Lintukoto logo

Lintukoto / Agora / Intelligent Design

Lintukoto etusivu > Agora > Kaikki kirjoitukset
10 käyttäjää paikalla, sivulatauksia 13/min.

Lisää kirjoituksia aiheesta Uskonto tai muista aiheista.

Tiivistelmä: Sähköpostini Bushille luettuani uutisen, jonka mukaan Bush haluaa opettaa kouluissa vaihtoehtoja evoluutioteorialle, eli älykkään suunnittelijan teoriaa. 5 039 lukijaa, joista 513 eli 10% on antanut arvosanan ().

Intelligent Design


From: Aapo Puskala
Subject: Intelligent Design
Date: Tue, 2 Aug 2005 23:41:21 +0200
To: [email protected]

Dear Mr. Bush,

I recently learned that you advocate teaching alternatives o the Theory of Evolution. I'm all for scientific research, which indeed is much about finding better alternatives of explaining, predicting and understanding the world. Unfortunately you suggested the Intelligent Design theory as the alternative. Intelligent Design is just creationism in different words, pseudo-science in its most pure form.

Please do not insult civil liberties (the right to religion) and the whole scientific world by proposing teaching religion in a class of science at a public school. Or perhaps you intend to educate about other forms of creationism, such as Islam (the Quran tells it all) as well?

Besides, Mr President, your existence alone proves that there can not have been an INTELLIGENT designer at work.

P.S. Please let Mr John W. Snow know that I am still expecting his reply.


Yours sincerely,

Aapo Puskala
Helsinki, Finland

-Aapo Puskala, 2.8.2005

Arvosanajakauma
4
5
6
7
8
9
10
Kaikki 21 kommenttia
Kommentit
#2245

Hyvä napsautus Bushin näpeille. Toisaalta, aivan kuin se tuota tajuaisi :)

-Syvällinen, 3.8.2005

#2246

Ihmekös tuo, että USA puuttuu koko maailman asioihin, kun koko maailma puuttuu sen asioihin.

-zagga, 3.8.2005

#2284

Loistavaa! Aapo, osoittamaasi rohkeutta ja aktiivisuutta toivoisi maailmassa olevan paljon enemmän.

-Ulla, 10.8.2005

#2336

Ja niin, en tiedä vaatiiko se rohkeutta kirjoittaa White Houseen kun todennäköisyys vastaukselle on nolla, mutta arvostan sitä että Aapo tuo mielipiteensä esille (joista olen tietty ihan samaa mieltä).

-K., 23.8.2005

#2337

Niin, ja vielä on sanottava että Bush meni parhaisiin yksityiskouluihin, parhaisiin Ivy League -yliopistoihin, hänen perheensä on niin siniverinen kuin olla voi, hänen perheensä öljybusiness on todiste siitä että on ollut elämää kauan sitten joka on kuollut ja silti hän kääntää selkänsä tieteelle. Tässä on kyse vain amerikkalaisesta politiikasta. Ja vaikka te kaikki olette eri mieltä, Bush ei ole tyhmä. Se on vain huora.

-K., 23.8.2005

#2344

Olis tullu ysi tai kymppi tästä ilman lopun tökeröä loukkausta.

-SusElikko, 24.8.2005

#2348

Aapo Puskala; sinun edellä ilmaisemasi mukaan intelligent design'in opettaminen merkitsee uskonnon opettamista.

Mutta mitä uskontoa intelligent design ja sen opettaminen nähdäksesi sitten edustaa?

-Analyysi, 27.8.2005

#2382

You must be joking, I would rather swim in the canals of New Orleans than advocate teaching alternatives to the Theory of

Evolution. You must have me mistaken for someone else?

-G.W.Bush, 16.9.2005

#2440

Ja George W. Puskala on varmasti jo lukenut tuon.

-Juho, 16.10.2005

#2520

Tietysti, joka aamu kun katson peiliin niin mietin että olisko noin kaunis naama voinut syntyä pelkästään sattumien seurauksina :)

No vakavasti, University of Kansas aloittaa kurssin “Special Topics in Religion: Intelligent Design, Creationism and other Religious Mythologies.” Linkki tässä:

-K., 24.11.2005

#2542

Muuten kyllä hyvä teksti, mutta henkilökohtainen nimittely muuttaa jokaisen kannanoton vittuiluksi.

-Anonyymi, 30.11.2005

#2571

Tää on ihan hauska, “Incompetent Design”

-K., 9.12.2005

#2699

Hmm, pitäisikö “most pure” olla “purest”? Noh, tuskin sillä väliä on. Itse asiasta olen täysin samaa mieltä. Minun on erittäin vaikea ymmärtää kreationisteja. Tuntuu siltä, että he tarkoituksella vastustavat tieteen kehitystä.

-Juuso, 22.1.2006

#2746

SAMAA MIELTÄ!

Kailottavat sitä “church and state separated” juttua niin innokkaasti, mutta toteutumisesta ei tietoakaan.

-Laura, 9.2.2006

#2761

Kun etsitään kaiken perimmäistä vaikuttajaa, niin silloin siihen kelpaa vallan mainiosti äly. Äly ei tarvitse syytä, eikä äly ole luonteeltaan kausaalista, joten sattumaa ei tule nostaa älyn vaikuttajaksi, koska se ei ole ensinnäkään älykästä ja toiseksi se on äly, joka on joskus jo todennut, että kahden selityksen väliltä on valittava se helpompi.

Jos taasen pidät sattumaa kaiken perimmäisenä selittäjänä, niin silloinhan olet todistanut, että älysi on kausaalinen, jolloin pitämisesi ei johdukaan älystä, vaan on seuraus jostakin, jolloin olet itse syyntaakeeton, ja äly on silti vaikuttamattoman vaikuttajan asemassa.

kiitos

-kati sinenmaa, 14.2.2006

#3504

Saisiko tuon saman kirjoituksen suomeksi? Itse olen henkilökohtaisesti sitä mieltä että George Bushia haukutaan liikaa. En minä irakin sotaa mitenkään hyväksy, mutta olen sitä mieltä että se on hyvä asia että Bush vastustaa terrorismia. Al-qaida on kuitenkin maailman pahin uhka. Media kylläkin yrittää saada ihmiset mahdollisimman Bush-vastaisiksi.

-mä, 25.9.2006

#3510

Jos vain olisi Aapo Puskaloita enemmän, muuttuisi maailma heti paremmaksi... toivottavasti se lukee kaikki sähköpostit henkilökohtaisesti.

Sulle mä: Bush ei ole kyllä ole saanut mitään hyvää aikaan terrorismia vastustamalla. Terrorismia vastaan ei pitäisi taistella pyssyillä. Vaikka, olen sitten yltiömoraalinen tai en, sääliksihän sitä käy. En tosiaan haluaisi olla sen jätkän kengissä, varsinkaan tässä WTC-spekuloinnin keskellä (johon en osaa ottaa kantaa, paitsi että jotain USAn oli pakko tietää).

Eikös Bushin tosiaan voisi suomentaa juuri Puskalaksi (vai onko pelkkä Puskakin joku sukunimi)...

-kiintoisa tyyppi, kuten huomaa, 26.9.2006

#3516

Huomaa kyllä että media on onnistunut aivopesussaan. Eikö se ole hyvä asia että Sadan Hussein saatin pois vallasta?

-mä, 27.9.2006

#3543

Median aivopesu. Todennäköisesti siinäkin on jotain perää, mutta minun mielipiteisiini medialla ei ole niin paljon valtaa, johtuen lähinnä poliitikkoperheestä (mahtava asenne mulla, paluu päiväkotiin: mun itkäpä onkin poliitititikko, sun on joku tyhmä lääkäli!). Okei, ehkä vähän.

Pakko tähän on silti jotain vastata, olkoonkin että minua pidetään jo tässä vaiheessa ärsyttävänä vittuilijana: tuskinpa Bush tätä asiaa ajatteli aloittaessaan sodan.

Oi, löysin uuden kannan: Bush ei olekkaan vallanjanoinen, vaan isänmaallinen! (olenko outo) Sinänsä ihan järjetöntä touhua, mutta pakkohan sitä on tässä suhteessa arvostaa. Ja olettaenkin kaikki tiesivät tämän jo ennestään, paitsi minä :)

Siltikin Bushin tapa taistella terrorismia vastaan on outo. Ehkä se ei vaan tajua, että sen tapa hoitaa asioita ei toimi.

Ei ollut tarkotus vittuilla. No joo, vähän. Mutta teinien vittuiluista ei kannata välittää.

-kiintoisa tyyppi edelleen, 1.10.2006

#5816

Intelligent Design kehitettiin ymmärtääkseni siksi, että uskonnollinen _kansa_ ei pitänyt siitä, että kouluissa opetetaan evoluutioteoriaa. Mielestäni Intelligent Design on enemmänkin askel oikeaan suuntaan, kuin loukkaus kenenkään oikeuksia kohtaan.

-S., 24.6.2007

#5817

Ja pahoittelen väärää sanamuotoa. Luonnonvalinnastahan nykyään puhutaan eikä evoluutiosta =)

-S., 24.6.2007

Oma kommentti
Kommentti Älä käytä HTML-tägejä viestissäsi, vaan pelkkää tekstiä. Linkit muodossa http://...
Nimi
Tarkistus Paljonko on kaksitoista ynnä viisi?
 

Agora on julkinen foorumi jossa voit julkaista kirjoituksesi. Kaikki voivat lukea, kommentoida ja arvostella kirjoituksia mutta julkaiseminen edellyttää rekisteröitymistä. Kirjoitukset jaetaan useisiin eri aiheisiin.

Lisää kirjoituksia aiheesta Uskonto tai muista aiheista.