Lintukoto logo

Lintukoto / Agora / Kulmakadun poraajat

Lintukoto etusivu > Agora > Kaikki kirjoitukset
6 käyttäjää paikalla, sivulatauksia 16/min.

Lisää kirjoituksia aiheesta Koti tai muista aiheista.

Tiivistelmä: Miksi duunarit metelöivät aamutuimaan mutta lopettavat kun kaikki on saatu herätettyä? Tähän ei tarvitse alistua! 5 154 lukijaa, joista 595 eli 12% on antanut arvosanan ().

Kulmakadun poraajat

En ole koskaan ymmärtänyt sitä, miksi remontti- ja rakennusmiehet aloittavat poraamisen aina niin aikaisin. Jos porattavaa on, sitä tehdään yleensä aamuisin seitsemästä yhdeksään, sitten on monta tuntia hiljaista.

On vaikeaa välttää ajatusta että tehdäänkö tässä tarkoituksella kiusaa asukkaille. Miksei hiljaisia hommia tehdä aamulla ja äänekkäät päivällä vasta? Onko aivan mahdotonta porata edellisenä iltapäivänä valmiiksi että hiljaiset hommat voi tehdä aamulla? Vai onko hiljaisuus vain kahvitauon syytä, ja jos on niin miksi se kestää yleensä vähintään kaksi tuntia?

Entisen asuntoni naapuritalossa tehtiin suurehkoa remonttia ja olin jo tottunut heräämään silmät ristissä seitsemältä poraamiseen. Unia jatkoin yhdeksästä puoleen päivään, paitsi jos piti olla luennolla. Luonnollisesti tämä otti päähän ja teki äreäksi. Viikonloppuisin nukuin tyytyväisenä katkeamatonta yöunta pidempään ja se korjasi tilannetta.

Kunnes eräänä sunnuntaina heräsin helvetilliseen mökään aamuseitsemältä. Siellä miehet olivat taas hommissa, pyhäpäivänä. Marssin ulos talosta, katsoin mikä yritys on kyseessä ja soitin tämän puljun toimitusjohtajalle sunnuntaiaamuna vähän ennen puoli kahdeksaa. Kuulin äänestä että herätin hänet, mikä oli tarkoituskin itse asiassa.

Tämän jälkeen en enää koskaan herännyt viikonloppuisin poraamisen ääniin.

-Aapo Puskala, 31.1.2002

Arvosanajakauma
4
5
6
7
8
9
10
Kaikki 24 kommenttia
Kommentit
#60

Minäkin poraisin aamulla. Herää ainakin, kun joutui niin aikaisin töihin. Sitten sinäkin opiskelija ymmärrät, kun joudut “oikeisiin urakkatöihin”, jos et pääse virkamieheksi :)

-Hanna, 8.7.2002

#84

Voihan jepulis, nyt kun kirjoitit tämän salaliittoteorian luettavaksi, epäilykseni on saanut vahvistuksen. Mä luulin, että kukaan muu ei ollut huomannut samaa.

-Bronson, 18.9.2002

#222

Niin, onhan sunnuntai lepopäivä, ei sillon sovi porailla, hyvä Appe!

-MO, 15.9.2003

#226

Aapo olet niin viisas

-Ihkeli, 20.9.2003

#255

Jumankauta kun täällä Tanskassa kaikki duunarit aloittavat hommat vasta iltapäivällä siinä kolmen-neljän tietämillä! Eli kun raskaan päivän jälkeen saapuu kotiinsa, niin saa vähintään neljä tuntia kuunnella vielä sitä helvetillistä rymistelyä.

-Tanska, 17.10.2003

#311

Itse olen ihmetellyt remonttien kestoa kerrostaloasunnoissa.

Kun uudet ihmiset muuttavat taloon alkaa hillitön pormaaminen, josta syystä

epäilenkin vahvasti että joissain asunnoissa on seinissä enemmän reikää kuin seinää

-xyz, 29.11.2003

#1367

Sulla on aina niin hyviä ja hauskoja juttuja!

-Elina, 23.10.2004

#1409

Juu, täyttä totta! Meillä porattiin naapurissa viime kussa ja aina aamulla ja lauantaina! Ikinä ei kuulunut porausten ääniä kun tulin koulusta kotiin. Pikkasen otti päähän. Ei tiettykään ois ollu kivaa jos ois joutunu porauksen uhriksi siinä 3-6 aikaan päivällä, mutta olisi ne tyypit voineet aloittaa vasta yhdeksältä, eikä puoli 7...

-Koululainen, 1.11.2004

#1442

On melko luonnollista, että katutöitä(kin) tehdään hiljaisempaan aikaan ihan työn onnistumisenkin kannalta. Pitäisikö sitten tehdä katutöitä keskellä ruuhka-aikaa, jolloin muun muassa liikenne olisi haittana työlle? Aikainen ajankohta on tarkkaan harkittu, jotta työ saadaan valmiiksi. Sillä ei ole tarkoitus ketään kiusata.

Jos koet ongelmaksi katutöiden äänet, muuta tai osta korvatulpat. Taas se nähtiin, että kaikesta sitä nykyään valitetaan.

-Illuminati, 15.11.2004

#1454

Kyseessä ei ollut katutyö, vaan talon remontointi. Suosittleen vähän tarkkuutta, että kommenteista ei mene pohja kokonaan.

-Aapo, 16.11.2004

#1621

Remppaajat tekevät duunia siihen tahtiin kuin työaikataulut antavat myöten. Esim. eri miehet voivat tulla työpisteeseen sen porauksen/muun äänekkään toiminnan jälkeen klo 0930, koska ovat olleet edellisessä mestassa 0700-0900.

Niin se rakennushommissa menee.

-arttu, 2.1.2005

#1622

Vielä lisään. Sunnuntaisin on usein duunareilla 400% palkka. Kyllä sitä vääntää ruuvia seinään vaikka juurikin seitsemältä.

Perustuu siis ylityötuntien, viikkoylityötuntien, sunnuntaityön sekä peruspalkan summaan.

-Anonyymi, 2.1.2005

#2532

Kaikki miehet, jotka tekevät metelöivää työtä, aloittavat aikaisin ja pitävät tauon sitten. Minulle on sanonut aikanaan yövuoroa tehdessäni potilas, että se on “jonkinlaisen vitutuksen näyttämisen paras ja makein keino”!. Oli aamukuudelta kyseessä ruohonleikkurin ääni, joka 70-luvulla ei ollut hiljainen. Piti sitten mennä asuntoon lähelle nukkumaan ja panna ikkuna kiinni, helle oli kesäpäivänä ja ikkunan avaus ja korvatulpat pois iltapäivällä. Seuraavaksi yöksi ei ollut nukuttuja tunteja koossa ja toivottavasti kostautui metelöitsijöille ;)

-hoitsu 26.11.05, 26.11.2005

#2633

hehheh! :D loistojuttu! joskus siskoni luona tampereella ollessani naapurihuoneistoa remonteerattiinn ja heräsin juuri joskus seitsemän aikaan helvetilliseen poraamiseen aivan kuin korvan juuressa... toisten unia saisi kyllä jonkin verran arvostaa! :D

-kissunen, 1.1.2006

#2731

Kannattaa varmaan mennä ajoissa nukkumaan, ettei tarvitse herätä aamulla silmät ristissä. Nukkumaan klo 23.00 ja herätys 7.00 = riittävästi unta normaalille ihmiselle. Eri asia toki on, jos yöllä ei voi nukkua esim. yötyön takia. Kaikille asukkaille remontin aikataulu ei kuitenkaan sovi, eli aina ei voi voittaa. Yleensä se meteli ei kovin monta päivää kestä, joten jos muiden elämä häiritsee, osta omakotitalo!

-kitinään kyllästynyt, 3.2.2006

#3006

kaikkein kettumaisinta muotoa tästä häirinnästä on, kun naapurin Suppo Taalasmaa aloittaa poraamisen epäilyttävään aikaan vuorokaudesta, mutta ei tee sitä nopeasti loppuun vaan yrittää pitää mahdollisimman vähän ääntä, tietenkin ns. hyväntahtoisuuttaan. Mutta valitettavasti tämä vaan lisää naapurin tuskaa, kolminkertaistaa sen.

-Anonyymi, 26.5.2006

#3279

Luulen että poraajat valitsevat työajankohtansa “häiriötekijöiden” mukaan ( esim. liikenne ). Luonnollisesti on helpompi tehdä tietöitä, kun ei ole paljon liikennettä pörräämässä ympärillä. Uskon että “kulmakadun poraajat” eivät ole itsekään kovin innoissaan aamulla aikaisin töihin menemisestä, mutta minkäs sille voi. Tämä nyt koske tietyötä, ei asuntojen remonttia. :D

-jokuvain, 12.7.2006

#3311

On kiva herätellä ihmisiä aamuisin. Etenkin loma-aikoina.

--Porari, 25.7.2006

#5558

Täytyy tätäkin kommentoida, koska remppahommia itsekin nykyisin teen. Täytyy sanoa, että yleensä remonteilla on tarkka aikataulu, minkä puitteissa työt on tehtävä. Usein se poraaminen on myös ensimmäinen työvaihe, jonka jälkeen jotain muuta voidaan tehdä. Esimerkiksi kosteuskartoitusta tehtäessä ensin on porattava mittausreikiä, jonka jälkeen vasta voidaan suorittaa mittauksia, mikä onkin taas melko hiljaista touhua. En yhtään ihmettele, jos joku naapuri alkaa miettimään, että se tehdään tahallaan toisten kiusaamiseksi.

Itse jouduin nyt helatorstaina töihin. Olin viettänyt reilun viikon ylimääräisen loman, ja poissaolot pitää korvata firmalle ylitöinä. Kieltämättä hieman nolotti aloittaa proppaamaan aloitusrimoja seiniin laatoittamista varten pyhäpäivänä kello 9:00, mutta jotenkinhan se raha on jokaisen tienattava. Mutta on totta, että monet remppamiehet nauttivat ihmisten herättämisetä. Minä en kuitenkaan nauti. Aina aamulla metelöidessä tulee jotenkin syyllinen olo...

-Julli, 19.5.2007

#6245

Itse pidän kerrostaloasumesta. Mitkään pienet äänet eivät unta häiritse, vaikka olenkin yhdeksän tunnin yöunen jälkeen selkeästi pirteämpi kuin seitsemän. Viime joulukuussa kuitenkin naapuri aloitti remontin, eihän niiden kauhean kauaa pitäisi kestää, ajattelin. Kaksi viikkoa porausta, naputusta ja hermoja repivää ääntä juuri seinän takana. Yritin ymmärtää, sillä onhan se kiva saada kämppä kuntoon jouluksi ja pitäähän ne vanhat laatat hakata irti ennenkuin uutta laittaa seinään.

Puolessa välissä kuuta lähdin käymään vanhemmilla ja palasin tammikuussa (oli sunnuntai). Onnellisena maanantaiaamuna herään jälleen hermoja ja korvia riistävään ääneen. Mitä v*ttua?! Kuukausi mennyt ja vielä porataan! Eikä poraus loppunut aamulla yhdeksältä, vaan jatkui koko päivän. Ei siinä mitään, mutta koiran kanssa on aika huono olla poissa kotoa 8 tuntia päivässä viikon ajan. Perjantaina seitsemän aikaan illalla rimputin ovikelloa ja kysyin arvon naapureilta, että mitenkähän kauan vielä meinaavat seinää porata. Luojan kiitos vastaukseksi tuli “kaksi reikää” eikä kaksi kuukautta.

Nykyään aina kun esim. kaupassa tai jossain muualla seinää porataan, traumat valtaavat mielen enkä siinä paikassa voi olla hetkeä kauempaa ja poistun, jos se vain on mahdollista. Kieltämättä naapuri muisti koiraihmisenä oman koirani kärsimyksen ja toi remontin päätyttyä miulle suklaarasia ja koiralle koirankeksejä. Oli mukavaa ja oli mukavat naapurit, mutta ei koskaan enää...

-Muuten tyytyväinen, 25.8.2007

#6544

Suurin osa työssäkäyvistä ihmisistä on kyllä seitsemältä jo työpaikalla/matkalla töihin/ ainakin hereillä. Vuorotyöläisiä toki on, mutta enemmistön mukaan ainakin meidän firmassa ajat suunnitellaan. Itse en ainakaan haluaisi töistä palatessani kuulla kuinka naapurissa aloitellaan hommia, ihan vaan ettei sen pienemmän osan aamu-unet häiriinny.

-mupsu, 21.9.2007

#7183

Tuo kaikki kuulostaa niin ahdistavan tutulta. Mutta moniko teistä on saanut olla naapurin remonttia piinassa jo 8 kk!!? Oikein! Siis kahdeksan kuukautta! Joka arkiaamu herätys klo 7 ja nyt jo neljänä viikonloppuaamukin. Mihin pitäsi tästä valittaa, kun isännöitsijä pakoilee vastuuta, omistajaa ei näy ja remontoijat nauraa p..ta naurua ja hallituksen puheenjohtja on täys nynny!

Vitsit loppuu. Nyt on tulut monesta kohtaa seinästä läpikin ja rakennuspöly tulee asuntooni. Naapuri on kaatanut seinää ja kuulen selvästi remonttimiesten puheen.

Onko kenellekään sattunut vastaavaa ja onko tietoa, mihin viralliseen instanssiin voisi valittaa? En pienistä ole ennenkään hermostuntu, mutta nyt on ylitetty jo kaikki hyvät tavat.

-Mitta tuli täyteen, 17.11.2007

#7184

Meidän alakerrassa kanssa tuntuu olevan loppumaton remontti. Kuusi kuukautta tässä kohta asuttu ja poraus sekä kolkuttelu vaan jatkuu. Tänäänkin (lauantaina) herättiin siihen aamulla. Mä en tiedä mitä ne tuolla poraa mutta isolla äänellä sen ainakin tekevät. Rappukäytävän taululla on kyllä lyhkänen valittelu ja tiedotus asiasta, mutta kyllä se remppa sais jo pikkuhiljaa loppua. Koko kämpänkö ne siellä uusiksi tekee?

-Jemppu, 17.11.2007

#7563

sama homma junissa, mikäli sattuu asumaan kiskojen vieressä. miksi ne aamulla 07-08 aikaan jyskyttää ohi? vielä kun ei ole mitään uusimmasta päästä olevia junia jotka voisivat olla hiljaisempia. itse opiskelen ja joskus tyyliin kerran viikossa luennot alkavat vasta vähän ennen puolta päivää josta jatkuvat esim. ilta kuuteen, pitkät päivät ja kotiaskareet eivät aina mahdollista aikaista nukkumaanmenoa. tällöin olisi hyvä saada nukuttua univelkoja pois yhtenä päivänä, kun se kerran olisi mahdollista.

-jermu, 17.1.2008

Oma kommentti
Kommentti Älä käytä HTML-tägejä viestissäsi, vaan pelkkää tekstiä. Linkit muodossa http://...
Nimi
Tarkistus Paljonko on kaksitoista ynnä viisi?
 

Agora on julkinen foorumi jossa voit julkaista kirjoituksesi. Kaikki voivat lukea, kommentoida ja arvostella kirjoituksia mutta julkaiseminen edellyttää rekisteröitymistä. Kirjoitukset jaetaan useisiin eri aiheisiin.

Lisää kirjoituksia aiheesta Koti tai muista aiheista.