Lintukoto logo

Lintukoto / Agora / Maamme laulun kaikki sanat

Lintukoto etusivu > Agora > Kaikki kirjoitukset

Päivän sana: bravuuri: taituruus; esitys, jolla osoitetaan taituruus

Pidätkö?


8 käyttäjää paikalla, sivulatauksia 16/min.

Lisää kirjoituksia aiheesta Musiikki tai muista aiheista.

Tiivistelmä: Maamme laulussa on todellisuudessa 11 säkeistöä, vaikka yleensä lauletaan vain ensimmäinen ja viimeinen säkeistö. Tässä on maamme laulu kokonaisuudessaan 4 618 lukijaa, joista 547 eli 12% on antanut arvosanan (7).

Maamme laulun kaikki sanat

Oi maamme, Suomi, synnyinmaa, soi, sana kultainen. Ei laaksoa, ei kukkulaa, ei vettä, rantaa rakkaampaa, kuin kotimaa tää pohjoinen, maa kallis isien. On maamme köyhä, siksi jää, jos kultaa kaivannet. Sen vieras kyllä hylkäjää, mut meille kallein maa on tää, sen salot, saaret, manteret ne meist on kultaiset. Ovatpa meille rakkahat koskemme kuohuineen, ikuisten honkain huminat, täht´yömme, kesät kirkkahat, kaikk´kuvineen ja lauluineen mi painui sydämeen. Täss auroin, miekoin, miettehin isämme sotivat, kum päivä piili pilvihin tai loisti onnen paistehin, täss Suomen kansan vaikeimmat he vaivat kokivat. Tään kansan taistelut ken voi ne kertoella, ken? Kun sota laaksoissamme soi, ja halla näläntuskan toi, ken mittasi sen hurmehen ja kärsimykset sen?

Täss on sen veri virrannut hyväksi meidänkin, täss iloaan on nauttinut ja murheitansa huokaillut se kansa, jolle muinaisin kuormamme pantihin. Tääll´olo meill on verraton ja kaikki suotuisaa, vaikk onni mikä tulkohon, maa isänmaa se meillä on. Mi maailmass on armaampaa ja mikä kallimpaa? Ja tässä, täss´ on tämä maa, sen näkee silmämme. me kättä voimme ojentaa ja vettä rantaa osoittaa ja sanoa: kas tuoss´ on se, maa armas isäimme. Jos loistoon meitä saatettais vaikk´ kultapilvihin, mis itkien ei huoattais, vaan tähtein riemun sielu sais, ois tähän köyhään kotihin haluamme kuitenkin. Totuuden, runon kotimaa maa tuhatjärvinen miss´ elämämme suojan saa, sa muistojen, sa toivon maa, ain ollos, onnees tyytyen, vapaa ja iloinen. Sun kukoistukses kuorestaan se kerran puhkeaa, viel lempemme saa hehkullaan sun toivos, riemus nousemaan, ja kerran, laulus synnyinmaa korkeemman kaiun saa.

-mä., 5.1.2007

Arvosanajakauma
4
5
6
7
8
9
10
10 tuoreinta kommenttia 20:sta. Näytä kaikki kommentit
Kommentit
#4151

Täähä oli just vitsikästä!! :D

-kukkis, 16.1.2007

#4154

Tämä sotii aika pahasti Aapon ajatusta Agorasta.. Julkaiskaa omia tekstejänne nämä sanat saa googlesta nopeammin kuin täältä...

-Wasd, 16.1.2007

#4158

Wasd, ei tämä mun mielestä sodi Aapon ajatusta Agorasta vastaan. Laittoihan Aapokin joskus tänne tämän

-mä, 17.1.2007

#4459

No, lauluahan ei näillä sanoilla nykyään enää lauleta. (Kts. viimeinen säkeistö)

-asdf, 7.2.2007

#4889

mä. tuo linkki jonka laitoit on ajalta jolloin tämä oli tarkoitettu vain Aapon mielipiteiden sanomiseen, Agoraa ei tuolloin vielä ollut :)

-Wasd, 9.3.2007

#5608

ööö.....en tienny et toi laaulu on noin pitkä

-maria mun nikki on maim-maria, 26.5.2007

#7220

Samaa mieltä olen kuin Brix. Noi sanat saa googlettamalla ihan varmana, niin mikä tarkoitus tolla kirjotuksella oli?? Agorassa kuuluu, “mä”, kertoa mielipiteitä. Kirjoituksesi ei ole mielipidettä nähnytkään.

-Toi laulu on muutenkin syvältä, 21.11.2007

#7301

ihana laula

-emilie, 29.11.2007

#7765

eikö sinä voi näyttää säkeistöä

-mirja, 12.2.2008

#13288

kiva laulaa mut haluan ruotsiksi.

-Tuntematon, 3.2.2010

Oma kommentti
Kommentti Älä käytä HTML-tägejä viestissäsi, vaan pelkkää tekstiä. Linkit muodossa http://...
Nimi
Tarkistus Paljonko on kaksitoista ynnä viisi?
 

Agora on julkinen foorumi jossa voit julkaista kirjoituksesi. Kaikki voivat lukea, kommentoida ja arvostella kirjoituksia mutta julkaiseminen edellyttää rekisteröitymistä. Kirjoitukset jaetaan useisiin eri aiheisiin.

Lisää kirjoituksia aiheesta Musiikki tai muista aiheista.

Sinua saattaa kiinnostaa myös jokin seuraavista: