset muutenkin ajallaan, ja kaikkien kuollessa pyhän Pietarin portille tulis niin pirunmoinen jono, että jokunen kristittykin varmasti päättäisi ettei halua mennä täpötäyteen taivaaseen. Muistakaa nekin joilla on ahtaanpaikankammo! Onko se yhdyssana? En usko.

Kuitenkin. Olisi huomattavasti järkevämpää, jos jumala antaisi itsestään jonkin merkin eikä vaan istuis siellä taivaassaan. Ehkä kaikki ihmiset uskoisivat jos todisteita annettaisiin. Mitäs se Jeesus meinasi muuten tehdä sitten? Tai mieluummin, mitä hittoa se on tehnyt tällä välin? Jos päämäärä on vaan lopettaa ihmisten aika niin eikös sitä olisi voinut tehdä vaikka heti. Tästä päästään isompiin kuvioihin.

Oletetaan, että Jumala on alkumaailma. Jumala luo maailman räjähtäessään(Big Bang) ja sinkoutuu ympäri itseään eli maailmaa. Sekava lause. Muodostaa sitten tähdet, Auringon, kuun, Maan ja elämän Maan päälle. Ihan niinkuin se hauska romaani sanoo. Jeesus syntyy ja ilmoittaa olevansa jumalan poika, kuten ovat kaikki muutkin(ja muukin), siis osa jumalaa. Sanootaan että hän palaa kun maailman tuho on lähellä. Maailma jatkaa laajenemistaan. Joissain teorioissa maailma leviää ikuisesti, mutta yleinen käsitys on tietääkseni se, että jossain vaiheessa liike kääntyy takaisin, kaikki tapahtuu takaperin. Mahtaa piruttaa jotain joka on juuri saanut iskettyä itselleen petiseuraa. Siinä ne sitten kävelee takaisin baariin, takaperin. Tarpeeksi aikaa kuluu, Jeesus astuu ristiltä alas(eli palaa takaisin)ja lopulta sitten tapahtuu Big Crunch, ja jumala on maailma. Sitten ketju alkaa alusta. Eli jos sä oot luuseri, sä oot ikuinen luuseri, uudestaan ja uudestaan.

Tai sitten elämä on peli. Kun jumala kyllästyy tai vihollisen örkit tappavat liikaa omia, jumala sammuttaa koneen. Kun viha laantuu, jumala saattaa jatkaa tai aloittaa vaikka pelin alusta. Eipäs. Jumala pelaakin ensin rallipeliä.

Kysykää vaikka ite Jumal'autassa.

-Just joo., 19.8.2006

#3378

Vittu teille kaikille pitää selittää vissiin kuinka se Jeesuksen uudelleen tuleminen tapahtuu. Se vaan on niin pitkä juttu...

Ensin syttyy sotia kansojen välille ja suuuuuuri osa maapallosta tuhoutuu. Ja maanpäälle tulee kaikkia muitakin kauheita jutskia ja vääriä profeettoja, jotka saattavat eksyttää jopa Jumalan valitut. Ei siis todellakaan pidä uskoa että kun joku väittää olevansa Jeesus niin se olisi.

Sitten vedestä nousee peto (naurakaa vaan tälle tarinalle mutta mä en valehtele) joka pistää ihmiset kumartamaan itseään. Mutta se joka kumartaa ja palvoo petoa tai ottaa tämän “merkin” rintaansa, se kuolemalla kuolee.

Sitten ihan lopuksi Jeesus laskeutuu pilvissä maan päälle ja pelastaa kaikki valitut, joita on oleva erittäin vähän. (älkää ikinä kuvitelkokaan pääsevänne taivaaseen ihan noin vaan) Maan päälle Jumalan luota laskeutuu uusi beetlehem. Siellä ei ole enää tuskaa eikä yötä. Ja kaikki jo kuolleet ja haudoissa makaavat vainajat nousevat haudoistaan, siis ne jotka Jumala on valinnut ikuiseen elämään. Kaikki jotka pysyy vahvana ihan loppuun asti kunnes viimeinen tuomionpäivä tulee, pelastuu.

En todellakaan ole mikään pappi, olen 14 vuotias tyttö joka tietää asioista!

että miettikääpä sitä.

Vielä sanoisin että ainakaan homot, lesbot, murhaajat, itsarintekijät, varkaat, kännikalat, huumehörhöt ja huorat ei pääse taivaaseen.

Ja jos kunnioittaa vanhempiaan, maanpäällinen elämä pitkittyy.

jos kysyttävää on, lukekaa Johanneksen ilmestys uuresta testamentista, suosittelen lämpimästi! :D

-minä vaan, 20.8.2006

#3382

On kyllä aika sairasta hekumoida sillä, että suurin osa ihmisistä lähetettäisiin ikuiseen kärsimykseen tuomiopäivän saapuessa.

Tosin aika sairas ja pikkumainen nilkki pitää kyllä olla Jumalankin, jos päättää kiduttaa miljardeja ihan vaan sen takia, että joku ei uskonut epämääräistä tarinaa jumalaisesta puusepästä.

-grandi, 20.8.2006

#3383

Valitettavasti “sairas nilkki” ei ole argumentti jumalan olemassaoloa vastaan. Itseasiassa monet saattaisivat jopa sanoa, että “sairas nilkki” teoria pikemminkin vahvistaa jumalan olemassaolon mahdollisuutta.

Tästä tulee mieleen loogisesti ajatus, että mitä jos kaikkivaltias, kaiken luoja on väkivaltainen, sadistinen ja armoton sekopää, joka haluaa meiltä ehdotonta kuuliaisuutta... Just a thought.

-zagga, 21.8.2006

#3385

Jumala on ikuinen pikkupoika, joka tykkää kiusata. Aika monihan on ötököitä kiusannu esim. kärventämällä suurennuslasin avulla. Jumala on vaan vienyt tämän ihan eri ulottuvuuteen. :D

-Just joo., 22.8.2006

#3539

Hyvä minä vaan..Tuen sun sanoja..Näitä tekstejä kun olen lukenut..nii ihmeen monesta oon kokenut kuin olis Jumalan pilkkaa ainoastaan!!!AJATELKAA IHMISET!!!!

-Tuomo-from lapland, 1.10.2006

#2220

Luehan, Aapo, vähän Raamattua, niin ymmärrät kuinka ääliömäistä tekstiä kirjoitat.

--, 8.10.2006

#3585

Minä olen lukenut Raamattua, mutta niin ääliömäistä tekstiä on vaikea ymmärtää. Sokea perusteeton usko ei ole mun juttu, eikä toivottavasti sinunkaan.

-Aapo, 8.10.2006

#3699

Raamattua kuuluukin lukea viisaudella, sen tekstiä on usein vaikea ymmärtää. Eihän opetuslapsetkaan aina ymmärtäneet Jeesuksen opetuksia ja kertomuksia.

Usko on minun juttuni, eikä se tosiaan ole sokeaa tai perusteetonta.

--, 31.10.2006

#4270

Kaaoshan siitä todellakin seuraa kun kirjani alkaen vuodesta 1986

toteutuvat! Jo silloisen kirjan nimi “Tuleva Lähi-Idän rauhansopimus ja uskovien katoaminen”.

-Harri Veijonen, 27.1.2007

#4789

Juu ei se Jeesus sielt varmaa iha hetkes tuu, jonos on paljon muitakin

-Tuntematon, 28.2.2007

#4820

Pahin mahdollinen asia, mikä voi tapahtua, on että Jeesus palaisi – tietäisimmepä hänen todellisen minänsä tai emme. Jeesus on belzebub, Pahan velho. Minä olen jopa nähnyt, kuinka kouluni rehtori ja Jeesus tekivät verivalan Saatan kanssa. Ei ole pakko uskoa.

Tulkaa vaikka moottorisahan kanssa viemään suklaani, mutta syljen pappienkin nähden Raamatuille siksi mitä Jeesus on sanonut homoseksuaaleista ja zoofiileistä. Toivotaan, ettei Helvetillisyys peri maata!

-Hamsteripeikko, 2.3.2007

#5588

Tässä pohdin noin 8-vuotiaan pojan kysymystä Jeesuksen kansalaisuudesta ja päädyin näitä lukemaan. Nyt täytyy kyllä todeta seuraavaa (Olettaen, että Jeesusta ei tiedettäisi Jeesukseksi):

Jeesuksen saapuessa esim. Helsinki-Vantaan lentokentälle hänet laitettaisiin ensin putkaan odottamaan tulkin saapumista (Hepreaa tai vastaavaa hallitseva). Haastattelujen jälkeen (mikäli Jeesus ei ano turvapaikkaa) hänet luovutettaisiin Israeliin missä hän... vai Hän... noh joka tapauksessa... missä Jeesuksen kansalaisuuden selvittäminen jäisi israelilaisten huoleksi (Vaikka onkin Palestiinalainen ennen toista tulemistaan). Voidaan sanoa, että jäisi Jeesukselta kansalaisuus saamatta.

-Tuntematon, 23.5.2007

#5928

Jeesus tulee takaisin sitä ennen kuitenkin on tapahtunut monia asioita, mm. morsian on temmattu taivaaseen ja täällä maan päällä on vaivan aika ja jos niitä päiviä ei lyhennettäisi mikään liha ei pelastuisi. Israelilaiset huutavat Jeesusta avuksi ja silloin Hän tulee hallitusjoukkonsa kanssa Öljymäelle ei minne tahansa vaan sinne mistä Hänet pois otettiin ja näkyvällä tavalla. Kyllä sitä nyt irvaillaan ja kirjoitellaan vaikka mitä mutta kuten raamattu sanoo kaikkien ihmisten vapisevan niin myös te vapisette kun se tapahtuma on. Ja minä odotan Jeesusta tulevaksi. Siihen ei isompia tarvitte sanoa. Ja se mikä on synti ? Se on synti ettei ihmiset usko Jeesukseen, se on suurin synti.

-Outi, 12.7.2007

#5958

Aivan loistavaa Aapo! Todella hyvää tekstiä. Harmi vain etteivät kaikki tosijeesustelijat kestä sun juttujas :)

-Fosfori, 17.7.2007

#5959

Raamatusta sen verran, että vielä kun jengi muistaisi sen olevan ihmisten kirjoittama kirja..

-Minna R., 17.7.2007

#5962

Kenen muunkaan kuin ihmisten..

-Noby, 17.7.2007

#6389

miksi te jeesusta pilkkaatte? Onko hän tehnyt teille jotain pahaa?

-jm, 6.9.2007

#6530

Minä ajattelisin että kun Jeesus saapuu, niin Jumala on nähnyt tämän nykymaailman menoa ja Jeesus tulisi tällä kertaa jollakin “supervoimilla” varustettuna, koska ei sitä nyt joka kolmannen päivän päästä haluaisi kuolla ja nousta kuolleista.. Toivottavasti tämä ei nyt loukkaa Yläkertaa... =/

-___, 20.9.2007

#7080

Mukavan humoristinen kirjoitus. Aika hyvä :)

-Falk, 9.11.2007

#7203

Sorry tuottaa pettymys, mutta olen jo täällä. Mitä vittua oikein odotit? Joitain taivaallisia vankkureita ja pasuunoita?

Haloo, tomppeli. Jumala tulee varkain ja alhaalta. Elikkä käännä katseesi taivaista alaspäin ja unohda oma ihana itsesi hetkeksi.

Mahtaa olla vaikeaa.

-Matti, 19.11.2007

#7411

Jeesus kyllä tulee,mutta Hän noutaa vain omansa,ei pilkkaajiaHän itse sanoo:“Kuka vihaa minua vihaa myös minun Isääni”.(joh.15:23).Hän ei myöskään tullut maailmaan tuomitakseen sen,vaanpelastaakseen ne ,jotka tahtovat pelastuksen vastaanottaa.“Joka katsoo minut ylen,eikä ota vastaan minun sanojani,hänellä on tuomitsijansa,se sana,jonka minä olen puhunut,se on tuomitseva hänet viimeisenä päivänä”,näin Jeesus joh.12:47-48.

-Te jotka näin Häntä pilkkaatte,ette ehkä ymmärrä mitä teette.Siksi toivon,että ymmärrätte vastaanottaa pelastuksen,niin kauan kun vielä aikaa on,sillä joh.3:16 sanoo:“Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut,että antoi ainokaisen Poikansa,ettei yksikään,joka Häneen uskoo,hukkuisi,vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä”!-Jeesus tulee pian,ootko VALMIS? ? ?

-lasa ruotsista, 18.12.2007

#7579

Ihan hauska tarina, mutta et ole tainnut perehtyä pahemmin siihen Raamatun versioon.

-Lonely Rider, 19.1.2008

#7590

Jeesus olisi ehdottomasti juutalainen, ei kristitty. Sinänsä huvittavaa...

Muuten ihan mukava kirjoitus, sopivan ironinen ja nostatti kyllä hymyn huulille :)

-Nina, 20.1.2008

#7593

Nauroin ensin kirjoitukselle ja jopa enemmän niille uskovaishihhuleille, jotka tänne on kirjottaneet kommenttejaan. Kuulkaas hihhulit, uskokaa jo, ettei kaikesta tarvii vetää hernet nenää ja loukkaantua. :D

-Mörkö, 20.1.2008

#7596

Jos Jeesus todella tulisi, suurin osa hihhulikristityistäkään tuskin tunnustaisi tätä. Ihmeet olisivat demonivoimia, ja lausumat harhaoppia suoraan Saatanasta salapuvussa, jos ne eivät sattuisi sopimaan juuri oman lahkon näkemykseen..

-Neo-Konservatiivi, 20.1.2008

#7743

Oli kyllä hauska ja mielenkiintoinen teksti. Se sai nauramaan ja samalla huomaamaan järkevästi miten paljon on kysymyksiä maailmassa joihin on vaikeaa löytää sitä apsoluuttista vastausta. En kokenut asiaa pilkkaavana vaan hauskana ja järkevänä. Tuo tavallaan kertoo hyvin miksi tämä Jeesuksen tulemista pidetään isona ja katastrooppisena asiana. Syntyy todellakin ehkä vastaavanlainen sotku.

-yks uskovainen, 9.2.2008

#8144

Jos Tsiisus tulis takasi ni ei se mua haittais... Paitsi toi mäkkärin Jeesu Ateria.. Hurrrr.... Ajatuskin karmii.. :D :D :D

Miten muuten kaikki tietää minkä näköne Tsiisus on??

Ihmettelenpä vaan..

Outoa o.O

-Minä , 17.3.2008

#9593

TOSI älykästä, Aapo.

----, 31.8.2008

#9601

Hauska kirjoitus –

Jäin miettimään minkä ammatin Jeesus hankkisi? Jotain olisi opiskeltava että pärjäisi siihen asti kunnes parta kasvaa ja kredibiliteetti iän puolesta riittäisi vakuuttamaan massat.

Miten Jeesus pärjäisi lukion uskonnonkokeissa? Jos läksyjen teko jäisi iltasella vähille ja buddhalaisuuden historia tulisi luettua kiireellä aamun välitunneilla, voisi napsahtaa vain 7+. Miten Jeesus selittäisi sen Isälle?

Mutta se ammatti.

Mitä jos Jeesuksesta tulisi insinööri? Enää ei voisi sanoa, että digiboksin käyttöliittymä on jumalattoman hyvä. Ei tosin voi nytkään. Jeesuksen puuttuessa peliin Windowskin varmasti pysyisi pystyssä juuri silloin kun on saanut suuren työn tehtyä, muttei ole vielä tallentanut sitä. Automaattitallennus olisi varmasti aina päällä kuin ihmeen kaupalla.

Mutta mutta. Ehkäpä Jeesus haluaisi kauppiaaksi ja kävisi kauppaopiston. Miten kikattavat blondit suhtautuisivat tuohon outoon, harrasmieliseen kauppiaanalkuun, jota riiustelut ja tupakin röyhyttäminen ei kiinnostaisi? Entä valmistumisen jälkeen, saisiko Jeesus mielenrauhaa kun pomo (se maallinen) kehuisi uuden automyyjän ihmissuhdetaitoja saatanan hyviksi?

Juristi. Helvetillinen määrä luettavaa, ehtisiköhän Jeesus tehdä opiskelujen eteen niin paljon töitä? Entä jos syylliseksi todistettu julistaisi uskovansa, pelastaisiko Jeesus hänet? Kumman sana painaisi enemmän, tuomarin vai Jeesuksen? Taitaisi olla liian vaikeaa.

Humanisti.. no way. Sitä Isä ei ikipäivänä hyväksyisi, rajansa laupeudellakin.

-Vihtori Lettunen, 31.8.2008

#9951

Hauska :) ...hauskempi on kuitenkin lukea noita ahdasmielisten hihhulien kommentteja.. Minä siteeraan itseäni, en raamattua, koska minulla on omia mielipiteitä....

Jos Jesse tulisi, olisi hän Helsingin kalliossa omiaan. Jesse tunnetusti veti viiniä ja kävi huorissa....

-Aurinko on jumala., 1.10.2008

#10208

Karmeeta vääristelyä JEESUS PALAA ISRAELIIN JA RAKASTAA MEITÄ EHDOITTA,MEIDÄN PITÄÄ NÖYRTYÄ TEHDÄ PARANNUS.HÄNELLE TUNNUSTAT RIKKOMUKSESI JA PYYDÄT ANTEEKSI,ANTEEKSIANTAMUKSESSA UUDEN HENKISESTI RIKKAAN ELÄ'MÄN ALKU.EIKÄ TARVII TAPPAA KETÄÄN.TULEE SUURI RAUHA SYDÄMEEN.ÄLÄ TÄYTÄ PAHALLA SYDÄNTÄSI.SANA KERTOO YLI KAIKEN VARJELE SYDÄMESI,SILLÄ SIELTÄ ELÄMÄ LÄHTEE!!!!!!!!!!! YES YES HALLELUJA

-ILE, 1.11.2008

#10209

Jos Jeesus rakastaa meitä ehdoitta, miksi meidän pitää nöyrtyä ja tehdä parannus? Eikö Jeesus rakastakaan meitä ehdoitta?

-Aapo, 1.11.2008

#10240

Miten joku voi Vielä uskoa tälläseen jeesuspaskaan?

-satua, 10.11.2008

#10256

Nimimerkki minä vaan oli kirjoittanut näin:

“Vielä sanoisin että ainakaan homot, lesbot, murhaajat, itsarintekijät, varkaat, kännikalat, huumehörhöt ja huorat ei pääse taivaaseen”

Tuollaisen takia pidän uskovaisia täysinä sekopäinä. Sen takia, että joku toinen rakastaa eri tavalla kuin miten itse rakastaa, häntä täytyy verrata murhaajaan. Ja tämä oikeutetaan sillä, että myyttiolento, jonka olemassaolosta ei ole ainuttakaan todistetta, on muka käskenyt ihmisiä vihaamaan erilaisuutta. :D Hullua. Kristinusko on pahimpia tasa-arvon jarruttajia maailmassa. Pelottavan moni kristitty on mielenterveysopotilas.

-perse, 12.11.2008

#10333

jos olet aiheeseen tutustunut niin tiedät että Jeesuksen paluu sijoittuu kohtaan jolloin noita kysymyksiä on turha pohtia. melkein tekisi mieli ottaa lainauksia raamatusta, mutta en nyt jaksa provosoida.. joka tapauksessa Jeesus ei ole tulossa enää hengaamaan vaan todistamaan tämän planeetan katoamista.

-iniwi, 29.11.2008

#10379

Kannattaisi lukea Raamattua ennenkuin alkaa spekuloida tuollaisia- Kun Jeesus tulee sen kyllä kaikki ihmiset huomaavat. Valitettavasti sillä tiedolla ei enää tee mitään, jos ei ole ottanut häntä vastaan aikaisemmin, eli kääntynyt. Ne jotka eivät ole sitä tehneet kärähtävät tuhkaksi, eli kaikki puhe ikuisesta piinasta on roomalaiskatolisen kirkon keksimää hölynpölyä. Sitä, kuka pelastuu ja kuka ei on mahdotonta sanoa sillä suhde Kristukseen on aina henkilökohtainen asia. Sopii vain toivoa että pääsee jatkoon, ainakin minä toivon sitä, sen verran tiedonhaluinen olen. Jos en pääse, en voi mitään.

-Toivo, 5.12.2008

#10383

Jos Jeesuksen tullessa kärähdän tuhkaksi, se ei minua liiemmin haittaa. Samoin minulle tapahtuisi krematoriossa, jos satun kuolemaan ilman Jeesuksen apua.

Harvinaista kuulla uskovaisen suusta, ettei helvettiä ole. Minua on sillä peloteltu aivan tarpeeksi, mutta enpä vaan ota uskoakseni.

Toisaalta, kun asiaa ajattelee, niin eipä ollut helvettiä mainittu vanhassa testamentissakaan. Tyypit menivät kuollessaan “isiensä tykö” tai jotain vastaavaa. Jostain se helvetti kuitenkin putkahti siihen uudempaan Raamatun osaan.

-Julli, 5.12.2008

#10384

Uskovaisten kanssa ei voi väitellä, sillä he todistavat raamatulla, että raamattu on oikeassa.

-Torvi, 5.12.2008

#11114

Hahaa! Harvoin voi lukea tällaista hölynpölyä. Jeesus itse opettaa mitä hänen tulemuksensa merkitsee. Uskovina kuolleet herätetään haudoista. Jeesus ottaa heidät mukaansa taivaaseen samaten kuin ne jotka silloin ovat elossa ja uskossa. Tämä porukka menee taivaan iloon. Kaikki elämä maan pinnalla tuhotaan. Ei jää jäljelle valtioita, ihmisiä, ei mitään.

-Hannu, 22.2.2009

#11117

Hannu, mitenkäs käy niille, jotka kuolevat ennen kuin ehtivät kuulla kristinuskosta? Esimerkiksi vauvoille tai jossakin kiven alla eläville?

-The Unfortunate One, 22.2.2009

#12844

“Hullu sanoo sydämessään; ei ole Jumalaa” ps.14:1

-Päivi, 6.11.2009

#12848

“Raamatun käyttäminen Jumalan todistamiseen on hulluutta” Tuomas

-Tuomas, 6.11.2009

#12902

Matt. 24:27 Sillä niinkuin salama leimahtaa idästä ja näkyy hamaan länteen, niin on oleva Ihmisen Pojan tulemus.

Ilm. 19

11 Ja minä näin taivaan auenneena. Ja katso: valkoinen hevonen, ja sen selässä istuvan nimi on Uskollinen ja Totinen, ja hän tuomitsee ja sotii vanhurskaudessa.

12 Ja hänen silmänsä olivat niinkuin tulen liekit, ja hänen päässään oli monta kruunua, ja hänellä oli kirjoitettuna nimi, jota ei tiedä kukaan muu kuin hän itse,

13 ja hänellä oli yllään vereen kastettu vaippa, ja nimi, jolla häntä kutsutaan, on Jumalan Sana.

14 Ja häntä seurasivat ratsastaen valkoisilla hevosilla taivaan sotajoukot, puettuina valkeaan ja puhtaaseen pellavavaatteeseen.

15 Ja hänen suustaan lähtee terävä miekka, että hän sillä löisi kansoja. Ja hän on kaitseva heitä rautaisella valtikalla, ja hän polkee kaikkivaltiaan Jumalan vihan kiivauden viinikuurnan.

16 Ja hänellä on vaipassa kupeellaan kirjoitettuna nimi: “Kuningasten Kuningas ja herrain Herra”.

17 Ja minä näin enkelin seisovan auringossa, ja hän huusi suurella äänellä sanoen kaikille keskitaivaalla lentäville linnuille: “Tulkaa, kokoontukaa Jumalan suurelle aterialle

18 syömään kuningasten lihaa ja sotapäällikköjen lihaa ja väkevien lihaa ja hevosten sekä niiden selässä istuvien lihaa ja kaikkien vapaitten ja orjien lihaa, sekä pienten että suurten”.

19 Ja minä näin pedon ja maan kuninkaat ja heidän sotajoukkonsa kokoontuneina sotiaksensa hevosen selässä istuvaa vastaan ja hänen sotajoukkoansa vastaan.

20 Ja peto otettiin kiinni, ja sen kanssa väärä profeetta, joka sen nähden oli tehnyt ihmetekonsa, joilla hän oli eksyttänyt ne, jotka olivat ottaneet pedon merkin, ja ne, jotka olivat sen kuvaa kumartaneet; ne molemmat heitettiin elävältä tuliseen järveen, joka tulikiveä palaa.

-Kuninkaan paluu, 3.12.2009

#13524

“Jos jehovien uskonnollinen vakaumus riittää, luulisi Jeesuksenkin vakaumuksen riittävän”

Vie vähän arvoa tekstiltä puhua “jehovista”, sillä sana “Jehova” on johdettu Raamatussa käytetystä Jumalan erisnimestä, käytännössä siis vastine “Jahvelle”. Kyseisen uskonnon harjoittajat ovat Jehovan todistajia, mutteivät suinkaan Jehovia, koko ajatushan on naurettava. Ei varmaan kukaan kutsuisi muslimeja Allaheiksi?

Jos haluat säilyttää asiallisen tyylin, puhu “Jehovan todistajista” tai lyhennettynä “todistajista”.

-brrr, 8.5.2010

#13525

Tuosta tulee mieleen Pentti Saarikosken alkuperäinen Suomennus J.D. Sallingerin klassikosta The Catcher in the Rye (Sieppari Ruispellossa). Pena käänsi kirjan Stadin Slangiksi. Ensipainoksessa oli arvokkaita ihmisiä varten ilmaisuja käännetty kirjakielelle. Muistaakseni hinttarin kirjakielinen merkitys oli homofiili. Uskallan spekuloida sen verran että jos joku kirjan hahmoista olisi ollut homofiili todistaja, Saarikoski olisi käyttänyt ilmaisua hinttijehova.

Saattaa tietenkin olla mahdollista että luodessaan taivaan ja maan, loi Jumala myös Suomen kirjakielen eikä sille sen jälkeen saa sallia minkäänlaista evoluutiota ilman Helvetissä palamisen uhkaa :-)

-nataS, 9.5.2010

Oma kommentti
Kommentti Älä käytä HTML-tägejä viestissäsi, vaan pelkkää tekstiä. Linkit muodossa http://...
Nimi
Tarkistus Paljonko on kaksitoista ynnä viisi?
 

Agora on julkinen foorumi jossa voit julkaista kirjoituksesi. Kaikki voivat lukea, kommentoida ja arvostella kirjoituksia mutta julkaiseminen edellyttää rekisteröitymistä. Kirjoitukset jaetaan useisiin eri aiheisiin.

Lisää kirjoituksia aiheesta Uskonto tai muista aiheista.