Lintukoto logo

Lintukoto / Agora / Siskonmakkarapizza

Lintukoto etusivu > Agora > Kaikki kirjoitukset
9 käyttäjää paikalla, sivulatauksia 16/min.

Lisää kirjoituksia aiheesta Ruoka tai muista aiheista.

Tiivistelmä: Siskonmakkarapizza on herkullinen ruokalaji. Kokeile sinäkin, et pety. Kukaan ei tähän mennessä ole pettynyt. 4 030 lukijaa, joista 480 eli 12% on antanut arvosanan (7+).

Siskonmakkarapizza

Siskonmakkarapizza

Siskonmakarakeitto on suosittu ruokalaji. Herkullisesta mausta tärkein osa tulee siskonmakkarasta, joka poikkeaakin edukseen muista makkaroista. Jos siskomakkara on maukasta ja tekee siskonmakkarakeitosta herkullista, miksei siskonmakkara toimisi muissakin ruokalajeissa?

Kun kysyin päivän kysymyksessä lempi- ja inhokkipizzatäytteitä, olivat kärjessä kinkku ja ananas, viimeisenä siskonmakkara, anjovis ja tofu. Olin pettynyt ihmisten ennakkoluuloisuuteen. Kuinka moni vastaaja oli tosiasiassa koskaan kokeillut tai edes kuvitellut siskonmakkarapizzaa? Jos pidät siskonmakkarakeitosta ja pizzasta, tulet rakastamaan siskonmakkarapizzaa.

Jokainen merkityksellinen asia, jokainen tärkeä ihminen, jokainen herkkuruoka on joskus ollut uusi ja pelottava. Siskonmakkarapizzan kokeilussa suurin kuviteltavissa oleva menetys on vähän aikaa ja ehkä vähän rahaa. Jos tämä on liian iso riski niin mitä sitten oikein uskallat tehdä? Uskallatko avata silmäsi aamulla? Uskallatko sulkea ne illalla?

Siskonmakkarapizza tehdään kuten mikä tahansa pizza. Ensin tehdään taikina ja kaulitaan se, sitten lisätään tomaattikastike ja juusto. Siskonmakkarapötköstä pulautetaan parin sentin pätkiä pizzan päälle, samalla tavoin kuin keittoonkin. Pyörylät kannattaa taputella litteämmiksi, jotta ne kypsyvät nopeammin. Siskonmakkaran seuraksi pizzan päälle sopivat mainiosti esimerkiksi paprika, sipuli ja suolakurkku.

Kokeile! Tee siskonmakkarapizzasi itse kuten yllä kerrottiin. Tai ota oma siskonmakkarapötkö mukaan, mene lähipizzeriaan ja tarjoa sitä täytteeksi.

Kun olet kokeillut, kerro kommenteissa kokemuksistasi. Vastasiko tulos ennakko-odotuksia? Haluaisitko kokeilla toista suosikkia, siskonmakkarapastaa? Jos tunnet pizzayrittäjiä, kerro heille että saavat tälle sivulle ilmaisen mainoksensa mikäli tarjoavat siskonmakkarapizzaa.

-Aapo Puskala, 31.1.2007

Arvosanajakauma
4
5
6
7
8
9
10
10 tuoreinta kommenttia 32:sta. Näytä kaikki kommentit
Kommentit
#4545

Ihan kokeilemisen arvoinen idea, tosin ne suolakurkut jättäisin pois ja laittaisin vaikka ananasta tai oliiveja tilalle.

Lidlistä saa halvalla margarita-pizzaa, jossa ei siis ole kuin tomaattikastike, juusto ja jotain vihanneksenpaloja. Tällaisen päälle on tullut kokeiltua yhtä jos toistakin. Erittäin helppoa, eli kokeilkaa lisätä tällaiseen ne siskonmakkarat, jos kynnys kokeilemiselle on muuten liian suuri.

Ja jos siskonmakkarapizza tuli jo kokeiltua, kokeilkaapa seuraavaksi tätä:

MAKKARA-KETSUPPI-SIPULI-JUUSTO-HERNEKEITTO

Makkarat ja sipulit pilkotaan paloiksi ja pannulle ruskistumaan. Sitten otetaan tölkillinen hernekeittoa ja kiehautetaan kattilassa. Tämän jälkeen pannun sisältö kumotaan hernekeiton sekaan ja perään ruiskutetaan reippaasti ketsuppia. Juusto lisätään siivuina tai pieninä paloina ja sekoitetaan niin että se sulaa keiton sekaan. Keitosta tulee jännän väristä ja yllättävän hyvää.

Monet laittavat hernekeittoon sinappia, mutta minun mielestäni ketsuppi sopii ehdottomasti paremmin!

Tai jos edellinen ei kuulostanut erityisen innovatiiviselta, kokeilkaa siinä tapauksessa tätä:

MAKKARAKAURAPUURO

Kaurapuuro keitetään normaalisti kattilassa. Sekaan pilkotaan makkaraa (kannattaa kuoria tai käyttää vaikkapa kuorettomia nakkeja). Mausteeksi reilu nokare voita, suolaa ja hieman mustaapippuria. Lopuksi puuron sekaan murskataan näkkileipää.

Totuus on, että inhoan kaurapuuroa. Tämä tuli kuitenkin kaikki syödyksi.

-Julli, 12.2.2007

#4557

Minä olen ammattilaiskokki ja sain todella hyvät naurut tästä palstasta :D

-Ceiju, 13.2.2007

#4561

Työn iloa! :D

-Tää, 13.2.2007

#4985

Puuro jauhelihakastikkeen kera voisi olla aika hyvää. Paitsi jos puuro on makeata.

-dgkpos, 18.3.2007

#5102

Mä kokeilin ja petyin.

-mä, 1.4.2007

#5319

Joskus olen miettinyt, että mitähän se siskonmakkara oikeasti on. Tässä pari päivää sitten kävin kaupassa, ja siellä oli Forssan siskonmakkara tarkouksessa. Ostin paketin jä väsäsin siitä sopan, josta tuli oikein hyvää. Mutta mieleen heräsi kysymys, että mitä eroa on siskonmakkaralla ja nakeilla?

Jostain olen saanut kuulla, että aito siskonmakkara myydään raakana, eli se on siis pakko keittää tai paistaa, että sitä voi syödä. Tämä Forssan makkara oli kuitenkin kypsää, eikä maussa juurikaan eronnut tavallisista nakeista.

-Julli, 22.4.2007

#5321

Ja tuon edellä mainitun siskonmakkarasopan resepti:

Muutama peruna, kuoritaan ja pilkotaan paloiksi

pari porkkanaa, viipaloidaan

säkki pakastevihanneksia

paketti siskonmakkaraa

2 sipulia paloina

Mausteeksi:

Kynteliä (reilusti)

chilijauhetta (vähän)

2 lihaliemikuutiota.

Nesteeksi vettä.

Joskus voisi kokeilla käyttää jotain kaupan valmiskastiketta liemeen. Knorrin herkkusienikastike voisi sopia hyvin...

-Julli, 22.4.2007

#5355

Tuli mieleen paha ruoka-aiheinen pila: tee pizza ja laita sekaan kissanpaskaa. Tarjoa tätä pizzaa vaikka tutuillesi, mutta älä ikinä kerro heille, että millaista pizzaa ovat syöneet. Levittele vaikka joillekin sellaista huhua, että joku on joskus tehnyt kissanpaskapizzaa :D

-Kiviniemi, 26.4.2007

#8740

Hyväähän tuo oli, pitää ehdottaa myös kotitalouden opettajalle.

-Eezi, 10.6.2008

#10093

miten saat näin pienestäkin asiasta näin ison?

-b, 21.10.2008

Oma kommentti
Kommentti Älä käytä HTML-tägejä viestissäsi, vaan pelkkää tekstiä. Linkit muodossa http://...
Nimi
Tarkistus Paljonko on kaksitoista ynnä viisi?
 

Agora on julkinen foorumi jossa voit julkaista kirjoituksesi. Kaikki voivat lukea, kommentoida ja arvostella kirjoituksia mutta julkaiseminen edellyttää rekisteröitymistä. Kirjoitukset jaetaan useisiin eri aiheisiin.

Lisää kirjoituksia aiheesta Ruoka tai muista aiheista.