Lintukoto logo

Lintukoto / Agora / Itsemurha

Lintukoto etusivu > Agora > Kaikki kirjoitukset

Päivän sana: bravuuri: taituruus; esitys, jolla osoitetaan taituruus

Pidätkö?


9 käyttäjää paikalla, sivulatauksia 15/min.

Lisää kirjoituksia aiheesta Uskonto tai muista aiheista.

Tiivistelmä: Itsemurhasta, kuoleman toivomisesta ja Jumalasta. 3 209 lukijaa, joista 455 eli 14% on antanut arvosanan (7).

Itsemurha

Googlesta..

En tiedä eri uskontojen suhtautumisesta kuolemaan ja itsemurhaan, mutta sen tiedän, että joissakin uskonnoissa itsemurha on vakava synti.

Joskus tällaiseen uskontoon kuuluva ja tällaisen uskonnon arvoja kunnioittava ihminen haluaa kuolla. Hän haluaisi tehdä itsemurhan, mutta ei kuitenkaan tee sitä, koska itsemurha on niin suuri rikkomus Jumalan luomaa ja näin Jumalaa vastaan. Hän joutuisi kadotukseen.

Mutta jos ihminen tahtoisi silti kovasti kuolla.. Onko väärin häneltä, väärin hänen arvojaan ja Jumalaansa vastaan, toivoa hartaasti kuolemaa? Vaikka sitten onnettomuuden tai toisen ihmisen kautta.. Periaatehan on kuitenkin sama; itsemurhalla ja kuoleman toivomisella halutaan itseltä henki pois.

Onko tällainen ajattelu synti hänen arvojaan ja Jumalaansa vastaan? Tarkoittaako itsemurha ja oman kuoleman toivominen Jumalalle samaa asiaa?

Kysyn tätä teiltä, koska haluan kuulla teidän näkökantojanne asiaan. Oikeaa vastaustahan ei ole, kukaan ei voi tietää mitä Jumala ajattelee.

-yöpöllö, 14.9.2008

Arvosanajakauma
4
5
6
7
8
9
10
10 tuoreinta kommenttia 14:sta. Näytä kaikki kommentit
Kommentit
#9828

Ei, en meinannut hindulaisuutta ja buddhalaisuutta, vaan enemmänkin näitä Japanin alueella olevia uskontoja. Nimet nyt ovat vähän hukassa, mutta eikös siellä ole kaiken maailman harakirit ja seppukut? Vai onko tämä enemmänkin kulttuuriin, eikä uskontoon liittyvä asia? En ole uskontotieteilijä minäkään.

-The Unfortunate One, 15.9.2008

#9829

Seppuku ois mun mielestä kyllä enemmän kulttuurinen kuin uskonnollinen ilmiö. Japanissa on pääuskontoina shintolaisuus ja buddhalaisuus. Shintossakin itsensä tappaminen on niin paha teko että sitä ei ikinä tehdä temppelin alueella – näin käydessä vaaditaan päiväkausien erittäin monimutkaiset puhdistusrituaalit.

-K., 15.9.2008

#9830

Oudolla ja ehkä erheellisellä kuvitelmalla näkisin Jumalan epäonnistuneen luomistyössään, jos hän ensin loi ihmisen omaksi kuvakseen, ja sen jälkeen ihminen toivoo kuolevansa. Tällöin ihminen ei pitäisi Jumalallisen ulkokuorensa olemuksesta ja näkisi näin ollen itse Jumalankin, ainakin osittain epämieluisana. Tämä taas johtaisi siihen ettei kyseiselle ihmiselle olisi käytännössä merkitystä loukkaisiko hän Jumalaa itsemurhalla tai kuoleman toiveilla, koska hän jo loukkauksensa olisi tehnyt.

-Joshua Samola, 15.9.2008

#9831

Mutta jos jumala loi ihmisen omaksi kuvakseen, mistä tiedämme onko hän epäonnistunut? Ehkä jumala onkin itsetuhoinen ja masentunut avohoitopotilas – olisiko tässä syy miksi mm. Raamatussa jumala puhui tai muuten välitti mielipiteitään ihmisille jatkuvasti ja nyt hänestä ei pitkään aikaan ole kuultu mitään?

-K., 15.9.2008

#9832

Jos jumala loi ihmisen kuvakseen ja lähdemme sitä tällä tavalla johdattelemaan, jumalahan on koko ihmiskunta. Mitä hän tahtoo? Mistä hän pitää? Mistä hän ei pidä? Mikä on hänestä oikein, mikä väärin? Tämä vaihtelee ihmisestä ihmiseen hyvin voimakkaasti. Toisin sanoen jumala voisi olla mitä tahansa, vaikka George W. Bushin kaltainen.

-The Unfortunate One, 15.9.2008

#9844

jumalaa ei ole olemassa. jokainen saa kuolla milloin huvittaa...

--.-, 17.9.2008

#9847

--,- Kyse oli niistä jotka uskovat Jumalaan, ketkä missäkin muodossa. En usko, että tekstissä Jumalalla tarkoitettiin ainoastaan meidän Jumalana pitämäämme heppua. Jumaluutta on jos jonkinlaiseen lähtöön, aina toteemipaalusta jättimäisiin kivipäihin. Sitäpaitsi pieni perustelu olisi ollut paikallaan. Laitapa se kehiin niin saadaan lisää keskustelua, sinun niin sydäntä lähellä olevasta aiheesta;)

-Joshua Samola, 18.9.2008

#9865

Jos itsemurhan tehneellä ihmisellä on yksikin läheinen, joka tulisi hyvin surulliseksi miettiessään ettei voi koskaan enää puhua tai koskettaa tai nähdä tätä, oli teko väärin.

Jos itsemurhan tehneellä ihmisellä ei ole ketään, joka häntä kaipaisi, asia on ok.

-Thea, 22.9.2008

#9867

Thea, tämä suru ei varsinaisesti ole itsemurhan tehneen ongelma. Ei voi koko ajan koettaa tyydyttää kaikkia. Pukeutumistyylini varmaan ärsyttää joitakin, mutta ei se ole minun ongelmani. Sama pätee itsemurhaan. Kyllä varmaan joku tulee surulliseksi, mutta ei tämä ole itsemurhan tehneen murhe. Eihän siitä mitään tule jos pitää koko ajan kaikkien hyväksyä kaikki.

-The Unfortunate One, 22.9.2008

#12565

Lukekaa tekstini “Oikeutettu itsemurha” niin asia aukeaa laajemmalti. Siis oma mielipiteeni tulee julki. Toisto on tylsää jopa lauluissa:)

-Joshua Samola, 24.9.2009

Oma kommentti
Kommentti Älä käytä HTML-tägejä viestissäsi, vaan pelkkää tekstiä. Linkit muodossa http://...
Nimi
Tarkistus Paljonko on kaksitoista ynnä viisi?
 

Agora on julkinen foorumi jossa voit julkaista kirjoituksesi. Kaikki voivat lukea, kommentoida ja arvostella kirjoituksia mutta julkaiseminen edellyttää rekisteröitymistä. Kirjoitukset jaetaan useisiin eri aiheisiin.

Lisää kirjoituksia aiheesta Uskonto tai muista aiheista.

Sinua saattaa kiinnostaa myös jokin seuraavista: