Lintukoto logo

Lintukoto / Agora / Parannusehdotuksia Agoraan

Lintukoto etusivu > Agora > Kaikki kirjoitukset
Päivän sana: coulombi: sähkövarauksen yksikkö SI-järjestelmässä, tunnus C
4 käyttäjää paikalla, sivulatauksia 12/min.

Lisää kirjoituksia aiheesta Muut tai muista aiheista.

Tiivistelmä: Agoran ulkoasu kaipaa mielestäni hienosäätöä. Esitänkin tässä kirjoituksessa muutaman ehdotuksen ulkoasun parantamiseksi. 3 017 lukijaa, joista 482 eli 16% on antanut arvosanan (7+).

Parannusehdotuksia Agoraan

Lähtötilanne

Agoran ulkoasussa on kaksi merkittävää ongelmaa; tekstirivit ovat liian pitkiä, ja kappalevälit ovat liian pieniä. Suositeltu kappaleen pituus lukemisen kannalta on n. 60-65 merkkiä[1], pidemmillä riveillä silmät joutuvat tekemään paljon sivuttaisliikettä jonka seurauksena lukeminen hidastuu ja silmät rasittuvat. Omalla näytölläni tekstirivi oli noin 130 merkkiä, joten ongelmaa voidaan pitää merkittävänä.

Toinen ongelma on kappalevälien pienuus. Kappaleväliä ei ole edes yhden tekstirivin korkeuden verran. Kappalevälien tarkoitus on selkeästi erottaa kappaleet toisistaan, jotta lukija näkee selvästi yhdellä vilkaisulla kappalejaon. Tämä ei nykyisellään toteudu Agorassa, mikä tekee tekstin kokonaisuuden hahmottamisen vaikeaksi.

Toimenpiteet

Leipätekstin rivin pituutta pitää rajoittaa ja kappaleväliä suurentaa. Tässä Firefoxissa käyttämäni Stylish-lisäosan koodipätkä joka tekee mainitsemani muutokset:

@namespace url(http://www.w3.org/1999/xhtml);
@-moz-document domain(“lintukoto.net”) {
	div.kirjoitusalue {
		width: 33em !important;
		padding: 1em 10em !important;
		line-height: 1.25em !important;
	}
	div.kirjoitusalue h1.tekstiotsikko {
		padding: 0em !important;
		margin: 1em 0em !important;
		width: 100% !important;
	}
	p.leipis {
		padding: 0.5em 0em !important;
	}
	img.kirjoituskuva {
		margin-left: -120px !important;
		margin-top: 0.7em !important;
	}
}

Jos haluat kokeilla ulkoasuani ja käytät Firefox-selainta, asenna mainitsemani Stylish-lisäosa ja lisää uusi tyyli jonka sisältönä on ylläoleva teksti. Ulkoasun pitäisi tulla käyttöön heti, ja sen voi halutessaan ottaa pois käytöstä jos et pidä siitä.

Muita muutoksia?

Mainitsemani uudistukset voisi ulottaa myös kommenteihin, niihin pätevät samat ongelmat kuin itse kirjoitukseenkin. Jos sinulla on jotain uudistuksia joita haluaisit Agoraan, julkaisen niitä mieluusti kommenteissani jossa niistä voidaan keskustella. Aapo varmastikin mieluusti ottaa uudistusehdotuksia vastaan myös sähköpostin välityksellä.

Lähteet ja huomautukset

1. KINGdesk – Optimal Line Height

-Kilgore, 6.3.2009

Arvosanajakauma
4
5
6
7
8
9
10
Kaikki 3 kommenttia
Kommentit
#11272

Vielä yksi parannusehdotus joka tuli mieleen juuri äsken:

Kirjoittajalle pitäisi näkyä kirjoituksen arvosanajakauma ilman että henkilö itse äänestää omaa kirjoitustaan. En halua vaikuttaa oman kirjoituksen arvosanaan, mutta en näe arvosanajakaumaa mistään ellen itse äänestä omaa kirjoitustani :(

-Kilgore, 6.3.2009

#14819

Haluaisin kysyä muutaman kysymyksen. Miksi niin moni Teemun kirjoitus on poistunut Agorasta. Miksi Aapon kirjoituksista on poistunut ainakin “Rakasten sinua toistaiseksi” ja “Tahtominen ja aikominen”. Miksi Joshua Samolan kirjoituksia ei ole enää Agorassa?

-Kadonneiden tekstien kaipaaja, 25.3.2015

#14829

Poistin aikoinaan joitain tekstejäni. Muistaakseni niissä oli heikkouksia logiikassa, ne eivät olleet tarpeeksi syviä tai olin muuttanut mielipidettäni.

-Teemu, 24.8.2015

Oma kommentti
Kommentti Älä käytä HTML-tägejä viestissäsi, vaan pelkkää tekstiä. Linkit muodossa http://...
Nimi
Tarkistus Paljonko on kaksitoista ynnä viisi?
 

Agora on julkinen foorumi jossa voit julkaista kirjoituksesi. Kaikki voivat lukea, kommentoida ja arvostella kirjoituksia mutta julkaiseminen edellyttää rekisteröitymistä. Kirjoitukset jaetaan useisiin eri aiheisiin.

Lisää kirjoituksia aiheesta Muut tai muista aiheista.