Lintukoto logo

Lintukoto / Agora / Rakastaville aika on ikuista

Lintukoto etusivu > Agora > Kaikki kirjoitukset
Päivän sana: iibis: eräitä haikaralintuja
5 käyttäjää paikalla, sivulatauksia 8/min.

Lisää kirjoituksia aiheesta Rakkaus, seksi tai muista aiheista.

Tiivistelmä: Rakkaus ei katso aikaa eikä ajan kulumista. Eikä oleellista ole edes sen kulumisen pähkäily, vaan mitä tekee sillä ajalla joka käytettävissä on. 7 174 lukijaa, joista 699 eli 10% on antanut arvosanan (8).

Rakastaville aika on ikuista

Jälkeenpäin, kun ajattelee, näkee elämän tilanteet erilaisina. Ensin sitä on ihan varma, että teki kaiken niin kuin pitikin. Eli niin kuin odotettiinkin, mutta saadessaan lisätietoja mielikuvitukseltaan sitä onkin yhtäkkiä täysin toinen ihminen. Sitä ajattelee omistavansa auton sitten joskus aikuisena, mutta huomaa 66-vuotiaana ettei ole hankkinut autoa vaan kulkee edelleen samalla pikavuorolla kyläkaupalta postiin ja joskus kapakkaan istumaan kavereiden kanssa.

Edelleen sitä ajattelee, että kaikki on niin kuin pitikin. Kuuntelee kaverinsa kertomusta siitä, miten tämä löysi elämänsä rakkauden istuessaan Tukholmaan vievässä laivassa. Rakkaus tietenkin istuu aivan siinä vieressä ja puristaa rakastuneena puolisonsa kädestä. Taas sitä ajattelee, että joskus sitä ottaa ja lähtee Tukholmaan ja löytää elämänsä rakkauden. Näin ei kuitenkaan koskaan tule tekemään.

Lapsena mummollani oli tapa sanoa minulle, että aika on liian hidas odottaville, liian nopea pelkääville, mutta aika on ikuista rakastaville. Hyvä ystäväni toisaalta kertoi ajan kuluvan nopeasti, jos on jotain tekemistä ja hitaasti, jos ei ole mitään tekemistä. Henkilökohtaisesti en ole samaa mieltä hänen kanssaan. Matematiikan opettajani sanoi minulle ajan kuluvan aina yhtä nopeasti. Tähänkään en usko. Mielestäni se miten aikaa käyttää on tärkeintä, ei se, miten se kuluu. Sillä, kuten mummoni sanoi, aika on ikuista rakastaville. Kohdetta en näe tärkeäksi määrittää. Onhan ihan sama ketä rakastaa, ei se aika sitä kuitenkaan näe.

Jos kaikki ihmiset lähellämme rakastaisivat toisiaan, olisi aika ikuista kaikille. Silloin ei haittaisi kuinka vanhoja olisimme. Voisimme siltä ostaa auton tai matkustaa Tukholmaan etsimään elämämme rakkautta. Silloin kenenkään ei tarvitsisi huokaista vanhainkodissa: “Voi miten nopeasti se nuoruus menikään.”

-66-vuotias mummo, 24.6.2005

Arvosanajakauma
4
5
6
7
8
9
10
10 tuoreinta kommenttia 20:sta. Näytä kaikki kommentit
Kommentit
#2606

Meinas tulla tippa linssiin kun oli niin onnellinen tuo mummu joka puristaa sen toisen kättä umpirakastuneena :/

Äh, itsestäni ainakin tuntuu että elämä menee ohi liian nopeasti. Pian huomaa olevansa vanhainkodissa eikä ole saanut mitään aikaan vieläkään. Ikääkin on jo 21-vuotta :(

-Nimetön, 22.12.2005

#2769

meinas tulla tippa tosiaan linssiin.. vaikka oon vasta 20 mut ihana ja koskettava.. :'( <3<3<3<3

-miia <3<3, 21.2.2006

#2810

Erossa aika menee liian nopeasti, yhdessä hetki on pian ohi. Tuntuisi sopivammalta, jos saisi vielä 20-30 vuotta enemmän elinaikaa, kun yksi vuosi tuntuu kestävän vain kuukauden.

Kuinka kadehdin niitä, jotka pystyvät olemaan rakkaittensa kanssa, minä en vielä voi.

Nyt itkettää..

-Pian vasta 18, 7.3.2006

#2831

Kaikista viisain mummo josta olen koskaan kuullut on tämän kirjoituksen rustaaja.

-:), 18.3.2006

#2879

Oi, ihana. Mulle tuli oikein vedet silmiin kunnolla, vaikka olen vasta 13-vuotias. Silti ymmärsin mitä hait takaa. Tämä oli niin kaunis, että toivon että minäkin saisin joskus sen oikean miehen, jota pitää kädestä. Nyt te aikuiset ajattelette, että mitä tuokin elämästä ja Siitä Oikeasta ymmärtää, mutta minusta tuntuu jo nytten, että elämäni on jo kokonaan pilalla. Ei mikään teini-ihastuminen (minulla ei ole koskaan ollut poikaystävää) vaan paljon syvemmät arvet ovat jääneen ihoosi, sydämeeni. Kiitos, tästä sain rohkeutta jatkaa edes huomiseen.

-Kellari-Prinsessa, 11.4.2006

#2984

kyllähän siitä elämänkokemuksen voi haistaa tuosta tekstistä

-jokke, 19.5.2006

#3166

Matematiikan opettaja ei selvästikään ollut lukenut fysiikka.

Aika on suhteellista.

-10, 9, 9, 21.6.2006

#3262

Tosi hyvä kirjotus. Pistää miettimään. :)

-WannaBeMe, 5.7.2006

#3387

Kaunis ja täyttä totta oleva pätkä. Olen kateellinen sinulle, joka olet jo saanut elämänkokemusta, ja oikeasti arvostat kumppaniasi. Joskus riittää pelkkä käsi; se lohduttaa ja tuo turvaa, eikä koskaan päästä irti. Luetutin tämän myös miespuolisella ystävälläni ja yhdessä totesimme, vaikkemme olekaan rakastunut pari, että riittää kun pidämme toisiamme kädestä. Siinä ei ole mukana romantiikkaa, mutta tieto siitä, että toinen on läsnä ja antaa voimia huomista varten

-vasta 16v., 23.8.2006

#14866

Tosi mahtava kirjoitus! :) Pidän kovasti ajatuksesta. Eräässä lehdessä oli samasta aiheesta myös yksi hyvä pätkä

-Elina56, 12.10.2017

Oma kommentti
Kommentti Älä käytä HTML-tägejä viestissäsi, vaan pelkkää tekstiä. Linkit muodossa http://...
Nimi
Tarkistus Paljonko on kaksitoista ynnä viisi?
 

Agora on julkinen foorumi jossa voit julkaista kirjoituksesi. Kaikki voivat lukea, kommentoida ja arvostella kirjoituksia mutta julkaiseminen edellyttää rekisteröitymistä. Kirjoitukset jaetaan useisiin eri aiheisiin.

Lisää kirjoituksia aiheesta Rakkaus, seksi tai muista aiheista.