Lintukoto logo

Lintukoto / Agora / Ruokakeskeinen elämä

Lintukoto etusivu > Agora > Kaikki kirjoitukset
7 käyttäjää paikalla, sivulatauksia 19/min.

Lisää kirjoituksia aiheesta Ruoka tai muista aiheista.

Tiivistelmä: Naisten elämä pyörii ruuan ympärillä. 2 884 lukijaa, joista 452 eli 16% on antanut arvosanan (7).

Ruokakeskeinen elämä

Hedelmiä ja vihanneksia

Televisiosta tulee lähinnä ruokaohjelmia. Tai ainakin meidän televisiosta tulee lähinnä ruokaohjelmia. Kokkisota, Kaksi lihavaa leidiä, Suolaa ja pippuria, Iron Chef, Kaikilla mausteilla, Kesäkeittiö, Bon appetit, Muisti palaa pohjaan, Alaston kokki, Nigellan pidot, Makupalat, Avec Sara, Kurjat kuppilat, Sami kokkaa, Teijan keittiö, Strömsö, Tina“s mat, Liemessä, Ruokala...

Ruokaohjelmilla voi hyvin täyttää päivittäisen televisiotarpeensa. Voi katsoa kun muut tekevät ruokaa ja keskustelevat sen tekemisestä. Ruuanlaitosta tehdään nopeus- tai makukilpailu. Tuomaristo keskustelee ruuan mausta ja koostumuksesta ja kehuu lopputulosta. Kukin tuomari antaa kriittistä palautetta korkeintaan yhdelle ruokalajille, jos sillekään. Välillä keskustellaan esimerkiksi kalastajien kanssa kalan pyydystämisestä ja tietysti kalan valmistamisesta ruuaksi. Ohjelman aikana kokataan koko ajan ja lopuksi syödään yhdessä ja kehutaan ruokaa. Joskus kutstutaan urheilija tai poliitikko kutsutaan puhumaan ruuasta tai jopa kokkaamaan, sekä tietysti kertomaan ruokailuharrastuksestaan ja lempiruuiastaan. Keskustellaan mausteista, mihin ruokiin ne sopivat ja siitä kuinka niiden maku hienokseltaan poikkeaa kaikista muista mauista. Välillä makua verrataan johonkin mistä ei ole ikinä kuullutkaan tai ainakaan tiedä lainkaan miltä se maistuu.

Jos on yksi asia, joka kaikkia naisia lapsissa kiinnostaa, niin se on lapsen nälkä. Lapselta kysytään herkeämättä joko tällä on jo nälkä, jotta voi päästä ehdottamaan eri ruokalajeja joita lapsi voisi syödä. Ruokaa ryhdytään usein valmistamaan vaikka lapsi sanoisi ettei ole nälkä ensinkään. Tietysti jo lapsena tytöt leikkivät ruuanlaitolla ja tarjoilevat toisilleen leikkiruokaa.

Kun naiseen tutustutaan, syödään melkein jokaisella tapaamisella. Koskaan ei mennä pelaamaan Civilizationia tai Counter Strikeä, koskaan ei mennä jääkiekko-otteluun tai urheilemaan. Kun saa kutsun toisen kotiin ruokailemaan, ja etenkin jos saa kutsun tekemään ruokaa ja keskustelemaan ruuanlaitosta, on suhde jo pitkällä. Naiset parituvat ruokakeskeisin rituaalein, kohokohtana hääjuhlan ruokatarjoilun järjestäminen tai ainakin sen valvominen. Ellei nainen ole kiinnostunut ruuan laitosta, hän on todennäköisesti sitäkin kiinnostuneempi sen koostumuksesta ja rasvapitoisuudesta.

Mistään muusta kuin ruuasta ei voi olla noin kiinnostunut olematta poikkeava. Vastaavassa määrin tietokoneista kiinnostunut on elämätön nörtti, seksistä kiinnostunut on puolestaan seksihullu pervertikko.

Meillä on muuten sairaan hyvät ruuat, mm. siskonmakkarapizza.

-Aapo Puskala, 5.4.2007

Arvosanajakauma
4
5
6
7
8
9
10
10 tuoreinta kommenttia 11:sta. Näytä kaikki kommentit
Kommentit
#5124

Pitää syödä että jaksaa, niinhän se menee.

-Nightingale, 5.4.2007

#5128

Hyvä ruoka – parempi mieli

-Tonza, 5.4.2007

#5129

Kirjoitus herätti mielenkiintoisia kysymyksiä. Ostammeko me miehet oikeastaan seksiä valmistamalla romanttisen aterian ihastuksemme kohteelle? Entä jos viime eduskunta olisi säätänyt seksin täysostokiellon? Käsittääkseni osto/myyntitapahtumassa maksuna voidaan käyttää muutakin kuin rahaa.

Mutta minkälainen kestitys silloin voitaisiin kriminalisoida? Esim. siskonmakkarapizza kynttilänvalossa? Vai tarvitseeko aterian sisältää myös täyslihatuotteita vai meneekö raja vasta sisä- ja ulkofileen kohdalta? Myöskin olisi kiva tietää täyttyykö rikoksen tunnusmerkit vain jos ateria johtaa välittömästi seksiin vai myöskin silloin jos se tapahtuu vasta muutaman tunnin kuluttua. Vielä kiehtovampaa olisi tietää että voitasiko yllä olevaa soveltaa myös vakiintuneisiin parisuhteisiin. Mieshän ei koskaan saa seksiä ilmaiseksi!

-Orange, 5.4.2007

#5138

“Jos on yksi asia, joka kaikkia naisia lapsissa kiinnostaa, niin se on lapsen nälkä. Lapselta kysytään herkeämättä joko tällä on jo nälkä, jotta voi päästä ehdottamaan eri ruokalajeja joita lapsi voisi syödä. Ruokaa ryhdytään usein valmistamaan vaikka lapsi sanoisi ettei ole nälkä ensinkään. ”

Tuossa asiassa olet oikeassa – useimmat äidit tuputtavat ruokaa. Vaikka lapsi olisi jo lähemmäs 30. Ehkä syöttäminen pohjautuu ainakin vanhemmalla polvella jonnekin historiaan ja pula-aikoihin, jolloin oli juhlaa kun kerrankin sai syödä vatsansa täyteen herkkuja. Ainakin mummo on kertonut nähneensä pulaa ja jopa nälkää sota-ajan Suomessa.

-Elina, 6.4.2007

#5149

Ootko Aapo aatellu mitä sulla on usein tuliaisina kun tulet kylään? ;-)

-Minna R., 7.4.2007

#5181

Tämän kirjoituksen tiivistelmä ärsyttää minua suuresti. Muutenkin, Aapo, teet yleistyksiä liian usein. Varsinkin naisista.

-Maria, 11.4.2007

#5258

Kuuluisimmat kokit ovat miehiä. Useat tv:ssä ruuanlaitosta hölisevät ovat miehiä. Toisaalta ruuan syöminen on välttämätöntä, miksei söisi hyvin. Siksi voi katsoa kokkiohjelmia, joista saa uusia ideoita. Vanhempien on tarkoitus pitää lastensa syömisestä huolta. Ei pelkästään äidin, ainakaan nykyään hyvänen aika. Mutta entäs sisustaminen ja asuminen yleensä, sehän se vasta tv:n tukkii. “Mistään muusta kuin ruuasta ei voi olla noin kiinnostunut olematta poikkeava” Ei kai sentään? Kirjat, taide, tiede, kulttuuri, em. sisustaminen, musiikki, politiikka? Tämä olikin huumoria oletan?

-Malla, 17.4.2007

#5286

“Tie mehen sydämeen vie vatsan kautta”.. Että minkäköhän takia naisten elämä pyörii ruuan ympärillä? ;-)

-Minna R., 19.4.2007

#5331

Me ei eletä syödäksemme vaan syödään elääksemme, sanonta jonka olen kuullut joltakin.

En pidä yleistyksestä, että naisten elämä pyörii ruuan ympärillä. Kuten mainittua kuuluisimmat kokit ovat miehiä. Ruoka-aiheisista ohjelmista olet oikeassa, en tunne ketään joka seuraisi jotakin näistä. Sisustus ohjelmat on toinen harmillinen ryhmä.

-Varjoritari, 23.4.2007

#5369

Onko tää jotain ihme pelleilyä vai tosissaanko olet tämä “teorian” kyhännyt? Muutkin kirjoituksesi tuntuvat välillä vähän hataralle pohjalle rakentuneilta, mutta tämä nyt on aivan totaalinen pohjanoteeraus.

“Televisiosta tulee lähinnä ruokaohjelmia.”

Niin ja sisustus, tositeevee, saippua, ajankohtais, dokumentti... -ohjelmia.

“Jos on yksi asia, joka kaikkia naisia lapsissa kiinnostaa, niin se on lapsen nälkä. Lapselta kysytään herkeämättä joko tällä on jo nälkä, jotta voi päästä ehdottamaan eri ruokalajeja joita lapsi voisi syödä. Ruokaa ryhdytään usein valmistamaan vaikka lapsi sanoisi ettei ole nälkä ensinkään.”

Syöminen on yksi ihmisen perustarpeista, joten tottakai vanhemmat haluavat syöttää lapsia. Ymmärräthän, että nälkäinen lapsi on kärttyinen lapsi ja erittäin nälkäinen lapsi on lopulta kuollut lapsi.

Mikset kirjoita, että naisten elämä pyörii virtsaamisen ympärillä? Naisethan kysyvät aivan yhtä paljon lapsilta, pissattaako heitä ja pitääkö käydä vessassa ennen autoon menoa yms. Naiset myös käyvät itse monesti päivässä virtsaamassa. Kyllä tämä elämä on virtsakeskeistä!

Ja miten niin naiset? Kyllä miehetkin kyselevät lastensa nälkää ja vessahätää.

Yläpuolella onkin näköjään jo onnistuttu kommentoimaan osuvasti kirjoituksen muihin ontuviin kohtiin.

-Mies, 28.4.2007

Oma kommentti
Kommentti Älä käytä HTML-tägejä viestissäsi, vaan pelkkää tekstiä. Linkit muodossa http://...
Nimi
Tarkistus Paljonko on kaksitoista ynnä viisi?
 

Agora on julkinen foorumi jossa voit julkaista kirjoituksesi. Kaikki voivat lukea, kommentoida ja arvostella kirjoituksia mutta julkaiseminen edellyttää rekisteröitymistä. Kirjoitukset jaetaan useisiin eri aiheisiin.

Lisää kirjoituksia aiheesta Ruoka tai muista aiheista.

Sinua saattaa kiinnostaa myös jokin seuraavista: