Lintukoto logo

Lintukoto / Agora / Palkkansa ansainnut

Lintukoto etusivu > Agora > Kaikki kirjoitukset
Päivän sana: coulombi: sähkövarauksen yksikkö SI-järjestelmässä, tunnus C
3 käyttäjää paikalla, sivulatauksia 10/min.

Lisää kirjoituksia aiheesta Politiikka tai muista aiheista.

Tiivistelmä: Palkkansa mukaista työtä. Kansanedustajien ja ministerien taso kasvaa palkan kasvaessa. Mikäli kansanedustajamme saisivat parempaa palkkaa, meitä edustaisivat keskimäärin tasokkaammat ihmiset 3 381 lukijaa, joista 557 eli 16% on antanut arvosanan (7-).

Palkkansa ansainnut

Yllätyin hyvin positiivisesti lukiessani Lintukodon “Päivän kysymykset” osiosta Verojen käyttökohde. Siellä huomasin, että kuinka suunnattoman tyytyväisiä kysymykseen vastaajien, tuolloin heitä oli 596, ovatkaan kansanedustajien ja ministerien toimintaan. Saatan olla hieman hidas sillä en ole huomannut näiden kansanedustajien hoitavan työtään läheskään sillä tavalla kuin olisin heidän toivonut sitä hoitavan.

Kansanedustajan työ on vaativaa, jos hän päättää hoitaa sitä kuten minä sitä ääneni saaneelta toivoisin. Meidän tehtävämme äänestäjinä on lähettää viisaimmat ihmiset edustamaan itseämme. Tunnen itseni typeräksi, kun henkilö joka edustaa minua, on lähinnä vihannes. Edustaisin monessa suhteessa itseäni paremmin. Otsasuoneni pitää rumpusoolon monesta päätöksestä mikä menee läpi eduskunnassa läpi.

Ei ole silti tarvetta syyttää itseään tapahtuneesta. Henkilöt jotka lähetimme edustamaan itseämme ovat varmasti keskimäärin parhaita mahdollisia rajallisista vaihtoehdoista joita meillä oli. Totta kai huteja tuli, ja muutama onnekas napakymppi, mutta toivoisin todella että maalitaulumme napakymppi olisi isompi. Saisimme enemmän niitä napakymppejä ja ehkä oppisimme näkemään niitä napakymppejä.

Elämme hyvin rahamotivoituvassa yhteiskunnassa. Ihmiset laskevat pennejään ja miettivät mistä niitä saisi lisää. Viisaimmat yksilömme osaavat sen varmasti. Tälläkin hetkellä jotkin heistä miettivät: kannattaako lähteä ehdokkaaksi. Ei tule kannattamaan. Tällöin kysymys on siitä, että haluaako yksilö uhrautua yhteisen hyvän nimissä. Muutama toki uhrautuu. Tässä meidän napakymppimme. He eivät tule valituiksi, sillä harva ajaa itseään halukkaasti uhrattavaksi. Muutama mukava sana, pari kirjoitusta. Ei samaa työtä kuin mitä näkevät ne jotka sen työn tarvitsevat. Ne jotka todella sen haluavat.

Meidän tulee tehdä edustamisestamme niin haluttava, että sellaiset ihmiset jotka haluamme edustavan meitä, haluavat edustaa meitä, kansaa.

-Silvottu, 25.2.2007

Arvosanajakauma
4
5
6
7
8
9
10
10 tuoreinta kommenttia 18:sta. Näytä kaikki kommentit
Kommentit
#4769

En kyllä ymmärrä, miten kansanedustajien palkkojen nostaminen parantaisi heidän laatuaan. Sinnehän pitäisi saada ihmisiä, jotka ovat kiinnostuneita nimenomaan POLITIIKASTA. Asiastaan innostuneet ihmiset ovat työssään tehokkaimpia. Rahasta kiinnostuneet saisivat mielestänii pysyä yritysmaailmassa.

Monet rahan takia eduskuntaan pyrkivät voivat ottaa kuitenkin rennosti tultuaan valituiksi: nykyinen palkkausjärjestelmä mahdollistaa melko hyvät ansiot ilman, että edustajan tarvitsee tehdä mitään. Ei tarvitse edes käydä istunnoissa, sillä poissaolon voi aina perustella “tärkeällä taustatyöllä”, aivan sama, onko jotain työtä oikeasti tehty. Lisäksi voi tehdä mukavia lomamatkoja milloin minnekin, jonkin sopivan poliittisen tekosyyn varjolla. Suomessa kansanedustajien toimintaa tuntuu valvovan ainoastaan Ilta-Sanomat, joka toisinaan nostaa edustajien laiskottelun ja lomamatkailun tapetille.

-Julli, 27.2.2007

#4799

Julli:“Sinnehän pitäisi saada ihmisiä, jotka ovat kiinnostuneita nimenomaan POLITIIKASTA”

Kukaan ei ole valmis laskemaan elintasoaan ryhtyäkseen poliitikoksi...

Toisaalta, tietenkin sellainen tapa voisi toimia, että kansanedustajille maksettaisiin kulukokorvaus menetetyistä tienesteistä

-Silvottu, 1.3.2007

#4800

Minun on aina vaikea ymmärtää logiikkaa, jonka mukaan parhaat tyypit saadaan hommiin kun niille maksaa vähemmän. Miksei tuota ehdoteta sovellettavaksi missään muualla kuin politiikassa?

“Parhaat insinöörit saadaan töihin, sellaiset, jotka on oikeasti kiinnostuneita asiasta, kun maksetaan 1000€/kk.”

Oleellista ei edes ole (vain) se, kuinka motivoitunut edustaja on. Oleellista on se, että hän ajaa asioita jotka vievät kohti parempaa tulosta JA että hän on pätevä ajamaan niitä. Eli että syntyy tulosta. Loppu on oikeastaan aika yhdentekevää.

Suuri motivaatio ja alhainen kykytaso on resepti katastrofille, ja vaikuttaa että ehdotus johtaisi juuri siihen.

-Aapo, 1.3.2007

#4802

Silvottu: Yleensä eduskuntaan pääseminen nostaa palkkatasoa eikä päinvastoin. Jos on niin hyvät tulot että kansanedustajan palkka jää kakkoseksi, silloin kannattaa pysyä nykyisessä hommassaan.

Aapo: En sanonut missään, että kansanedustajien palkkoja pitäisi alentaa, vaan että nykyisellä palkalla pitäisi saada parempia tuloksia aikaan.

En myöskään väittänyt, että valintakriteeriksi riittäisi PELKKÄ kiinnostus politiikkaan. Tietenkin taitoa ja kokemusta vaaditaan myös. Tarkoitin tuossa edellä sitä, että henkilön tulisi olla oikeasti kiinnostunut politiikasta eikä pyrkiä edustajaksi vain tienatakseen paremmin kuin joskus ennen roskakuskina.

-Julli, 1.3.2007

#4831

Julli:“Yleensä eduskuntaan pääseminen nostaa palkkatasoa eikä päinvastoin”

Totta kai, koska millainen idiootti hakeutuu sellaiseen paikkaan töihin, jossa hänen palkkansa laskisi? Entä jos taattaisiin, että tulontasosi ei laskisi?

Julli:“Tarkoitin tuossa edellä sitä, että henkilön tulisi olla oikeasti kiinnostunut politiikasta eikä pyrkiä edustajaksi vain tienatakseen paremmin kuin joskus ennen roskakuskina.”

Kuka hakeutuu töihin joista ei edes uskoisi selviytyvänsä. Miten vakuuttaa ihmiset äänestämään mikäli ei omaa minkäänlaista poliittista taustaa.

-Silvottu, 5.3.2007

#4837

Rahalla voi ostaa hienon vaalikampanjan, jos sitä vaan sattuu olemaan. Valehteleminen ja tyhjien lupausten antaminen tehoaa myös yleensä äänestäjiin. Joskus riittää että on muuten vaan tarpeeksi kuuluisa (esim. Halme).

-Julli, 5.3.2007

#4839

Julli: “Rahalla voi ostaa hienon vaalikampanjan, jos sitä vaan sattuu olemaan. Valehteleminen ja tyhjien lupausten antaminen tehoaa myös yleensä äänestäjiin”

Noinkohan. Jos olet rikas liikemies, et voi juurikaan valehdella ja antaa tyhjiä lupauksia. Liikaa menetettävää. Et voi myöskään hoitaa hommiasi huonosti, sillä kaikki mitä teet tallentuu.

Rautalankaa: Jos taloustieteiden professori pitää vaalikampanjanaan että pienillä muunnoksilla laissa koko valtionvelka kuittaantuu kolmessa vuodessa. Pääset sisään eikä sinulla ole mitään tälläistä hyvää yritystä toteuttamista varten. Luuletko, ettei tätä huomata yliopistolla tai työpaikoilla minne hän hakee. Uskotko todella, että hänelläolisi moisen kampanjan jälkeen enää töitä tarjolla ammatissaan. Vaikkeivat kaikki muista, jotkut muistavat. Siinä on jo liikaa.

Jos ei ole muuta tekemistä kuin olla periaatteesta vastaan, niin älä silti tee itsestäsi pelleä typeryydellä.

-Silvottu, 6.3.2007

#4843

Tarkoitin tyhjiä lupauksia, en älyttömiä lupauksia. Yleensä siinä vaiheessa kun lupaukset eivät toteudu, poliitikoilla on tapana selitellä ja sysätä syyt toisten niskoille. Tämän he osaavat.

“Hienolla vaalikampanjalla” tarkoitin lähinnä kampanjan medianäkyvyyttä, en niinkään sen sisältöä. Eli rautalangasta: mitä näkyvämmin jokin ehdokas esiintyy julkisuudessa, sen paremmin äänestäjät muistavat hänet. Lupauksien ei välttämättä tarvitse olla edes mullistavia, tai välttämättä edes valheitakaan. Jos lupaukset eivät toteudu, niin tuskin häntä kukaan siitä vaatii jälkeenpäin tilille, saatikka että se vaikuttaisi hänen työuraansa mitenkään. Edellyttäen siis, ettei kukaan esitä yhtä typeriä lupauksia kuin edellisessä kommentissa on mainittu.

Huvittavinta tässä vaalilupailussa on se, että yksi ehdokas voi luvata asioita, esimerkiksi vaikkapa korotuksia opintotukiin. Ehkä hän todella yrittääkin ajaa asiaa, mutta mitäs sitten kun enemmistö onkin asiasta eri mieltä? Usein hyvät ideat kaatuvat juuri erimielisyyksiin. Tästä olenkin kirjoittanut jo tekstissä “Suomi nousuun diktatuurin avulla”.

-Julli, 6.3.2007

#4874

Mielestäni kokemus politiikasta ei tavallaan saisi olla perustelu pääsylle eduskuntaan, se vaikeuttaisi uusien edustajien pääsyä.

Kyllä Aapon pitäisi olla ehdolla, luultavasti hän valitsisi kuitenkin helsingissä asuvana kotikuntansa vaalipiirin jolloin en turkulaisena edes Aapoa voisi äänestää :/ No nyt on neljä vuotta aikaa saada läpi lakiehdotus vaalipiirien poistamisesta.

Aapon puoluekantaa on vaikea sanoa mutta epäilisin hänen yrittävän sisään sitoutumattomana ehdokkaana jolloin ei tarvitsisi puoluekurista välittää...

-Wasd, 8.3.2007

#5134

Voisin äänestää Aapoa, jos hän joskus asettuisi ehdolle. Tosin typerät vaalipiirit estävät tämän. Useimmissa kirjoituksissaan hän kuitenkin osoittaa hyvää tietämystä asioista ja halua puuttua yhteiskunnan todellisiin ongelmakohtiin. Nykyään tuhlataan rahaa niinkin typeriin asioihin, kuin että viina- ja olutpullojen kylkiin painettaisiin varoitustekstejä samaan tyylin kuin tupakka-askien kylkiin. Olisi hienoa, jos eduskunta keskittyisi oleellisten asioiden ratkomiseen sellaisten sijaan, joihin kukaan ei edes usko. Aapo voisi liittyä vaikkapa Perussuomalaisiin. =)

-Julli, 6.4.2007

Oma kommentti
Kommentti Älä käytä HTML-tägejä viestissäsi, vaan pelkkää tekstiä. Linkit muodossa http://...
Nimi
Tarkistus Paljonko on kaksitoista ynnä viisi?
 

Agora on julkinen foorumi jossa voit julkaista kirjoituksesi. Kaikki voivat lukea, kommentoida ja arvostella kirjoituksia mutta julkaiseminen edellyttää rekisteröitymistä. Kirjoitukset jaetaan useisiin eri aiheisiin.

Lisää kirjoituksia aiheesta Politiikka tai muista aiheista.