Lintukoto logo

Lintukoto / Agora / Voi helvetin perse! Kaikki menee päin vittua saatana!

Lintukoto etusivu > Agora > Kaikki kirjoitukset
Päivän sana: sapluuna: kaavio, malli (jonkin tekemiseksi)
11 käyttäjää paikalla, sivulatauksia 32/min.

Lisää kirjoituksia aiheesta Kieli tai muista aiheista.

Tiivistelmä: Jumalauta! Suomen vitun kieli on vittu kauneinta kieltä koko vitun maailmassa! Perkele! 5 090 lukijaa, joista 726 eli 14% on antanut arvosanan (8-).

Voi helvetin perse! Kaikki menee päin vittua saatana!

P E R K E L E

Oletteko huomanneet miten mahtavia sanoja suomen kielessä on? Varsinkin kirosanoissa suomi on maailman kärkikieliä. Tällainen voimakas kiroilukulttuuri on sukua venäjän kielelle, joka myös vilisee hienoja voimasanoja. Yleensä suomen kirosanat ovat kuitenkin lainauksia Raamatusta tai germaanisista kielistä. Kaikille lienee selvää mistä kirjasta sanat “saatana” ja “helvetti” ovat peräisin. Ehkä mahtavin kaikista voimasanoista, eli “PERKELE” taas on lainattu suomen kieleen pelkästään kirosanakäyttöön jo 3000 vuotta sitten balttilaisista kielistä.

Nuoriso tunnetaan joka toisen sanan väliin tungetusta “vittu” sanasta. Pyydän, käyttäkää kauniin kielemme sanavarastoa laajemmin, harvemmin kuulee edes “perkelettä” tai “saatanaa”, sen sijaan vittua jaksetaan pistää kaikkialle. Liika kulutus tuhoaa pikkuhiljaa sanan voiman, uskonpa että kukaan ei enää hoe vittua kymmenen vuoden päästä, vaan se on siirtynyt samaan pehmokategoriaan hiiden ja lemmon kanssa.

Älkää kuolettako kaunista kieltämme välttelemällä kirosanoja! Ne lienevät suomen kielen parasta antia, nauttikaa niistä, kokeilkaa uusia ja yhdistelkää niitä! Harvassa kielessä on niin voimakas kirosanavarasto kuin meillä. Olen kuullut suomenruotsalaisista, jotka kiroilevat mieluummin suomeksi, koska suomen kielen kirosanat ovat paljon uhmakkaampia. Kumpi säväyttää sinua enemmän: ruotsin “mammaknullare” vai suomen “perkele”?

Vittu kun koetin taas tehdä perkele tänkin paskan mahdollisimman nopeesti. Saatana! Perseelleen tais mennä taas tääkin vitun kirjoitus. Ja niitä helvetin nelosia ei sitten anneta paskiaiset!
Kaunista, eikö vain?

-Felix, 31.10.2008

Arvosanajakauma
4
5
6
7
8
9
10
10 tuoreinta kommenttia 28:sta. Näytä kaikki kommentit
Kommentit
#10505

Puolasta vai mistä olikaan, Perkele on kuitenkin jonkun baltian maan jumala joka on meille valjastettu “viihdekäyttöön”. Ja yhdyn täysin mielipiteeseen että perkele on suomen kaunein sana

-Cole, 20.12.2008

#11102

Helvetti on oma suosikkini. “Hel vite” on muinaisruotsia, ja sillä tarkoitettiin skandinaavisen mytologian alamaailman jumalatteren Helin rangaistusta.

THE MORE YOU KNOW!

-Tommi, 22.2.2009

#11738

perkele on sama asia kuin saatana eli piru ymmärsitkö jo? %#4¤@){7/!!!

-Tuntematon, 4.5.2009

#11780

ei mitään uutta -nimimerkille: Kirjoituksesta päätellen taisit vetäistä terästetyt vappusimat jo marraskuussa. :)

Nimimerkille Tuntematon: Niin ja joulu tarkoittaa Jeesuksen syntymää. Hah!

-jones, 16.5.2009

#13998

ei tarvii kirjottaa samaa sanaa montaa kertaa perkele =saatana=piru=paholainen

-+p0o90, 20.5.2011

#13999

ei tarvii laittaa kaikkee montaa kertaa perkele=saatana=piru=paholainen

-Tuntematon, 20.5.2011

#14081

Kyl mä Saatanaa käytä aikaslailla ku esim lyön jalkani johonki, ja tuleeha tota kiroiltuu normaalipuhees. Mut pakko myöntää et kyl se Vittu sana o ehk kaikkei yleisi mikä munki suust kuuluu, joski en tunge sitä joka ikise sanan välii. On mullaki ees sen verra järkee viel pääs. ja Perkel o myös niitä harvoja sanoja mitä tulee käytettyy, mu työs ku ei oikei voi kiroilla saatikka saa ni käytän noit

lieven lieviä kirosanoja kute Hitto tai hemmetti, samperi, hiivatti, saakeli. Ja nii edellee. Ja kyl se Vittu sana o nii kulunu jo et romukoppaa senki joutas heittää saman tie.

-Tuntematon, 12.10.2011

#14774

“Mutta minä sanon teille: jokaisesta turhasta sanasta, jonka ihmiset puhuvat, pitää heidän luvun tekemän tuomiopäivänä.”

-Matt. 12:36, 25.10.2013

#14840

Kvitta..joo,mut missä kontektissa – kun on juonut pari – nejä lasia helvetin hyvää viiniä ja ainoa kommentti on kvitta tai jotain yhtä muuta hyvää.. hyväähän se on nimitäin kvitta..miksi se on niin klisee..

-Piksu, 21.10.2015

#14860

HAISTAKAA JOKU PERSEREIKÄÄNI !! MUTTA KUKA ?

-Jakke Lindroth, 16.3.2017

Oma kommentti
Kommentti Älä käytä HTML-tägejä viestissäsi, vaan pelkkää tekstiä. Linkit muodossa http://...
Nimi
Tarkistus Paljonko on kaksitoista ynnä viisi?
 

Agora on julkinen foorumi jossa voit julkaista kirjoituksesi. Kaikki voivat lukea, kommentoida ja arvostella kirjoituksia mutta julkaiseminen edellyttää rekisteröitymistä. Kirjoitukset jaetaan useisiin eri aiheisiin.

Lisää kirjoituksia aiheesta Kieli tai muista aiheista.