Lintukoto logo

Lintukoto / Agora / Työttömyystuki tukee työttömyyttä

Lintukoto etusivu > Agora > Kaikki kirjoitukset
2 käyttäjää paikalla, sivulatauksia 9/min.

Lisää kirjoituksia aiheesta Raha tai muista aiheista.

Tiivistelmä: Työttömyystuki tukee työttömyyttä. Se vähentää työpaikkojen määrää ja intoa hakea työtä. Työstä kieltäytyminenkin on ihan realistinen vaihtoehto, puhumuttakaan raskaan tuloverotuksen aiheuttista ongelmista. 4 290 lukijaa, joista 537 eli 13% on antanut arvosanan (7+).

Työttömyystuki tukee työttömyyttä

Työttömyystuki on raha, joka maksetaan ihmiselle sillä perusteella että hän on työtön. Opintotukea maksetaan siitä, että opiskelee, koska valtiovallan taholta halutaan tukea opiskelua. Opiskelijat saavat valtiolta pienen kuukausittaisen summan, jotta heidän ei tarvitsisi käydä töissä (yeah, right). Jos opintotuki tukee opiskelua, kuinka voidaan väittää ettei työttömyystuki tukisi työttömyyttä? Työttömyyttä ei ollut olemassakaan mainittavana yhteiskunnallisena ilmiönä ennenkuin sitä ruvettiin tukemaan.

Tämä ei ole sanakikkailua, vaan työttömyystuki on itse asiassa harvinaisen oikeaan osunut nimi. Työttömyystuki tukee työttömyyttä monella tapaa.

  • Se antaa tosiasiallisesti mahdollisuuden kieltäytyä töistä, jota jotkut hyödyntävät – esimerkiksi “paskatyöt” eivät kelpaa “prekariaatille”.
  • Se vähentää intoa hakea työtä, koska taloudellinen kynnys työttömyyden ja työssäolon välillä on pienempi – näin se vähentää työn palkitsevuutta myös työhaluisilla työttömillä.
  • Merkittävin seuraus on että se vähentää vapaiden työpaikkojen määrää, josta kaikki työttömät kärsivät. Kaikki työttömyystuet on otettu, väkivallan uhalla, töissä olevilta ja yrityksiltä. Kaikki tämä raha on poissa palveluiden ja tavaroiden ostamisesta, joka sinällään tarkoittaisi työpaikkoja. Jos työttömäksi joutuu eikä pian saa uutta työtä, helposti leimautuu työkelvottomaksi ja on entistä vaikeampaa saada työtä. Tämä on kamala kohtalo ihmiselle, jolla on työhalua ja -kykyä.

Veroilla ohjaillaan ihmisten toimintaa. Ei-suotavia asioita verotetaan, jotta ne vähenisivät. Esimerkiksi ajoneuvovero, autovero ja polttoainevero ovat ainakin osittain siitä syystä, että tieliikenne saastuttaa ja vie rahaa ulkomaille. Jäteveron vähentänee jätteentuotantoa ja tupakkaveron tarkoituksena lienee tupakoinnin vähentäminen.

Eurooppalaisessa mittakaavassa mainitut verot eivät ole Suomessa poikkeuksellisen suuria, vaikka ne suuria ovatkin. Erityisen rajusti Suomessa verotetaan tuloja, eli työn tekemistä. Sitä verotetaan ikään kuin se olisi pahin rikos valtiota vastaan. Huonotuloisilla verotus ei vielä ole kovaa, mutta jo keskituloisilla on hyvin raskas tuloverotaakka, hyvätuloisista puhumattakaan.

Suomessa siis tuetaan työttömyyttä ja rangaistaan työn tekemisestä. Kun tilanne on tämä, ei ole pelkoakaan siitä että työttömyys vähenisi. Asia on tietysti todellisuudessa monimutkaisempi, mutta kiistämätön seikka on, että tuottavia työpaikkoja syntyy vain siten, että tavaroille ja palveluille on kysyntää ja ostaja. Jos tämä ei toteudu, on aivan sama mitä työllisyyskursseja työministeriö keksii. Valtion ja kuntien työllisyyskurssit ja tukitoimet ovat pohjimmiltaan turhia ja tehottomia. Kaikki kurssien rahat on ensin väkivalloin otettu niiltä, joilla työpaikkoja on mahdollisuus tarjota — yrityksiltä ja kuluttajilta. Jos joku kurssilla pätevöityisikin niin että hänet halutaan töihin, irtisanottaisiin joku muu, koska kurssi ei varmasti paranna talouden tilaa kokonaisuutena. Ja se taas on ainoa tie parempaan työllisyyteen.

Jos työ olisi työttömien ensisijainen tarve, niin miten kävisi jos valtio tai yksityinen yritys palkkaisi heidät töihin työttömyystuen suuruisella palkalla? Olisiko suuri osanotto? Tällöin työttömät saisivat työtä ja työkokemusta, valtio tai yritys työvoimaa, eikä kukaan joutuisi maksamaan yhtään enempää kuin nytkään.

On käsittämätöntä, että Suomessa on samaan aikaan työvoimapula ja työttömyyttä. Kuinka tällaista voi edes syntyä muuten kuin valtion työvoimapoliittisten toimien seurauksena? Muussa tapauksessa työttömät hakeutuisivat ja kouluttautuisivat aloille, joilla työpaikkoja on.

Tämän kirjoituksen takia minua tullaan syyttämään ainakin työttömien vihaajaksi, kuten maataloustukikirjoituksen yhteydessä minua syytettiin maanviljelijöiden vihaajaksi. En minä suinkaan työttömiä vihaa. Minusta olisi sekä heille itselleen että koko yhteiskunnalle paras, että he löytäisivät töitä. Silti mikään työnsaantia ja työpaikkojen syntymistä tosiallisesti edistävä toimi ei kelpaa. Verotuksen ja tukien yhdistelmä on sellainen, että työttömyys on yhtälön väistämätön ja pysyvä seuraus.

Tietysti työttömyystukea maksetaan sosiaalisin perustein, mutta eikö olisi paitsi sosiaalisesti niin myös muutoin parempaa, että työttömät saisivat työpaikan? Ennenkuin syytätte minua työttömien vihaajaksi niin syyttäkää itseänne työttömyyden ystäväksi. Vai osaako joku muu esittää toimivia keinoja työttömyyden vähentämiseksi?

-Aapo Puskala, 28.9.2006

Arvosanajakauma
4
5
6
7
8
9
10
10 tuoreinta kommenttia 27:sta. Näytä kaikki kommentit
Kommentit
#3793

Yhden asian tiedän itse työttömänä. Ja se on se, että työttömyysturva on vain ja vain pelkästään sitä varten, että teet työhakemuksia ja soittelet firmoihin.

Työttömyysturva ei ole sitä varten, että voisit mennä sen turvin oma-aloitteisesti esim 2-6kk kurssille, jonka takana on joku firma. Ja joka lupaa työllistää kaikki kurssin hyväksytysti läpäisseet. Juurikaan tätä varten työttömyysturva ei ole. Vaikka se tekisi työttömästä uudestaan veronmaksajan ja vieläpä semmoiseen hommaan mihin työttömällä on mielenkiintoa.

Mutta tämä puute onkin korjattu keksimällä työvoimapoliittinen koulutus. Jonka tarkoitus ei olekaan työllistää vaan oman käsitykseni mukaan ylläpitää työttömyyttä ja taata kurssienpitäjille “hyvät” tulot. Ja myös ilmaista työvoimaa työharjoittelun muodossa, joka kuulemma saattaa tuoda työpaikan. No kyllähän se joillekin tuokin. Ja en kiistä sitä että eikö työvoimapoliittisestakin koulutuksesta löydy ihan fiksuja koulutuksia.

Mutta entäs jos luotaisi työttömille mahdollisuus valita tuo oma-aloitteisesti löydetty kurssi työvoimapolittisten sijaan. Ja mennä siihen ja työllistyä vaikkapa 3kk sisään. Kurssin saa lopettaa keskenkin jos löytyy toinen työpaikka. Mutta jostain syystä tämmöinen työttömän omasta aloitteesta lähtenyt koulutus onkin laissa kielletty. Tai se tehdään mahdolliseksi kyllä. Mutta byrokratialla ja lakipykälillä mahdollisimman vaikeaksi ja hankalaksi. Vaikka se voisikin työllistää työttömän paljon nopeamin ja vieläpä hommiin joista myös työtön tai siis jo entinen työtön pitää ielenkiintoisina. Mutta jostain syystä näin ei saa tehdä.

Ainoastaan työn hakeminen ja toisinaan aivan turhat työvoimapoliittiset koulutukset on sallittua työttömyysturvalla ei mikään muu. Tätä asiaa itse pidän täydellisenä idiotismina.

Mutta olen päässyt siihen lopputulokseen, että olemassa taho jonka etu se on. Ja asialle ei halutakaan tehdä mitään. Koska suomi tarvitsee tämän tuntemattoman tahon mielestä työttömyytensä. Ilmeisesti siksi, että olisi mitä potkasta päähän jos oma asema meinaa vaarantua.

Mikähän tämä taho voisi olla?

-Työtönshitläjä, 23.11.2006

#3854

Suomessa ei todellakaan ole tehty juuri mitään konkreettista työttömyyden postamiseksi. toimenpiteet ovat olleet kosmeettisia. Lainsäädäntö estää työllistymisen ja pienyrittämisen. Ja ikärasismi pitää loppupäästä huolen, että olemme kohta konkurssikypsä maa.

-6 päivä eläkkeellä, 6.12.2006

#4692

Mieshän on täysi ääliö.

Sen avustuksen nimi on työmarkkinatuki ja sillä taataan pääsy työmarkkinoiden käytettäväksi eli haku työpaikkaan on jatkuvasti päällä. Tämä tarkoittaa ettei sopivasta työstä voi kieltäytyä karenssin uhalla. Ja se tarkoittaa myös koulutuspakkoa jos työvoimatoimisto on kurssille menon katsonut tarpeelliseksi. Mitä noihin töihin taas tulee, niin millon viimeksi kävitkään työvoimatoimistossa katsomassa mitä seillä oikeasti oli tarjolla ja mille aloille.

Tee hyvä mies ensin joku taustatutkimus ennenkuin kirjoitat asiasta josta et mitään tiedä. Tai palkkaa siihen assari jos et itse osaa. Ei mene ihan hakuamunnaksi koko juttu.

Mielestäni voisit itse kerrankin mennä oikeisiin töihin ja puhuisit sitten vasta. Kyllä sanasepot kirjoittaa osaa.

Seuraavaksi se ehdottaa sanavapauden rajoittamista ei akateemisilta ihmisiltä. Siinä meillä on kapitalisti ja psykopaatti samassa henkilössä. Miehellä ei ole mitään elämänarvoja, ei omia eikä lainattuja. Markkinamiesten juoksupoika ja vähä-älyinen porvari.

-Tarmo, 22.2.2007

#4695

Tarmo heiluttaa tarmokkaasti punalippua, mutta yhtään kirjoitukseni pointeista hän ei varsinaisesti pysy kumoamaan.

“eli haku työpaikkaan on jatkuvasti päällä” Niin. Jos se haku ei tuota tulosta, kuten useille ei tuota, siitä on vain haittaa sekä hakijalle että potentiaalisille työnhakijoille. Tärkeää on työpaikan löytyminen, ei sen hakeminen. Työvoimatoimiston sivuilla on tällä hetkellä noin 12 000 työpaikkaa. Ja valtava määrä paikkoja, joista ei ilmoiteta siellä.

Ilmeisesti kuvittelet, että työvoimatoimiston kurssi on jotenkin työpaikan saannin tae, tai edes etu. Siinä valtio ja kunnat pakottvat työttömän istumaan jossain kurssilla. Ja koskaa niistä kursseista ei kuule mitään positiivista tulosta. Työnantaja on se joka osaa määritellä mitä hänen töissään tarvitaan. Jos sanoo että olin 3v työttömänä mutta kävin kaksi työvoimatoimiston kurssia niin vaikea on töitä saada. Jos oma-aloitteusuus on noin vähäistä niin ihmetteletkö jos työnantajat eivät palkkaa?

Työvoimatoimistossa ei ole läheskään kaikkia työpaikkoja tarjolla edes. Jos vain sieltä hakee niin ihme on jos töitä koskaan saa. Suomessa on joka tapauksessa samaan aikaan työvoimapula ja työttömyyttä. Miten Tarmo selittää sen? Miten sellainen tilanne voi edes päästä syntymään?

Tarmo ei tiedä paskaakaan minun “oikeista töistäni” joten voi olla hiljaa asioista joista ei yhtään mitään tiedä. “Oikea työ” on mitä vaan kunhan on punalippu kädessä, eikös? Ja mitä merkitystä minun työlläni edes on tämän asian kanssa? Koetat saada huomion johonkin täysin epärelevanttiin asiaan koska et kykene kumoamaan kirjoituksen väitteitä. Mikä kirjoituksen väite siis oli varsinaisesti väärin, ja millä perusteella? Sananvapautta on rajoitettu kaikista eniten ja pysyvimmin vasemmistolaisissa maissa. Ja jos olet silmiäsi Lintukodossa kertaakaan avannut, niin minä korostan vapautta yli kaiken. Voisit keksiä seuraavaksi minusta asioita, joissa olisi edes siteeksi totta.

Vastakkainasettelun aika oli ohi, paitsi Tarmolle, jonka punaliput eivät ole pölyttyneet. Minulle on aivan sama minkäväristä lippua liehuttaa. Oleellista ovat tässä tapauksessa esimerkiksi nuo minun väitteeni, joita et kyllä kyennyt kumoamaan, tai ainakaan en ymmärrä miten sen teit jos teit. Sanoit että pitäisi tehdä “taustatutkimusta” (joo, sitä ei ole koskaan tehty tietenkään). Mikset suoraan kumoa virheellisiä väitteitä itse? Osaatko? Jos osaisit, olisit sen varmaan jo tehnyt. Mikä työttömyyttä tuottavista ja sitä vähentävistä ehdotuksistani siis on jotenkin virheellinen?

Tuo viimeinen kappaleesi kertookin kaiken. Samat fraasit, hiukan uusilla voimasanoilla. Lippu liehuu ja karavaani kulkee, mutta kumpikaan niistä ei synnytä yhtään uutta työpaikkaa, ei yhtään hyvinvointia, ei yhtään mitään. Minä olen psykopaatti vailla elämänarvoja, markkinamiesten juoksupoika ja kapitalisti jos et ole samaa mieltä kanssani kirjotuksesta, jonka väitteitä et edes osaa kumota.

-Aapo, 22.2.2007

#4698

Sinällään hienoja pointteja Aapolta mutta minä en ainakaan löytänyt tuolta sitä tärkeintä kohtaa, eli miten asioiden sitten pitäisi olla. Miten asiat pitäisi järjestää, että työttömät pysyisivät elossa ilman rikollisuutta mutta työ olisi aina kannattavaa.

-Ennen oli paljon huonommin, 22.2.2007

#4699

Tarmolta tulee vuolaasti kritiikkiä ilman sisältöä. Hän syyllistyy hutkimiseen ennen tutkimista, mutta näkee asiakseen syyttää siitä Aapoa. Päiväkerhossa kuulee samantasoista argumentointia.

Tarmon kommentti on kuitenkin arvokas, sillä se symboloi työttömyystukeamme. Järjestelmä on kallis ja tehoton, mutta sitä ei saa arvostella. Joko uskot järjestelmään tai itket ja uskot.

Orange ennusti “Tarmon” jo ensimmäisessä kommentissa.

-Teemu, 22.2.2007

#5195

Hmm. Kyllä nykyisillä tuilla on paljon parempi olla työtön kuin opiskella parempaa ammattia varten. Kansalaispalkka olisi toimiva asia, mutta kallista kallista.

Työttömyyskorvaus pois ja työttömyys katoaa?

-Tuntematon, 12.4.2007

#14195

Kun työttömille maksetaan työttömyydestään korvausta niin kaikki raha menee elämiseen ja asumiseen. Yhteiskunta hyötyy monin kerroin siitä että työttömät pärjäilee edes jotenkin.

Työttömyyskorvaukset ovat ehdottomasti oikein.

Yleensä arvostelojoita löytyy hyväosaisista.

-kevät, 19.4.2012

#14887

2007 asiat oli eritavalla kuin 2010 jolloin jättäydyin työttömäksi/eläkkeelle vaimoni kanssa, yrittäjien pallilta. Olimme molemmat teneeet töitä kokopäiväisesti jo 16 vuotiaasta lähtien

(Eli 39 vuotta). VYrityksitä saaadut rahat maksoimme yritysten velkoihin, joka ikisen pennin. Varmaan muistlimmei 2007 vuotta tai sitä aiempaa aikaa. Totuus Suomen sosiaaliturvasta paljastui melko pian työttömyyden jälkeen. Pakko oli minunkin lähteä opikelemaan saadakseni työttömyyskorvauksen jota olin itse maksanut vuodesta -71 lukien aina vuoteen 2009 asti.Toki kerkesin lähettää noin 200 kirjallista työhakemusta joista yhteen sain vasrauksen: “Ei kiitos”. 56 vuotiaana kurssittauduin tilinpäätöstaitoiseksi kirjanpitäjäksi. Olin opinnäytetyössä 3 kk ilmaiseksi oikeaa/laskutettavaa työtä tekevänä työntekijänä naisvaltaisessa suuressa tilitoimistossa, josta ilmoitettiin suoraan suomen kielellä että eivät palkkaa miehiä eivätkä yli 50 vuotiaita. Lähetin vielä muutaman työhemuksemn turhaan. Se siitä ammatista. Opiskelin vielä sen jälkeen datanomiksi. Mutta minulla ei ollut varaa hankkia trapeeksi tehokasta kotitietokonetta, että koulussa vaaditut kotiopiskelut olisivat sujuneet. Viimeinen naula arkuun oli, kun en saanut ilmaista työharjoitelupaikkaa.

Sain töitä -15 vaimon siskon kautta 6-7 päivää / kk. Alkuun sain KELA:lta soviteltua työttömyyskorvausta, mutta 2 kuukauden jälkeen sekin lopetettiin ja perittiin takaisin.vedoten siihen että olen kotityöntekijä. Kiertelen ostamassa romuakkuja ympäri suomea.? Tottakai valitin KELA:n päätöksestä. Tottkai turhaan. No olenhan saaut työkkärikovauksista takaisn toimeentulotukena. Noin 200-300 / vuosi. Olen maksanut nämä tuet työvosien/verojen kautta, niinkuin nykyinenkin sukupolvi. Nykyisin olen työeläkkeellä, josta valtio rokotti pois ikävuodet 16-25 (Ne parhaat ansiovuodet. Käytännössä 1/2 eläkkeestä). Olen edelleen nippa nappa osa-aikatöissä., joten pysyn hengissä kiukuttelemassa, kunhan jaksan nostella 2-60 kg painoisia romuakkuja aina tarvittaessa, ilman kuolen suoritukseen.

Siis missä oli minun itselleni vuosien aikana maksama työttömyysturva + muu yhteiskunnan turva, jota olen maksanut veroina yhteiskunnalle.

Kansanedustajien palkkaa nostettiin hiljattain. Kansanedustajat ja poliisin ylin johto on jatkuvasti käräjillä “epäiltynä” veropetoksista, rahanpesusta ja muista vakavista rikoksista.

aikoinaan verojohtajakin joutui jättämään paikkansa kun huijasi veroissa.

Toistaiseksi ei eläkkeelleni ole kuulunut muuta kuin Rinteen epämääräinen vaalilupaus “eläkkeitä nostetaan 100 / kk”. Kun otetaan verot pois jää n. 70-80 / kk.

Vaimo on osa-aikatöissä ja tienaa noin 3 tuhatta euroa / vuosi. Saa soviteltua työttömyyspäivärahaa n 500 / kk

kun huomioidaan vuokra, verot, sähkö, vesi jne. jää meillä ruokaan, hygieniaan, vaatteisiin, kännykkälaskuun tupakkaan, alkoholiin, Autoon, bensaan jne n. 800 / kk. onhan se iso raha, jota kaiken maailman konsultit ja pankit neuvovat käyttämään “viisaasti” sijoituksiin. mutta per elettävä päivä se on n. 26,66 €. Taidamme sijoittaa sen itseemme.

Vain hyväosainen tai KELA voi väittää, että olemme loisineet valtion varoilla ja että työttömyysturva tai toimeentulotuki pitäisi poistaa.

Työttömyyden voi poistaa vain kahdella tavalla: Lisää työtä tai tappaa työttömät.

-En ole katkera, mutta kuitenki, 5.5.2019

#14888

2007 asiat oli eritavalla kuin 2010 jolloin jättäydyin työttömäksi/eläkkeelle vaimoni kanssa, yrittäjien pallilta. Olimme molemmat teneeet töitä kokopäiväisesti jo 16 vuotiaasta lähtien

(Eli 39 vuotta). VYrityksitä saaadut rahat maksoimme yritysten velkoihin, joka ikisen pennin. Varmaan muistlimmei 2007 vuotta tai sitä aiempaa aikaa. Totuus Suomen sosiaaliturvasta paljastui melko pian työttömyyden jälkeen. Pakko oli minunkin lähteä opikelemaan saadakseni työttömyyskorvauksen jota olin itse maksanut vuodesta -71 lukien aina vuoteen 2009 asti.Toki kerkesin lähettää noin 200 kirjallista työhakemusta joista yhteen sain vasrauksen: “Ei kiitos”. 56 vuotiaana kurssittauduin tilinpäätöstaitoiseksi kirjanpitäjäksi. Olin opinnäytetyössä 3 kk ilmaiseksi oikeaa/laskutettavaa työtä tekevänä työntekijänä naisvaltaisessa suuressa tilitoimistossa, josta ilmoitettiin suoraan suomen kielellä että eivät palkkaa miehiä eivätkä yli 50 vuotiaita. Lähetin vielä muutaman työhemuksemn turhaan. Se siitä ammatista. Opiskelin vielä sen jälkeen datanomiksi. Mutta minulla ei ollut varaa hankkia trapeeksi tehokasta kotitietokonetta, että koulussa vaaditut kotiopiskelut olisivat sujuneet. Viimeinen naula arkuun oli, kun en saanut työantajalle ja minulle ilmaista työharjoitelupaikkaa.

Sain töitä -15 vaimon siskon kautta 6-7 päivää / kk. Alkuun sain KELA:lta soviteltua työttömyyskorvausta, mutta 2 kuukauden jälkeen sekin lopetettiin ja perittiin takaisin.vedoten siihen että olen kotityöntekijä. Kiertelen ostamassa romuakkuja ympäri suomea.? Tottakai valitin KELA:n päätöksestä. Tottakai turhaan. No olenhan saaut työkkärikovauksista takaisin toimeentulotukena. Noin 200-300 / vuosi. Olen maksanut nämä tuet työvosien/verojen kautta, niinkuin maksan nytkin. Nykyisin olen työeläkkeellä, josta valtio rokotti pois ikävuodet 16-25 (Ne parhaat ansiovuodet. Käytännössä n. 1/2 eläkkeestä). Olen edelleen nippa nappa osa-aikatöissä., joten pysyn hengissä kiukuttelemassa, kunhan jaksan nostella 2-60 kg painoisia romuakkuja aina tarvittaessa, ilman että kuolen suoritukseen.

Siis missä oli minun itselleni vuosien aikana maksama työttömyysturva + muu yhteiskunnan turva, jota olen maksanut veroina yhteiskunnalle.

Kansanedustajien palkkaa nostettiin hiljattain. Kansanedustajat ja poliisin ylin johto on jatkuvasti käräjillä “epäiltynä” veropetoksista, rahanpesusta ja muista vakavista rikoksista.

aikoinaan verojohtajakin joutui jättämään paikkansa kun huijasi veroissa.

Toistaiseksi ei eläkkeelleni ole kuulunut muuta kuin Rinteen epämääräinen vaalilupaus “eläkkeitä nostetaan 100 / kk”. Kun otetaan verot pois jää n. 70-80 / kk?

Vaimo on osa-aikatöissä ja tienaa noin 3 tuhatta euroa / vuosi. Saa soviteltua työttömyyspäivärahaa n 500 / kk Jota tietenkin pienennetään kun ei täyty työnhakuinnokuuden ehto. Pitäisi tehdä viikko ilmaista työtä kunnalle, valtiolle tai muulle taholle joka on päästetty juhlimaan samaan pöytään.

kun huomioidaan vuokra, verot, sähkö, vesi jne. jää meillä ruokaan, hygieniaan, vaatteisiin, kännykkälaskuun tupakkaan, alkoholiin, Autoon, bensaan jne n. 800 / kk. onhan se iso raha, jota kaiken maailman konsultit ja pankit neuvovat käyttämään “viisaasti” sijoituksiin. mutta per elettävä päivä se on n. 26,66 €. Taidamme sijoittaa sen itseemme.

Vain hyväosainen tai KELA voi väittää, että olemme loisineet valtion varoilla ja että työttömyysturva tai toimeentulotuki pitäisi poistaa.

Työttömyyden voi poistaa vain kahdella tavalla: Lisää työtä tai tappaa työttömät.

-Antsu, 5.5.2019

Oma kommentti
Kommentti Älä käytä HTML-tägejä viestissäsi, vaan pelkkää tekstiä. Linkit muodossa http://...
Nimi
Tarkistus Paljonko on kaksitoista ynnä viisi?
 

Agora on julkinen foorumi jossa voit julkaista kirjoituksesi. Kaikki voivat lukea, kommentoida ja arvostella kirjoituksia mutta julkaiseminen edellyttää rekisteröitymistä. Kirjoitukset jaetaan useisiin eri aiheisiin.

Lisää kirjoituksia aiheesta Raha tai muista aiheista.

Sinua saattaa kiinnostaa myös jokin seuraavista: