Lintukoto logo

Lintukoto / Agora / Nuori kansalainen = byrokraattinen aristokraatti

Lintukoto etusivu > Agora > Kaikki kirjoitukset
Päivän sana: legato: (musiikissa) sitoen (esitettävä sävellyksen osa)
10 käyttäjää paikalla, sivulatauksia 12/min.

Lisää kirjoituksia aiheesta Yhteiskunta tai muista aiheista.

Tiivistelmä: Ensimmäinen kirjoitukseni agoraan. Pyrin selittämään meidän nuorten yhteiskunnan olevan byrokraattista aristokratiaa. Aristokratiaa siksi, että nuoret ovat aikuisten yhteisomistuksessa ja joutuvat myymään “työvoimaansa” heidän tarkoitusperiinsä paikoitellen. Byrokraattisen sen tekee se, että nuorien ainoa valta perustuu tähän työvoimaan ja sen luonteeseen. Pyrin ensiksi selittämään meemejä käyttäen kommunistista yhteisomistusta yhteiskunnassamme. En suosittele ottamaan tätä kokonaan kirjaimellisesti vaan myös huumorilla. Haluan kirjoituksestani kommentteja ja parannusehdotuksia. ( En valitettavasti kerennyt korjaamaan mahdollisia kirjoitusvirheitä. ) 3 322 lukijaa, joista 491 eli 15% on antanut arvosanan (7).

Nuori kansalainen = byrokraattinen aristokraatti

“Aave kummittelee Euroopassa — kommunismin aave.” Tämä aave on onnistunut materialisoitumaan ja pelko ilmenee objektiivisesti meissä nuorissa. Me olemme aikuisten yhteisomistuksessa. Nuori, toiselta nimeltään tässä tapauksessa myös lapsi, on yhteiskunnan voimavara; pääomaa. Tämän pääoman voi luokitella sosiaaliseksi, finanssiseksi ja reaaliseksi. Lapset joutuvat pienestä pitäen kokemaan reaalimaailman taistelun olemassaolosta, juuri vähiten toivotussa iässä, sillä nuoressa iässä kulttuurievoluutio ei ole päässyt kehittymään pitkällekään aivoissa, josta seuraa lasten valtava halu kohottaa omaa omaisuuttaan toisten silmissä. Pääoman runsaus tekee todennäköisemmäksi lapsen selviytymisen ikätovereidensa alkeellisten meemiketjujen organisaatiossa. Tämä meemien välinen kilpailu vie alaikäisen aivoissa arvoja ym. kehittyneemmiksi sopeutuvemmiksi arvoiksi, jotka vain vievät yksilön henkilökohtaista omaa etua eteenpäin. Tuo taas ilmenee toisten kiusaamisena ja “henkisenä kapitalismina”, jossa pääomaa eniten omistavat vievät keskuudessaan ideameemejään eli kopioitujia edelleen. Reaalipääomana käytetyt työläiset eli syrjityt (jotka tuottavat sosiaalista pääomaa) joutuvat erilleen valtameemivirrasta, jolloin heissä alkaa etenemään henkilökohtainen memetiikka. (Henkiset) kapitalistit eivät kehity arvoiltaan yhtä nopeasti, kuin proletariaatti, sillä laajat meemivirtaukset pyrkivät tasaututtamaan uusia ideameemejä, jolloin evoluutiossa menee aikaa. Työläinen ei ole sidoksissa heterogeenisuuteen, tai tässä tapauksessa oikeastaan “heteromeemisuuteen”. Kommunistiseksi tämän tekee se, että lasten väliseen kilpailuun ei puututa, jolloin he vähintäänkin alitajuisesti solmivat riistoyhteisomistuksen riistettyjen välille. Mikä sitten aikuisten näkökulmalta tekee nuorisosta/lapsista yhteisomistuksellista kylmää rahaa heille? Lista muutamasta omaisuuden luonteesta:

1. Lasten ( alle-18v. ) oikeuksien vähäisyys. Ne ovat äärimmäisen pitkälti sidoksissa vanhempien päätösvaltaan. Esimerkkinä uskonnonvapauslaki, joka kirjaimellisesti tulkittuna kumoutuu omaan mahdottomuuteensa.

2. Markkinavoima. Toisen maailmansodan jälkeen NUORISOA alettiin pitämään rahanlähteenä. Ottaen huomioon myös huomioon mainitsemani meemien taistelun olemassaolostaan huomaan ainakin itse seuraavaa. Massan sisäinen halu pääomaa kohtaan saa uuden oljenkorren. Kulttuurievoluutio muuntautuu uusiin mahdollisuuksiin, jolloin tilanteeseen parhaiten sopeutuvat menestyvät — tietysti ei-sopeutuvien kustannuksella. Tilanne on mitä edullisin markkinoijien kannalta. Nuoret elävät noidankehää; joko ostaa tuotteita muiden esimerkkiä noudattaen tai tulee syrjityksi ( haluan etenkin tässä kohdassa korostaa, ettei tätä kannata ottaa kaikin paikoin fundamentaalisesti ). Totisesti, nuorella ei ole ystävää tässä julmassa ja kylmässä yhteiskunnassa“

3. Alaikäisiä on helppo taivuttaa uskoon. Kuin pässejä ostaisi torilta!

4. BYROKRAATTINEN ARISTOKRATIA --->

Suomi on demokraattinen maa eli meillä on kansanvalta. Kansan määritelmä on kuitenkin varsin ongelmainen. Väkilukua mitatessa mukaan lasketaan kaiken ikäiset, mutta vaaleissa kelpuutetaan kansaksi ainoastaan täysi-ikäiset ja täydet oikeudet omaavat suomalaiset. Määritelmä ei tietenkään ole ristiriitainen, jos jaamma sen kahteen pääluokkaan, jotka voidaan myös jakaa moniin alaluokkiin: Ali- ( lapset ) ja ylikansalaisiin ( aikuiset ). Ylikansalaiset ovat verrannollisia ylimystöön, koska heillä on kulttuurisidonnaisiin oikeuksiin ja etuihin vedoten oikeus hyödyntää alempaa luokkaansa omiin tarkoitusperiinsä. On kuitenkin hyvä ottaa huomioon omistuksen olevan kommunistista, vaikka ”työllistämisvastuu“ onkin sijoitettu tietyille henkilöille eli vanhemmille. Onko sitten nuorilla mitään mahdollisuutta vaikuttaa yhteiskunnassa? Toki, työvoima. Nuorten lukiolaisten lakkoilu vuonna 2003 toisen kotimaisen kielen YO-kokeiden pakollisuutta vastaan tuotti hedelmää. Myös opetusministeriö voi huomattuaan äidinkielen arvosanojen heikentyessä panostaa äidinkielen opettamiseen, pitääkseen yllä kansainvälistä kilpailukykyä. Molemmissa tapauksissa valta tapahtuu työvoimman luonteen/kohteen johdosta. Mutta ennen kaikkea KAIKKIEN MAIDEN PROLETAARIT, LIITTYKÄÄ YHTEEN!

Miksi sekoitan kommunismin ja kapitalismin toisiinsa? Karl Marx ( ja Engels ) toimi liian hätäisesti julkaistessaan Kommunistisen puolueen manifestin. Hän ei onnistunut kehittämään kyllin voimakasta meemiä tuhoamaan kapitalismin meemiä, vaan kapitalismi onnistui sopeutumaan kulttuurievoluutiollisen muutoksen takia hänen kommunismiinsa. Kapitalistit alkoivat tulkitsemaan Marxin oppeja oman mielensä mukaan ottaen rusinat pullasta. En kuitenkaan itse loppujen lopuksi kannata hänen omaakaan kommunismiaan, vaikka tosin minusta kyllä löytyykin hieman marxistia.

-Lord Juhani9, 16.11.2007

Arvosanajakauma
4
5
6
7
8
9
10
Kaikki 6 kommenttia
Kommentit
#7172

Kamalaa. Nyt huomaan mitä tuli munattua. Valtavasti kirjoitusvirheitä... Noh, omasta tyhmyydestäni tulkoon sakkoa.

-Lord Juhani9, 16.11.2007

#7174

Tekstistä ei saa hyvää ainoastaan viljelemällä se täyteen sivistyssanoja... :/

-Tonza, 16.11.2007

#7177

Saanen udella. Saiko tekstistä silti selvää huolimatta sivistyssanoista?

-Lord Juhani9, 16.11.2007

#7178

Perusidean sain selville, vaikka suoraan sanottuna vähän yli hilseen meni...

-Snyyppis, 16.11.2007

#7246

Joo, vaikka käytin tuohon noin 20 sekuntia, ihan mielenkiintoinen kirjoitus sinänsä, koska vaikutti koneellisesta tekstintuotannolta (yhdistelmä Pääomaa jonkin toisen (oman tai toisen) teokseen) :). Suosittelisin jatkossa julkisiin kirjoituksiin ensin itse, oikelukemista, sitten toisen oikolukua (eräät jopa nauttivat punakynän käytöstä!) ja sitten miettimään myös sisältöä, mieluummin ennen kuin jälkeen.

Jatkossa myös suosittelisin ennen julkaisemista tutustumaan esimerkiksi Korpelan Arkisen asiakirjoittamisen oppaaseen ( Ihan perusjutuista kannattaa lähteä liikkeelle, kuten se että lukija ymmärtää alusta lähtien mitä haluat sanoa. Vihje: Jos sitä tarkoitusta pitää selvittää tiivistelmässä ollaan jo valmiiksi hakoteillä.

-K., 23.11.2007

#7292

Idea on hyvä.

Ensimmäinen kappale kannataisi jakaa aloituskappaleeksi jossa olisi vain lyhyt johdanto, sekä muuttaa siinä oleva asia käsittelykappaleeksi.

Pääkohtien numerointi toki selkeyttää tekstiä, mutta olisi parempi jos asian saisi ilmaistua vain kappale jaolla.

Voisiko 3-kohdan laittaa jonkun alakohdaksi, se on hiukan lyhyt kappleeksi, vaihtoehtoitsesti voisit kirjoittaa siihen pidemmän määritelmän.

4-Kohdan kohdalla ladontatyylisi vaihtuu. Jos haluat käyttää väliotsikkoja käytä, se selkeyttää kivasti, mutta olisi toivottavaa että niitä olisi enemän kuin yksi.

Vielä yleisohjeena lyhennä lauseita, jolloin teksi selkeytyy sekä poista kaikki tarpeeton. Ja lyhennä tiivistelmääsi, luo siitä vaikka aloituskappale.

-Brix, 28.11.2007

Oma kommentti
Kommentti Älä käytä HTML-tägejä viestissäsi, vaan pelkkää tekstiä. Linkit muodossa http://...
Nimi
Tarkistus Paljonko on kaksitoista ynnä viisi?
 

Agora on julkinen foorumi jossa voit julkaista kirjoituksesi. Kaikki voivat lukea, kommentoida ja arvostella kirjoituksia mutta julkaiseminen edellyttää rekisteröitymistä. Kirjoitukset jaetaan useisiin eri aiheisiin.

Lisää kirjoituksia aiheesta Yhteiskunta tai muista aiheista.