Lintukoto logo

Lintukoto / Agora / Never Forget

Lintukoto etusivu > Agora > Kaikki kirjoitukset
8 käyttäjää paikalla, sivulatauksia 8/min.

Lisää kirjoituksia aiheesta Ihminen tai muista aiheista.

Tiivistelmä: ah, angstia 2 229 lukijaa, joista 498 eli 22% on antanut arvosanan (7).

Never Forget

Katulamppu levittää heikkoa valoa ympärilleen, taivas on musta. Puut luovat synkkiä varjoja maahan, mun kasvot heijastuu ikkunaan. Tuuli yltyy ja mä nään, miten valot sammuu,verhot vedetään ikkunoiden eteen ja autot vaimenee. Pimeys ja hiljaisuus hukuttaa mut tähän tylsään yöhön, jossa ihmiset vaan nukkuu ja unohtaa, kun ne ei halua muistaa. Katulamput sammuu ja yhtäkkiä kaikki on niin erilaista mutta silti samaa. On pilkkopimeää ja mun aivot täyttyy synkistä ajatuksista ja anteeksiantamattomisa teoista.

Mä näen hukkuneet laivat ja niiden kuolleet matkustajat, vastasyntyneet vauvat makaa roskiksien syvyyksissä. Mä näen pirstoutuneet peilit ja katkenneet luut, näen veren valuvan, näen lasten huutavan apua. Mä näen rikkoutuneet perheen, niiden veistä heiluttelevan isän, joka uhkaa tappaa vaimonsa ja itsensä. Pelko loistaa lasten kasvoilta, mä näen niiden elämän kamalimmat hetket.

Ihan mun edessä tuhannet ihmiset osoittavat mieltään, ne huutaa iskulauseita ja vaatii muutoksia. Politiikot juovat kahvia ja rupattelevat mukavia vierustoverilleen. Mä näen toteutumattomia lupauksia ja tyhjiä aikeita, merkityksettömiä puheita, prosenttilukuja, turhia kokouksia, suuria sanoja ja valheita. Mä näen syyttömien kituvan vankiloissa, niiden äidit, siskot, pojat ja isät odottaa niitä turhaan. Mä näen sotaa, sortoa ja turhaa tappamista, tuhansien henkien menettämistä ja itkuisia kasvoja. Tuhannet ruumiit makaa mun edessä kun niiden tappajat myhäilee niiden vierellä.

Mä nään köyhän afrikkalaislapsen lukevan kynttilänvalossa jo kuudetta tuntia, sen unelmana on tulla lääkäriksi ja auttaa kyläänsä. Samaan aikaan rikkaat lapset bilettää ja syö hampurilaisia. Mä näen etiopialaistytön juoksevan joka päivä 20 kilometriä, kun se haluaa juosta maailman mestariksi ja auttaa voittorahoillaan perhettään. Samalla amerikkalaispikajuoksija pumppaa testoteronia lihaksiin ja juoksee maansa puolesta.

Miljoonat mustat nyrkit kohottautuvat kohti taivasta, ylpeinä väristään. Samaan aikaan kymmenet skinit hakkaavat irakilaispojan pyörätuoliin, somalitytön sairaalaan, palestiinalaispakolaisen taivaaseen.

Mä nään avuttomien kärsivän, syyttömien kuolevan, heikompien katoavan, mä näen niiden avunpyyntöjen unohtuvan, haihtuvan kuin savuna ilmaan, kuin mitään avunhuutoa ei olisi koskaan kuulunutkaan.

Mä näen satojen tyttöjen laihduttavan luurangoiksi, saman verran pikia nostaa rautaa kunnes ne kuolee. Laihat mallit kävelee catwalkeilla, julkkikset messuaa vääriä esikuvia vastaan. Miljoonien lehtien kansissa poseeraa nainen alasti, miehet voihkii niiden vartaloita. Pienet tytöt tanssii balettia ja miehet kuiskii kiihkeitä sanoja niiden korvaan. Mä näen julmuutta ja tappavia sanoja, ahdistavia tekoja, nujerrettuja tulevaisuuksia ja tyhjiä kohtaloita.

Nämä kaikki ja paljon muutakin unohtuu joka yö ja katoaa ihmisten unista, mutta ei niitä pääse pakoon, vaikka haluaisikin. Se afrikkalaislapsi lukee kynttilänvalossa vieläkin.

-satuprinsessa, 11.3.2008

Arvosanajakauma
4
5
6
7
8
9
10
Kaikki 3 kommenttia
Kommentit
#8085

Hienosti kirjoitettu vaikka sanoma jäi geneerisen maailma-on-paha-ja-en-kestä-sitä retoriikan tasolle.

-Tuomas, 11.3.2008

#8088

Tämä on eräänlainen muokkaus tuosta “I see”- novellista. Tässä ei ole rakkautta, ei tippaakaan :D

*oma kommentti*

-satuprinsessa, 11.3.2008

#8098

Miksi otsikoida suomenkielinen teksti englanniksi? Näyttää hiukan hölmöltö, varsinkin kun olet tehnyt tämän useamman tekstin kanssa.

-Gine, 11.3.2008

Oma kommentti
Kommentti Älä käytä HTML-tägejä viestissäsi, vaan pelkkää tekstiä. Linkit muodossa http://...
Nimi
Tarkistus Paljonko on kaksitoista ynnä viisi?
 

Agora on julkinen foorumi jossa voit julkaista kirjoituksesi. Kaikki voivat lukea, kommentoida ja arvostella kirjoituksia mutta julkaiseminen edellyttää rekisteröitymistä. Kirjoitukset jaetaan useisiin eri aiheisiin.

Lisää kirjoituksia aiheesta Ihminen tai muista aiheista.