Lintukoto logo

Lintukoto / Agora / Esimerkki nettidemokratiasta

Lintukoto etusivu > Agora > Kaikki kirjoitukset
10 käyttäjää paikalla, sivulatauksia 11/min.

Lisää kirjoituksia aiheesta Politiikka tai muista aiheista.

Tiivistelmä: Netin kautta voi vaikuttaa. Tai ainakin luoda illuusion vaikuttamisesta. 3 602 lukijaa, joista 567 eli 16% on antanut arvosanan (7+).

Esimerkki nettidemokratiasta

Viimeisen kuuden viikon aikana on Anneli Jäätteenmäki ollut uutisissa ainakin 16 kertaa. Tein hakuja Hesarin, MTV3:n ja Jippiin uutispalveluissa ja otin mukaan vain ne, missä Jäätteenmäki on otsikossa mukana.

Jäätteenmäen julkisuus on moninkertainen verrattuna vaikkapa istuvaan presidenttiin tai pääministeriin. Oppositiojohtaja on aktiivinen ottamaan kantaa. Minua rupesi vaivaamaan se, että useinkaan ei näkynyt konkreettisia ehdotuksia, vaan minusta näytti, että oleellinen sisältö oli valittaminen. Esimerkiksi varjobudjettia ei Keskusta ole tietääkseni vieläkään tehnyt. Lisäksi en muista nähneeni konkreettista rahoitusmallia näille vaatimuksille, epäilin syyksi sitä, että rahoituksen järjestäminen tarkoittaa, että joltain otetaan jotain pois, kun taas palveluiden lupaaminen tai vaatiminen ei suoraan ole keneltäkään pois (niin kauan kuin rahoituksesta ei puhuta).

Lähetin tästä sähköpostia Anneli Jäätteenmäelle. Sävy oli... ehkä hiukan aggressiivinen, kuten joskus pahana tapani on. Lähetin tämän lauantaiyönä, ja myöhään sunnuntai-iltana tuli vastaus. Se oli ilmeisesti hänen itsensä kirjoittama, sillä se tuli hänen omasta osoitteestaan ja omalla nimellä. Aikaisempi viestini Ben Zyskowiczille koskien Ben-sivuja oli Zyskowiczin avustajan allekirjoittama, eli ilmeisesti avustajat eivät vastaa kansanedustajien sähköpostiosoitteista vaan omistaan.

Jäätteenmäki kiitti palautteesta ja sanoi “ottavansa opiksi”. Minua vähän hävetti kirjoitukseni aggressiivinen sävy, ja pyysin sitä anteeksi ja kiitin vastaukseksta. Jäätteenmäen osakkeet nousivat silmissäni, vaikkei tämä tietenkään vaikuttanut kokonaisuuteen millään tavoin. Jäi kyllä hyvä maku tästä. Luulin kyllä, että palautteeni luetaan, mutten uskonut, että siihen tulee vastausta, tai jos tuleekin niin korkeintaan avustajalta.

Olen tyytyväinen. Tämä toimii.

-Aapo Puskala, 24.9.2002

Arvosanajakauma
4
5
6
7
8
9
10
Kaikki 4 kommenttia
Kommentit
#132

Olen tyytyväinen. Tämä toimii.

-Anneli, 30.11.2002

#214

Hyvinhän se sai julkisuutta sitten kun pääsi oppositiostakin.

-zagga, 9.9.2003

#1421

Kuten sanottu, hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Tyhmyys on varsin kaksipiippuinen juttu, se voi ajaa omistajansa pahastikin ansaan.

Jos olisit ennen palautteen lähettämistä miettinyt kaikkia mahdollisia tapoja, joilla asia voi ratketa, et kenties olisi agressiiviseen sävyyn maalattua kirjelmää lähettänyt.

Anteeksipyyntö, jonka lähetit, oli puhtaasti omantunnon tuskia. Anneli ei ollutkaan “järjestelmän ratas”, vaan inhimillinen olento, jolta tuli inhimillinen vastaus. Tämä sai sinut ikäänkuin “auki” ja potemaan syyllisyyttä.

Tarkkaavaisuutta jatkossa.

-Illuminati, 7.11.2004

#4282

Itselläkin on hyviä kokemuksia internetajan interaktiivisuudesta kansanedustajien kanssa. Itsekin keskustelin uudesta tekijänoikeuslaista sekä Tanja Karpelan (eli Saarelan) että Jyrki Kasvin kanssa. Samoin blogeissa on myös kokemusta vuorovaikutuksesta kansanedustajiin. Myös kaverini lähetti Saarelalle eräästä (ei-tekijänoikeuslakiin liittyvästä) ajatuksestaan viestiä, ja sai hänkin henkilökohtaisen vastauksen.

Eli jos jotain sanottavaa on jollekin kansanedustajista, niin rohkaisen kyllä kaikki kirjoittamaan sitä sähköpostia. Eiköhän se vastauskin joskus saavu.

-Jarkko, 28.1.2007

Oma kommentti
Kommentti Älä käytä HTML-tägejä viestissäsi, vaan pelkkää tekstiä. Linkit muodossa http://...
Nimi
Tarkistus Paljonko on kaksitoista ynnä viisi?
 

Agora on julkinen foorumi jossa voit julkaista kirjoituksesi. Kaikki voivat lukea, kommentoida ja arvostella kirjoituksia mutta julkaiseminen edellyttää rekisteröitymistä. Kirjoitukset jaetaan useisiin eri aiheisiin.

Lisää kirjoituksia aiheesta Politiikka tai muista aiheista.

Sinua saattaa kiinnostaa myös jokin seuraavista: