Lintukoto logo

Lintukoto / Agora / Välispiikit

Lintukoto etusivu > Agora > Kaikki kirjoitukset
8 käyttäjää paikalla, sivulatauksia 18/min.

Lisää kirjoituksia aiheesta Musiikki tai muista aiheista.

Tiivistelmä: Useimpien esiintyvien taiteilijoiden esiintymistaidot ovat itse asiassa aika vaatimattomat, ainakin kun tarkastellaan välispiikkien sisältöä. 5 156 lukijaa, joista 570 eli 11% on antanut arvosanan ().

Välispiikit

Minusta on vahvasti alkanut tuntua siltä, että suurin osa etenkin rock-esiintyjistä on aika mielikuvituksetonta porukkaa. Tarkoitan nyt näitä konserttien välispiikkejä, joita esiintyvät taiteilijat viljelevät.

Tyypillisimmillään ne menevät näin: “Onko teillä kivaa?” “Joooo!” “Mitä? Ei kuulu!” “Joooo!” “Hyvä! Jatketaan!”

Lisäksi erilaiset vakiokiitokset, encore-aplodikierros ja muut kuuluvat tältä osin samaan sarjaan: ne ovat täydellisen mielikuvituksettomia ennustettavuudessaan. Tuollaista voisi kuvitella löytyvän jäykän viraston harmasta mapista, mutta ei esiintyvän taiteilijan esityksestä.

Jonkinlaiset vakiospiikit tulevat yleensä ainakin kerran illassa jokaiselta paitsi todella oman tyylinsä löytäneeltä ja itsevarmaltakin esiintyjältä.

Olisi mielettömän paljon kiinnostavampaa kuulla vaikka tarinoita kappaleiden taustoista, keikkaelämästä, ihan yleisesti jostain jutuista tai ylipäänsä mitä tahansa muuta kuin typerää sisällötöntä älämölöä. Yleensä tuon tarkoitus on kai saada yleisö mukaan. Epäilen kyllä vahvasti että show-alan kulunein spiikki sen tekee.

-Aapo Puskala, 22.7.2005

Arvosanajakauma
4
5
6
7
8
9
10
Kaikki 23 kommenttia
Kommentit
#2195

Kannattaa käydä katsomassa sitä pienempää osaa, joka osaa puhua esim YUP:tä joka lisäksi osaa soittaa.

-Juha, 22.7.2005

#2206

Samaa olen minäkin manaillut, viimeksi viikonlopun Ilosaarirockin-reissulla. Pakolliset encoret tuntuvat myös ajan ja idean haaskaukselta, sillä välillä yhtyeet palaavat lavalle vaikkei yleisö edes mainittavasti metelöisi.

En kyllä menisi väittämään suurimman osan rock-esiintyjistä syyllistyvän tähän. Aloittelevat ja omasta roolistaan epävarmat muusikot taitavat toistella näitä fraaseja vanhoja konkareita useammin. Ja toki musiikkityylilläkin on osansa pelissä; biletysmusan sekaan aivottoman kliseiset letkautukset istuvat sujuvammin kuin vaikka hevibändin ahdistavien lyriikoiden väliin lausutut kysymykset yleisön viihtymisestä.

-Antti, 24.7.2005

#2217

“Pelastakaa maailma, muuttakaa Puolaan”

-Välispiikki NRJ in the Parkista Tampereelta, bändiltä PMMP

Hymyilytti. Ei ainakaan niitä ihan tavallisempia.

-Noyau, 26.7.2005

#2227

“Robotti on hyvä raiskaaja kun ei jätä DNA:ta”

Tommi Liimatta, Absoluuttinen nollapiste

-JoriK, 28.7.2005

#2243

Ei varsinainen välispiikki, mutta pakko kertoa. Jonna Tervomaan keikalla jokunen vuosi sitten yksi kundi oli huutanut koko illan “Suljettu sydän!”. Jossain vaiheessa Jonna hermostui ja huusi takaisin: “Ai sullakin?”

-Päivi, 2.8.2005

#2293

Kotiteollisuuden Hynysen sanomaa:

Me soitetaa viel neljä biisii mut sen jälkee on turha jäädä taputtaa mitää encoree vaa voitte painuu suoraan vittuun siitä.

Ei tullut encorea

-pompom, 11.8.2005

#2328

Toi on täyttä paskaa! Voin kuvitella että joku Antti tuisku spiikkaa just tollee, mutta ei kukaan muu!

Ei ainakaan se herra jonka keikoilla minä käyn, siellä saa AINA nauraa ja välispiikit on loistavia!

-Tuohtunut, 22.8.2005

#2350

Juuri tuollaisiahan enin osa rokkareista on. Roskasakkia, mielikuvituksettomia, samoja aiheita jankuttavia toistensa klooneja, joita mahtuu kolmetoista tusinaan ja joista kukaan ei tiedä musiikista mitään.

Surullisinta on, että ne menevät suurelta yleisöltä läpi...

-Andúril, 28.8.2005

#2383

Mitä nyt olen rock-esiintyjiä käynyt katsomassa tässä kahden vuoden aikana olen saanut kuulla kappaleiden taustoista sun muista melkoisesti. Tietysti kaikilla ns. veteraaneilla on omat “kuvionsa” (vinguttaa sitä yleisöä “You wanna rock?!”- tyylillä) ja eipä tuo minua haittaa – antaa poikien (& tyttöjen) rokata, kukin omalla tyylillään.

-sintti, 16.9.2005

#2503

Käykääpä kuule Martti Servon keikoilla niin törmäätte mitä mielenkiintoisimpii spiikkeihin!

-Servo presidentiksi, 17.11.2005

#2636

Olen aivan samaa mieltä... satuin olemaan tässä vuosi takaperin eräällä keikalla ja sieltähän se artisti ei muuta huudellutkaan kuin tyyliin “Onks kivaa?!?” “Mitä?? Ei kuulu!!” Ja sit kaikki kiljuu kurkku suorana siellä.... naurattaa muuten vieläkin kun siellä on sellanen vähän pienempikin poika niin se käveli siellä ympäriinsä kuulosuojaimet päässä... Eipähän pojalla menny kuulo... :)))

-Neiti X, 3.1.2006

#2637

Ja sen mä vaan sanon Tuohtuneelle että olen myös sattunut kerran käymään Tuiskun keikalla ja eikä ollut mikään kummempi tapahtuma... Eikä hän käyttänyt “välispiikkejä” yhtään kertaa....

-Neiti X, 3.1.2006

#2680

Mitä minä olen lukenut jonkun nimeltä mainitsemattoman muusikon välispiikkejä,niin ne ainakin vaikuttavat olevan juuri tuo mainitun gategorian ulkpuolella.

-riivattu, 17.1.2006

#2720

Oli välispiikki sitten hyvä, hauska, nokkela, huono, ennustettava tai mitä tahansa, niin mielestäni se yleensä pilaa musiikkielämyksen tunnelman. Välispiikki sopii harvoin käytettynä esim. kokonaan toisenlaiseen musiikilliseen tunnelmaan siirryttäessä.

-EH, 27.1.2006

#3302

Välispiikit on osa keikkanautintoa, ainakin silloin kun esiintyjä osaa asiansa. Tämän kesän Tuskassa tuli kuultua ihan helmiä, varsinkin Tarotin keikalla.

-Miruvor, 22.7.2006

#3337

Lisäksi erilaiset vakiokiitokset, encore-aplodikierros ja muut kuuluvat tältä osin samaan sarjaan: ne ovat täydellisen mielikuvituksettomia ennustettavuudessaan. Tuollaista voisi kuvitella löytyvän jäykän viraston harmasta mapista, mutta ei esiintyvän taiteilijan esityksestä.

A)tuo on kuuntelijoiden ele, kuulijat taputtavat ja pyytävät esiintyjät takaisin.

Se että esiintyjät kysyy onko teillä kivaa luo vain fiilistä, se että se kysytään kerran ei varmasti pilaa esiystä. Kolmanneksi, jokaisella keikalla jolla olen ollut on puhuttu muustakin kuin onko katsojilla kivaa.. Paks teksti

-Anonyymi, 7.8.2006

#3341

olin tuossa ankkarokissa ja Ministryn keikalla.

Siinä ei turhia välispiikkejä ollut eikä encore-kierrosta.

Jätkät lähtivät lavalta keskisormi pystyssä turhia kiittelemättä!

SE on oikea meininki rokki ja metallibändeiltä! (lukuunottamatta kikkeliheviä!)

-fanttiantti, 8.8.2006

#3515

Ahaa, että välispiikeissä pitäis ruveta kertomaan piitkää tarinaa, miten kappale syntyi?

Ja hah, sanon minä.

-Ihkudaa., 27.9.2006

#4740

Kunnon rokkikliseet kuulu siihen hommaan. Jos niissä biiseissä mitä vedetään ei kunnon mielikuvituksellisuutta ole tarpeeksi, niin voihan sitä mennä soittamaan että saa vedää hienot spiikit.

-Spinal Tap, 25.2.2007

#4948

hynystä on kiva kuunnella, läntistä ei .. turku, mikä meininkiiiii !!!!???

-kiuas, 15.3.2007

#8170

On onneksi olemassa myös yhtyeitä jotka jättävät nämä kliseet takahuoneen puolelle. Tällaiset “onko hyvä meininki!” jutut yleensä osoittautuvat vasta pinnalle päässeiden kotimaisten nousukas bändien vakio kalustoon. Hirvittävää sellainen:)

-Joshua Samola, 21.3.2008

#8329

“”se loppu lyhyeen“” sano muumipeikko kun jalkojaan mittaili“

-tehosekoittimen Otto eräällä keikalla biisin päätteeksi

paras välispiikki minkä oon koskaan kuullut :)

-sweet dream, 10.4.2008

#14779

Juice Leskisellä oli hyviä välispiikkejä.

-herra minä, 26.11.2013

Oma kommentti
Kommentti Älä käytä HTML-tägejä viestissäsi, vaan pelkkää tekstiä. Linkit muodossa http://...
Nimi
Tarkistus Paljonko on kaksitoista ynnä viisi?
 

Agora on julkinen foorumi jossa voit julkaista kirjoituksesi. Kaikki voivat lukea, kommentoida ja arvostella kirjoituksia mutta julkaiseminen edellyttää rekisteröitymistä. Kirjoitukset jaetaan useisiin eri aiheisiin.

Lisää kirjoituksia aiheesta Musiikki tai muista aiheista.