Lisää kirjoituksia aiheesta Urheilu tai muista aiheista.
Tiivistelmä: Jääkiekkotappelut halutaan lajista pois hatarilla perusteilla. Kuitenkin ne ovat vain osa peliä. 2 278 lukijaa, joista 408 eli 18% on antanut arvosanan (7+).
Tietämättömyys pyörittää maailmaa
Jaaha, tässä jokunen aika sitten oli tapetilla Jaakko Paavelan (viestintäministeri) älynväläys sensuroida ja poistaa jääkiekon väkivaltaisuukset telvisiosta. Hänen mielestään tappelut ovat ainoastaan SM-liigan brändiä kohottava tekijä ja väkivaltaisuuksia ei sensuroida koska liiga haluaa tuoda lajille uusia katsojia suitsuttamalla niitä.. Ehkäpä on olemassa muitakin tapoja lisätä katsojalukuja kuin mainostaa kovaan ääneen joka mediassa peliin liittymättömiä tarpeettomia nujakoita ja kahakoita sillä verukkeella että SM-liigan brändi (draamaa ja rytinää) saataisiin täytetyksi. Asiasta ovat jälleen kauhistuneet sunnuntaifanit, kukkahattutädit, mummelit ja lajista ymmärtämättömät ja he ovat antaneet omat mielipiteensä asiasta ja kannattavat ajatusta tappeluiden poistamisesta ja haluaisivat sensuroida tappelut ja kaiken väkivallan pois.. Mukaan lukien kovat kontaktit. Aha.. eli siis seuratessasi tiukkaa jääkiekko-ottelua, pelaajan ottaessa vauhtia kovaan taklaukseen, ruutu samassa pimenee ja ilmoittaa “Sensuroitu pätkä sisälsi tarpeetonta väkivaltaa, olet onnellisempi kun et nähnyt sitä” Justiinsa..
Mietitäänpä vähän avarakatseisemmin.. Väitetään että Väitetään että otteluissa tapellaan aina ja väkivaltaa esiintyy liikaa tutkimatta tilastoja ollenkaan. Kun vilkaistaan niitä huomataan että Sm-liiga kaudella tapellaan keskimäärin 20-28 myllyä joissa useimmiten revitään vain paitoja ja yritetään olla kaatumatta ennen toista. Pelaajien ollessa jäällä, iskuihin ei saa voimaa kuin tuskin kolmanneksen siitä mitä saisi seisoen tukevalla maalla. Ja päinvastoin yleistä harhaluuloa pelaajat eivät yritä aina vahingoittaa toisiaan mahdollisimman paljon, tappelut ovat täysin oma pieni maailmansa, osa jääkiekon henkistä sotaa ja pelaajien keskinäistä arvostusta. Suurin osa nujakoista syntyy pelillisistä tilanteista, kun pelissä on jännitettä, tuomarilinja turhauttaa taiomien peli ei lähde kulkemaan. Silloin tappelemisella on samanlainen sytyttävä vaikutus kuin maalivahdin vaihdolla. Koko joukkue näkee että joku painaa sata lasissa. Joukkueissa on poliisiksi profiloitununeita pelaajia joiden tehtäväviä joukkueessa ovat..
A.) auttaa joukkuetta fyysisesti (taklaamalla ja väkevällä maalinedustapelillä) ja B.) NHL:stä paremmin tuttuks tullut tähtipelaajien suojelu Muutaman tälläisen kovanaaman pitäminen joukkueessa vähentää huomattavasti muiden hinkua teloa tähtipelaajia ja maalintekijöitä. Tappelu tai pelote siihen joutumisesta vähentää kaukalossa tapahtuvia sikailuja ja näin ollen tekee jääkiekosta turvallisempaa. Faktaa on että ilman näitä “poliiseja” jääkiekossa tapahtuisi paljon enemmän vakavia loukkaantumisia.
Jääkiekossa käytetään voimaa tarvittaessa ja onhan selvää että joskus roiskuu ja tilanteet näyttävät pahoilta ja joskus tulee myös loukkaantumisiakin. Mutta tuomarilinja kiristyy vuosi vuodelta jolloin pikkusikailun ja mailakoukinnan määrä putoaa kausittain. En silti voi ymmärtää että liigalle sataa yhä syytöksiä siitä että lajissa käytetään liikaa väkivaltaa.. Tai siis.. no kyllähän jokainen nyt ymmärtää että lyöminen on väkivaltaa- vai? No kertokaapas mitä se nyrkkeileminen sitten on? Ja muut kontaktilajit? Haloo-ammunta. Ralliautoilussa ajetaan ylinopeutta! Mutta metsästyshän on murhaa! Rap-musiikki kannustaa rikollisuuteen, kahvi on myrkkyä ja maatalous tuottaa kolesterolia...
Kulttuurinatsit saisivat keskittyä nauttimaan vaikka ihan omista elämistään välillä, kaikkea ei tarvitse protestoida ja yrittää kääntää pahaksi.. Kuitenkin jos joku on vielä kamalampi ajatus kuin väkivaltainen yhteiskunta niin se on yhteiskunta joka kieltää kaiken lapsellisen.
-Costello, 20.2.2009
4 | |
5 | |
6 | |
7 | |
8 | |
9 | |
10 |
Agora on julkinen foorumi jossa voit julkaista kirjoituksesi. Kaikki voivat lukea, kommentoida ja arvostella kirjoituksia mutta julkaiseminen edellyttää rekisteröitymistä. Kirjoitukset jaetaan useisiin eri aiheisiin.
Lisää kirjoituksia aiheesta Urheilu tai muista aiheista.