Lintukoto logo

Lintukoto / Agora / Ilmastonmuutosta voidaan torjua nykytekniikallakin

Lintukoto etusivu > Agora > Kaikki kirjoitukset
Päivän sana: legato: (musiikissa) sitoen (esitettävä sävellyksen osa)
7 käyttäjää paikalla, sivulatauksia 15/min.

Lisää kirjoituksia aiheesta Ympäristö tai muista aiheista.

Tiivistelmä: Ilmastonmuutoksen torjunnasta viime aikoina käydyssä keskustelussa on laitettu paljon painoa uuden tekniikan kehittämiselle. Vaikuttaa siltä, että monet toivovat löytävänsä taikatempun, jonka avulla ilmastonmuutos saadaan pois päiväjärjestyksestä. 3 394 lukijaa, joista 481 eli 14% on antanut arvosanan (7+).

Ilmastonmuutosta voidaan torjua nykytekniikallakin

Ilmastonmuutoksen torjunnasta viime aikoina käydyssä keskustelussa on laitettu paljon painoa uuden tekniikan kehittämiselle. Vaikuttaa siltä, että monet toivovat löytävänsä taikatempun, jonka avulla ilmastonmuutos saadaan pois päiväjärjestyksestä. Taustalla on haluttomuus sitoutua päästöjen vähentämisen vaatimiin muutoksiin.

Taikatemppuja ei kuitenkaan ole näköpiirissä. Fuusiovoiman tai hiilidioksidin talteenoton kaltaiset tekniikat ovat vasta suunnitteluasteella. Ilmastonmuutoksen torjunta on kuitenkin helpointa, kun se aloitetaan heti. Uudesta tekniikasta ei itsessään ole pelastajaksi vaan tarvitaan poliittisia päätöksiä, jotka ohjaavat kohti vähäpäästöistä ja energiapihiä yhteiskuntaa.

On olemassa paljon nykyistä tekniikkaa, jonka avulla voidaan vähentää päästöjä. Energiansäästölamput, junat ja rakentamisen matalaenergiaratkaisut ovat jo olemassa, samoin nopeasti kehittyvä tuulivoima. Uutta tekniikkaa on kehitettävä, mutta ratkaisevaa on tekniikan käyttöönotto, oli se uutta tai vanhaa. Sen sijaan, että unelmoidaan rajattomasti ilmaista energiaa tarjoavasta uudesta keksinnöstä, voitaisiin aloittaa esimerkiksi kieltämällä sähköä tuhlaavat hehkulamput.

Tapio Laakso | www.tapiolaakso.net

-Tapio Laakso, 19.1.2007

Arvosanajakauma
4
5
6
7
8
9
10
10 tuoreinta kommenttia 24:sta. Näytä kaikki kommentit
Kommentit
#5609

Kannatan hehkulamppujen kieltämistä koska ne tuhlaavat sähköä. 16w energiansäästölamppu pärjää hyvin 40w hehkulampulle valotehossa.

Vielä olisi hyvä jos määrättäisiin aurinkopaneeli pakolliseksi uusiin tehtaisiin, kauppakeskuksiin, kerrostaloihin, rivitaloihin.

Näillä toimenpiteillä saataisiin sähkönkulutuksen kasvu kuriin, lisäksi uusien ydinvoimaloiden rakentamisen tarvetta saataisiin vähennettyä.

Minunkin tapauksessa energiansäästölamput säästävät energiaa.

-Jake, 26.5.2007

#5613

“voitaisiin aloittaa esimerkiksi kieltämällä sähköä tuhlaavat hehkulamput.”

Eikös Australiassa ne olla kieltämässäkin?

-Tuntematon, 27.5.2007

#5620

Järkevää tekstiä oli, mutta mitä otsikko sanoo eli ilmastonmuutosta voi torjua nykytekniikallakin, on niin itsestään selvää että siitä on minusta turha tehdä omaa artikkeliaan.

-"Vissy", 27.5.2007

#6890

“Kannatan hehkulamppujen kieltämistä koska ne tuhlaavat sähköä. 16w energiansäästölamppu pärjää hyvin 40w hehkulampulle valotehossa.”

Kynttilä säästää enemmän.

-joku, 23.10.2007

#6892

energiansäästölamppujen valossa ei pysty olemaan kovin pitkään.

-migreeni, 24.10.2007

#8482

Kirjoittajalta on jäänyt mainitsematta ylivoimaisesti merkittävin nykyteknologian mahdollistama keino torjua hiilidioksidipäästöjä: ydinvoima. Jos ilmastonmuutoksesta huolestunut vastustaa ydinvoimaa, on selvää, että hän ei ole ensisijaisesti kiinnostunut ilmastonmuutoksen estämisestä vaan ihmisten holhoamisesta ja pakottamisesta toimimaan omien ihanteidensa mukaisesti.

-TT, 29.4.2008

#8533

Ydinvoima EI OLE kannattava ratkaisu. Onko mukavaa, kun radioaktiivinen jäte on maaperässä ikuisuuden!?

-Elsipelsi, 13.5.2008

#8537

Suomen maaperässä on huomattava määrä radioaktiivista uraanimalmia. Siitä vapautuva radonkaasua esiintyy kaikkialla luonnossa. Radon aiheuttaa Suomessa 100 – 600 keuhkosyöpää vuosittain.

Pari huipputurvallista loppusijoituspaikkaa tuskin lisää “atomiriskiä”.

-Orange, 14.5.2008

#8590

Kesällä kun keskiyön aurinko paistaa valoa pitäisi kerätä mustiin läpinäkymättömiin jätesäkkeihin. Niitä saa 10 kpl rullalla edullisesti halpahallista. Pimeinä syysiltoina avataan säkki ja päästetään valo pois. Eduskunnan pitäisi säätää laki, että kesävaloa on kierrätettävä talveksi valonkeruusäkeissä. Näitä valonkeruusäkkejä voitaisiin myydä esimerkiksi television ostoskanavalla hintaan 49,95 paketti. Tämä avaisi myös suomalaiselle teollisuudelle innovaatiomarkkinan, kenties saamme tästä uuden Nokian.

Joka ilta kun perhe avaisi yhdessä kesällä suljetun valonkeruusäkin, se oli juhlahetki joka lisäisi yhteenkuuluvaisuuden tunnetta ja pitäisi nuoret pois kadulta.

Vakavasti puhuen, yllä oleva ehdotus on samaa taattua ilmastohuuhaa tasoa kuin tämä oma ehdotukseni. Samaa tasoa ovat kylläkin myös “yksityisautoilun” rajoittamista ja vaikeuttamista koskevat ehdotukset.

-Epämiellyttävän Totuuden Torvi, 20.5.2008

#12838

Olemme rakentamassa edistyksellistä uudiskohdetta, joka tulee pääsemään passiivitalo-luokitukseen mutta mitä ei voi mitenkään muuten sanoa passiiviseksi, päinvastoin. Yhdeksi “työnimeksi” on tullut aktiivitalo, koska (lähes) kaikkea ohjataan aktiivisesti, ohjauksella tavoitellaan energiasäästöjä, missään ei kulu ylimääräistä energiaa. Ja tämä ohjaus toteutetaan kustannustehokkaasti.

Meillä on vielä harkinnassa myös tuulimyllyn hankkiminen mutta se vaatisi kahdensuuntaista sähköliittymää ja etenkin sähkömittaria!

-unelman rakentaja, 3.11.2009

Oma kommentti
Kommentti Älä käytä HTML-tägejä viestissäsi, vaan pelkkää tekstiä. Linkit muodossa http://...
Nimi
Tarkistus Paljonko on kaksitoista ynnä viisi?
 

Agora on julkinen foorumi jossa voit julkaista kirjoituksesi. Kaikki voivat lukea, kommentoida ja arvostella kirjoituksia mutta julkaiseminen edellyttää rekisteröitymistä. Kirjoitukset jaetaan useisiin eri aiheisiin.

Lisää kirjoituksia aiheesta Ympäristö tai muista aiheista.