Lintukoto logo

Lintukoto / Agora / Pysäyttäkää Amerikka!

Lintukoto etusivu > Agora > Kaikki kirjoitukset
7 käyttäjää paikalla, sivulatauksia 16/min.

Lisää kirjoituksia aiheesta Yhteiskunta tai muista aiheista.

Tiivistelmä: Öljyn loppuminen on suuri uhka maailman tulevaisuudelle. USA tekee kaikkensa omiakseen maailman öljyvarat itselleen. Jatkossa pärjäävät vain ne, jotka ovat onnistuneet korvaamaan öljyn muilla uusiutuvilla energiamuodoilla. 4 620 lukijaa, joista 591 eli 13% on antanut arvosanan (7).

Pysäyttäkää Amerikka!

Öljyn loppuminen on suuri uhka maailman tulevaisuudelle. Odotettavissa on uusi maailmansota ja talouskriisi muutaman kymmenen vuoden sisällä.

Nykyisen kaavan mukaan Yhdysvallat raivaa tieltään esteen toisensa jälkeen. Ensin saavat lähteä kommunistit ja muslimit. Kommunisteja he vihaavat vain poliittisin perustein, mutta muslimien vihaamisessa on takana maailman suurimpien öljyvarojen rosvoaminen tekaistun terrorismiuhan varjolla. WTC 11/9 taisi olla jenkkien itsensä suunnittelema jekku tekosyyksi Lähi-Idän öljykenttien kaappaamista varten. Kuka joutuu kärsimään USA:n tyranniasta seuraavaksi? Jotain pitäisi tehdä, ennen kuin pahempaa pääsee tapahtumaan.

On totta, että öljy on jenkeille korvaamaton luonnonvara. Öljyn loppuminen maailmasta lähitulevaisuudessa on itsestään selvä asia. USA on maailman öljyriippuvaisin valtio, ja siellä tämä asia on jo tiedostettu kauan sitten. Öljyrosvoukseen perustuvaa politiikkaa on heidän tahollaan harrastettu pitkään. Luultavasti he vain ostavat itselleen lisäaikaa öljykriisin ratkaisemiseen omimalla itselleen öljykentät ympäri maailmaa. Kaikki tämä tapahtuu itsekkäästi muiden oikeuksia riistämällä. Me suomalaiset olemme toistaiseksi hyvässä turvassa, sillä meillä ei ole öljyä. Norjalaisten tilanne on paljon huonompi. Saa nähdä, koska jenkit löytävät sopivan tekosyyn hyökätä Norjaan ja rohmuta itselleen heidänkin öljykenttänsä Pohjois-Atlantilla.

Tulevaisuudessa pärjäävät vain ne, jotka ovat onnistuneet korvaamaan öljyn muilla uusiutuvilla energiamuodoilla. Ydinvoiman käyttö varmasti lisääntyy, ellei muita ratkaisuja löydetä. Pienillä valtioilla on etulyöntiasema, sillä ne selviävät pienemmillä muutoksilla öljytalouden romahdettua. Suuret kaatuvat rytisten. Jumaliste, mitähän minäkin autolleni teen sitten, kun bensa maksaa kympin litra? Kai sitä on pakko ryhtyä jalkamieheksi tai ajella sähkömopolla töihin.

Mitä tapahtuu sitten, kun Yhdysvallat on onnistunut tukahduttamaan sekä kommunismin että Islamin? Mikä on seuraava kohde? Koska tilanne muuttuu sellaiseksi, ettei enää ole Suomea tai Ruotsia, tai muitakaan sivistyneitä Euroopan maita? Olisiko jo korkea aika liittoutua ja laitta jenkit kuriin?

Miten Amerikka sitten saataisiin pakotettua polvilleen? Sodalla uhkaaminen olisi huono ratkaisu, sillä heillä kyllä riittää ydinaseita koko maapallon tuhoamiseksi tarpeen niin vaatiessa. Mutta miten olisi täysimittainen boikotti ja kauppasaarto? Ehkä he tulisivat jotenkuten toimeen omillaan, vaikka koko muu maailma heidät hylkäisi. Me voisimme kuitenkin tarjota erilaisia sopimuksia yksittäisille osavaltioille ja lupautua tunnustamaan ne itsenäisiksi, mikäli ne olisivat yhteistyöhaluisia ja sanoutuisivat irti Yhdysvaltojen nykyään harjoittamasta riistopolitiikasta.

USA olisi pitänyt laittaa ojennukseen jo aikoja sitten. Nyt voi olla jo liian myöhäistä. Ja miten olisivatkaan asiat, jos amerikkalaiset eivät olisi koskaan itsenäistyneet? Britit hallitsisivat nyt koko maailmaa!

-Julli, 13.4.2007

Arvosanajakauma
4
5
6
7
8
9
10
10 tuoreinta kommenttia 15:sta. Näytä kaikki kommentit
Kommentit
#5250

tuskimpa amerikan suhteen tulee mitään ihmeellistä mullistusta tapahtumaan. kun öljy loppuu niin muualla mailmassa on kehitetty jo öljyn korvaamiseen tarvittava teknologia.

tuli muuten mieleen että aina puhutaan vety ja sähkö autoista mutta mitenkäs muut öljyä käyttävät tuotteet esim. muovit.

odotan mielenkiinnolla tulevia vuosia =)

-sampq, 16.4.2007

#5366

Wasd: Sellaisena aamuna meikäläinen jää pois töistä ja vetäisee perseet olalle. =)

-Julli, 28.4.2007

#6013

Maailmassa on aika paljon pahempia valtioita kuin USA. Miten olisi vaikka Kiina, Pohjois-Korea taikka Kuuba? Kiinan sisäosissa ihmiset elävät käytännössä eristetyssä orjuudessa, he eivät saa kulkea vapaasti edes Kiinan vauraammalle itärannikolle. Sama homma Kuubassa: valtio ei tunnusta maaseudun asukkaita, vaan on aidannut heidät ulos kaupungeista. USA sentään puolustaa omia kansalaisiaan, vaikka joskus hieman omahyväisesti. Monikohan suomalainenkaan on oikeasti valmis luopumaan omasta elintasostaan yhteisen hyväksi? Ei kovin moni, muutenhan avustus ohjelmiin olisi tungosta ja kehitysapuun menisi se 50% BKT:stä.

Mutta kyllä USA:ssakin on heräilty öljyn loppumiseen. Toivoa vain saattaa, että korvaavia energiamuotoja löytyy ajoissa, sillä jos nyt niin hullusti kävisi, että USA romahtaisi, niin koko maailman talous menisi ihan uusiksi.

-USA pieni paha, 26.7.2007

#6215

Voisi olla ihan hyvä, jos maailman talous menisi uusiksi. USA saisi mielestäni romahtaa kaikessa rauhassa.

Aina on olemassa uhka, jos jokin yksi taho on huomattavasti voimakkaampi kaikkia muita. EU on aika löyhä liitto Amerikkaa vastaan. Jos maailmassa vallitsee voimasuhteissa tiukka tasapaino, silloin kukaan ei uskalla hyökätä toistaan vastaan ja ihmisillä on paljon turvallisempaa elää omaa normaalia elämäänsä.

-Julli, 18.8.2007

#6216

Kiinan maalaisväestöä käy todella sääliksi. Heitä on sorsittu iät ja ajat, ja voi kestää kauan, ennen kuin heidän ihmisoikeutensa saadaan samalle tasolle kuin meillä täällä Suomessa. Tuo uutisissa puhuttu orjaskandaali on hyvää alkua sille, että heidätkin huomioidaan tasavertaisina ihmisinä muiden “sivistyneiden” ihmisten rinnalla.

-Julli, 18.8.2007

#6541

¨Ja miten olisivatkaan asiat, jos amerikkalaiset eivät olisi koskaan itsenäistyneet? Britit hallitsisivat nyt koko maailmaa!''

Itse asiassa ei välttämättä hallitsisi, jos ajatellaan vähän I ja II:ta maailman sotaa niin käytännössä Saksa olisi maailman valtias eikä suinkaan Iso-Britannia, mutta toki Britit silti voisi olla valtiaita mutta en usko.

Ja jos USA ei olisi itsenäistynyt niin millainen olisi nykymaailman talous? Millainen olisi oikeastaan koko maailma ilman Usa:ta?

-Bush, 21.9.2007

#6542

Ehkä olisi voinut käydä niin, että nykyinen Pohjois-Amerikka olisi jaettu siirtomaiksi Euroopan suurvaltojen kesken. Nämä olisivat sitten myöhemmin itsenäistyneet yksi toisensa jälkeen ja näin meillä voisi olla nyt useita pienempiä itsenäisiä valtioita USA:n sijaan. Näin olisi ehdottomasti parempi.

-Julli, 21.9.2007

#7504

Mietitäämpä mitä meillä ei olisi jos Usaa ei olisi:

Ajelisimme varmaan polkupyörillä, tosin emme tietäisi autoista.

Ei olisi televisioita dvd soittimia ja muita härveleitä,

Energiaa tuottaisimme jollain vanhoilla hiilivoimaloilla.

Eli Usasta ovat tulleet nykyisen elintasomme mahdollistavat keksinnöt.

Japanilaiset eivät ole keksineet kuin riisin, he ovat kopioneet kaikki Usasta.

-Only in America, 9.1.2008

#7506

Ilman Yhdysvaltoja, joko Natsi Saksa tai Neuvostoliitto olisi valloittanut Euroopan 30-40 luvulla. En nyt tiedä olisiko se nyt niin hieno juttu.

Ei Yhdysvallat ole yksin syyllinen kaikkiin maailman ongelmiin ja ne eivät ratkeaisi jos Yhdysvallat katoaisi. USA vain on tällä hetkellä sen verran dominoiva mahti, että sitä on helppo syyttää kaikesta.

-Tuomas, 10.1.2008

#7511

Huomaan, että joillakin historian tuntemus on päin mäntyä:

Auto on hyvin pitkälti kehitelty Euroopassa; tämä koskee niin varhaisia prototyyppejä kuin myös nykyistä “polttomoottorimallia”. Toki amerikkalaiset ovat vaikuttaneet auton kehitykseen, mutta suhteellisen vähän. TV taas on kehitetty ympäri maailmaa, ei niinkään tietyssä paikassa. Vaikka USA:ta ei olisi olisi se mitä todennäköisemmin olemassa. Mitä taas energiaan tulee, en keksi yhtään nykyaikaista energiantuotanto tapaa, jonka kehittelemiseen yksittäinen maa olisi vaikuttanut niin, ettei sitä olisi olemassa ilman kyseistä maata.

-Not Only in America, 10.1.2008

Oma kommentti
Kommentti Älä käytä HTML-tägejä viestissäsi, vaan pelkkää tekstiä. Linkit muodossa http://...
Nimi
Tarkistus Paljonko on kaksitoista ynnä viisi?
 

Agora on julkinen foorumi jossa voit julkaista kirjoituksesi. Kaikki voivat lukea, kommentoida ja arvostella kirjoituksia mutta julkaiseminen edellyttää rekisteröitymistä. Kirjoitukset jaetaan useisiin eri aiheisiin.

Lisää kirjoituksia aiheesta Yhteiskunta tai muista aiheista.