Lintukoto logo

Lintukoto / Agora / Turvaväli

Lintukoto etusivu > Agora > Kaikki kirjoitukset
Päivän sana: coulombi: sähkövarauksen yksikkö SI-järjestelmässä, tunnus C
7 käyttäjää paikalla, sivulatauksia 13/min.

Lisää kirjoituksia aiheesta Liikenne tai muista aiheista.

Tiivistelmä: Talvi yllätti autoilijan, vai yllättikö sittenkään. 3 263 lukijaa, joista 498 eli 15% on antanut arvosanan (7+).

Turvaväli

Talvi yllätti autoilijan sanotaan miltei jokaisen suur-onnettomuuden lehtiotsikossa. Mutta miksi yllätti? Itse ajan miltei joka päivä jompaa kumpaa kehätietä itään suurimman ruuhkan aikaan ja olen mielessäni todennut yhden merkittävimmistä asioista joka vaikuttaa talvenyllätys momenttiin.

TURVAVÄLI.

Varmasti tärkein syy peräänajoihin, huono sää ja vaaralliset ajo-olosuhteet listataan aina jos jotain “kamalaa” tapahtuu mutta tapahtuisiko jos turvaväli olisi edes vähänkään nimensä mittainen --> turvallinen.

Päivittäin näkee autoilijoita jotka pahimmassakin kelissä “nuuskivat” edelläajavan auton takamusta kuin koirat konsanaan, tälläisessä tilanteessa ei takana ajavan reaktioajaksi jää paljoakaan jos edellä oleva jarruttaa vaikka vain hidastaakseen valoihin tai jonoon.

Eli jos ja kun itse ajat tiellä huonolla säällä tai huonoon päivänaikaan eli illalla jolloin valaistus ei ole parhaammasta päästä käytä hyvä autoilija mielummin pikkaisen pidempää kuin pikkaisen lyhyempää turvaväliä.

-jarre, 10.2.2007

Arvosanajakauma
4
5
6
7
8
9
10
10 tuoreinta kommenttia 11:sta. Näytä kaikki kommentit
Kommentit
#4525

Täyttä asiaa. Maanteillä 3 – 4 sekuntia väliä ja taajamassa muutama sekunti, niin on aikaa reagoida. On myös huomattava, että rekan jarrutusmatka on selvästi pitempi kuin henkilöauton.

-Lazz, 11.2.2007

#4526

Me suomalaiset ollaan vaan niin huonoja autossa.

-JOKU, 11.2.2007

#4544

Itse olen huomannut että kun pitää sopivaa turvaväliä edellä ajavaan, aina joku tulee puskuriin kiinni ja kiilaa sitten siihen väliin. Sekin on ihan yhtä vaarallista ja tyhmääkin vielä. Pitäisi ymmärtää ettei 20 metrin ohitus lyhennä matka-aikaa kuin ehkä sekunnilla.

On totta että täällä Suomessa liikkuu hyvin vähän fiksua ja toiset huomioon ottavaa porukkaa neljällä pyörällä. Ei tarvitse kuin mennä lahden yli Ruotsiin niin liikennekulttuuri on jo aivan eri tasoa.

-Julli, 12.2.2007

#4555

Sopiva vastatoimi takapuskurissa kiinniroikkujalle: Hidasta vauhtia!

Takanasi köröttävää punaniskaa harmittaa kun ei vastaan tulevan liikenteen takia pääse ohi, joten hän yrittää hiillostaa sinua ajamaan kovempaa. Tähän ei pidä alistua. Aja vieläkin hitaammin!

-Orange, 12.2.2007

#4571

Tässä on varmaan joku suurempi havaintopsykologinen juttu kyseessä; ihmiset tuntuvat yleensäkin valitsevan turvallisen nopeuden sen mukaan, pysyykö auto tiellä suistumatta. Sit kun jotain yllättävää tapahtuu, niin johan kolisee.

-Juha, 13.2.2007

#4573

Jos tarvitsee käyttää psykologiaa, niin olisiko parempi nimitys turvattomuusväli???

-pikku-bussikuski, 14.2.2007

#4711

Näin on. Eniten harmittaa se, kun oma vaimo ei yksinkertaisesti osaa pitää turvaväliä. Inohttavaa huomautella asiasta koko ajan :)

Saattaahan se turvaväli joskus itselläkin olla liian lyhyt, mutta ainakin koitan kiinnittää asiaan huomiota aktiivisesti.

-Humppa, 23.2.2007

#4738

jos yrität itse pitää turvaväliä änkee siihen joku tollo väliin

-pitkänmatkalainen, 24.2.2007

#5453

AIDS-autoilija City-maastureineen on yksin syyllinen kuolonkolariin jossa yksinhuoltaja-äiti menehtyy. Mikä olisi oikeudenmukainen rangaistus?

-Kepa, 6.5.2007

#6352

Turhan moni ei näytä vilkkua, onko se niin vaikeeta vai eikö se aika riitä siihen. liikenteessä olisi mukavampi olla jos oltaisiin kohteliaita. Ensimmäisenä tulee mieleen venäläiset turisti jotka tuleva isoilla maastureilla ja ajavat hiljaa keskellä tietä ettei ohi meinaa päästä. mut onneks on niin pieni auto että mahtuu..

-jm, 3.9.2007

Oma kommentti
Kommentti Älä käytä HTML-tägejä viestissäsi, vaan pelkkää tekstiä. Linkit muodossa http://...
Nimi
Tarkistus Paljonko on kaksitoista ynnä viisi?
 

Agora on julkinen foorumi jossa voit julkaista kirjoituksesi. Kaikki voivat lukea, kommentoida ja arvostella kirjoituksia mutta julkaiseminen edellyttää rekisteröitymistä. Kirjoitukset jaetaan useisiin eri aiheisiin.

Lisää kirjoituksia aiheesta Liikenne tai muista aiheista.