Lintukoto logo

Lintukoto / Agora / Suomi tarvitsee korkeampaa.

Lintukoto etusivu > Agora > Kaikki kirjoitukset
16 käyttäjää paikalla, sivulatauksia 16/min.

Lisää kirjoituksia aiheesta Ympäristö tai muista aiheista.

Tiivistelmä: Suomen kaupunkien katukuva tarvitsee korkeampia rakennuksia. 3 210 lukijaa, joista 511 eli 16% on antanut arvosanan (7).

Suomi tarvitsee korkeampaa.

Kun katsoo yleiskuvaa Suomalaisesta kaupungista, ei huomaa mitään mikä kohoaisi latteiden 7-kerroksisten kerrostalojen yläpuolelle. Tässä on vakava ongelma. Suomessa on aivan liikaa pilvenpiirtäjien vastustaja, joka estää modernin rakentamisen, joka parantaisi myös alueen houkuttelevuutta. Tällä hetkellä Suomen korkein rakennus on vaivainen 86-metrinen ja 26-kerroksinen asuintalo Cirrus. Tämä on hyvä esimerkki juuri oikeasta kaupunkirakentamisesta, kuinka matalista asuinkerrostaloista pompahtaa hieno maamerkki, joka erottuu maisemasta. Valitettavasti tämänkaltainen rakennustyyli ei ole paljon Suomessa yleistynyt. Edes naapurimaillamme ei ole tämmöistä ongelmaa. Kuten esimerkiksi, Ruotsin korkein rakennus on peräti 57-kerroksinen Turning Torso Malmössä, jolla korkeutta on huimat 190 metriä! Norjassakin on peräti kaksi yli satametristä pilvenpiirtäjää. joista Suomessa olisi turha uneksiakkaan. Jopa pikkiriikkinen Viro voittaa meidät tässä! Tornitalot sopisivat mahtavasti Suomalaiseen katukuvaan. Valitettavasti tätä tuskin tulee koskaan tapahtumaan. Kaikkien yli 15-kerroksisisten talojen takennus on mahdotonta, ja tähän tarvitaan muutos! Onneksi Tampereelle ollaan suunnittelemasta 40-kerroksista, 141-metristä Hotelli Tähtitornia. Tämmöisestä suunnittelemisesta pitäisi ottaa koko Suomen mallia!

-Metro, 5.6.2007

Arvosanajakauma
4
5
6
7
8
9
10
10 tuoreinta kommenttia 23:sta. Näytä kaikki kommentit
Kommentit
#5762

Tässä tulikin jo monta hyvää argumenttia aiheesta, mutta lisäänpä hiukan vettä myllyyn. Tässä Tonza mainitsi, että kyllä Suomessa lääniä riittää ja tottahan se on, mutta: Kumpi on ympäristön kannalta parempi: Asua tiivisti lähellä työpaikkoja ja palveluita vai kaukana molemmista? Jos kaupungeissa olisi enemmän näitä korkeita rakennuksia ihmiset asuisivat lähempänä palveluita ja töitä jolloin liikenteen päästöt vähentyisivät. (Ei tarvitsisi ajaa sieltä omakotilähiöstä töihin autolla kun voisi kävellä tai käyttää paremmin julkisia).

-NS, 9.6.2007

#8204

Tottakai pitäisi rakentaa korkeita kerrostaloja..ainakin isossa kaupungeissa ne sopivat tosi hyvin..isot kaupungit ovat pöhölön näköisia ilman korkeita näyttäviä kerrostalot..eli tänne suomeen vain 70 kerroksia ja 250m korkeita taloja..yeeeeeeeeees

-Klokman, 28.3.2008

#8565

Nykyään kun katselee helsingin taloja ne on kaikki saman korkuisin ja näyttävät tylsiltä. Tänne tarvitaan enemmän korkeus eroja. Parit pilvenpiirtäjät sopisivat hyvin pasilaan.

-ShobE, 19.5.2008

#8889

Ehdotan 700-metristä pilvenpiirtäjää Suomeen. Näin saataisiin miesten alppihiihdon syöksylaskuradalle vaadittava korkeusero. Pilvenpirtäjää pitkin tulisi laskettelukouru, jossa järjestettäisiin Helsingin talviolympialaisten alppihiihdon vauhtilajit. Kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Hieno maamerkki, pilvenpiirtäjä Suomeen, ja talviolympialaiset.

-Piirakkainen, 29.6.2008

#8894

Aapo kirjoitti: “Omistaja päättää mitä omaisuudellaan tekee. Minusta tuntuu että sosialidemokratiassa omistusoikeus on unohdettu. Tunnutaan ajattelevan että kaikki on aina yhteistä ja tosiasiassa jokaisen omaisuudesta pitää päättää yhteisesti. Tämä tarkoittaa, että omistusoikeutta ei olekaan.”

Täydellistä omistusoikeutta ei voi koskaan olla. Ihminen ei voi kieltää olevansa vain osa todellisuutta eikä erottaa mitään todellisuuden osaa vain itselleen, ei edes itseään. Omistaminen ei myöskään tarkoita vain oikeuksia vaan myös vastuuta. Täytyy myös muistaa, että omistaminen ei ole luonnonlaki vaan sopimus.

Omaisuuden käytön rajoittamiseen pitäisi kuitenkin olla pätevät perustelut, joita pilvenpiirtäjien kieltämisessä ei käsittääkseni ole. Pilvenpiirtäjien rakentamiseen taas en ota mitään kantaa.

-Grulps, 29.6.2008

#12018

kannattaisi rankentaa kaupungeissa pilvenpiirtäjiä eikä tuhota enää luontoa kaatamalla puita matalien ja rumien kerrostalojen takia, lut ontoahan siinä säästyisi kun rakennettaisiin korkeita pilvenpiirtäjiä. minulle riittäisi että ne on korkeudeltaan 150m-250m. ne olisivat suomeen ihan tarpeeksi korkeita, ainakin nyt aluksi, voihan sitä aina lisää myöhemmin rakentaa korkeampia jos haluaa. suomi tarvitsee pilvenpiirtäjiä :)

-Pilv.piirt., 12.7.2009

#12340

Eikö Se kannattaisi jo rakentaa niitä pilvenpiirtäjiä. Tiheällä ja tehokkaalla asumisessa säästetään luontoa, puita ei kaatuisi ja automatkat lyhenisivät huomattavasti ´ja julkista liiikennettä käytettäisiin varmasti kaupungissa jossa olisi pilvenpiirtäjiä. Jotkut näyttävät olevan huolissaan pilvenpiirtäjistä joissa sattuisi tulipalo. mutta kun suomen turvallisuuskriteerit ovat niin hyvät että niissä ei ole mitään huolta, vaikka tulipalo syttyisikin. Se olisi riittävää että pivenpiirtäjiä tulisi ja ne olisivat kokoluokaltansa 150-250m aivan näin aluksi, jos ja kun ne kannattavat niin voihan sitä rakentaa sitten lisää vaikka 300-500m korkeita. Jos suomessa joskus tulisi olemaan 500m korkea pilvenpiirtäjä, niin ehkä se tulisi olemaan euroopan korkein? mutta aikavarmasti joku muu euroopan maa rakentaa korkemman. En ymmärrä suomalasia, joita on niin monta vastustamassa pilvenpiirtäjiä ja heiltä ei koskaan löydy hyvää selitystä. Mitä olen lukenut keskusteluja niin suurimmaksi osaksi hyviä perusteluja löytyy kannattajilta. Mahtavatkohan vastustajat vain vastustaa *ittuillakseen vai ajatteletvatkohan he todella niin......Suomen olisi aika rakenta pilvenpiirtjiä, niistä olisi vaikka kuinka paljon hyötyä, mutta lötyyhän sitä haittapuoliakin, mutta ei paljoa. Pilvenpiirtäjät parantaisivat imagoa,ulkonäköä,turismia ja luontoa säästyisi. Eiköhän se olisi jo aika? Toivon todella niin.

-Suomen puolesta! On Aika!, 21.8.2009

#12343

Eikö olis jo suomeen saada jotain hienoa? Jos pasilaan rakennettaisiin pilvenpiirtäjät niin niistä pitäisiä tehdä kunnollisia eikä mitään rumia ''taloja'' ja niiden lähistölle jokin suuri ja hieno patsas, loisimme ''kaupungin'' ja jonkun patsaan josta seuraavina vuosina Suomi tunnistettaisiin, patsas olisi siis sellainen 'kuuluisuus'' kuten vapauden patsas. nykyään harva tietää missä Suomi sijaitsee, eiköhän olisi jo aika luoda jotain suurta ja kunnioitettavaa, josta suomikin tunnettaisin maailmalla. pilvenpiirtäjiä ja 'Kuuluisa' patsas. Emmekö me kaikki haluasi että suomi tiedettäisiin, kun olemmehan sentään yksi maailman kilpailukykyisimmästä maista. Suomi tarvitsee maassaan jokaista, jotta saisimme suomen hyväksy ja tunnetuksi maaksi. (Patsaan voisi tehd vaikka siitä aiheesta, että Suomessa pidetään kaikista huolta, jotenkin siihen liittyvä patsas. Se olisi hyvä, silloin maailmassa tiedettäisiin että täällä kaikista huolehditaan! Patsaan nimi : Stautue Of Care – huolehtimisen patsas. tai Statue Of Provide – Välittämisen patsas. Miten olisi Suomi?

-Suomi maailmalle, 22.8.2009

#12345

Tuli tässä mieleen, että eikö ihmiset jotka tekevät pitkiä työpäiviä lämpinä ja aurinkoisina kesäpäivinä rakennusten sisällä haluaisi mielummin tehdä töitä sellaisessa rakennuksessa, kuten pilvenpiirtäjä. -mahtavat näkymät ja aurinko paistaisi ihanasti ikkunoista sisään ja näet kuinka pienen näköiset ihmiset kulkevat alapuolellasi touhuten omaa elämäänsä. Vai haluaisitko istua ja paiskia töitä pienessä rakennuksessa jossa ei ole kovin suuria ikkunoita joista lämmin aurinko ei pääse sisälle paistamaan kauniisti myöskään sen takia, koska vieressä olevat saman kokoiset ja yhtä rumat rakennukset peittäisivät hyvät näkymät ja auringon. (koska suomessa aurinko paistaa aika matalalta) Eikö olisi paljon ihanampaa olla ylempänä muista, lasisessa pivenpiirtäjässä kun saat kokea loistavan tunteen, silloin sinä ja kaikki muut nauttisitte työstänne paljon enemmän. Pilvenpiirtäjässä työskennellessä voisit sanoa itselleni ja muille työntekijöille : ''We are in heaven''

-It's like a being in heaven!, 22.8.2009

#12411

jos pasilaan rakennettaisiin ne pilvenpiirtäjät niiden lähistölle voisii jatkaa modernia rakentamista esim jonkun rakennuksen jossa olisi sisällä esimerkiksi. teatteri ja kaikenlaista muuta. modernilla rakentamisella tarkoitan sen tapaisia mitä esim espanjan kaupungiss valenciassa on rakennettu. ne ovat minun mielestäni ainakin hienon näköisiä. Ne olisi hyväksy suomelle.

-modernia, 4.9.2009

Oma kommentti
Kommentti Älä käytä HTML-tägejä viestissäsi, vaan pelkkää tekstiä. Linkit muodossa http://...
Nimi
Tarkistus Paljonko on kaksitoista ynnä viisi?
 

Agora on julkinen foorumi jossa voit julkaista kirjoituksesi. Kaikki voivat lukea, kommentoida ja arvostella kirjoituksia mutta julkaiseminen edellyttää rekisteröitymistä. Kirjoitukset jaetaan useisiin eri aiheisiin.

Lisää kirjoituksia aiheesta Ympäristö tai muista aiheista.