Lintukoto logo

Lintukoto / Agora / Lämisköt

Lintukoto etusivu > Agora > Kaikki kirjoitukset
7 käyttäjää paikalla, sivulatauksia 9/min.

Lisää kirjoituksia aiheesta Kieli tai muista aiheista.

Tiivistelmä: Minkälaisia ihmisiä ovat läimisköt? 3 555 lukijaa, joista 522 eli 15% on antanut arvosanan (7).

Lämisköt

Kirjoitan taas yhdestä ihmislajista, joita on tavattu maan päällä, nimittäin läimisköistä. Ns. läimisköt ovat ihmisiä, joilla ei ole paljoakaan omia mielipiteitä. He haluavat miellyttää muita ihmisiä, etteivät nämä muut ihmiset vain sanoisi: “Sulla on tosi tyhmiä mielipiteitä” tai jotain muuta vastaavaa. Useimmat nuoret läimisköt nauravat esim. kaverinsa vitsille, vaikka se ei olisikaan läimiskön mielestä hauska. Hän nauraa siis silkkaa tekonaurua, joka jos mikä on ärsyttävän kuuloista.

Hän yrittää päästä “piireihin”, olla suosittu, sillä hänen pahin painajaisensa on joutua olemaan epäsuosittu ja yksinäinen. Hän ei halua omistaa vain kourallista kavereita, vaan kaksi kourallista, ehkä jopa niin paljon, että ne mahtuvat taskuihin.

Meissä kaikissa ihmisissä asuu valitettavasti pieni läimiskö. Kuka nyt haluaisikaan olla yksinäinen? Tai no, onhan sellaisiakin ihmisiä, jotka haluavat olla yksin. Mutta kuitenkin. Yleensä läimisköillä on ehkäpä vähän huono itsetunto, koska he eivät uskalla ilmaista omia mielipiteitään. He pelkäävät, että joku alkaa juoruta heistä selän takana pahaa. Oikeastaan minäkin olin tällainen aikaisemmin, kun minusta juoruttiin selän takana pahaa, pääpukareina “kaverini” ja eräs samalla luokalla silloin ollut juoruakka. Kyllä siinä itsetunto vähän mureni. Mutta nyt on paranemaan päin, ja olen tajunnut, että kyllä minulla saa olla omia mielipiteitä. P****t siitä mitä muuta ajattelevat.

Läimisköjä pitäisi siis oikeastaan auttaa, vahvistaa heidän itsetuntoaan, kuunnella heitä. Tosin ei sekään ole hyväksyttävää, että joku läimiskö alkaa käyttäytyä aivan sietämättömästi, kuten hänen suosittu ystävänsäkin käyttäytyy. Hän voi esimerkiksi alkaa kiusaajaksi, ja sehän pitää saada loppumaan heti alkuunsa.

Ihmiset olkoon omia itsejään, tehkää mitä haluatte, mutta ajatelkaa omilla aivoillanne, älkääkä antako toisten ihmisten polkea teitä jalkoihinne!

-Iida Koukkari, 25.5.2006

Arvosanajakauma
4
5
6
7
8
9
10
10 tuoreinta kommenttia 11:sta. Näytä kaikki kommentit
Kommentit
#3041

Joo, opin sanan äidiltäni ja hän taas omalta äidiltään... sana kulkee.

-IK, 31.5.2006

#3069

joo, määkään en oo aikasemmmin kuullu tota sanaa. Mutta hei hyväkirjotus. Mäkin viel vuos, pari sitte olin tommonen “läimiskä”, mutnyt osaan puolustaa omii mielipiteitäni, koska tiiän et mun kanssa on ees joku samaa mieltä eikä tyrmää mun ajatuksiani.

-~mielipide~, 5.6.2006

#3444

joo.tiiän pari tooooosi hyvää esimerkkiä! selvensi kummasti asioita :DD

-cofeecom, 9.9.2006

#3445

ENSINNÄKIN yksinäisyys ja yksin oleminen ovat kaksi aivan eri asiaa.. ja toiseksi, ymmärrän pointtisi, mutta jotkut ihmiset eivät halua loukata toisia, ja olla nauramatta heidän vitseilleen yms. totta kai on väärin leikkiä toisten tunteilla, ja esittää jotain mitä ei oikeasti ole, mutta on myös väärin loukata ihmisiä.. ja ehkä ylireagoit kun sanoit: “ P****t siitä mitä muuta ajattelevat ”..(

-master of puppets, 10.9.2006

#3447

-master of puppets, 10.9.2006

#3473

Niin, voihan se ehkä olla niinkin.

-IK, 21.9.2006

#3582

Paras ystäni paransi minut läimiskismistä, nykyään luonteeni on vahva ja minulla on paljon mielipiteitä ja ääntä, toisin kuin ennen en sanonut mitään vastaan ja en uskaltanut kertoa mielipiteitä.

Guta! hyvä kirjoitus. ei siitä sen enempää

-outo ajattelija, 7.10.2006

#4262

Hmm. Iida Koukkarilla taitaa nyt olla melko pahanlaatuinen kriisi. Olettaakseni hän pyrkii julistamaan “hyväksymisen periaatetta”, mutta silti laittaa lokeroihin mm. pissikset, lämisköt ja luultavasti monet muutkin ihmistyypit. Miksi sinua häiritsee jonkun äänekäs tekonauru? Elätkö omaa elämääsi vai jonkun muun? Itse saatan pitää toisinaan meteliä paasatessani mielipiteistäni tai vaikkapa ihmisoikeuksien toteutumisesta Romaniassa (malli-yk-projekteihini liittyen tai muuten vain), toiset metelöivät kyseenalaisista elämäntavoistaan ja toiset ovat hiljaa. Ja vaikka mitä muuta. En silti koe olevani oikeutettu lokeroimaan ketään tiettyyn laatikoon ja sen jälkeen kohtelemaan kaikkia sen “ryhmän” ihmisiä samana massana.

“ Meissä kaikissa ihmisissä asuu valitettavasti pieni läimiskö. Kuka nyt haluaisikaan olla yksinäinen? Tai no, onhan sellaisiakin ihmisiä, jotka haluavat olla yksin. ” Ei tullut mieleesi, että on mahdollista hankkia ystäviä, joita ei tarvi väkisin yrittää miellyttää? Vaikka esitänkin mielipiteitäni melko terävästi, se ei tarkoita että olisin ystävätön. Enkä haluaisikaan olla sellaisten ihmisten seurassa, jotka eivät kanssani jaksa vastavuoroisesti keskustella.

“ Kyllä siinä itsetunto vähän mureni. Mutta nyt on paranemaan päin, ja olen tajunnut, että kyllä minulla saa olla omia mielipiteitä. P****t siitä mitä muuta ajattelevat. ” Ankst ankst ankst! Muista nyt varmasti sanoa kaikille vastaantulijoille kaikista aiheista, että sinulla on vittu oikeus mielipiteisiisi ja saat tehdä mitä haluat koska olet oma itsesi ja paskat mitä muut välittää oonhan ah-niin-erilainen. Tusinateini.

Ja voi hyvänen aika. Kuulostat ihan joltakin viidennen luokan kirjoitelmistani, joissa kehotin kaikkia hyväksymään itsensä ja toisensa, olemaan rohkeasti keitä ovat ja kuuntelemaan sydämensä ääntä. Se on aina niin kiva kun joku on lokeroimassa ihmisiä ja kertomassa, että pitää olla erilainen ja oma itsensä. Koet ilmeisesti itse olevasi jotenkin hirvittävän erityislaatuinen ja valveutunut vai? Että muut nuoret (oletan että olet nuori tai sitten muuten vain haet itseäsi) ovat ajatukseton massa, joka seuraa en tiedä mitä villityksiä toisten perässä kuin päättömät kanat, mutta sinä olet ah maailmanpelastaja ja oikeuksienvalvoja ja tuot julki itsenäisyyden sanomaa? Ja jos jollakulla olisikin jotain sanottavaa, se sanotaan koska se on muodissa, onhan erilaisuuskin nyt muotia. Hahahahaha. Tuokaa julki mielipiteenne! Joo kiva kun kerroit. Ei olisi tullut mieleenikään muuten.

-Umbrella, 26.1.2007

#4724

Kirjoituksellasi oli hyvä alku, mutta ei lainkaan sisältöä. Hyvin paljon väittelyä itseään vastaan, joka sinänsä voi olla toimivaa, mutta ei silloin jos ratkaisua ei synny.

Jos ihminen asettuu orjan rooliin omatoimisesti, vapaaehtoisesti: ei sille voi mitään. Jos ihminen on surullinen mutta ei halua pois orjuudestaan sillä uskoo herransa tekevän hänet onnelliseksi: on hän menetetty.

Apua voi antaa vain apua haluavalle.

Ei orjankaan rooli ole paha. Kunhan teet mitä sinulta odotetaan, sinun tarpeesi täytetään. Ehkä jotkut “läimisköistä” ovat onnellisia. Emmekö halua että ihmiset olisivat onnellisia?

-Silvottu, 24.2.2007

#5684

tunnen yhen toosi pahan tapauksen. kirkossa alko tekoyskimää kahen itteää suositumman kaverin esimerkistä, nauro kunnon teko orgasminauruu niitten vitseille, ja ulkonäöstki näkee mikä tää on naisiaa.

--PIRAIJA, 2.6.2007

Oma kommentti
Kommentti Älä käytä HTML-tägejä viestissäsi, vaan pelkkää tekstiä. Linkit muodossa http://...
Nimi
Tarkistus Paljonko on kaksitoista ynnä viisi?
 

Agora on julkinen foorumi jossa voit julkaista kirjoituksesi. Kaikki voivat lukea, kommentoida ja arvostella kirjoituksia mutta julkaiseminen edellyttää rekisteröitymistä. Kirjoitukset jaetaan useisiin eri aiheisiin.

Lisää kirjoituksia aiheesta Kieli tai muista aiheista.