Lintukoto logo

Lintukoto / Agora / Arvosta itseäsi

Lintukoto etusivu > Agora > Kaikki kirjoitukset
Päivän sana: coulombi: sähkövarauksen yksikkö SI-järjestelmässä, tunnus C
5 käyttäjää paikalla, sivulatauksia 15/min.

Lisää kirjoituksia aiheesta Ihminen tai muista aiheista.

Tiivistelmä: Ihmiset unohtavat liian usein olevansa arvokkaita. Ehkä tämä saisi teidät ajattelemaan asiaa tarkemmin. 2 644 lukijaa, joista 554 eli 21% on antanut arvosanan (7+).

Arvosta itseäsi

Korostan, etten ole itse kirjoittanut tätä, mutta sain tämän sähköpostiini. Minusta olisi tärkeää, että saisin silti laittaa tämän jakoon myös muille luettavaksi. Ehkä se saisi myös sinut ajattelemaan. Minut se ainakin sai. Tässä siis pieni tarina:

“Tunnettu luennoitsija aloitti seminaarinsa pitämällä kädessään 200 euron seteliä. Tilaisuudessa oli 200 henkilöä. - Kuka haluaa tämän rahan? hän kysyi. Kaikki kädet nousivat ylös. - Haluan antaa tämän rahan jollekin, mutta sallikaa minun ensin tehdä sille jotain. Luennoitsija ruttasi setelin syrttyyn ja katsoi yleisöään. - Kuka tämän vielä huolisi? Edelleen kaikkien kädet nousivat ylös. - Noh... Entä jos minä teen näin? hän sanoi ja pudotti setelin maahan, astui sen päälle ja hieroi sitä lattiaa vasten kengällään. Mies nosti setelin ja katseli sitä. Se oli ryttyinen ja likainen. - Vieläkö joku voisi haluta sen? hän kysäisi vielä kerran ja tarkkaili yleisöään. Jälleen kaikki kädet nousivat ilmaan. Mies hymähti ja hymyili yleisölle. - Ystäväni, olette juuri oppineet hyvin arvokkaan läksyn. Nimittäin sen, että ei ollut väliä mitä rahalle tehtiin, te halusitte sen silti, koska se ei ollut menettänyt arvoaan. - Usein elämässämme me putoamme, kompuroimme ja likaannumme tekemiemme päätösten tai tiellemme tulevien olosuhteiden takia. Tunnemme olevamme arvottomia, mutta ei väliä, mitä on tapahtunut tai tulee tapahtumaan, sinä et koskaan menetä arvoasi. Oli sinun arvosi, likainen tai puhdas, rikkoontunut tai hitusen rypistynyt, sinä olet korvaamaton edelleen niille jotka sinua rakastavat. Elämämme arvo ei tule siitä, mitä me teemme, tai siitä mitä tiedämme, vaan siitä, mitä me olemme. Sinä olet jotain aivan erityistä! Älä siis koskaan unohda sitä!”

Tämän luettuani aloin oikeasti miettimään, missä arvossa pidän itseäni. Piti tunnustaa, etten arvosta itseäni tarpeeksi. Kuvittelen aina, että elämä jatkuu, vaikka minua ei olisi. Tottahan se on, se jatkuu, mutta entä niiden elämä, jotka minusta välittävät? Minua rakastaa moni ihminen, vaikkei aina siltä tunnu. Se, ettei sitä kerrota minulle joka päivä, ei tarkoita, että se rakkaus häviäisi hetkeksi. Minä haluan opetella rakastamaan itseäni, pitämään itseni arvossa.

Liian moni unohtaa katsoa itseään peilistä ja todeta, kuinka hyvä jätkä sitä on. Antakaa itsellenne oikeus tehdä virheitä. Antakaa itsellenne anteeksi. Muistakaa, että juuri te itse olette arvokkainta, mitä teille on annettu. Vaalikaa siis itseänne. Yrittäkää elää elämänne niin hyvin kuin pystytte. Ja ennenkaikkea, muistakaa rakastaa itseänne, paljastakaa todellinen arvonne!

-Teresia, 3.10.2008

Arvosanajakauma
4
5
6
7
8
9
10
Kaikki 3 kommenttia
Kommentit
#9970

Täähän on hyvä ja ajatuksia herättävä tarina. Kosketti minua ainakin. Niin hyvä tarina, että aion kertoa sitä eteenpäinkin!

-Emilia, 4.10.2008

#9973

Hohhoijjaa.

Jenkikiteksteistä teinikäännökset ja saarnat ovat on puistattavimpia ja tässä yhdistyy molemmat. Eikä siinä vielä kaikki..

Lisäksi on typerää verrata ihmistä rahaan. Rahalla itsellään ei ole mitään arvoa, se on pelkkä vaihdon väline.

Mutta ennenkaikkea – miksi tavallinen ihminen asettuu vapaaehtoisesti arvottoman epäonnistujan roliin? Ymmärrän sen kriisiytyineille, kriisiin syntyneille tai siitä toipuville, mutta haloo! Kriisi on jotain muuta kuin jenkkakahvat.

Miksi vaivaudutte lukemaan, saati levittämään tuollaista skeidaa? Jopen sanoin, “Aatteleppa itee..” Aatteleppa, mitä tuolla haetaan? Joku heiluttelee paperilappua ja ihmiset uskovat taas itseensä – sekö on tapa saada itseluottamusta ja jaksamista?

Ei ihme että Sarasvuon business kasvaa ja kukoistaa. Ironista, ennen saarnojen tarkoitus oli päinvastainen.

-EiNo, 4.10.2008

#10050

Tämä oli sinänsä jännittävä vertaus, että ei oikein tiennyt mitä sillä tarkoitettiin.

Jos ihminen saa tehdä esimerkiksi syntiä, on hän sitten yhtä arvokas. Pistä eteen mies ja sano että “kuka uskoo että hän ansaitsee taivaspaikan” ja kaikkien kädet nousee, kerro että on ilkeämielinen ja vähemmän käsiä nousee. Kerro että on sarjamurhaaja ja vähemmän nousee. Kerro että ateisti, eikä enää nähdä montaa kättä.

On ihmisiä, joiden kuolema ei muuta maailmaa. Niitä, jotka muumioituvat vuosia kotonaan. Se, että näitä ei mainita, kertoo yleisöstä, joille tarina kerrotaan, ikään kuin tälläisiä ihmisiä ei olisi. Onhan se kauheaa! Mutta tosiasiassa pikkutytöillä voi olla lihaa syöviä bakteereita, eikä häntä voida parantaa auringonpaisteella ja halauksilla. Ja on ihmisiä, joiden kuolemaa ei huomata ennen kuin asunto on muumion ympäriltä rapistunut niin huonoon kuntoon että yhteiskunta päättää laittaa sinne väkisin huoltomiestä.

Eli näyttää että juttu on suunnattu henkilöille jotka elävät “kriisitöntä kriisiä”. Eli ovat ihmisiä joiden “v- käyrä on vakio”, jos ei ole syytä, kaivetaan syitä että on. On niin vaikeaa ja puhutaan lopullisesta ratkaisusta eli itsemurhasta. Mutta toisaalta asiaa katsotaan tosi ulkopuolelta, tavalla josta selviää että se ei ole puhujalle yhtään sisäisesti tuttu asia ja ilmiö. Kuin afikkalaisen heimolainen yrittäisi puhua IRC -galleriajuttuja. Eli suunnattu ihmisille, joilla alkaa lopulta naapurin koiran ulosteet häiritsemään, kun ei ole tähdellisempää murehdittavaa.

Itse kuulun kieltämättä ehdottomasti näihin ihmisiin. Joku voisi ajatella että “eteenpäin elävän mieli”. Mutta se on kuitenin tyytymättömyyttä nykytilaan, olipa se luonteeltaan eteenpäin pyrkivää vai ei. Ja tähän tilaan setelivertaus saattaa tuoda ratkaisua. Sillä tälläinen eteen päin pakottautuja näkee itsensä suorittamisen kautta. Pitää olla hyvä töissä. Pitää osata. Pitää tienata. Pitää olla isompi auto kuin naapurilla. Pitää näyttää iloisemmalta. Kun elämä nähdään suorittamisen kautta, ihminen muuttuu välineeksi.

Silloin setelivertaus on todella osuva ja paikallaan.

-Neo-Konservatiivi, 14.10.2008

Oma kommentti
Kommentti Älä käytä HTML-tägejä viestissäsi, vaan pelkkää tekstiä. Linkit muodossa http://...
Nimi
Tarkistus Paljonko on kaksitoista ynnä viisi?
 

Agora on julkinen foorumi jossa voit julkaista kirjoituksesi. Kaikki voivat lukea, kommentoida ja arvostella kirjoituksia mutta julkaiseminen edellyttää rekisteröitymistä. Kirjoitukset jaetaan useisiin eri aiheisiin.

Lisää kirjoituksia aiheesta Ihminen tai muista aiheista.

Sinua saattaa kiinnostaa myös jokin seuraavista: