Lintukoto logo

Lintukoto / Agora / Bussissa

Lintukoto etusivu > Agora > Kaikki kirjoitukset
Päivän sana: legato: (musiikissa) sitoen (esitettävä sävellyksen osa)
10 käyttäjää paikalla, sivulatauksia 17/min.

Lisää kirjoituksia aiheesta Liikenne tai muista aiheista.

Tiivistelmä: Bussissa matkustellut kertoo bussimatkoista. 2 590 lukijaa, joista 505 eli 19% on antanut arvosanan (7).

Bussissa

Itse olen kulkenut monta vuotta bussilla ja huomannut muutaman epäkohdan, joista kerron seuraavassa. Aina kun menee aamuisin bussipysäkille odottamaan bussi tulee joko 5 minuuttia liian aikaisessa ja sitä saa sitten odottaa turhaan kun tulee itse oikeassa ajassa pysäkille. Noin puolet kerroista saa hytistä 20 minuuttia 30 asteen pakkasessa kun bussi tulee myöhässä. Jos sattuu bussi pysähtymään pysäkille, kun sitäkään ei aina tiedä kun välillä ohi vaan ajetaan se pysähtyy joko 10 metriä liian eteen tai liian taakse, ihan kuin ei olisi opetettu pysähtymään. Kun sisälle astuu yrmeä kuski katsoo kun kortin saa itse leimata laitteessa ja leimaamis vaiheessa bussikuski painaa tallan pohjaan ja lentää itse kyljelleen. Kun rupeaa katsomaan vapaita paikkoja edessä istuvat mummot jotka katsovat kuin mädäntynyttä omenaa. Takana taas istuvat kaiken maailman narkomaanit ja uusnatsit. Jokaisessa penkkiparissa toisessa penkissä on kassi ja toisessa ihminen ja jos kysyy voiko siihen istua henkilö ei sano mitään ja rupeaa hitaasti ottamaan kassia penkiltä pois. Lopulta kun pääsee istumaan huomaa pysäkin jo edessä ja aikoo painaa nappia niin eiköhän juuri sen paikan nappi ole rikki. Sitten hätääntyy ja yrittää painaa vieressä olevia nappeja ja huomaa lopulta kun saa nappia painettua että saa kävelläkkin vähän pidemmän matkan. Kun bussi pysähtyy, lähtee kävelemään eteen niin eiköhän se vittumainen kuski sano että poistuminen takaovesta. Kun on päässyt takaovelle niin bussi on jo liikkeellä ja joutuu hyppäämään vauhdista pois.

-, 27.5.2007

Arvosanajakauma
4
5
6
7
8
9
10
Kaikki 7 kommenttia
Kommentit
#5611

8D Täs on kyl jo sopivasti huumoria pelissä, mutta myös asiaa. Huomaa myös bussimatkojen törkeä kallistuminen. Parissa vuodessa euroilla ainakin täälläpäin kasvanut hinnat.

-MIes, 27.5.2007

#5617

Bussilla matkustaminen on kallista, vaikka sitä tuetaan melkoisesti. Tuet ja monopolit ovat tehneet alasta tehottoman ja toiminta on raskaasti tappiollista (HKL -2.8m€/vuosi). Lisäksi kuskit ovat usein happamia.

Vain kaupungin johdon mielestä homma hoituu hyvin. He eivät pysty parempaan. Vain tukien nosto ja lippujen hinnan korotukset toimivat ripeästi.

Kilpailu, joka tiputtaisi hintoja, on lailla kielletty. Miksei halukas ihminen saa ostaa bussia ja alkaa ajamaan haluamaansa reittiä ja tarjota lippuja haluamaansa hintaan?

Uskon, että on mahdollista järjestää joukkoliikenne, joka on yrittäjälle kannattavaa ja matkustajalle edullista. Siihen tarvitaan toisenlaista ajattelua.

-Teemu, 27.5.2007

#5618

Tästä kuvauksesta sais kyllä aikaiseksi jonkinlaisen leffakäsikirjoituksen lyhytelokuvaan “Mennään bussilla”. Henkilöt olisivat justiinsa samanlaisia kuin kuvattu, natseja ja narkkareita takapenkillä ja ekstrayrmy bussikuski. Bussi sinällään voisi olla vaikka sellainen ikivanha scania erikoiskeikkuvin jousin....

Mutta totta puhuen bussilla matkustaneena kyllä varttoilemaan joutuu aina, ja

jos yrittää minimoida odotusajan, saattaakin tulla maksimoineeksi sen, kun näkee sen tavoittelemansa bussin perävalojen etääntyvän.. Mutta sellaista se bussimatkustajan elämä on.

-jwc, 27.5.2007

#5630

Suuremmissa kaupungeissa tuo joukkoliikenne toimii edes jotenkin. Täällä busseja kulkee niin harvaan, ettei niitä viitsi edes harkita matkustusmuotona. Oma auto pitää olla, jos haluaa paikasta toiseen siirtyä.

-Julli, 28.5.2007

#5642

Samaa mieltä Jullin kanssa.

Kouluun kuljen kuitenkin talvisin bussilla ja haluaisin sanoa, että kyseistä bussia useimmiten ajava kuski on kaukana tekstissä mainitusta stereotyypiasta. Joka matkustajalle toivottaa hyvää huomenta ja saattaa odottaakin vähän aikaa, jos näkee jonkun jouksevan pysäkille päin vähän kauempaakin.

Tuo aikataulun heitteleminen on kuitenkin häiritsevää. Useimmiten bussi on myöhässä, mutta joskus tulee liian aikaisin. Tämän vuoksi tavallisena tammikuisena aamuna joutuu odottelemaan pysäkillä 20-30 asteen pakkasessa ainakin vartin. Jos tulisi paikalle myöhemmin, voisi jäädä kyydistä. Saattaahan juuri se olla yksi niistä aamuista kun bussi tulee ajoissa.

-Soleil, 30.5.2007

#5645

Viritä kellosi 15 min eteen, tarkista pakkasmittari vielä kerran ja lopuksi odota bussia 10 metriä keskemmällä. Heh, oli mahtavaa tekstiä aataminomena hytkyi itsekseen ja huuli vetäytyi vinoon. Jatka hyvä joomoo tarinoitasi on kiva lukea.

-Mikko, 30.5.2007

#5696

Taisit tiivistää tekstisi vanhasta mutta hauskasta netissä pyörivästä huumoritekstistä siitä miten bussissa matkustetaan. Selvää plagiointia. Hylätyn arvosanan antaisin jos voisin.

-X, 4.6.2007

Oma kommentti
Kommentti Älä käytä HTML-tägejä viestissäsi, vaan pelkkää tekstiä. Linkit muodossa http://...
Nimi
Tarkistus Paljonko on kaksitoista ynnä viisi?
 

Agora on julkinen foorumi jossa voit julkaista kirjoituksesi. Kaikki voivat lukea, kommentoida ja arvostella kirjoituksia mutta julkaiseminen edellyttää rekisteröitymistä. Kirjoitukset jaetaan useisiin eri aiheisiin.

Lisää kirjoituksia aiheesta Liikenne tai muista aiheista.