Lintukoto logo

Lintukoto / Agora / Nettirakkaus

Lintukoto etusivu > Agora > Kaikki kirjoitukset
Päivän sana: legato: (musiikissa) sitoen (esitettävä sävellyksen osa)
9 käyttäjää paikalla, sivulatauksia 18/min.

Lisää kirjoituksia aiheesta Rakkaus, seksi tai muista aiheista.

Tiivistelmä: Miksi ollaan vastahakoisia kertomaan, jos oma rakas on löydetty netistä? 6 646 lukijaa, joista 715 eli 11% on antanut arvosanan (8-).

Nettirakkaus

Nettirakkaus, miksi pitäisi tuomita?

Nykyään on ihan “normaalia” tutustua netin kautta erilaisten treffi- ja chatpalstojen kautta vastakkaiseen sukupuoleen. Se tosin herättää monenlaisia ajatuksia ihmisissä. Paljon kuulee puhuttavan, että ei viitsi kertoa mitä kautta on tutustunut sen hetkiseen kumppaniinsa, jos hänet on löytänyt netistä.

Mutta miksi?

Netissäkin pyörii kymmeniä tuhansia ihmisiä, niin miksi olisi jotenkin “väärää” jos sen oman oikean sieltä löytää? Saman lailla siellä on ihmisiä kuin esim ravintoloissakin. Ja netissä on niitä “kunnollisiakin” samassa mittakaavassa kuin live elämässä.

Paljon näkee eri keskustelupalstoilla mollaamista “netti-ihmisistä”, lähinnä nyt tarkoitan treffi- ja chatpalstoja käyttäviä kansalaisia. Voi lukea kuinka netti-ihmiset eivät tee muuta kuin ovat vain tietokoneella ja siinä on heidän elämänsä. Tokihan niitäkin voi olla, mutta tuskin kuitenkaan niin paljon kuin annetaan ymmärtää. Eihän ravintoloissa kävijöitäkään välttämättä tituleerata juopoiksi sen takia kun siellä käyvät ehkä joka viikonloppukin.

Voiko netissä alkaneen suhteen tuomita niiden varattujen miesten mukaan, jotka siellä bongaavat seksiä ja voivat valehdella suut korvat täyteen saadakseen haluamansa? Siksi mainitsen miehet, kun heidän kanssa olen ollut tekemisissä, en naisten. Varmasti heitäkin löytyy, tosi ei samassa mittakaavassa kuin miehiä. Kävin tässä yhdellä suosituimmista treffipalstalla ottamassa haun varatuista miehistä ja naisista ikähaarukassa 18 – 60v ja naisia löytyi 589 kpl ja varattuja miehiä “enemmän kuin 1791 kpl”

Kuitenkin, juju tässä jutussa onkin se, että ei nettirakkaus ole mielestäni millään lailla tuomittavaa, vaan nykypäivän normien mukaan jo ihan normaalia. Vaikkakin monet saattavat hävetä sitä, että mistä ovat sen rakkaansa löytäneet kun ovat häneen tutustuneet interakviisesti.

Luulisin, että tämän päivän sana on paljolti interaktiivinen rakkaus. Ja on hienoa, että on tullut pikkuhiljaa mukaan tällainen tapa tutustua uusiin ihmisiin. *taputtaa käsiään sille* Toki ei pidä unohtaa sitä live elämää sen takia :o)

Jos itse olisin sitä kautta löytänyt sen oikean, en häpeäisi sitä sanoa.

-Päivi, 6.5.2006

Arvosanajakauma
4
5
6
7
8
9
10
10 tuoreinta kommenttia 43:sta. Näytä kaikki kommentit
Kommentit
#3876

itse löysin tavallaan sattumalta seuraa netistä. Hain aluksi seuraa, saldo oli niin surkea et lopetin sen. jututin vain kavereitani tämän “ilmoituksen” välityksellä jne. sitten napsahti sattumalta reilun 6kk:n jälkeen kun ilmoitus oli tehty viesti johon – en edes tiedä miksi vastasin. asenne oli “no joo taas näitä ettei kyllä jaksa innostua edes mut vastataan nyt jotain” – lopputulos oli se että minä joka en ollut sitten todellakaan hakemassa siinä vaiheessa ketään löysin sattumalta ihmisen elämääni. Hän on nyt ollut elämässäni 8kuukautta. Ei hakemalla mitään löydäkkään, mutta sattumalta voi löytää jos ei etsimällä etsi mitään. baareista en itse suhteita hakisi. enkä netistäkään hakisi, mutta saattaisin vastata jos joskus hyvä tyyppi vastaan sattuisi, mutta en millään vimmalla yrittäisi luoda äkkiä suhdetta kenen kanssa vain.

-Tiina30v, 14.12.2006

#5259

mäki oon löytäny seuraa netistä. kylläki pidettii eka webbikameroita henkilöllisyyden varmistamiseksi ;) nyt ollaan vasta ½ vuotta 23. päivä yhessä oltu :)

-neea, 17.4.2007

#6281

hömm hömm vai nettirakkaus. No minä tapasin oman nettirakkauteni suomi24:jän sokkotreffi plastalla.Mies vaikutti ensin todella iastuneelta. Ikä ja paillakunta vaihtui tiuhaan tahtiin. Mies sanoi että olen hänelle Pupunen.Siten yhtä äkkiä mies sanoikin että valitsee tilalleni toisen neidon. Se ei auttanut yhtään odotin sitä miestä.Mies sanoi että valitsee tilaleni naapurin muijan.Ja lopuksi olinkin miehelle pelkkä luuseri.Mies nimitti minut sairaaksi naiseksi ja luuserikisi.Mies vihakin ja inhoaakin minua.Olinkin sen miehen päihinpotkittu mulkku muija sille.Mies vihaa ja inhoaa minua edelleen vaikka en yhtään tiedä mitä pahaa olen tehnyt sille miehelle??Ensin Pupunen ja sitten Luuseri jota ukko potkii päihin vihaa ja inhoaa.Luulin ihan tosisssani ukon rakastavan minua mutta sainkin kulla että se pitää luuserina minua ikuisesti. nykyään me vihaamme ja inhoamme toinen toisiamme.Minäkin vihaan ja inhoan sitä miestä todenteolla. T: GretaMieku

-GretaMieku, 28.8.2007

#6335

Minusta siinä ei ole yhtään mitään lapsellista, jos kykenee rakastumaan toiseen netin välityksellä. Kaukana lapsellisuudesta. Eikö se jo itsessään kerro siitä, että nettisuhteissa rakastuu toisen sisimpään eikä vain ulkonäköön? Platoninen rakkaus on joskus paljon vahvempaa kuin pelkkä fyysinen rakkaus. Jos välimatka on pitkä (kuten minulla ja rakkaallani on jopa monia maita välillämme) totta kai se satuttaa, kun ei voi edes koskettaa tai hyväillä sitä jota rakastaa eniten. Olen niin pitkään odottanut rakastani, joka asuu balkanin alueella, ja päivä päivältä pidän enemmän toivoa yllä siitä että ensi kesänä hän pääsee vihdoin lentämään luokseni. Ensimmäinen yhdeksättä, eli eilen, tuli vuosi täyteen siitä kun juttelin hänen kanssaan ensimmäisen kerran. Minulla ei silloin ollut aavistustakaan siitä kuinka paljon tulisin hänestä välittämään. Itsekin pidin nuina aikoina nettisuhteita jollain tapaa typerinä. No, siinä kävi sitten sillä tavalla hassusti, että huomasin joka päivä toivovani enemmän ja enemmän jotta voisin jutella hänen kanssaan. Tuli joulu, ja uusi vuosi meni. Vasta maaliskuussa uskalsin sanoa hänelle, että minä rakastan häntä. Pelkäsin sitä miten hän suhtautuisi siihen, ja kaikista eniten sitä että hän ajattelisi minun olevan jokin säälittävä nörtti jota kukaan ei tahdo kun voin rakastua noin vaan johon kuhun joka asuu ties monienko tuhansien kilometrien päässä minusta. Kaikkia pelkojani uhaten oli minun silti pakko sanoa se, olin nimittäin aivan liian monta kertaa itkenyt hänen vuokseen ja ikävöinyt häntä silloin kun hän ei ollut kanssani. Yllätyksekseni hänkin kertoi rakastavansa minua. Siitä lähtien olen tuntenut itseni erittäin onnelliseksi, ja totta kai hieman surulliseksi siitä kuinka kaukana hän on minusta, mutta yritän ajatella positiivisesti. Minusta on ihana ajatella, että tässä maailmassa on joku joka välittää minusta ja joku jolle minulla on lupa sanoa kuinka paljon rakastan häntä. Ei se minua haittaa, että sanon sen ehkäpä vain tietokoneen, kännykän tai tietokoneeseen kytketyn mikrofonin kautta: se tunne on silti yhtä todellinen. Hän on tulossa tänne suomeen kesällä. Tiedän olevani erittäin nuori tällaiseen, olen nähnyt vasta kolmetoista kesää, mutta minkä minä itselleni mahdan? :)

-Heippa!, 2.9.2007

#6339

Heippa!: kaikkea hyvää teille ja uskon, että pari vuotta sujuu mukavasti noin ihan tekemättä mitään. Sen jälkeen kuitenkin – kuten muissakin suhteissa – tulee vaihe, jolloin täytyy oikeasti panostaa siihen yhdessäoloon ja läheisyyden tunteeseen (tämä on se tilanne, missä parit “kasvavat erilleen”). Näkisin, että nettiseurustelussa tämä on aika kriittinen vaihe – ja ainakin itselläni meni tällöin kolmen vuoden maiden rajat ylittänyt suhde poikki, yhteisestä päätöksestä, ajanpuutteenkin johdosta (olin lukiossa).

Itse suhde oli kyllä sinänsä antoisa. Tuli varmasti keskusteltua enemmän kiun sen ikäisenä olisin “tavan poikaystävälle” jutellut.

-Saana, 3.9.2007

#7320

Aiemmin en kauheasti ollut juurikaa mitään mieltä nettirakkauksista. Nyt olen kuitenkin lämmennyt asialle ja aion kokeilla, koska ravintoloissa roikkuminen ei oikein kiinnosta ja tuskin sielläkään sen enemmän ollaan puhtaat jauhot pussissa. Kusettajia ja seikkailijoita on joka paikassa!

Toivottavasti viellä tärppää!

-Miksi ei?, 2.12.2007

#7389

Itse ainakin tapasin 4 kuukautta sitten erään tytön netin kautta ja toivon mukaan jo tammikuussa pääsen ensimmäistä kertaa antamaan hänelle kunnon halauksen :) (välimatkaa 200 km) Jos hyvin käy voimme aloittaa kunnon seurustelun ja vaikka ensi tapaamisen jäisikin sellainen “tämä ei taida toimia”-fiilis teimme sellaisen lupauksen että pysymme ikuisesti ystävinä :D

Vanhemmille vaan täytyy vielä kertoa :/ sen verran vanhanaikaista porukkaa ne kyllä on, että en usko että ne paljoa hymyilee kun kerron löytäneeni tytön netin kautta :/ mutta ennemmin otan ihanan tytön ja vanhempien raivon kuin tuotan hänelle pettymyksen ja elän loppuelämäni tietämättä olisiko seurustelumme onnistunut vai ei...

-Onnessaan :), 14.12.2007

#7778

Netistä voi löytää kunnollisen partnerin jopa ravintoloita helpommin! Monilla työssäkäyvillä kun on nykyään ajankäyttö aika tiivistä, ja näinollen ravintoloissa notkumiseen ei jää paljoa aikaa. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan, esimerkiksi on täysin ilmainen nettideittipalsta.

-Jaana, 14.2.2008

#8424

itse olen myös löytänyt netistä seurustelukumppanin, mutta kellekkään kaverille en ole kertonut mistä löysin. koska saattaisivat hämmästellä jne......

-juppipello, 18.4.2008

#9606

Minä löysin sen maailman ihanimman ihmisen myös netistä, ja ihan sattumalta. Olemme tunteneet jo 2 vuotta ja vaikka lukiossa on kiirettä, asumme eri maissa jne., niin eikun joka lomalla nähdään ja päivittäin puhutaan tietokoneen välityksellä. Onhan se rankkaa, mutta se myös palkitsee :) Sitä paitsi menisin oikeasti varmaan ihan sekaisin, jos tämä henkilö katoaisi elämästäni.

Tsemppiä kaikille nettituttavuuksia etsiville ja kaukosuhteessa oleville! (Loppuisi jo tämä lukio...!) ;)

Ai niin, en muuten häpeä netti-juttua lainkaan, olen vain ylpeä ja onnellinen että tosi rakkaus kestää vaikka mitä!

-Deku, 31.8.2008

Oma kommentti
Kommentti Älä käytä HTML-tägejä viestissäsi, vaan pelkkää tekstiä. Linkit muodossa http://...
Nimi
Tarkistus Paljonko on kaksitoista ynnä viisi?
 

Agora on julkinen foorumi jossa voit julkaista kirjoituksesi. Kaikki voivat lukea, kommentoida ja arvostella kirjoituksia mutta julkaiseminen edellyttää rekisteröitymistä. Kirjoitukset jaetaan useisiin eri aiheisiin.

Lisää kirjoituksia aiheesta Rakkaus, seksi tai muista aiheista.