Lintukoto logo

Lintukoto / Agora / Suomi nousuun diktatuurin avulla

Lintukoto etusivu > Agora > Kaikki kirjoitukset
8 käyttäjää paikalla, sivulatauksia 5/min.

Lisää kirjoituksia aiheesta Yhteiskunta tai muista aiheista.

Tiivistelmä: Nykyinen hallintojärjestelmä tekee kiistakysymysten ratkaisemisen ja muutosten aikaansaamisen yhteiskunnassa mahdottoman vaikeaksi. Toimiva diktatuuri voisi olla ratkaisu ongelmaan. 4 317 lukijaa, joista 554 eli 13% on antanut arvosanan (7+).

Suomi nousuun diktatuurin avulla

Diktatuuri olisi erinomainen valtiomuoto. Oikein toteutettuna se olisi yksinkertainen, tehokas ja halpa tapa hoitaa maan asioita. En tietenkään tarkoita mitää Hitlerin, Stalinin, Husseinin tai Bushin kaltaista tyrannia maan johtoon; Suomi tarvitsee hyvän diktaattorin. Sellaisen, joka osaa tehdä viisaita ratkaisuja, tietää miten valtiota johdetaan ja joka asettaa aina kansan hyvinvoinnin kaiken muun edelle. Hyvä diktaattori kuuntelee kansalaisten mielipiteitä ja yrittää löytää toimivat ratkaisut vallitseviin epäkohtiin. Tällaisia ihmisiä on varmasti olemassa, tosin nykyisessä järjestelmässä he eivät pääse vaikuttamaan asioihin. Tämän päivän “demokratia” on lähinnä pelkkä vitsi. Nykyinen länsimainen yhteiskunta perustuu rahan valtaan, riistoon, korruptioon, valheisiin ja köyhien kyykyttämiseen. Kommunismin idea taas on sinänsä hyvä, se ei vaan toimi maailmassa koska ihmiset eivät mielellään jaa mitään keskenään.

Diktatuurin etuna on se, ettei asioista ole päättämässä liian suuri joukko ihmisiä. Mitä enemmän päättäjiä, sitä enemmän eriäviä mielipiteitä, riitoja ja turhaa asioiden pyörittelyä. Yksi viisas pää eduskunnassa ei saa mitään aikaan, kun 199 on vanhanaikaisine mielipiteineen vastaan. Asioiden muuttamiseen tarvitaan toimintaa ja radikaaleja päätöksiä. Toimiva diktatuuri mahdollistaisi vuosikausia eduskunnassa pyörivien asioiden ratkaisemisen tehokkaasti. Sitäpaitsi eduskunnan ylläpito haukkaa suuren siivun valtion vuosittaisesta budjetista. 200 hyväpalkkaista henkilöä matkustelee ympäri maailmaa ja syö valtion laskuun ja pohtii siinä välillä vaikkapa sitä, tulisiko olutpullojen kylkiin painaa varoitustekstejä. Hyvä diktaattori käyttäisi nämä rahat viisaammin ja keskittyisi oleellisiin asioihin.

On diktatuurissakin toki ongelmia. Ensinnäkin, miten – ja mistä – löytää pätevä mies tähän virkaan ja miten saada hänet valtaan? Jos siinä onnistuttaisiin, tulee kuitenkin vastaan se ongelma, että yhden miehen on vaikea pitää kaikkia lankoja käsissään. Menneiden aikojen diktaattorit ovat joutuneetkin turvautumaan apumiehiin, jotka ovat yleensä itsekkäitä vallan- ja oman edun tavoittelijoita. Hyvän diktaattorin tulee siis kestää valtavia paineita ja stressiä pystyäkseen selviytymään tehtävistään yksin.

On tietenkin selvää, että hyväkin diktaattori tekee joskus virheitä, mutta eikö sitten Suomen valtion johtokin niitä tee? Sitäpaitsi diktaattori voisi korjata tekemänsä virheet helposti ilman vuosien pyörittelyä erilaisissa hallintoelimissä. Toimivan diktatuurin avulla saataisiin Suomi nousuun.

-Julli, 14.2.2007

Arvosanajakauma
4
5
6
7
8
9
10
10 tuoreinta kommenttia 30:sta. Näytä kaikki kommentit
Kommentit
#4635

Hassua etten juttua kirjoittaessani tullut huomanneeksi, että kirjoitin automaattisesti siihen “mies”. Nainen käy tietysti ihan yhtä hyvin. Mies on vaan jotenkin helpompaa mieltää diktaattoriksi joten luultavasti siksi käytin tuota ilmaisua.

Jay yhtä hyvin hommaan käy jo mainittu tietokone tai vaikkapa avaruusolento, mitä sillä on väliä jos päätökset ovat hyviä ja homma pelaa.

-Julli, 16.2.2007

#4636

Sitäpaitsi olen itse jo aiemmin myöntänyt, että tämä on utopiaa. =)

-Julli, 16.2.2007

#4781

Demokratia on utopiaa. Samoin suurin osa muistakin aatteista. Jotakuta kaupunkivaltiota mukaan laskematta voin huoleti todeta, että yhdessäkään maassa ei toteuteta demokratiaa. Kyse on edustuksellisesta demokratiasta, mikä puolestaan lähentelee republikanismia. Olen sanonut ennenkin ja tulen vielä monesti sanomaan: Kansan diktaturismi on vastaus.

-Tuntematon, 27.2.2007

#4791

Julli, olen täysin samaa mieltä kanssasi ja miettinyt juuri samoja asioita. Tämä nykydemokratia on vain suoraan sanottuna paska, kun asioita pyöritellään eikä mitään rakentavaa saada aikaiseksi. Enemmistö kansasta on tyhmää, joten enemmistön päätös ei voi olla hyvä. Kyllä demokratiakin on “ihan jees”, mutta se ei ole osoittautunut kovin tehokkaaksi. Demokratia on helppo saada toimimaan, mutta se toimii huonosti

Omasta mielestäni siis Voltairen valistunut itsevaltias olisi tehokkain hallintomuoto. Sen toteuttaminen on todella pulmallista; ensinnäkin pitää löytää jokin todella pätevä johtaja, sitten saada kansa uskomaan johtajaan ja lopulta katsoa, että johtajan päätökset saadaan toimeen. Ja kuten joku viisas mies (en muista kuka) on sanonut: “Valta korruptoi, joten absoluuttinen valta korruptio absoluuttisesti.”

-Tukkapoika, 1.3.2007

#4917

muuten hyvä mutta,Hitler kaltainen diktatuuti valtaan.

-HH-88, 11.3.2007

#4918

Hitlerin hallinto oli tehokas, mutta Hitleriä itseään vaivasivat monet psyykkiset ongelmat, kuten vainoharhaisuus sekä lapsuuden traumat. Ilman typerää rotuoppia sekä sotaisaa taipumustaan hän olisi voinut olla hyväkin johtaja.

-Julli, 12.3.2007

#4951

kai te tajuatte että tuo ei toimi käytännössä, jokaisella on oma näkemys hyvästä johtajasta ja täydellisestä valtiosta

sen takia keksittiin demokratia

-Tuntematon, 15.3.2007

#4963

Tuntematon: Tarkoitiko tuossa nykyaikaista edustuksellista demokratiaa, vai demokratiaa antiikin kreikan malliin?

-Julli, 17.3.2007

#11144

Ainoastaan tietokone voisi tehdä täysin analyyttisia ja “oikeita” valintoja....

Ja tosiaan se poliittinen suuntaumus mikä johtajalla olisi, kuka tämän suuntauksen valitsisi?

Kannatan silti anarkokapitalismia, tai minarkismia, aivoni riitelevät vielä näiden kahden välillä....

-Eezi, 23.2.2009

#11194

-Gunhild, 25.2.2009

Oma kommentti
Kommentti Älä käytä HTML-tägejä viestissäsi, vaan pelkkää tekstiä. Linkit muodossa http://...
Nimi
Tarkistus Paljonko on kaksitoista ynnä viisi?
 

Agora on julkinen foorumi jossa voit julkaista kirjoituksesi. Kaikki voivat lukea, kommentoida ja arvostella kirjoituksia mutta julkaiseminen edellyttää rekisteröitymistä. Kirjoitukset jaetaan useisiin eri aiheisiin.

Lisää kirjoituksia aiheesta Yhteiskunta tai muista aiheista.