Lintukoto logo

Lintukoto / Agora / Älykästä

Lintukoto etusivu > Agora > Kaikki kirjoitukset
Päivän sana: legato: (musiikissa) sitoen (esitettävä sävellyksen osa)
7 käyttäjää paikalla, sivulatauksia 9/min.

Lisää kirjoituksia aiheesta Media, TV tai muista aiheista.

Tiivistelmä: Muutama mielestäni mielenkiintoinen huomio Nelosen ja JIM:n Älypää -mobiilipelistä. Jos haluat lukea jotain merkittävää, jätä tämä kirjoitus väliin. 3 579 lukijaa, joista 467 eli 13% on antanut arvosanan ().

Älykästä

Taannoin eräänä tylsänä päivänä selailin innottomana tv-kanavia. Miltään kanavalta ei tullut mitään kiinnostavaa ohjelmaa. Koska minulla ei ollut muutakaan tekemistä, jäin katselemaan JIM:llä ja Nelosella näytettävää Älypää -nimistä mobiilipeliä. Yleensä hyppään automaattisesti mobiilipelien yli selaillessani tv-kanavia.

Kyseisessä mobiilipelissä tv-ruudulle ilmestyy muistaakseni minuutin välein uusi kysymys, johon pelaajien tulee vastata. Vastaajien nimimerkit ja se, ovatko he vastanneet oikein, näytetään kysymyksen vieressä. Palkintoja ohjelmasta voittaa tietysti vastaamalla mahdollisimman moniin kysymyksiin oikein.

Katsellessani tv-peliä huomasin mielenkiintoisen seikan: Vaikka kysymykset olivat usein naurettava helppoja “minä vuonna Suomi itsenäistyi?” -tyyppisiä kysymyksiä, ainoastaan kaksi pelaajaa vastasi oikein useimpiin kysymyksiin. Kukaan muu pelaaja ei vastannut oikein yhteenkään kysymykseen sen 30 minuutin aikana, jolloin ohjelmaa katsoin.

Huomattuani, että vain kahdelta pelaajalta tulee oikeita vastauksia kysymyksiin, aloin kiinnittää huomiota pelaajien nimimerkkeihin. Niillä kahdella pelaajalla, jotka vaikuttivat tietotasoltaan normaaleilta, oli suhteellisen tyypilliset nimimerkit. Sellaiset, joita näkee esimerkiksi täällä Lintukodossa. Tarkkaan en näitä nimimerkkejä muista, mutta ne olivat sen tyylisiä kuin tässä viestissä käyttämäni nimimerkki. Niissä oli siis käytetty jonkin verran mielikuvitusta. Näillä aina väärin vastaavilla pelaajilla taas oli kaikilla nimimerkkinä joku etunimi kuten Jarmo, Jukka tai Pentti. Tällaiset nimimerkithän ovat täysin mielikuvituksettomia. Aika harvoin olen nähnyt missään ihmisten käyttävän nimimerkkinään omaa tai jonkun toisen etunimeä. Kaiken lisäksi nämä nimet olivat sellaisia, jotka olivat melko epätyypillisiä nuorille ihmisille, joille nämä mobiilipelit selvästi on suunnattu.

Seurasin tätä Älypää -peliä vielä kahtena seuraavana päivänä ehkäpä noin 10 minuutin verran kumpanakin. Kaikki ohjelmassa toistui samalla tavalla, ainoastaan oikein vastaavat pelaajat (tällä kertaa kolme kappaletta) olivat eri nimisiä. Aloinkin miettiä, onko näissä mobiilipeleissä pelaajina botteja, jotka vastaavat kysymyksiin aina väärin. Mutta toisaalta, mitä hyötyä näistä boteista olisi JIM:lle ja Neloselle? Joka tapauksessa jokin tuossa Älypää -pelissä taitaa kuitenkin mättää.

-Pyhä Olavi, 5.10.2008

Arvosanajakauma
4
5
6
7
8
9
10
10 tuoreinta kommenttia 16:sta. Näytä kaikki kommentit
Kommentit
#9997

Tämä ei ole totta!

-Pekka, 6.10.2008

#9999

Aika hyvä Pekalta.. Oma identiteettinikin on nyt hieman hukassa. Ehkä. :/

Tottakai botteja käytetään. Pieni onnistuminen “Penttiä” vastaan stimuloi jatkamaan – ja maksamaan.Yksin on ikävä pelata, siitä siinä vain on kysymys.

Mutta miksi ihmiset menevät tuohon halpaan tai yleensäkään maksavat jostain tekstiviestipelistä, kun netistä löytyy vastaavia ilmaiseksi? Toki jokainen saa käyttää rahansa kuten haluaa, tuntuu vain oudolta.

-EiNo, 6.10.2008

#10003

Pekalle ja Einolle:

“Aika harvoin olen nähnyt missään ihmisten käyttävän nimimerkkinään omaa tai jonkun toisen etunimeä.”

Achtung! Siellä lukee “harvoin”, ei “ei koskaan”. Joskus siis etunimiä näkee nimimerkkeinä (EiNokin on selkeästi käyttänyt nimimerkissään yksilölle tyypillistä luovuutta, tai tehnyt kirjoitusvirheen: n on kirjoitettu isolla). Ei kuitenkaan ikinä sellaisessa keskittymässä kuin tässä “Älypäässä” näin.

-Pyhä Olavi, 7.10.2008

#10007

Olen huomannut tuon useasti. Niillä yritetään kai saada ihmisiä pitämään peliä suosittuna ja mielenkiintoisena. Itse olisin käyttänyt hieman mielikuvitusta enkä olisi laittanut sinne loputtomasti Penttejä, Aliisoja ja Mikoja.

-G, 7.10.2008

#10026

Mäkin oon huomannut saman, kerran siellä oli kaks kaverusta jonka nimet oli jotkut jingjangjoo ja toinen oli joku jangjingjuu niin ne olivat ainoat “oikeat” kisaajat. Ja sitten siinä ruudussa pyöri niitä pekkaa ja jarmoa ja ne aina vastas väärin. Epäilen että buo pekat ja jarmot on sen tuottajan generoimia “hahmoja”.

Ugh

-TomppaJr, 11.10.2008

#10029

Itse asiassa tässä joku päivä kun kyseistä peliä katsoin, niin kysymys oli tyyliä:

Kuka seuraavista on suomalainen artisti?

a.) Heikki Hoo

b.) Ulla Uu

c.) Kaija Koo

d.) Veijo Vee

Silti lähes kaikki vastasivat kysymykseen väärin ja ihmettelin että kylläpäs ihminen voi olla tyhmä. Tulipas vähän valoa tähänki hämärään.

-Taspa, 11.10.2008

#10030

Aww olen botti.

-Tuomas, 12.10.2008

#10036

ehkä on siistimpää nähdä oma nimimerkki ja vastaus telkkarissa kuin tietokoneella koska muutkin voi nähdä sen vaikka ne ei kato :P

-Barco, 12.10.2008

#10082

“muutkin voi NÄHDÄ sen vaikka ne EI KATO :P”

en tavoita ajatustasi...

-pzi, 19.10.2008

#10175

Olen itsekin huomannut asian. Olen sitä mieltä, että kyllä pelissä täytyy olla tietokoneojhattuja “pelaajia”, jotta saataisiin peli näyttämään mielenkiintoiselta. Tietokoneojhatuilla pelaajilla on tarkoitus houkutella katsoja vastaamaan: “Jos kaikki pelaajat ovat noin huonoja, niin minäpä menen ja voitan ne” ( Jim-kanava rikastuu, yksinkertaista)

-Pertsa, 29.10.2008

Oma kommentti
Kommentti Älä käytä HTML-tägejä viestissäsi, vaan pelkkää tekstiä. Linkit muodossa http://...
Nimi
Tarkistus Paljonko on kaksitoista ynnä viisi?
 

Agora on julkinen foorumi jossa voit julkaista kirjoituksesi. Kaikki voivat lukea, kommentoida ja arvostella kirjoituksia mutta julkaiseminen edellyttää rekisteröitymistä. Kirjoitukset jaetaan useisiin eri aiheisiin.

Lisää kirjoituksia aiheesta Media, TV tai muista aiheista.