Lintukoto logo

Lintukoto / Agora / Kuka pettää ja kenet?

Lintukoto etusivu > Agora > Kaikki kirjoitukset
Päivän sana: coulombi: sähkövarauksen yksikkö SI-järjestelmässä, tunnus C
7 käyttäjää paikalla, sivulatauksia 5/min.

Lisää kirjoituksia aiheesta Politiikka tai muista aiheista.

Tiivistelmä: On selvää, että systeemi kusee aina, mikään ei volla täydellistä, hallitus on aina vastuussa ja yksinkertaisinta on kannattaa oppositiota. Mutta mutta... 3 039 lukijaa, joista 529 eli 17% on antanut arvosanan (7+).

Kuka pettää ja kenet?

Viime aikoina ihmisten keskuudessa on puhuttu varsin paljon eräästä ihmisiä pettävästä ja orjuuttavasta oikeistopuolueesta. Puolueen on väitetty rikkoneen vaalilupauksensa, hakevan etuja vain ökyrikkaille optiomiljonääreille, orjuuttavan ihmisiä töihin pakkolailla, tallomalla matalasti koulutettuja ja matalapalkkaisia ja ajavan suomen “varmaan natoon”. Syytöksiä ovat etupäässä olleet latelemassa SDP ja vasemmisto.

Mietitäänpä asioita kuitenkin tarkemmin...

Moni unohtaa sen, että tarjotut palkankorotukset eri aloille ovat varsin suuret (en nyt mene vannomaan, mutta käsittääkseni Suomessa ei ole noin suurta palkankorotusta kerralla tarjottu, jos inflaatiovuotta 1956 ei lasketa). Tämän suhteen ollaan siis jo tekemässä historiaa.

Ökyrikkaiden suosimista vastaan puhuu vuodenvaihteessa voimaan astuva lainmuutos, uusi autovero. Se suosii jopa useilla tuhansilla euroilla järkeviä käyttöautoja kohtuullisilla tai pienillä tehoilla, ja pienellä kulutuksella. Kuusilitraisella V8 -moottorilla varustettu ökyaudi A8 taas kallistuu reilusti yli kymmenen tuhatta, samoin Vesa Keskisen parhaat kaverit, ferrarit, ja monet muut urheilu- ja edustusautot useilla kymmenillä tuhansilla euroilla.

Alati näitä historiallisia palkkaneuvotteluja terrorisoiva SDP väittää siis kokoomuksen pettävän vaalilupauksensa. Vaalilupaukseksi demarit laskevat sen, että Kokoomus vastasi iltalehden kyllä/ei kysymykseen siitä, pitäisikö hoitajien palkkoja nostaa 500e, kyllä. Muistaakseni myös SDP vastasi kysymykseen “kyllä”.

Sosiaalidemokraatit itse muhivat hallituksessa 12 vuotta. Jos joku nyt osaa sanoa, paljonko he nostivat näinä vuosina palkkoja ja kenen palkkoja, sanokoon. Suotavaa olisi myös kuulla, monentena hallitusvuonna näin tapahtui. En ole kaikkitietävä, mutta itselleni ei kummempia palkankorotuksia tule mieleen. Sivumennen todettakoon vielä, että viime demareiden hallituskaudella miesten ja naisten palkkaerot kasvoivat. Nykypäivän Euroopassa tämä on varsin harvinaista.

Vasemmistopuolueiden päät on nyt lopullisesti sekoittamassa uusi “pakkolaki”. Kysymys kuuluukin nyt, mikä on “pakkolaki” ? Eivätkö avunantovelvollisuus yli 15-vuotiailla pelastushenkilökunnan (poliisi, palomies...) kehotuksesta hätätilanteessa, velvollisuus soittaa ambulanssi nähdessää loukkaantuneen ihmisen kadulla ja nopeusrajoitukset ole myös pakkolakeja?

Edellämainitut lait parantavat ihmisten perusturvaa, joka on velvoitettu jo perustuslaissa. Myös hoitoa kipeästi tarvitsevat ihmiset on turvattava. Enpä usko yhdenkään sairaalavuoteessa henki hieverissä makaavan ihmisen tätä uutta ihmishengen arvoa kohottavaa lakia vastustavan.

Tiivistettynä on siis todettava, että uusi hallitus, jossa Kokoomus on vaikuttanut, parantaa juuri matalapalkkaisten asemaa ensisijaisesti ja on näin kaventamassa ihmisten tuloeroja. Samalla se on asettamassa hoitoalaa parempiin kuoseihin (tekemässä siis sitä, mitä SDP tai muu vasemmisto ei ole tehnyt, vaikka on asiasta haloota pitänyt) ja parantaa ihmisen arvokkuutta. Ja tämä kaikki vasta ensimmäisen hallitusvuoden aikana.

Kokoomuksen tärkein vaalilupaus lienee se, että “vastakkaisasettelun aika on ohi”. Mikä puhuu sen puolesta ettei tätä oltaisi nyt toteuttamassa?

Johtuvatko Tehyn lakkoilut kenties osittain siitä, ettei omille kengille kusta? Ovatko lakkouhkailut kapinointia siitä syystä, ettei SDP:n negatiivinen ja muiden nälvimiseen keskittynyt vaalikampanja uponnutkaan?

Kuka on pettämässä ja kenet?

-Jean Ange, 10.11.2007

Arvosanajakauma
4
5
6
7
8
9
10
Kaikki 10 kommenttia
Kommentit
#7093

hyvä kuva 100 pistettä

-jesse, 10.11.2007

#7096

Tehyä johtaa kokoomuslainen. Eikö markkinatalaus saakkaan nyt toimia vaan tehdään laki että menkää töihin. Heh heh... Toisin oli erään Kekkosen aikana, määrättiin lakkoilevat kertausharjoituksiin ja taas kulki junat. Kekkonen oli muuten keskustalainen.

-Masa, 11.11.2007

#7097

Tehy ei käsittääkseni ole yhden miehen päätäntövallan alla. “Eikö markkinatalaus saakkaan nyt toimia vaan tehdään laki että menkää töihin” <-- Voitko vähän selventää? Markkitaloudella ja ihmisen perusturvalla ei ole mitään yhteistä, eivät ne toisiinsa kuulu. Se on hauskaa miten nämä demarit ovat aivopesseet näitä kaiken maailman kirjoitustaidottomia tehdasduunareita.

-Masa, 11.11.2007

#7102

On se hauskaa että kokoomuksen viesti on aivopessyt osan kansasta jopa niin ettei ymmärrä enää lukemaansa.

-Masa..., 11.11.2007

#7104

Se on toki helppoa sinulle Masa puhua täällä aivopesusta ja kumota kaikki paskapuheeksi. Entäpä jos kokeilisit vastata kirjoitukseni kysymyksiin? Esittää järkeviä perusteita? Olethan sen verran fiksu, että osaat kerta Tehy johtajan olevan Kokoomuslainen. Eikai se tieto tuohon lopu?

Muuten, tuo lauseesi on hieman sekava, ja se ei omaa mitään sanomaa. Hieno kikka peittää oma epäjohdonmukaisuuteensa Kokoomuksen aivopesuksi :)

-Jean, Masa, 11.11.2007

#7106

Kun SDP on hallituksessa, on se polkenut palkkoja, mutta kun kokoomus ei rahoita hoitajien “tasa-arvotupoa” josta se niin paljon vaahtosi ennen vaaleja, riittää syyksi se ettei valtio saa/edes voi sekaantua mihinkään palkkaneuvotteluihin (kuten he itse asiasta lausunnon antoivat) :)

“Pakkolaki” on monessa mielessä problemaattinen. Yksi syy hoitajien “palkkakuopan” syntymiseen on epäilemättä ollut juuri suojatyölaki, eli lakolla ei yksinkertaisesti ole mitään vaikutusta kun töissä on pakko kuitenkin käydä. Nyt kun hoitajat ovat sitoutuneet irtisanoutumaan jos he eivät saa palkankorotusta, alkaa hallitus säätämään lakia joka käytännössä kieltää tämänkin..

Autoverouudistus nyt on täysin päästövähennyshysterian tuote. Se voidaan myös kääntää täysin päinvastaiseen vinkkeliin, köyhillä ei ole varaa ostaa niitä uusia vähäpäästöisiä autoja. Sen 80-luvun Corollan päästöt eivät sinänsä ole mitenkään vähäisiä, mutta se 50000 maksava hybridi halpuu merkittävästi.

Kirjoitus on aika kankea ja yksipuolinen. Ja mikset maininnut sitä mistä kokoomusta oikeasti voi kiittää, eli opintotuen korotusta?

-Ei ainakaan Masa, 11.11.2007

#7107

Voi Jean, ei kai nyt käynnyt vain niin että hieman ylireakoit koko minun ensimmäistä kirjoitustani. Mikä siinä nyt on sellaista että olet noin hermostunut? Sekö tosiasia että Jaana Laitinen-Pesola on kokoomuslainen sai vesilasisi läikkymään? Jos tätä tosiasiaa ei olisi saanut sanoa ja se loukkasi sinua niin pyydän syvästi anteeksi sinulta. Anteeksi.

Toinen tosiasia jonka lauoin oli se että nythän hallitus tekee eduskunnan siunauksella lain määräämällä ihmiset töihin. Pyydän tämänkin tosiasian laukomista sinulta anteeksi. Anteeksi.

Urho Kaleva Kekkonen oli keskustalainen, anteeksi.

Ja aivopesusta, jos joku aivopesee jonkun niin eiköhän se ole silloin yksilön heikkoutta. Olkoot aivopesijä sitten kokoomus, demarit, keskusta tai vaikka mikä tahansa taho. Anteeksi.... :D

-Masa..., 11.11.2007

#7108

Masa, huvittava persoonasi jättää tyhjäksi taas kerran. Kerrohan, mikä on ammattisi, tai mitä opiskelet?

-Ei ainakaan Ei ainakaan Masa, 11.11.2007

#7109

Totean vain että kuten etusivun ohjeet sanovat. “Agora ei ole chätti.” Jonka takia jätän vastaamatta edelliseen kysymykseen jonka minulle osoitit. Minun ammattini ei ole mitenkään relevantti käsiteltävän asian kannalta.

Mukavaa että sinä saat mielihyvää (ilmeisesti) minun huvittavasta, tyhjästä persoonastani. :D

-Masa..., 11.11.2007

#7453

Mulla ei oo mielipidettä, ko en oikeen tiiä näistä asioista, ko en ole ihan pöhlä.

-tyttro, 27.12.2007

Oma kommentti
Kommentti Älä käytä HTML-tägejä viestissäsi, vaan pelkkää tekstiä. Linkit muodossa http://...
Nimi
Tarkistus Paljonko on kaksitoista ynnä viisi?
 

Agora on julkinen foorumi jossa voit julkaista kirjoituksesi. Kaikki voivat lukea, kommentoida ja arvostella kirjoituksia mutta julkaiseminen edellyttää rekisteröitymistä. Kirjoitukset jaetaan useisiin eri aiheisiin.

Lisää kirjoituksia aiheesta Politiikka tai muista aiheista.

Sinua saattaa kiinnostaa myös jokin seuraavista: