Lintukoto logo

Lintukoto / Agora / Pullon pantti

Lintukoto etusivu > Agora > Kaikki kirjoitukset
6 käyttäjää paikalla, sivulatauksia 12/min.

Lisää kirjoituksia aiheesta Ympäristö tai muista aiheista.

Tiivistelmä: Pullon kierrätyksen henki elää meissä suomalaisissa. Voi vain kuvitella miltä pantiton olo tuntuu, pullostakin... 2 518 lukijaa, joista 488 eli 19% on antanut arvosanan (7).

Pullon pantti

Tyhjä pullo lojui tienpenkalla kaikensa antaneena. Vain tuulenhenki vihelteli sen sisuksissa. Pullo, joka kerran niin täynnä henkeä, oli seissyt sotilaana rivistössä Alkon hyllyllä taistellen aikaa vastaan, tunsi olonsa tyhjäksi, kaikenantaneeksi, mutta kuitenkin katkeraksi, muisteli kunnian aikojaan. Etiketit tiukasti ruodussa he seisoivat hyllyillä mitään sanomattomina, ylpeinä, juuri panimosta valmistuneina tuoreina olutpulloina valmiina kohtaamaan millaisen käden hyvänsä ja antamaan henkeä millaiselle karvaturvalle tahansa viimeiseen olutpisaraan asti. Mutta kukaan ei ollut kertonut mitä tapahtuu yksittäiselle pullolle jos turvaverkot pettävät eikä se pääsekkäään takaisin kierrätykseen.

Aluksi kaikki näytti menevän tosi mallikkaasti kauppaan asteli nuorehko pitkätukkainen, hiuksensa poninhännälle kietonut munakas mies. Ja hän jopa maksoi ostoksensa pankkikortin luotto-osalla, mikä kertoi varakkuudesta sillä eihän kaikille törkyturville myönnetty pankkikorttia saati sitten luotollista. Firman muovisessahan sitä sitten matka aloitettiin ja oikein amerikkalaisen auton etuistuimelle, heti omistaja/haltijan viereen päästiin.

Kavereiden kanssa veikkailtiin kuka ensimmäisenä pääsisi uutta Aladdiinia röyhtäilyttämään ja Turmion Tommiin tutustuttamaan. Mutta emme olisi hirveimmissä automaateissakaan osanneet kuvitella mihin lopulta joutuisimme.

Paikka oli pimeä ja suttuinen ilmeisesti autoja varten tehty eikä todellakaan mitenkään pulloystävällinen, kuulin Aladdimme kutsuvan sitä toista karvaturpaa mikoksi tai joksikin munaksi. No kuten he asian ilmaisivat siinä ei kauan nokka tuhissut kun jo suurin osa meistä makasi kuka missäkin kaikkemme antaneena.

Minut ja yksi ystäväni kelpuutettiin jatkoon ja sullottiin jonkun riisikupin takaluukkuun ja vietiiin, ette edes arvaa minne: KAATOPAIKALLE ! Kaverit pantiin riviin penkalle ja ammuttiin, no he kuitenkin saivat kunniallisen lopun mutta meille tehtiin se mistä meitä vanhat kiljupulloiksi joutuneet lekat varoittelivat eräässä kierrätys- automaatissa. Annettuamme henkemme viime pisaraan näille ravustajille he kusivat meidät täyteen ja jättivät häväistynä tienpenkalle remakan naurun saattamina.

Näin karmea kohtalon kokeneelle ei voi tapahtua kuin pahempaa tämän täyden, siis nykyisen kusipullon löysi eräs Teklantiellä asuva kovaääninen ja toisten kaljoja mielellään juoskenteleva naisihminen, joka luuli löytäneensä jotain muuta ja nosti pullon ahnaasti huulilleen ja joi ilmeenkään värähtämättä koko sisällön, röyhtäisi asiaankuuluvasti ja poistui pullo kädessään Piffin suuntaan pieni keltainen nestejuova huulipielessään. Parin askelluksen jälkeen kuului pusikosta tuttu ylenannonpärskähdys ja pullo päätyi tienpenkalle tuulen leikkikaveriksi. Mikä oli tämän tarinan opetus: ojasta ei helpolla nousta, varsinkaan jos on jo valmiiksi kusessa.

-Mikko Nousiainen, 27.7.2007

Arvosanajakauma
4
5
6
7
8
9
10
Kaikki 2 kommenttia
Kommentit
#6033

Mahtava kirjotus!! Sulla löytyy aina näihin juttuihin jotain karun karvasta mutta samalla niin helvetin hauskaa sanottavaa. Ja aina homma liittyy jotenkin alkoholiin.

Näin pulloista puheenollen... Kaikenlaisten pullojen kiikuttaminen vaikkapa festarialueille vaikeutui aikoinaan sen kusipään toimesta, joka joskus vuonna 1997 Nummirockissa heitti Scooterin keulahahmoa H.P. Baxxteria pullolla päähän. Äijä myös suivaantui ja paiskasi mikkitelineen yleisön sekaan, mikä oli mielestäni ihan oikein. Ja meni sitten sairaalaan.Tämän jälkeen mitään pulloja ei enää saanut ottaa mukaan oikeastaan minnekään festareille. Ei auta, jos sen piilottaa muniin tai farkkujen persepuolelle, kiimaiset nuoret järkkäritytöt osaavat kollata joka paikan antaumuksella. Pitäisi juoda vain festarikaljaa, festarihinnoin, ja seisoa festarihengen mukaisissa pitkissä jonoissa olutteltan edessä odottamassa tuoppiaan, kun samaan aikaan parhaat bändit vetävät keikkojaan. No, tänä kesänä Provinssirockissa sain hieman tienattua ylimääräistä rahaa, kun lähtiessäni kiikutin kaikki löytämäni tyhjät tuopit takaisin henkilökunnalle. Jokaisesta tuopista irtosi 1 euro panttirahaa. Kaikki eivät varmaankaan tätä tienneet, kirosivat vaan kallista olutta.

Jospa himaan saisi asennettua oluthanan, ihan siiihen keittiön vesihanan viereen. Olut virtaisi hanaa nostamalla koska vaan, ja vesilaskun kylkiäisenä tulisii sitten myös olutlasku. Joo, huomaa, ettei itsekään ole aivan selvinpäin tätä kirjoittaessa...

Ja se, että maksaa luottokortilla, merkitsee vain sitä, että kyseisellä maksajalla sattuu olemaan tili tyhjillään, eli se kertoo lähinnä persaukisuudesta eikä varakkuudesta. Luottokortin saaminen tänä päivänä on melko helppoa, sillä pankit suorastaan tyrkyttävät luottoa korkotuottojen toivossa. Visan tai Mastercardin saa jopa opiskelijana.

No tuota.. mitä minä tällä kaikella oikeastaan tarkoitin sanoa? No, kyllä kierrättäminen kannattaa, tosin ei niin, että heittää jotakuta pullolla päähän. Oikeastaan sen tyypin,joka Baxxteria pullolla heitti, saisi lynkata. Hänen takiaan kärsivät tuhannet muut festarivieraat. Tyhjiä olutpulloja ei myöskään saa rikkoa, sillä jokaisessa vähänkin suuremmassa kaupungissa on tyyppejä, jotka elättävät itsensä pulloja keräämällä. Sosiaaliturva ei näköjään auta jokaista...

-Julli, 28.7.2007

#6158

Kiitos Julli, joo skootteri on ok. Tyhjät pullot palautan kauppaan, mitä nyt jos sattuu joku Baxxteri eteen, niin voisin kumota sen kanssa yhdet.

-Mikko

-Tuntematon, 8.8.2007

Oma kommentti
Kommentti Älä käytä HTML-tägejä viestissäsi, vaan pelkkää tekstiä. Linkit muodossa http://...
Nimi
Tarkistus Paljonko on kaksitoista ynnä viisi?
 

Agora on julkinen foorumi jossa voit julkaista kirjoituksesi. Kaikki voivat lukea, kommentoida ja arvostella kirjoituksia mutta julkaiseminen edellyttää rekisteröitymistä. Kirjoitukset jaetaan useisiin eri aiheisiin.

Lisää kirjoituksia aiheesta Ympäristö tai muista aiheista.

Sinua saattaa kiinnostaa myös jokin seuraavista: