Lintukoto logo

Lintukoto / Agora / Tietämättömyys pyörittää maailmaa

Lintukoto etusivu > Agora > Kaikki kirjoitukset
Päivän sana: coulombi: sähkövarauksen yksikkö SI-järjestelmässä, tunnus C
12 käyttäjää paikalla, sivulatauksia 24/min.

Lisää kirjoituksia aiheesta Urheilu tai muista aiheista.

Tiivistelmä: Jääkiekkotappelut halutaan lajista pois hatarilla perusteilla. Kuitenkin ne ovat vain osa peliä. 2 426 lukijaa, joista 450 eli 19% on antanut arvosanan (7+).

Tietämättömyys pyörittää maailmaa

Jaaha, tässä jokunen aika sitten oli tapetilla Jaakko Paavelan (viestintäministeri) älynväläys sensuroida ja poistaa jääkiekon väkivaltaisuukset telvisiosta. Hänen mielestään tappelut ovat ainoastaan SM-liigan brändiä kohottava tekijä ja väkivaltaisuuksia ei sensuroida koska liiga haluaa tuoda lajille uusia katsojia suitsuttamalla niitä.. Ehkäpä on olemassa muitakin tapoja lisätä katsojalukuja kuin mainostaa kovaan ääneen joka mediassa peliin liittymättömiä tarpeettomia nujakoita ja kahakoita sillä verukkeella että SM-liigan brändi (draamaa ja rytinää) saataisiin täytetyksi. Asiasta ovat jälleen kauhistuneet sunnuntaifanit, kukkahattutädit, mummelit ja lajista ymmärtämättömät ja he ovat antaneet omat mielipiteensä asiasta ja kannattavat ajatusta tappeluiden poistamisesta ja haluaisivat sensuroida tappelut ja kaiken väkivallan pois.. Mukaan lukien kovat kontaktit. Aha.. eli siis seuratessasi tiukkaa jääkiekko-ottelua, pelaajan ottaessa vauhtia kovaan taklaukseen, ruutu samassa pimenee ja ilmoittaa “Sensuroitu pätkä sisälsi tarpeetonta väkivaltaa, olet onnellisempi kun et nähnyt sitä” Justiinsa..

Mietitäänpä vähän avarakatseisemmin.. Väitetään että Väitetään että otteluissa tapellaan aina ja väkivaltaa esiintyy liikaa tutkimatta tilastoja ollenkaan. Kun vilkaistaan niitä huomataan että Sm-liiga kaudella tapellaan keskimäärin 20-28 myllyä joissa useimmiten revitään vain paitoja ja yritetään olla kaatumatta ennen toista. Pelaajien ollessa jäällä, iskuihin ei saa voimaa kuin tuskin kolmanneksen siitä mitä saisi seisoen tukevalla maalla. Ja päinvastoin yleistä harhaluuloa pelaajat eivät yritä aina vahingoittaa toisiaan mahdollisimman paljon, tappelut ovat täysin oma pieni maailmansa, osa jääkiekon henkistä sotaa ja pelaajien keskinäistä arvostusta. Suurin osa nujakoista syntyy pelillisistä tilanteista, kun pelissä on jännitettä, tuomarilinja turhauttaa taiomien peli ei lähde kulkemaan. Silloin tappelemisella on samanlainen sytyttävä vaikutus kuin maalivahdin vaihdolla. Koko joukkue näkee että joku painaa sata lasissa. Joukkueissa on poliisiksi profiloitununeita pelaajia joiden tehtäväviä joukkueessa ovat..

A.) auttaa joukkuetta fyysisesti (taklaamalla ja väkevällä maalinedustapelillä) ja B.) NHL:stä paremmin tuttuks tullut tähtipelaajien suojelu Muutaman tälläisen kovanaaman pitäminen joukkueessa vähentää huomattavasti muiden hinkua teloa tähtipelaajia ja maalintekijöitä. Tappelu tai pelote siihen joutumisesta vähentää kaukalossa tapahtuvia sikailuja ja näin ollen tekee jääkiekosta turvallisempaa. Faktaa on että ilman näitä “poliiseja” jääkiekossa tapahtuisi paljon enemmän vakavia loukkaantumisia.

Jääkiekossa käytetään voimaa tarvittaessa ja onhan selvää että joskus roiskuu ja tilanteet näyttävät pahoilta ja joskus tulee myös loukkaantumisiakin. Mutta tuomarilinja kiristyy vuosi vuodelta jolloin pikkusikailun ja mailakoukinnan määrä putoaa kausittain. En silti voi ymmärtää että liigalle sataa yhä syytöksiä siitä että lajissa käytetään liikaa väkivaltaa.. Tai siis.. no kyllähän jokainen nyt ymmärtää että lyöminen on väkivaltaa- vai? No kertokaapas mitä se nyrkkeileminen sitten on? Ja muut kontaktilajit? Haloo-ammunta. Ralliautoilussa ajetaan ylinopeutta! Mutta metsästyshän on murhaa! Rap-musiikki kannustaa rikollisuuteen, kahvi on myrkkyä ja maatalous tuottaa kolesterolia...

Kulttuurinatsit saisivat keskittyä nauttimaan vaikka ihan omista elämistään välillä, kaikkea ei tarvitse protestoida ja yrittää kääntää pahaksi.. Kuitenkin jos joku on vielä kamalampi ajatus kuin väkivaltainen yhteiskunta niin se on yhteiskunta joka kieltää kaiken lapsellisen.

-Costello, 20.2.2009

Arvosanajakauma
4
5
6
7
8
9
10
Kaikki 5 kommenttia
Kommentit
#11086

Olisi kyllä erittäin epäjohdonmukaista sensuroida väkivalta vain jääkiekosta, mutta jättää muut lajit ja tv-sarjat sensuroimatta. Luulenpa kuitenkin, että viestintäministeri on suhteellisen yksin mielipiteensä kanssa, eikä jääkiekon pilaamisesta tarvitse olla huolissaan.

-Maria, 21.2.2009

#11088

Tässä kohtaa täytyy myöntää että Janet Jacksonin tissi on mieluisampaa katsottavaa kuin jääkiekkotappelut.

Olisi hauska tietää miten miten Jaska aikoo sensuroida satelliittikanavat. Mennäänkö meillä Kiinan mallliin että satelliittilähetyksiä saa vastaanottaa vain hallituksen ennakkosensuroimilla virittimillä? Esim. Johnny Walker viski ei siellä astu kenenkään valtaa pitävän varpaille, joten sitä saa vapaasti mainostaa formulakisoissa, mutta viimeisintä batman elokuvaa on turha yrittää löytää.

Pieni yksityiskohta vielä: Jaakko Paavela on varatuomari ja viestintäneuvos Viestintäministeri on edelleenkin Suvi “kumihanskaruumiintarkastus” Linden.

-Orange, 21.2.2009

#11112

Totta helvetissä jääkiekossa saa tapella, niin kauan kuin kaikki ovat mukana vapaasta tahdostaan. En katso jääkiekkoa eikä se kiinnosta, mutta miksi minä heitä kritisoisin lajistaan?

-Eezi, 22.2.2009

#11200

Tiedän tämän olevan täysin off-topic, mutta tekstissä minua häiritsi kirjoittajan tapa laittaa lähes joka kolmannen virkkeen perään kaksi pistettä yhden tai kolmen sijaan.

-Kielipoliisi, 26.2.2009

#11262

Jääkiekko on ainoa joukkueurheilulaji jossa sallitaan väkivalta -- asia on täsmälleen näin.

-Miklu, 5.3.2009

Oma kommentti
Kommentti Älä käytä HTML-tägejä viestissäsi, vaan pelkkää tekstiä. Linkit muodossa http://...
Nimi
Tarkistus Paljonko on kaksitoista ynnä viisi?
 

Agora on julkinen foorumi jossa voit julkaista kirjoituksesi. Kaikki voivat lukea, kommentoida ja arvostella kirjoituksia mutta julkaiseminen edellyttää rekisteröitymistä. Kirjoitukset jaetaan useisiin eri aiheisiin.

Lisää kirjoituksia aiheesta Urheilu tai muista aiheista.