Lintukoto logo

Lintukoto / Agora / Kouluaineet

Lintukoto etusivu > Agora > Kaikki kirjoitukset
Päivän sana: sapluuna: kaavio, malli (jonkin tekemiseksi)
5 käyttäjää paikalla, sivulatauksia 24/min.

Lisää kirjoituksia aiheesta Yhteiskunta tai muista aiheista.

Tiivistelmä: Ovatko kaikki aineet koulussa välttämättömiä? 3 165 lukijaa, joista 520 eli 16% on antanut arvosanan (7-).

Kouluaineet

koulu

Koulut ovat taas alkaneet Suomessa ja edessä on pitkä lukuvuosi. Olen itse tässä pohtinut, että ovatko kaikki aineet itse asiassa välttämättömiä.

Ensiksi tulee mieleen Uskonto. Sehän on jokaisen oma asia eikä sitä periaatteessa vaikuttaisi opettaa koulussa. Jehovat saavat vapautuksen uskonnosta, mutta senkin päättävät vanhemmat. Äidinkieli ja Matematiikka ovat taas todella tärkeitä aineita. Niitä on lähes aina lukkari täynnä.

Historia on yleissivistyksen kannalta ihan hyvä, mutta itse en pidä sitä kovinkaan tärkeänä. Yhteiskuntaoppi on sentään vähän tärkeämpi, koska siinä käsitellään ajankohtaisempia asioita. Mitä mieltä te olette arvoisat lukijat? Ovatko jotkut aineet koulussa turhia?

Kaikilla oppilailla ei kiinnosta kaikki aineet ja joskus myös opettaja voi vaikuttaa siihen. Mutta kaikkea ei kuitenkaan voi panna opettajien piikkiin, sillä paljon vaikuttaa myös oppilaan oma motivaatio opiskeluun.

On myös oppilaita, jotka ovat lahjakkaita, mutta päättävät silti heittää koulunkäynnin ranttaliksi.

-Jamppa, 16.8.2008

Arvosanajakauma
4
5
6
7
8
9
10
10 tuoreinta kommenttia 11:sta. Näytä kaikki kommentit
Kommentit
#9470

Kirjoituksen pointti tulee selvästi esiin ja olen samaa mieltä, mutta se on kovin lyhyt ja sitä saisi hioa runsaasti. Arvosana (5+) on tosin liian huono.

-The Unfortunate One, 16.8.2008

#9473

Aihe on varmasti käynyt ainakin joskus useimman kouluja käyneen mielessä, joten olisin toivonut tekstiin enemmän aiheen käsittelyä ja näkökantoja. Lisäksi tekstissä on huomattavia oikeinkirjoitusvirheitä. Älä kuitenkaan lannistu, vaan hio tekstejäsi ja julkaise lisää mielipiteitäsi.

-yöpöllö, 16.8.2008

#9494

Meilläpä on lukujärjestys, jossa on kaksi tuntia uskontoa ja vaan yksi bilsaa. Hieman mättää tuo aineiden tärkeysjärjestys. Uskonto ei ole uskontona millään muotoa tärkeää eikä uskontoa voida yleissivistyksellä perustella. Jos se olisi yleissivistystä, se esitettäisiin neutraalista näkökulmasta ja koulun uskonnosta on neutraalius kaukana. Uskallapa kyseenalaistaa jotain, niin saat takuuvarmasti hankaluuksia tai vähintäänkin huonon uskonnon numeron. Liikunta, kuvaamataito, musiikki ja käsityöt ovat myös sellaisia, joiden tarkoitusta en kerta kaikkiaan ymmärrä.

-Muumi, 18.8.2008

#9496

Kirjoitus on muuten okei, mutta laajaa aihetta olisi voinut myös käsitellä laajemmin, ja lopussa poiketaan aiheesta.

Minun mielestäni kaikki kouluaineet ovat jossain määrin tarpeellisia. Miksi historia on tärkeää? Historian opiskelu auttaa meitä ymmärtämään, miksi maailma on sellainen kuin se on nyt, ja vaikka olen vasta neljäntoista, minulle on monissa tilanteissa ollut hyötyä historian tuntemisesta.

Muumi, oletko ala- vai yläkoulussa? Yläkoulussa lukujärjestykset tehdään usein siten, että tässä jaksossa on enemmän tätä ja toisessa tuota. Jos teidän koulussanne uskonto ei ole neutraalia, se on opettajan virkavirhe.

Omasta mielestäni kuuluu yleissivistykseen tuntea uskonto, johon kuuluu. Jos ei kuulu kirkkoon, on olemassa vaihtoehto, elämänkatsomustieto.

-Kling, 18.8.2008

#9503

Olen alakoulussa kuudennella. Meillä on tänä vuonna ensivaikutelman perusteella parempi ope, mutta viime vuoden uskonnonope oli kyllä sellainen superuskovainen. Kyseinen ope oli myös kässänopena ja kässän tunneilla hiukan kettuili joka kerta, kun kysyin apua. Kyselin kieltämättä usein, sillä en ole kovin haka käsitöissä, mutta sehän juuri on opettajan tehtävä: opettaa ja varsinkin neuvoa, jos joku sitä tarvitsee.

Kyllä minä käytännössä kuulun kirkkoon, mutta siihenkin minut on pakkoliitetty. Elämänkatsomustietoa en voi valita, koska kuulun evankelisluterilaiseen kirkkoon eivätkä siihen kuuluvat voi valita elämänkatsomustietoa. Harmi, sillä saisin siitä taatusti paljon enemmän irti.

-Muumi, 19.8.2008

#9558

Oot oikeessa. Annoin 9. En tarvii mitään aineita, paitsi liikunnan, matikan ( SE ON VÄHÄN PAKKO ), ja äikkä myös pakko. Liikunta ja Musiikki on kivoja aineita. Joku ********* käsityö vois painua ******'

-4qw, 24.8.2008

#9597

Tämähän liittyy vain ihmisen henkilökohtaisiin mieltymyksiin. Siispä monikaan meistä ei voi mennä sanomaan, että “Matikkahan on tosi tärkeetä, mutta hissa taas toisaalt' ei” vannoen, että tämä on tosi...

-Deku, 31.8.2008

#10482

koulussa opetetaan vaikka mitä turhaa paskaa. se ei tee minusta huonoa ihmistä jos en tiedä hidujen jumalien nimiä, jotka pitää seiskalla opetella, ja niitä kysytään kokeessa. miksi jehovat saa uskonnosta vapautuksen? uskonnossa opetetaan kaikista uskonnoista puolueettomalta kannalta. miksei jeehovantodistajat voi tulla kuuntelemaan millaista se toisissa uskonnoissa on?

-d, 17.12.2008

#12111

Äidinkieli jos joku oli ainakin lukiossa yhtä turhaa kuin tupakoinnin lopettaminen 90-vuotiaana. 6 kurssi pakollista nukkumista. Opettajat kyllä väittivät, että tämä aine kasvattaa yleistä älyä ja kriittisen lukemisen taitoa. Ja milläköhän keinoin... Opettamalla että sellaiset sanat kuin tykätä tai meinata ovat “virheellisiä” lainasanoja ruotsista, eikä niitä täten saa missään nimessä kirjoittaa aineeseensa, tai että kaikki asiat pitää jostain syystä nähdä jonkun sortin taistolaisen silmin?!?

-Näin meillä, 29.7.2009

#13783

7:lla ensinsimmäisellä historian tunnilla kysyttiin, miksi historian opiskelu on tärkeää. En oikein keksinyt mitään.

-jamjm, 19.8.2010

Oma kommentti
Kommentti Älä käytä HTML-tägejä viestissäsi, vaan pelkkää tekstiä. Linkit muodossa http://...
Nimi
Tarkistus Paljonko on kaksitoista ynnä viisi?
 

Agora on julkinen foorumi jossa voit julkaista kirjoituksesi. Kaikki voivat lukea, kommentoida ja arvostella kirjoituksia mutta julkaiseminen edellyttää rekisteröitymistä. Kirjoitukset jaetaan useisiin eri aiheisiin.

Lisää kirjoituksia aiheesta Yhteiskunta tai muista aiheista.