Lintukoto logo

Lintukoto / Agora / Kirje rouva tasavallan presidentille

Lintukoto etusivu > Agora > Kaikki kirjoitukset
Päivän sana: junkkari: riehakas nuorukainen; (historiassa:) upseerikokelas t. lippua kantava aliupseeri (eräissä maissa)
12 käyttäjää paikalla, sivulatauksia 14/min.

Lisää kirjoituksia aiheesta Politiikka tai muista aiheista.

Tiivistelmä: Kirjoitin huolestuneen kirjeen rouva tasavallan presidentille. Mukaan laitoin lopussa mainitun kirjan “Älä huoli”. 4 569 lukijaa, joista 540 eli 12% on antanut arvosanan (7+).

Kirje rouva tasavallan presidentille

Älä huoli -kirjan kansi

Arvoisa rouva tasavallan presidentti,

Olen median kautta saanut tietää, että olette vuosien varrella ollut huolissanne monesta minullekin tärkeästä asiasta, kuten alhaisesta äänestysprosentista, Etelä-Ossetian tilanteesta, Euroopan unionin hajaannuksesta, humanitäärisen avun perille toimittamisesta Tshetsheniassa, hyvinvointierojen kasvusta, hyvinvoinnista ja hyvinvointijärjestelmän tulevaisuudesta, ikäryhmien välisistä koulutustasoeroista, ilmastonmuutoksesta, Indonesian tulevasta kehityksestä, jokaisen ihmisen luovuttamattomasta arvosta ja Karjalasta.

Olette niinikään kantanut huolta Kosovon pommitusten venymisestä, kuilusta valtaväestön ja vähemmistöjen välillä, lasten ja nuorten pahoinvoinnin lisääntymisestä, luonnon elinvoimaisuudesta, luovuuden asemasta suomalaisessa koulutuksessa, Lähi-idän konfliktin laajenemisesta, perustuslain pykälistä, pimeästä työvoimasta, Ranskan nuorisomellakoista ja kansanäänestyksen tuloksesta, suomalaisesta työstä, Suomen ulkopoliittisesta maineesta, Suomen työpaikoista ja kyvystä säilyttää työpaikat, Suomen viemisestä kohti eurooppalaisia puolustusrakenteita, suomalaisen hyvinvointijärjestelmän hitaasta nakertamisesta ja Teemu Selänteen hampaista.

Edelleen, olen saanut kuulla teidän olleen huolissanne Suomenlahdesta, Suomessa olevien maahanmuuttajien oloista, tavallisen ihmisen arjesta, palvelujen tärkeydestä ja henkilöstön jaksamisesta, tuloerojen kasvamisesta, tupakoinnista, tutkimus- ja tuotekehityspanostusten vähenemisestä, tytöille asetettavista paineista ja heidän lisääntyneestä päihteidenkäytöstään, työelämän vaikutuksista mielenterveyteen, työssäkäyvien köyhyydestä, syrjäytymisestä, eriarvoisuudesta ja arjen asioista.

Olette ilmaissut huolenne myös työtaistelujen pitkittymisestä, uudenlaisesta köyhyydestä, vaaliehdokkaiden yksityiselämän ruotimisesta, vaalin häviäjien kannattajista, vanhusten asemasta, Venäjän tulevaisuudesta, vähemmistökansojen pienenemisestä, vähäosaisista, vähemmistöistä, erityisryhmistä ja sorretuista, väliinputoajanuorista, naisiin kohdistuvasta ihmiskaupasta, vainosta ja väkivallasta, nuorten kunnosta, mielenterveydestä ja vieraantumisesta politiikasta, YK:n päätöksenteon sivuuttamisesta, ylivelkaisista, ääriasenteiden noususta Euroopassa sekä globalisaatiosta.

Suomen vuonna 2000 voimaan tullut perustuslaki rajoitti presidentin valtaa tuntuvasti. Teidän tehtävistänne tärkeimpiä ovat ulkopolitiikan hoito, hallituksen nimittäminen ja virkanimitykset. Teidän huolenaiheistanne vain harva mahtuu uuden perustuslain mukaiseen presidentin kavennettuun toimenkuvaan. Uskon että Te, kuten minäkin, koette olevanne voimaton huolehtimaan huolenaiheidenne korjaamisesta.

Huolestumisenne voi olla teille stressaavaa, koska teillä ei ole vaikutusvaltaa huolenne aiheisiin. Pitkään jatkunut stressi ja voimattomuuden tunne vähentävät hyvinvointia ja työssä jaksamista. Psykologina olen huolissani henkisestä hyvinvoinnistanne. Kuinka säilytätte toimintakykynne ja kykenette hoitamaan tehtävänne huolien uuvuttamana?

Toivon, että löydätte stressinhallintavinkkejä arvostetun amerikkalaisen psykologin Robert L. Leahyn teoksesta “Älä huoli”, jonka lähetän ohessa. Toivon kirjasta olevan iloa pitämään mielenne vireänä vaativassa työssänne. Huoletonta huomista!

Ystävällisin terveisin,

Aapo Puskala
psykologi
Helsinki


Päivitys: noin viikkoa myöhemmin presidentti vastasi

-Aapo Puskala, 17.9.2008

Arvosanajakauma
4
5
6
7
8
9
10
10 tuoreinta kommenttia 22:sta. Näytä kaikki kommentit
Kommentit
#9898

Ei se ainakaan leimattu ole. Se vaikuttaa kyllä kovasti aidolta.

-Aapo, 25.9.2008

#9899

Katsopas vaan! Kirja siis ainakin meni perille. On tietenkin eri juttu menikö asia Tarjalle perille;)

-Joshua Samola, 25.9.2008

#10907

Säväyttävää...

-Pen island, 30.1.2009

#10910

Pen island, Mikä on säälittävää? Kritiikin antaminen Tarja Haloselle?

-mä, 31.1.2009

#10911

Eikös Pen island sanonut “säväyttävää”?

-Aapo, 31.1.2009

#10912

Aapo, niin näköjään sanoi. Luin nopeasti väärin. Sorry.

-mä, 31.1.2009

#12702

Taisi olla presidentin allekirjoitettavien postien perussunnuntaipostin kasassa.

-Agakonna, 11.10.2009

#13355

Hauska kirje, Aapo. Monet suomalaiset luulevat, että vastaus näihin ongelmiin on paluu hallintoon, jossa presidentillä on enemmän valtaa. Mutta näissä ongelmissa ja maamme hallinnon kyvyttömyydessä ratkaista tai muuttaa niitä on enemmänkin kyse siitä, että Suomessa parlamentarismi ja keskusteleva politiikka on aika olematonta. Konsensus-Suomessa ollaan hiirenhiljaa eikä haluta pahoitttaa etujärjestöjen mieltä.

-camel, 20.2.2010

#13836

Niin mitä presidentti vastasi? Linkki kuoli.

-Tuntematon, 6.11.2010

#13887

En löytänyt enää sitä vastaustiedostoa. Ei siinä ollut muuta kuin kortti, johon oli kirjoitettu jotain “Kiitos viestistä” ja alla Tarjan nimmari. Ei siis mitään varsinaista sisältöön liittyvää kommenttia.

-Aapo, 27.12.2010

Oma kommentti
Kommentti Älä käytä HTML-tägejä viestissäsi, vaan pelkkää tekstiä. Linkit muodossa http://...
Nimi
Tarkistus Paljonko on kaksitoista ynnä viisi?
 

Agora on julkinen foorumi jossa voit julkaista kirjoituksesi. Kaikki voivat lukea, kommentoida ja arvostella kirjoituksia mutta julkaiseminen edellyttää rekisteröitymistä. Kirjoitukset jaetaan useisiin eri aiheisiin.

Lisää kirjoituksia aiheesta Politiikka tai muista aiheista.

Sinua saattaa kiinnostaa myös jokin seuraavista: