Lintukoto logo

Lintukoto / Agora / Välispiikit

Lintukoto etusivu > Agora > Kaikki kirjoitukset
4 käyttäjää paikalla, sivulatauksia 12/min.

Lisää kirjoituksia aiheesta Musiikki tai muista aiheista.

Tiivistelmä: Useimpien esiintyvien taiteilijoiden esiintymistaidot ovat itse asiassa aika vaatimattomat, ainakin kun tarkastellaan välispiikkien sisältöä. 5 126 lukijaa, joista 570 eli 11% on antanut arvosanan ().

Välispiikit

Minusta on vahvasti alkanut tuntua siltä, että suurin osa etenkin rock-esiintyjistä on aika mielikuvituksetonta porukkaa. Tarkoitan nyt näitä konserttien välispiikkejä, joita esiintyvät taiteilijat viljelevät.

Tyypillisimmillään ne menevät näin: “Onko teillä kivaa?” “Joooo!” “Mitä? Ei kuulu!” “Joooo!” “Hyvä! Jatketaan!”

Lisäksi erilaiset vakiokiitokset, encore-aplodikierros ja muut kuuluvat tältä osin samaan sarjaan: ne ovat täydellisen mielikuvituksettomia ennustettavuudessaan. Tuollaista voisi kuvitella löytyvän jäykän viraston harmasta mapista, mutta ei esiintyvän taiteilijan esityksestä.

Jonkinlaiset vakiospiikit tulevat yleensä ainakin kerran illassa jokaiselta paitsi todella oman tyylinsä löytäneeltä ja itsevarmaltakin esiintyjältä.

Olisi mielettömän paljon kiinnostavampaa kuulla vaikka tarinoita kappaleiden taustoista, keikkaelämästä, ihan yleisesti jostain jutuista tai ylipäänsä mitä tahansa muuta kuin typerää sisällötöntä älämölöä. Yleensä tuon tarkoitus on kai saada yleisö mukaan. Epäilen kyllä vahvasti että show-alan kulunein spiikki sen tekee.

-Aapo Puskala, 22.7.2005

Arvosanajakauma
4
5
6
7
8
9
10
10 tuoreinta kommenttia 23:sta. Näytä kaikki kommentit
Kommentit
#2720

Oli välispiikki sitten hyvä, hauska, nokkela, huono, ennustettava tai mitä tahansa, niin mielestäni se yleensä pilaa musiikkielämyksen tunnelman. Välispiikki sopii harvoin käytettynä esim. kokonaan toisenlaiseen musiikilliseen tunnelmaan siirryttäessä.

-EH, 27.1.2006

#3302

Välispiikit on osa keikkanautintoa, ainakin silloin kun esiintyjä osaa asiansa. Tämän kesän Tuskassa tuli kuultua ihan helmiä, varsinkin Tarotin keikalla.

-Miruvor, 22.7.2006

#3337

Lisäksi erilaiset vakiokiitokset, encore-aplodikierros ja muut kuuluvat tältä osin samaan sarjaan: ne ovat täydellisen mielikuvituksettomia ennustettavuudessaan. Tuollaista voisi kuvitella löytyvän jäykän viraston harmasta mapista, mutta ei esiintyvän taiteilijan esityksestä.

A)tuo on kuuntelijoiden ele, kuulijat taputtavat ja pyytävät esiintyjät takaisin.

Se että esiintyjät kysyy onko teillä kivaa luo vain fiilistä, se että se kysytään kerran ei varmasti pilaa esiystä. Kolmanneksi, jokaisella keikalla jolla olen ollut on puhuttu muustakin kuin onko katsojilla kivaa.. Paks teksti

-Anonyymi, 7.8.2006

#3341

olin tuossa ankkarokissa ja Ministryn keikalla.

Siinä ei turhia välispiikkejä ollut eikä encore-kierrosta.

Jätkät lähtivät lavalta keskisormi pystyssä turhia kiittelemättä!

SE on oikea meininki rokki ja metallibändeiltä! (lukuunottamatta kikkeliheviä!)

-fanttiantti, 8.8.2006

#3515

Ahaa, että välispiikeissä pitäis ruveta kertomaan piitkää tarinaa, miten kappale syntyi?

Ja hah, sanon minä.

-Ihkudaa., 27.9.2006

#4740

Kunnon rokkikliseet kuulu siihen hommaan. Jos niissä biiseissä mitä vedetään ei kunnon mielikuvituksellisuutta ole tarpeeksi, niin voihan sitä mennä soittamaan että saa vedää hienot spiikit.

-Spinal Tap, 25.2.2007

#4948

hynystä on kiva kuunnella, läntistä ei .. turku, mikä meininkiiiii !!!!???

-kiuas, 15.3.2007

#8170

On onneksi olemassa myös yhtyeitä jotka jättävät nämä kliseet takahuoneen puolelle. Tällaiset “onko hyvä meininki!” jutut yleensä osoittautuvat vasta pinnalle päässeiden kotimaisten nousukas bändien vakio kalustoon. Hirvittävää sellainen:)

-Joshua Samola, 21.3.2008

#8329

“”se loppu lyhyeen“” sano muumipeikko kun jalkojaan mittaili“

-tehosekoittimen Otto eräällä keikalla biisin päätteeksi

paras välispiikki minkä oon koskaan kuullut :)

-sweet dream, 10.4.2008

#14779

Juice Leskisellä oli hyviä välispiikkejä.

-herra minä, 26.11.2013

Oma kommentti
Kommentti Älä käytä HTML-tägejä viestissäsi, vaan pelkkää tekstiä. Linkit muodossa http://...
Nimi
Tarkistus Paljonko on kaksitoista ynnä viisi?
 

Agora on julkinen foorumi jossa voit julkaista kirjoituksesi. Kaikki voivat lukea, kommentoida ja arvostella kirjoituksia mutta julkaiseminen edellyttää rekisteröitymistä. Kirjoitukset jaetaan useisiin eri aiheisiin.

Lisää kirjoituksia aiheesta Musiikki tai muista aiheista.

Sinua saattaa kiinnostaa myös jokin seuraavista: