Lintukoto logo

Lintukoto / Agora / Huonoa kohtelua milloin missäkin

Lintukoto etusivu > Agora > Kaikki kirjoitukset
9 käyttäjää paikalla, sivulatauksia 11/min.

Lisää kirjoituksia aiheesta Muut tai muista aiheista.

Tiivistelmä: Tämä on ollut huonoa aikaa... 3 488 lukijaa, joista 502 eli 14% on antanut arvosanan ().

Huonoa kohtelua milloin missäkin

Tapaus 1: R-Kioskin peliautomaatti Pari kuukautta sitten olin pelaamassa rahapeliautomaattia eräällä R-Kioskilla. Myyjärouva katsoo minua epäilevästi tiskin takaa. Olen voittanut melko suuren määrän rahaa siinä vaiheessa. Työnnän viimeiset roposet koneeseen siltä päivältä, vajaa euro. Myyjärouva kysäisee tuimana: “Onkos poika viidentoista?” Vastaan hänelle: “Joo, minä olen kuustoista.” Myyjä ei näytä uskovan ollenkaan. Hän tiuskaisee: “Et taida olla. Jätä se raha koneeseen ja mene ulos.” Näytän mopokorttia myyjälle; “No kato vaikka, kuustoista minä olen.” Myyjä ei edes vilkaise korttia, ja väittää suoraan sen olevan väärennetty. Hän suorastaan taluttaa minut ulos putiikista. Ja tuommoisen kohtelun jälkeenhän en varmasti mene takaisin.

Tapaus 2: Voitokas ässäarpa Puolisentoista viikkoa sitten olin ostanut lähikaupasta ässäarvan. Tiedättehän te, miten ne toimivat; Koetetaan saada jätkänshakkimaisesti kolme ruksia peräkkäin. Minä olin onnekas arvan suhteen, voittoa oli tullut peräti 40 euroa. Tarkastan arvan kahteen kertaan – kyllä, voitto siinä ehdottomasti on, tasan 40 euroa. Palautan ässäarvan erääseen toiseen paikkaan, missä lunastetaan näitä ässäarpavoittoja. Annan arvan kassaneidille lunastettavaksi. Viivakoodinlukija piippaa… “Ei voittoa”, neiti tokaisee hyvin nopeasti. “Miten niin ei voittoa, minä vaikka näytän…” “Ei siinä ollut voittoa”, sanoo neiti uudestaan ja “vaivihkaa” heittää arvan roskikseen. Tiesin, että arvat ovat jonkin asteen kusetusta, mutta enpä osannut arvata että myös lunastajat kehtaavat kusetella.

Tapaus 3: Alaikäisen etu Pari päivää sitten olin Anttilassa. Jonotan kassalle, mukanani halpiskorista poimittu elokuva Cobra, mikä on ikärajaltaan 18. Edessäni jonossa seisoo yksin arviolta 12 –vuotias poika, joka pitelee oikein innostuneena kädessään jotain peliä. Kiinnitän huomiota pojan ostoaikeisiin ja huomaan, että se on GTA:San Andreas. Kaikki varmastikin tietävät, että San Andreas on ikärajaltaan K18... Itse asiaan: Tulee pojan vuoro kassajonossa. Myyjäneiti hymyilee ystävällisesti itsenäiselle pojalle. “29 euroa ja 95 senttiä.” Ja siinä kaikki. Poika antaa rahat myyjälle ja poistuu iloisen oloisena kaupasta. “No kävipä hyvä tuuri”, ajattelin ojentaessani tuotteen kassalle. Myyjän hymy hyytyy, kun hän kysyy: “Paljonkos sinulla on ikää?” “Kuustoista” “Minä en voi myydä tätä sinulle, kun pitäisi olla 18.” Mielessä herää kysymys: Miksi muka myydä K18 –tuotteita selvästi alaikäiselle kysymättä papereita, kun taas hiukan kypsemmiltä kysellään ikää? Mitä ihmeen potaskaa tämä tämmöinen on?

Välinpitämättömyyttä henkilötodistuksien näytön jälkeen, kieltäydytään maksamasta voittorahoja, annetaan pikkulasten ostella, mitä hiukan kypsemmät 'eivät voi ostaa'… Yhteiskunta – Mitä ihmeen touhua tämmöinen muka on?

-Jatimatic, 7.6.2007

Arvosanajakauma
4
5
6
7
8
9
10
10 tuoreinta kommenttia 12:sta. Näytä kaikki kommentit
Kommentit
#5739

Eipä voi muuta kuin ihmetellä omaa tyhmyyttäsi ainakin tapauksissa 1 ja 2.

henkisen iän myyjät ovat ainakin arvioineet täysin oikein.

Lue vaikkapa oma tekstisi ja mieti, mitä olisit ehkä voinut tehdä toisin.

-luonto karsii heikoimmat, 7.6.2007

#5743

Voisiko herra/rouva sitten sanoa, mitä minä mahdan sille, että jokin kyyläävä lehmä häätää minut ulos kaupasta edes vilkaisematta henkilötodistusta? Entäpä sille, että palautan ässäarvan ainoaan aukiolevaan lähikauppaan? Sano se, ennen kuin tulet tänne pätemään.

-Jatimatic, 7.6.2007

#5755

paska säkä, paska maailma. tällä kertaa molemmat yhdessä.

-Tuntematon, 8.6.2007

#5768

toi on kyl tosi väärin. jos tapauksesta ei oo kauaa aikaa, voisit ihan puhtaasti pistää valituspalautteen r-kioskiin ja siihen arpayhtiöön. Next time muista pysyä oikeuksissa, heti nimet ylös ja se mikä sulle kuuluu mukaan.

-omygosh, 11.6.2007

#5778

nimimerkki jatimatic voisi tyylinsä puolesta olla nimimerkki mä:n uusi pseudonyymi, kuten pari muutakin tässä viime kuukausina. mistä oikein on kyse?

itse tapahtumista sanoisin, että asiatonta käytöstä, joskaan ei ihan maailman pahimpia vääryyksiä. tekstin julkaisukelpoisuudesta en kehtaa oikein mitään sanoa.

-Tuntematon, 13.6.2007

#5966

Oikein pisti vihaksi kun luin. Siis sinun puolestasi. Että ihmiset osaavatkin olla paskapäitä. Siis aivan uskomatonta. Sinuna tekisin kuten omygosh neuvoo.

-SitruunaPerhonen, 19.7.2007

#8770

Paska mäihä, aina ei voi voittaa...

-Tuntematon, 14.6.2008

#11273

Haasta myyjä oikeuteen kunnianloukkauksesta!

-Agakonna, 7.3.2009

#11965

“Miksi muka myydä K18 –tuotteita selvästi alaikäiselle kysymättä papereita, kun taas hiukan kypsemmiltä kysellään ikää?”

Se alaikäinen saattoi jotenkin onnistua uskottelemaan myyjälle, että on saanut luvan ostaa kyseisen pelin ja huoltaja on esim. vessassa eikä pääse kassalle.

Tai sitten myyjä oli perin huolimaton myydessään pelin lapselle. (saattoi unohtaa katsoa pelin ikärajan)

-Agakonna, 17.6.2009

#11966

Mutta melko etäisenä tässä asiassa voin kertoa, että kun olin vielä pieni (taisin olla 7v) olimme laivalla koko perhe ja päätin hieman mennä seikkailemaan yksin siellä ja onnistuin tuhlaamaan aika tavalla rahaa erääseen pelikoneeseen ja ihmisiäkin meni ohi ilman mitään sanomisia. Ja kaiken huippu: Eräs melko vanha mies kannusti pelaamaan lisää!

Onneksi ei mennyt kovin montakaan kolikkoa hukkaan, kun en saanut niin pienenä vielä paljon rahaa. ;)

-Agakonna, 17.6.2009

Oma kommentti
Kommentti Älä käytä HTML-tägejä viestissäsi, vaan pelkkää tekstiä. Linkit muodossa http://...
Nimi
Tarkistus Paljonko on kaksitoista ynnä viisi?
 

Agora on julkinen foorumi jossa voit julkaista kirjoituksesi. Kaikki voivat lukea, kommentoida ja arvostella kirjoituksia mutta julkaiseminen edellyttää rekisteröitymistä. Kirjoitukset jaetaan useisiin eri aiheisiin.

Lisää kirjoituksia aiheesta Muut tai muista aiheista.