Lintukoto logo

Lintukoto / Agora / Helsinkiä ei voi tuoda

Lintukoto etusivu > Agora > Kaikki kirjoitukset
Päivän sana: iibis: eräitä haikaralintuja
9 käyttäjää paikalla, sivulatauksia 9/min.

Lisää kirjoituksia aiheesta Politiikka tai muista aiheista.

Tiivistelmä: Kaupunkeja ei voi pitää loputtomiin lypsylehminä. 4 124 lukijaa, joista 521 eli 13% on antanut arvosanan (7).

Helsinkiä ei voi tuoda

Suomen kaupunkien elinvoimaisuus on valtiovallan toimesta uhattuna. Päättäjät eivät arvosta suomalaista kaupunkimaista elintapaa! Kaupungin kalliista ja ahtaista yksiöistä varsinkin nuorempi väki pyrkii muuttamaan maaseudulle, missä maata riittää ja talot ovat puoli-ilmaisia, hongat humisevat ja uhkeat viljavainiot heilimöivät.

Samaan aikaan kaupungit autioituvat ja jäljelle jää ainostaan iäkkäämpää väkeä. Vanhustenhuolto ja terveyspalvelut vievät jo nyt leijonanosan Helsingin budjetista, ja asiantuntijat ennustavat muuttoliikkeen vain vahvistuvan. Pian jäljellä on enää surkastuneita ja raunioituvia lähiöryppäitä siinä missä ennen oli virkeä ja viriili kaupunkiyhteisö.

Kun maaseudulla taloista tulee pulaa, muutetaan hevostalleja ja sikaloita asumiskäyttöön. Muuttoliikkeen katastrofaaliset seuraukset on helposti kuviteltavissa. Pian pienestä lahosta navetasta saa maksaa saman mitä nykyään yksiöstä Vuosaaresta, ja koska väkeä on muuttanut niin paljon, ei ennen niin varma maatilatyöpaikka olekaan enää itsestäänselvyys. Maatalouskuntien pitää suurentaa kunnantaloa ja palkata ihmisiä hoitamaan vain muuttavien asioita. Maaseudulle muuttaneet tuntevat olonsa juurettomiksi ja orvoiksi kulkijoiksi, joilla ei ole sananvaltaa omaan tulevaisuuteensa.

Enemmistö kansasta vastustaa tällaista – suomalaisten mielestä koko Helsinki on pidettävä asuttuna! Tämän vuoksi päättäjien täytyy välittömästi säätää laki, jonka mukaan Suomen on tuettava Helsingin asuntorakentamista, työpaikkojen syntymistä ja palveluiden säilymistä entisissä kasvukeskuksissa. Kaupunkien pitäminen asuttuina on koko kansan etu!

Helsinkiä ei voi tuoda!

(Tämä oli sitten sarkasmia, ellei se tullut muuten esiin. Ja vaikka tässä puhutiin lähinnä Helsingistä, se koskee kyllä yhtä lailla kaikkia Suomen suuria kaupunkeja, tosin Helsinkiä kaikista eniten.

Lähinnä tämä lähti uutisesta, että Helsingin pitää ottaa tänä vuonna kaksi kertaa niin paljon lainaa kuin koko valtion samalla kun sen täytyy supistaa palveluita ja nostaa veroäyriä, jotta sillä olisi varaa antaa rahaa maaseudun tukemiseen.

Jos maalla asuvalta kysytään, onko hän valmis maksamaan asumisensa siellä, hän ei yleensä ole, sillä siellä ei ole työtä (vahva syy tähän taas ovat juuri tuet, mutta se on toinen asia). Kun kaupunkilaiselta kysytään, haluaako hän elättää maalaisia, hän ei siihen yleensä ole valmis. Mutta kun maalaiselta kysytään, pitääkö kaupunkilaiset pakottaa maksamaan maaseudun eläminen, siihen suostutaan riemumielin oikeudenmukaisuuden nimissä ja taas on demokratia toteutunut. Vaikka maaseudun ei edes tarvitse ottaa lainaa, toisin kuin kaupunkien, jotta ne voivat maaseutua elättää. Mutta tärkeintä on että enemmistö saa päättää toisten työn tuloksista, se on sitä suomalaista sosiaalidemokratiaa.)

-Aapo Puskala, 1.10.2002

Arvosanajakauma
4
5
6
7
8
9
10
10 tuoreinta kommenttia 31:sta. Näytä kaikki kommentit
Kommentit
#1532

Miten tähänkin on saatu syylliseksi suomalainen sosialidemokratia, vaikka tukiaisista ovat vastuussa keskusta ja kokoomus. Uskomatonta propagandaa jolla ei ole mitään pohjaa. Vasemmisto kannattaa oikeudenmukaisuutta, ei nykyistä kepuvaltaa jonka takia elinkelvottomia kuntia pidetään väkisin hengissä jotta kepulaisten isäntien sukulaisilla on töitä virkakoneistossa.

-jussi, 8.12.2004

#1534

Mulle on ihan sama kuka mun kulut maksaa, kepu tai sossut. Itse en maksa, koska mulla ei ole töitä ja systeemin velvollisuus on maksaa mun ylläpitoni halusivat Helsingin herrat sitä tai ei.

Sitä paitsi meidän kylä on elinkelpoinen. Se, että täällä asuu vähän ja vanhoja ihmisiä ei tarkoita sitä, että olisimme vähempi-arvoisia kuin Helsinkiläiset. Meille kuuluu täsmälleen samat edut, oikeudet ja palvelut kuin teille. Meidän kylän erityisolosuhteet pitää lisäksi ottaa huomioon, sillä täällä on hankalampaa elää kuin Helsingissä ja se pitää hyvittää meille. Mulla ei esimerkiksi ole laajakaista Internettiä, mutta kaikilla Helsinkiläisillä on. Aika kohtuutonta. Miksei valtio voisi laittaa sen systeemin tännekin?

Onneksi on Suomessa on jotain oikeidenmukaisuutta. Jokaiselle on taattu toimeentulo ja ihmisarvoinen elämä, riippumatta siitä haluaako sen eteen tehdä mitään.

Eikä ole mikään häpeä elää systeemin rahalla. Se kuuluu minulle. Eli älkää roikkuko täällä vaan menkää takaisin töihin. Kuka muuten mun oluet, tytöt ja lihikset maksaa?

-Kyösti, 9.12.2004

#1659

Helsinkiä ei ei voi tuoda mutta sen voisi kernaasti viedä. Salpausselän (=pikku-Ural) itäpuoliset länsi-Siperian tasangot vosi palauttaa Venäjälle jonne ne sekä maantieteellisesti että asukkaidensa etnisen taustan puolesta kuuluu. Pääkaupunki takas Turkku.

-Orange, 15.1.2005

#1711

Vanha kunnon Alwheed Johnsonkin alkoi oikein muistella sukunsa historiaa.

Alwheedin isä oli kertonut aikoinaan kuinka hänen isoisoisänsä(Jahmal) oli haettu Afrikasta valkoisen miehen plantaasille, jonka omisti etelävaltiolainen Johnny-Bob.

Jahmal teki elämäntyönsä plantaasilla ja sai lapsenkin. Valitettavasti Jahmal kerkesi kuolla ennen orjuuden loppumista, mutta hänen lapsensa näki sen päivän.

Vapaana miehenä Jahmalin lapsi meni kyselemään Johnny-Bobin lapselta(JB oli myös kuollut)josko JB:n perillinen voisi auttaa orjan poikaa uuden elämän alkuun. JB:n lapsi ei ymmärtänyt, millä oikeudella tämä julkea nuori mies tulee häneltä kyselemään moisia; “Eihän minulla mitään vastuuta voi olla tapahtumiin, joiden tapahtumiseen minulla ei ole ollut minkäänlaista mahdollisuutta vaikuttaa. Nyt lähdet kun vielä omilla jaloillasi pääset.”

Ja niin Alwheedin isoisä lähti kohti rajattomia mahdollisuuksia.(josta kerrotaan ketjussa: Kaupunkeja ei voi pitää loputtomiin lypsylehminä.)

-Joonas, 12.2.2005

#1791

Tuota, tämä juttu meni vähä yli jo Aapo. Itse asun tällä niin sanotulla “maaseudulla” mutta eipä meitä kaupunkilaiset elätä. Emmekä myöskään viljele mitään. Naapurissa on paljon peltoa mutta kyllä hekin elävät omilla tuloillaan mitkä saavat tuotteidensa myymisestä. En käsitä sitä että mistä saat käsityksen että kaupunkilaiset “maksavat” maaseudun. Kyllä täällä maaseudulla rahaa on.

-oskari, 6.3.2005

#1795

Mietin Alwheedin synkkää kohtaloa entisen isäntänsä jälkikasvun kanssa. Entiset sortajat eivät taida kovin usein pyytää anteeksi, katua, saati sitten maksaa korvauksia.

Esim.

- Venäjä on sitä mieltä, että baltian maat liittyivät Neuvostoliittoon vapaaehtoisesti, eikä aion korvata kommunismin tuhoja.

- Japani ei myönnä, että he pakottivat korealaisia ja kiinalaisia naisia seksiorjuuteen WWII:ssa

- Paavi pyysi epäselvästi anteeksi kirkon julmuuksia, mutta ei ajatellut korvata niitä rahallisesti

- Pyysiköhän Bush anteeksi väärin perustein tehtyä hyökkäystä Irakiin? :-)

Saksa on toiminut uskomattoman vastuullisesti natsien sorron kanssa, oppien edellisen sukupolven virheistä ja ottaen niistä vastuuta.

Tässä on vihdoin yksi positiivinen asia, jonka natsit tekivät hyvin: kasvattivat vastuullisen sukupolven, joka yrittää korjata aikaisemmat virheet.

-Teemu, 8.3.2005

#2001

Näyttää siltä että kadut pursuavat väkeä joka osaisi muutamalla tiukalla poliittisella vedolla korjata suomen talouden, ja yleensäkin pelastaa maailman. Miksi helvetissä ne harvat jotka eivät tätä osaa, ovat kerättynä eduskuntaan? Tämäkin oli sitten sarkasmia, voitte miettiä mistä minä tässä huomautan.

-Lone_pig, 25.5.2005

#2548

Tuli muuten näistä loppupään viesteistä mieleen tuo “valkoisen miehen taakka” -kirjoitus. Onko lapsi vastuussa isiensä tekemistä asioista?

-Kinky XL, 1.12.2005

#4725

Saisipa arvostella kommentteja mitä olet saanut

-Silvottu, 24.2.2007

#12085

Maaseudun puhelinlinjat ja laajakaistat.

Hiukan taustatietoa edellä mainituista asioista: Olen kolmentoista vuoden ajan toiminut maaseudulla atk. neuvojana ja käynyt noin tuhannessa maaseudun yrityksessä. Olen toimittanut asiakkaille tietokoneet, ohjelmat ja opettanut niiden käytön, samoin pankkiyhteydet sähköpostin ym.

Monille kylille saatiin laajakaistayhteydet puhelinlinjaa tai valokaapelia pitkin.

Niihin käytettiin myös runsaasti yhteiskunnan varoja, hyvä niin. Nyt tuo kaikki työ ja yhteydet ovat valumassa hukkaan. Yhteyksiä ollaan korvaamassa @450 verkon palveluilla. Tämä on jonkinlainen palvelu niille joilla ei ole mahdollisuutta muuta kautta saada laajakaistayhteyttä. Valitettavasti vain sillä ei voida korvata jo olemassa olevia yhteyksiä niin, että taattaisiin samat palvelut ja toimintavarmuus kuin nykyisellä verkolla. Monella irtisanotulla on myös nopeampi liittymä kuin mitä tilalle tarjotaan. Myös puhelinten osalta mennään huonompaan suuntaan.

Nykyisillä tekniikoilla ei voida taata puhelinyhteyksiä sähkökatkostilanteessa, tukiasemia on ilman kunnollista varavoimaa vailla tuhansia ne olisi varustettava ehdottomasti diesel agrekaateilla jotta toiminta voitaisiin taata. Myöskin TeliaSoneran minullekin ilmoittama kuuluvuus vain katolle asennettavalla lisä antennilla ei voi olla riittävä.

Olen hankkinut viime helmikuussa 2008 @450 yhteydellä toimivan laajakaistayhteyden minua sen toiminta ei vakuuta. Verkko on tehty niin harvaksi, että kunnollista yhteyttä ei saada kuin korkealle asennettavalla suunta-antennilla, tukiasemia on noin 100 km välein ja niiden yhteyksien määrä vain muutamia kymmeniä. Tuolle sadan kilometrin ympyrälle sopii tuhansia käyttäjiä joille kaistaa riittää vain rajoitetusti jos ollenkaan! On myös huomioitava, että kenttä on oltava moitteeton megan yhteysnopeudella jos kaistaa riittää. Sitä löytyy vain ani harvoin toistaiseksi. Tukiasemien määrä pitäisi nostaa vähintäin 450 nmt verkon aikaiselle tasolle nyt vain peitto on teoreettinen. Kaistan rajoittamin myös tulisi kieltää koska se sallimalla annetaan operaattorille rajaton valta tarjota yhteyttä jolla ei todellisuudessa tee mitään mm. mokkulat 3g verkon ulkopuolella.

Myös Prioriteettin rajoittaminen 5gt jälkeen on järjetön, mahdollistaa vain hyvin rajoitetun netin käytön, yksi ohjelmistopäivitys on jo 3gt joten prioriteetin ylitys estää netin käytön pahimmillaan kuukausiksi. Operaattori voi myös kohtuuttomien ehtojen perusteella katkaista yhteyden kokonaan. Palvelun tarjoajat on pakotettava tarjoamaan joka tilanteessa sitä nopeutta mistä maksetaan muussa tapauksessa operaatorin tulee olla korvasvelvollinen eikä mitään nimelliskorvauksia vaan todellisesta haitasta, voi olla tuhansia euroja.

Myöskään tuo megan yhteys mitä ollaan kaavailemassa miniminopeudeksi ei ole riittävä, toki sillä voidaan maksaa laskuja ja rajoitetusti surffailla netissä mutta kunnolliseen liikkuvaan kuvaan se ei riitä. Myöskin tulevaisuuden tarpeet olisi otettava huomioon.

Kaavailut uusista nopeista yhteyksistä ovat hyviä ja kannatettavia mutta niistä ei ole apua tahän tilanteeseen. Rakentamisaikakin veisi useita vuosia eikä sitovia päätöksiä ole tehty,

Myös täysin huomiotta on jäänyt mahdollinen kriisitilanne missä langattomat verkot ovat käyttökelvottomia esim: ydinasella ilmakehässä aiheutettu sähkömagneetinen pulssi mikä tuhoaisi kaiken nykytekniikan ja tiedon välityksen. Silloin olisi mahdollista ottaa käyttöön lankalinjat ja vanha puhelintekniikka millä vielä voitaisiin yhteyksiä hoitaa. Mikäli linjat hävitetään ei tätäkään mahdollisuutta voida käyttää. Meidän tulee myös varautua näiden tilanteiden hoitoon parhaalla mahdollisella tavalla ja säilyttää hyvä ja toimiva lankaverkko.

Katson tietämykseni ja kokemukseni perusteella, että nyt ollaan tekemässä korvaamaton virhe jos annetaan operaattorin rajattomalle ahneudelle valta tehdä mitä haluaa.

Oli myös virheratkaisu myydä operaattoritoiminnot ulkomaalaisille, nyt kaikki viestiliikenne on Ruotsin kontrolloitavissa, kenen ulkovallan lie tulevaisuudessa ?

-kalle-kk, 26.7.2009

Oma kommentti
Kommentti Älä käytä HTML-tägejä viestissäsi, vaan pelkkää tekstiä. Linkit muodossa http://...
Nimi
Tarkistus Paljonko on kaksitoista ynnä viisi?
 

Agora on julkinen foorumi jossa voit julkaista kirjoituksesi. Kaikki voivat lukea, kommentoida ja arvostella kirjoituksia mutta julkaiseminen edellyttää rekisteröitymistä. Kirjoitukset jaetaan useisiin eri aiheisiin.

Lisää kirjoituksia aiheesta Politiikka tai muista aiheista.