Lintukoto logo

Lintukoto / Agora / Kahdeksan muistan

Lintukoto etusivu > Agora > Kaikki kirjoitukset
5 käyttäjää paikalla, sivulatauksia 15/min.

Lisää kirjoituksia aiheesta Ihminen tai muista aiheista.

Tiivistelmä: Yllättävän inspiraation lomassa rustattu runoelma 2 452 lukijaa, joista 518 eli 21% on antanut arvosanan (7+).

Kahdeksan muistan

Kahdeksan asiaa muistan. Muistan illan pimeyden, hiljaisen parvekkeen jossa tuoli, tuolissa mies turmeltunut. Vieressä pöytä, pöydällä lasi ja pullo puolityhjillään.

Nämä seitsemän asiaa edelsivät kahdeksatta, sitä minkä tietää tietämättään. Mies ei kahdeksatta pelännyt, ei myöskään toivonut. Ei vain enää välittänyt. Oli kiilto silmistä kadonnut, usko moneen kertaan murskattu. Oli ollut joskus hyvä, myöhemmin pahaksi haukuttu, muiden toimesta tuomittu. Joskus oli anteeksi antanut, enää ei kyennyt, vähiten kykeni itselleen.

Tuossa tuolissa hän istui, istui aivan yksin, silti kaiken kanssa. Mielen valtasi maailma, sen hyvä ja huono, ei pystynyt pahaa pois sulkemaan. Tuossa tuolissa hiipui elo, sen viimeisetkin rippeet. Lopulta saapui kahdeksas, kahdeksas oli kuolema.

Kuoli muistot, kuoli murheet, kuoli kaikki loputkin. Mitään ei jäljelle jäänyt, kaikki oli käytetty, sisältä ja ulkoa. Kuollutkin kuoli pois.

Nuo kahdeksan pidän muistoissani. Jos tunnen niiden lähenevän, juoksen pois, pois kunnes en kauempana voisi olla. Vähänkin itsestäni elvytän, pakenen kohtaloa kurjuutta kurjempaa.

-Fosse, 16.9.2007

Arvosanajakauma
4
5
6
7
8
9
10
Kaikki 5 kommenttia
Kommentit
#6493

Mahtavuutta. Annoin kahdeksikon runon kunniaksi.

-Snyyppis, 17.9.2007

#6540

häh

-Tuntematon, 21.9.2007

#6627

Kyllä! 8 oli annettava

-nipoo, 3.10.2007

#7499

8 = tasapaino ikuisuus & äärettömyys

-runedude^, 8.1.2008

#8080

Kuoltuasi siis muistit nuo kahdeksan asiaa, vaikka kerrot runon lopussa muistojenkin kuolleen? Jos kuitenkin tarkoitat miehen muistojen kuolemista, miten illan pimeys kuoli? Vai kuoliko se vain miehen muistojen osalta? Kuitenkin runo/kertomus oli näppärä, joten annan kahdeksaisen.

-Joshua Samola, 10.3.2008

Oma kommentti
Kommentti Älä käytä HTML-tägejä viestissäsi, vaan pelkkää tekstiä. Linkit muodossa http://...
Nimi
Tarkistus Paljonko on kaksitoista ynnä viisi?
 

Agora on julkinen foorumi jossa voit julkaista kirjoituksesi. Kaikki voivat lukea, kommentoida ja arvostella kirjoituksia mutta julkaiseminen edellyttää rekisteröitymistä. Kirjoitukset jaetaan useisiin eri aiheisiin.

Lisää kirjoituksia aiheesta Ihminen tai muista aiheista.