Lintukoto logo

Lintukoto / Agora / Tarjotaanko enempää?

Lintukoto etusivu > Agora > Kaikki kirjoitukset
Päivän sana: legato: (musiikissa) sitoen (esitettävä sävellyksen osa)
8 käyttäjää paikalla, sivulatauksia 13/min.

Lisää kirjoituksia aiheesta Media, TV tai muista aiheista.

Tiivistelmä: Nykyinen radion ja television muutenkin niukkojen lähetystaajuuksien jako ei toimi. Esim. huutokauppa olisi paljon parempi vaihtoehto ja estäisi poliittisen propagandan tulon televisioon. 2 839 lukijaa, joista 529 eli 19% on antanut arvosanan ().

Tarjotaanko enempää?

Liikenne- ja viestintäministeriön logo.

Oletko miettinyt, miksi monet digikanavat ovat olleet perseestä? Näimme monta vuotta mm. sellaisia upeita kanavia kuten MTV3+, Nelonen Plus ja Viisi. Kaikki TÄYSIN HYÖDYTTÖMIÄ. Kaikki kolme olivat mobiilipelikanavia, vaikka jokaisen emoyhtiö lupasi muistaakseni laadukasta ohjelmaa koko kansalle.

Nykyisin päätökset siitä, mikä yhtiö saa minkäkin lähetystaajuuden tekevät viranomaiset, eli Suomen valtio. Valtiolla on siis oikeus päättää mikä kanava on hyödyllinen, ja mikä ei! Tuollaisen systeemin luulisi kuuluvan jonnekin täysin muualle kuin tänne. Jos viestintäministeri olisi kristillisdemokraatti niin voisiko siis olla, että E-kanavanippu olisi täyttynyt kristillistä aivopesua lähettävistä kanavista?

Muunmuassa Discovery Channel haki lupaa digitaaliseen antenniverkkoon jo ennen digisiirtymää. Kohtuullisen laadukkaan, 24/7 hyvää ohjelmaa lähettävä kansainvälinen tv-kanava jäi kuitenkin ilman lupaa. Sen sijaan ajateltiin kansallisia etuja, ja lupa heltyi MTV Oy:lle! Näin saimme MTV3+ -kanavan chatteineen moneksi vuodeksi. Oliko tässä järkeä? No ei todellakaan.

Ehdotankin siis, että jo muutenkin niukat lähetystaajuudet huutokaupattaisiin. Näin valtio saa rahaa ja katselijat saavat kunnon ohjelmaa, sillä jos on varaa maksaa huutokaupoista, niin luulisi olevan varaa kustantaa ohjelmaakin. Huutokauppaideaa tukee tietääkseni ainoastaan Liberaalit, ainakin se mainitaan puolueen tavoiteohjelmassa..

By the way. Uutta kanavaa pukkaa. Jos asut kanavanippu E:n lähetysalueella niin olet varmaankin huomannut kanavan 99, eli siis STV Suomen. STV:n tarkoitus on käsittääkseni tarjota kristittyä ohjelmaa kaikenikäisille. Kyllä, nyt sinäkin pääset nauttimaan Jumalan ja herramme Jeesuksen Kristuksen jatkuvaa ylistystä. E-nippuun haki lupaa mm. National Geographic ja EuroNews, jotka eivät sitä saaneet. Kumpi olisi kivempaa, NG:n dokumentit ja EuroNewsin kansainvälisen tason uutiset vai STV Suomi – amatöörimäiseltä näyttävä Taivas TV7:n kopio? Voisiko tässä olla politiikkaa mukana?

-Felix, 24.8.2008

Arvosanajakauma
4
5
6
7
8
9
10
Kaikki 8 kommenttia
Kommentit
#9555

Ehdottomasti samaa mieltä!

-Eezi, 24.8.2008

#9557

Hyvä näkökulma, selkeä kirjoitus – hieman analyyttisempää otetta olisin kaivannut huutokaupan suhteen, omat ongelmansa siinäkin. Raikasta luettavaa kuitenkin!

-Kireä ukkeli , 24.8.2008

#9564

Tuo STV Suomi -kanava on kyllä pelkkä vitsi – ja huono sellainen.

-Muumi, 25.8.2008

#9565

En tunne näitä kanavien säätelyasioita niin tarkkaan, että osaisin kommentoida kovin perusteellisesti, mutta uusille paremmille kanaville olisi kyllä tarvetta. Nuo mobiilikanavat ottavat ketä tahansa päähän.. Oletukseni mukaan yhä useammat lataavat netistä lempisarjojaan, joita saa Suomeen odottaa monta vuotta. Hyvä uusi kanava olisikin sellainen, jossa tuollaiset suositut sarjat tulisivat pikana Suomenkin telkkariin. En tiedä onko se käytännössä mahdollista, mutta tuollainen kanava ainakin olisi suosittu.

Uskonnollisista kanavista en pidä yhtään, enkä usko, että niitä kovin moni uskovainenkaan katsoo. Joskus katson TV7:aa ja kumppaneita ihan vaan huumorin vuoksi :)

-Eemeli, 25.8.2008

#9570

Hohhoijaa! Mitähän tuostakin kanavakummajaisesta oikein tulee? Taitaa tyssätä tuohon kolmeen kuukauteen, kun nyt eletään jo elokuun loppua, eikä mitään ohjelmaa ainakaan minun silmiini ole kanavalta tarttunut. Uutiset kuulee ja näkee muualtakin.

-Hate, 26.8.2008

#9578

Paras kirjoitus Agorassa tähän mennessä, minkä olen lukenut :)

-Kala, 28.8.2008

#9675

On aivan kohtuullista, että kaapeli-tv:n ulkopuolellakin voidaan katsoa kristillistä ohjelmaa useammin kuin pari kertaa kuukaudessa. Muuta ohjelmaahan tulee paljon monelta kanavalta.

-Lauri Rahkonen, 4.9.2008

#9703

Joo, kristillisessä ohjelmassa ei ole sinällään mitään vikaa. Mutta on naurettavaa, että muutenkin hyvin niukat lähetystaajuudet annetaan aatteellisille pienen marginaalin amatöörikanaville, erityisesti antenniverkossa, johon täytyy rakentaa uusi kanavaverkko ennen kuin lupia voi myöntää.

-Felix, 5.9.2008

Oma kommentti
Kommentti Älä käytä HTML-tägejä viestissäsi, vaan pelkkää tekstiä. Linkit muodossa http://...
Nimi
Tarkistus Paljonko on kaksitoista ynnä viisi?
 

Agora on julkinen foorumi jossa voit julkaista kirjoituksesi. Kaikki voivat lukea, kommentoida ja arvostella kirjoituksia mutta julkaiseminen edellyttää rekisteröitymistä. Kirjoitukset jaetaan useisiin eri aiheisiin.

Lisää kirjoituksia aiheesta Media, TV tai muista aiheista.