Lintukoto logo

Lintukoto / Agora / Smurffit pilaavat hienot kappaleet

Lintukoto etusivu > Agora > Kaikki kirjoitukset
Päivän sana: legato: (musiikissa) sitoen (esitettävä sävellyksen osa)
8 käyttäjää paikalla, sivulatauksia 11/min.

Lisää kirjoituksia aiheesta Musiikki tai muista aiheista.

Tiivistelmä: Niinhän se on. Ne pilaa kappaleet. 3 033 lukijaa, joista 528 eli 17% on antanut arvosanan (7).

Smurffit pilaavat hienot kappaleet

Ne vain ottaa alkuperäisen kappaleen sävellyksen, ja keksii muka “uudet” sanat. Oikeasti sanat eivät edes ole uudet, vaan yleensä sinne väliin on tungettu vain smurffia, riippumatta siitä liittyykö ja sopiiko se oikeasti sanoihin. Sitten ne menevät suosiossa sen alkuperäisen kappaleen suosion ohi, mikä varmasti potuttaa sitä, joka sen kappaleen alunperin sävelsi ja sanoitti. Ja hän varmasti näki mokoman kappaleen eteen sata kertaa enemmän vaivaa kuin Smurffit. Sitten jotkut pienet lapset (se ei tietenkään ole heidän syynsä, sillä he eivät tiedä totuutta Smurffeista) luulevat, että ne kappaleet oli Smurffien tekemiä. Niin minäkin aikoinani luulin, kunnes kuulin smurffiversioksi väännettynä Rusketusraidat-kappaleen. Siitä asti olen vihannut Smurffeja.

-Hanna, 28.10.2007

Arvosanajakauma
4
5
6
7
8
9
10
10 tuoreinta kommenttia 13:sta. Näytä kaikki kommentit
Kommentit
#6944

Puhuin kyllä kirjoituksessani PIENISTÄ LAPSISTA, he tuskin tietävät. Ja sitten sulle V*T*U, ei se maailmaa kaatava juttu olekaan, mutta ärsyttävä silti.

-Hanna, 28.10.2007

#6952

No pienille lapsille se on nyt ihan se ja sama kuka sen musiikin tehnyt on. Kuulostaa kivalta, se on pääasia. Ei smurffeja ole tarkotettu liian vakavasti otettavaksi. Minä ainakin kuuntelen joskus. =o)

-Jemppu, 28.10.2007

#6963

Smurffit kylläkin pelastavat paskat kappaleet, jos niitä ylipäänsä joku pystyy pelastamaan.

-Gulbert, 29.10.2007

#6975

Määrittele “pieni lapsi”: ala-asteelainen, alle kouluikäinen vai vauva?

Itse ainakin tiesin ala-asteelle mennessäni hyvän ja paskan musiikin eron (Smurffit kuuluu jälkimmäiseen) ja sen että biiseistä voidaan tehdä uusia versioita. Ja sen että Smurffit on muutenkin tosi turhia ja ärsyttäviä.

En tosin tiedä mikä ihmeen tynnyrissä kasvatettu lapsi sinä olet, mutta suurin osa lapsista tietää ja tiesi mistä on kyse.

-hurtta, 30.10.2007

#6994

Smurffien idea on vanha. Helium-laulamista harjoittivat jo Batman ja Ryydman, joskus ollessani pikku nappula. Tosin niiden biisit taisivat olla omia tuotoksia.

Plagiointi on sitä paitsi rikos, joten luultavasti Smurffisonnan tekijät joutuvat pulittamaan kopioista levy-yhtiöille. Senkin jälkeen homma saattaa olla kannattavaa, sillä biisien tekoon ei kummoistakaan panostusta vaadita. Luultavasti se paska käy jopa kaupaksi.

Jos itse tekisin vakavasti otettavaa musiikkia, en todellakaan antaisi kenenkään raiskata sitä Smurffien tyyliin. En, vaikka siitä jotain rahaakin saisi.

-Julli, 30.10.2007

#7003

Smurffit on kappaleita. Jos ei pidä, laittaa radion kiinni. Jos minä olisin tehnyt kappaleita, joita smurffit haluaisivat heliumioida, tottakai antaisin niiden tehdä mitä vain, jos siitä kerran tulisi minulle rahaa.

Itse en smurffeja kuuntele, koska mielestäni ne sopivat paremmin ala-asteella olevien koululaisten tasoisien viihteeksi. Smurffien kielto on siis vähän kuin lapselta karkin nappaisi.

-Neo-Konservatiivi, 31.10.2007

#7181

VOI JUMALAUTA, niillä on kuitenkin niin paljon kannattajia ettei tälläiset auta paskaakaan!

antakaa niitten olla ja tehä mitä haluavat!

-voivitunlapset, 17.11.2007

#7270

en ole samaa mieltä

-smurffit rulez, 24.11.2007

#9284

smurffit on ihania oon 10 v ja smurffit on tehny alkuperäisistä kappaleista lapsille sopivia! =)

-tanja, 27.7.2008

#9777

No ei sit crazy frogit =) niihin on vain lisätty : Beem beem

-Öö.. se ois kiva tietää, 9.9.2008

Oma kommentti
Kommentti Älä käytä HTML-tägejä viestissäsi, vaan pelkkää tekstiä. Linkit muodossa http://...
Nimi
Tarkistus Paljonko on kaksitoista ynnä viisi?
 

Agora on julkinen foorumi jossa voit julkaista kirjoituksesi. Kaikki voivat lukea, kommentoida ja arvostella kirjoituksia mutta julkaiseminen edellyttää rekisteröitymistä. Kirjoitukset jaetaan useisiin eri aiheisiin.

Lisää kirjoituksia aiheesta Musiikki tai muista aiheista.