Lintukoto logo

Lintukoto / Agora / Jumalan olemassaololle on todisteita

Lintukoto etusivu > Agora > Kaikki kirjoitukset

Päivän sana: salva: voide

Pidätkö?


12 käyttäjää paikalla, sivulatauksia 21/min.

Lisää kirjoituksia aiheesta Uskonto tai muista aiheista.

Tiivistelmä: On olemassa perusteita uskoa Jumalaan. 5 972 lukijaa, joista 733 eli 12% on antanut arvosanan (6+).

Jumalan olemassaololle on todisteita

taivas

Jumalan olemassaolosta on monia mielipiteitä. Toiset uskovat häneen vakaumuksellisesti. Toiset ovat varmoja siitä, että häntä ei ole olemassa. Monet ateistit pitävät uskoa Jumalaan huuhaana, koska heidän mielestään sille ei ole todisteita. Olen tästä heidän kanssaan erimieltä. Jumalan olemassaololle on monia todisteita. Haluan kertoa niistä tässä kirjoituksessa.

Ateistit eivät pidä evoluutiota ajattelevana olentona. Tämä maailma on kuitenkin usein aika suunnitellun oloinen. Kirahvin kaula on niin pitkä, että se ylettyy puiden lehtiin. Banaani on juuri sen muotoinen, että se sopii ihmisen käteen. Ylipäätään on hämmästyttävä asia, että tänne maapallolle on syntynyt sellaiset olosuhteet, että täällä voi olla elämää. Lyhyesti sanottuna tämä maailma toimii niin hyvin, että tämä vaikuttaa jonkun suunnittelemalta. Tälle on kaksi mahdollista selitystä. Joko Jumala on suunnitellut ja luonut maailman, tai sitten on tapahtunut suuri joukko sattumia. Näistä kahdesta vaihtoehdosta pidän ensimmäistä todennäköisempänä. Minun on vaikea uskoa, että näin suuri joukko epätodennäköisiä sattumia voisi tapahtua peräkkäin.

Suurin osa ateistisistakin historian tutkijoista pitää Jeesusta oikeasti eläneenä historiallisena henkilönä. Näin ollen voinemme lähteä liikkeelle siitä olettamuksesta, että Jeesus on ollut olemassa. Jeesus ristiinnaulittiin ja haudattiin. Kolmen päivän päästä hauta oli kuitenkin tyhjä. Tämän tunnusti myös monet Jeesuksen vastustajat. Tästä on historiallisia kirjoituksia olemassa. Kääriliinat olivat täysin koskemattomat. Mahdolliset ruumisvarkaat tuskin olisivat saaneet isoa kiveä haudan suulta pois kovin helposti. Tämä kaikki viittaa siihen, että ylösnousemus on tapahtunut.

Jeesuksen veljen hauta on löytynyt. http://www.tieteenkuvalehti.com/Crosslink.jsp?d=195&a=1219&id=8025_15 Löytyneessä hauta-arkussa lukee “Jaakob, Joosefin poika, Jeesuksen veli”. Nämä kaikki nimet oli toki tuohon aikaan Israelissa yleisiä, mutta vainajan veljen nimi laitettiin arkkuun vain silloin, kun kyseinen veli oli hyvin tunnettu henkilö. Tämä viittaa siihen, että kyseessä on Raamatussa mainittu Jeesus.

Monet ihmiset ovat parantuneet esim. alkoholismista uskoon tulemisen avulla. Monissa ihmisissä muutos on erittäin suuri. Tätä on tapahtunut aina Jeesuksen ajoista näihin päiviin asti.

Jumalaan uskominen ja evoluutioteoria eivät toki sulje pois toisiaan. Ne pikemminkin täydentävät toisiaan. Minä veikkaan, että evoluutio on tapahtunut, kuten tiedemiehet ovat meille kertoneet ja Jumala on ohjaillut sitä. Raamatussa oleva luomiskertomus saattaa olla vertauskuvainnollinen. Luomiskertomuksessa mainittu seitsemän päivää tarkoittanee sitä, että se aika oli Jumalan kellossa seitsemän päivää. Jumala elää ikuisesti, joten hänelle esim. 7 miljoonaa vuotta vastannee samaa kuin meille 7 päivää. Raamatussa on muutenkin monia vertauskuvainnollisia tarinoita. Jumala tosin yksin tämän asian tietää.

Haluan lopuksi korostaa, että en ole sellainen kristitty, joka pitäitäisi heavy metallia, Harry Pottereita, televisiota, verenluovutusta tai naispappeutta syntinä. Olen Luterilaisen kirkon jäsen ja mielestäni aika maltillinen kristitty. En halua olla eri tavalla ajattelevien ihmisten kurkussa kiinni.

Tässä oli vähän minun ajatuksia uskosta.

-mä., 20.2.2009

Arvosanajakauma
4
5
6
7
8
9
10
10 tuoreinta kommenttia 181:sta. Näytä kaikki kommentit
Kommentit
#13962

Juupajuu, Matti. Naurattaa tuo selityksesi, joka menee nimenomaan siihen kategoriaan, että kun vastausta tiettyihin kysymyksiin ei (vielä) tiedetä, aukko täytetään Jumalalla.

-sera1, 27.3.2011

#14818

''Ja hyvä kysymys ateisteille: mitä oli ennen alkuräjähdystä? Varmaan sanotte ettei mitään. Alkuräjähdyshän taisi olla joskus 15 miljardia vuotta sitten, mutta mitä oli 100 miljardia vuotta sitten? Siinäpä vähän mietittävää. Ja että kun se alkuräjähdys tapahtu jotenkin niin, että joku asteroidi tai joku semmonen räjähti. Mistä se tuli? Voi sanoa, että se kehitty jostaiin muusta aineesta, mutta mistä se? Tässäpä taas vähän mietittävää. Kaikki mitä on olemassa, pitää tulla jostain. Aina päästään ajassa taaksepäiin. Aina.''

No mistäs sitten Jumala on tullut jos kerran aina kaikki oleva syntyy jostain. Onko jumalalla vanhempia? :)

-gigolo, 11.3.2015

#14824

Tieteen mukaan kaikella pitää olla alkunsa. Facepalm*

-Jynnssiaaro, 7.8.2015

#14825

Ja toi joka sano että Eeva nussi omaa poikaansa ni tiesitkö että raamatussa sanotaan että Aatami ja Eeva saivat lapsia ja vaikka ne lapset olis nussinu toisiaan ni ei se ketää haitannut koska jumala ei ollu viel säätäny mitää lakia siitä ja geeniperimää oli nii erillaisia että niitten lapset oli silti ihan normaaleja ja on toki mahdollista että jumala olisi luonut muitakin ihmisiä.

-Pippelipaavo, 7.8.2015

#14826

Jumalasta ei ole yhtään todistetta.

-LLLLLL, 16.8.2015

#14830

Jumala on vain teidän päässämme ja on perustettu kirkko ja seurakunnat. Siinähän se on yhteisö ja

Jumalan palvelusvuodet kirkossa. Olemme uskovaisia kun se on meidän päässämme. Piste. Keijut js menninkäisetkin ovat meidän keksiämme.

-Kukkuu aivot, 29.8.2015

#14831

Jumalaa ei ole olemassa, se on eri asia kuin keijut ja menninkäisetkin mutta sama asia. Se meidän aivojemme tuotoksia, ei edes mitenkään fakta asia jonka voisi mitata tai laskea mitenkään. Kuin suuri huhu, suusta suuhun ja sitten on tehty ja tehdään kirjoja aiheesta, no niin on millä mällätä.

-Kukkuu, 29.8.2015

#14832

Jos laitat äärettömän määrän apinoita hakkaamaan ääretöntä määrää kirjoituskoneita, ei siitä synny

tuulenviemää, ei vaikka kuinka yrittäisi... ensimmäinen lyönti on jo väärä alkuunsa.

Suunnitelmallisuus puuttuu. Kaikkeudessa on havaittavissa suunnitelmallisuutta esim.

ihmisen DNA, 4 perusvoimaa jne. Joku tai jokin on ne tehnyt!

-aappamies, 8.9.2015

#14833

Kaikki tietävät, että jumalia ei ole olemassa. Myös uskovaisina itseään pitävät ja sellaista teeskentelevät. Uskonto nyt vaan on toisille niin hyvä tulonlähde ja vallankäytön väline, ja toisille kiva tapa kuulua porukkaan, että se ei ihan heti ole poistumassa.

Toki joukkoon mahtuu myös heitä, jotka on joko aivopesty uskomaan tai henkinen taso on sen verran alhainen, että taikahommat uppoavat. Nämä ovat kumminkin vähemmistössä.

Paras tapa vähentää uskonnollisuutta on tarjota kriittiseen ajatteluun opettavaa tietopohjaista koulutusta ja erottaa kirkollinen toiminta valtiollisesta.

-Uskonnoton lähimmäinen, 11.9.2015

#14836

Miksi tästä tarttee edes taistella? Uskonnossa on kyse uskosta, ei tieteellisistä todisteista. Jos joskus löytyy todisteita Jumalan olemassaolosta, se ei ole enää uskontoa vaan tiedettä.

-Fenrir, 15.9.2015

Oma kommentti
Kommentti Älä käytä HTML-tägejä viestissäsi, vaan pelkkää tekstiä. Linkit muodossa http://...
Nimi
Tarkistus Paljonko on kaksitoista ynnä viisi?
 

Agora on julkinen foorumi jossa voit julkaista kirjoituksesi. Kaikki voivat lukea, kommentoida ja arvostella kirjoituksia mutta julkaiseminen edellyttää rekisteröitymistä. Kirjoitukset jaetaan useisiin eri aiheisiin.

Lisää kirjoituksia aiheesta Uskonto tai muista aiheista.

Sinua saattaa kiinnostaa myös jokin seuraavista: