Lintukoto logo

Lintukoto / Agora / Kritiikkiä VR:ää kohtaan

Lintukoto etusivu > Agora > Kaikki kirjoitukset
Päivän sana: legato: (musiikissa) sitoen (esitettävä sävellyksen osa)
3 käyttäjää paikalla, sivulatauksia 11/min.

Lisää kirjoituksia aiheesta Liikenne tai muista aiheista.

Tiivistelmä: VR hoitaa asiat surkeasti. 2 203 lukijaa, joista 414 eli 19% on antanut arvosanan (7-).

Kritiikkiä VR:ää kohtaan

VR:n logo

Kuljen junalla joka arkipäivä. Junalla kulkeminen ei ole Suomessa täysin ongelmatonta. Junaliikeenteessä on monia ongelmia. Esitän tässä kirjoituksessa kritiikkiä VR:ää/Suomalaista junaliikennettä kohtaan. Kirjoituksessa esitetyt ongelmat perustuvat pääosin omiin kokemuksiin.

Junat on Suomessa myöhässä aivan liian usein. Aina kun sataa lunta, niin junat myöhästelee ja junamatkustajat kärsivät siitä. Minä ihmettelen, että miten on mahdollista, että miksi VE:llä ei osata varautua lumen tuloon ja huoltaa junia niin, että niihin ei tule ongelmia lumen/pakkasen tullessa. Talvi tuntuisi yllättävän joka vuosi VR:n. Ne junat joilla minä kuljen ovat kyllä lumettomanakin aikana myöhässä useammin kuin olisi sallittua. Mussolini sai aikanaan Bendolinot kulkemaan täsmälleen aikataulussa Italiassa. Minä ihmetten, että jos Mussolinin kaltainen hullu digtaattori sai sen aikaisella alkeellisella tekniikalla junat kulkemaan täysin ajoissa, niin miten on mahdollista, että niitä ei saada Suomen kaltaisessa demokraatisessa maassa nykyajan modernilla teknologialla kulkemaan aikataulussa. Väärinymmärryksien välttämiseksi todettakoon, että en kannata siirtymistä fasistiseen digtatuuriin. Otin tämän vain esimerkiksi siitä, että junat on saatu pysymään aikataulussa ennenkin.

Kun juna lähtee liikeelle, niin junassa tulee kuulutus, jossa sanotaan “Tämä on se ja se juna sinne ja sinne pysähdyspaikkamme ovat ne ja ne hyvää matkaa”. Tämä kuulutus tulee yleensä vasta sitten, kun juna on lähtenyt laiturilta. Minun mielestä se pitäisi antaa ennen junan asemalta lähtöä. Jos se annettaisiin ennen asemalta lähtöä, niin ihmiset, jotka ovat vahingossa hypänneet väärään junaan huomaisivat hypätä pois ajoissa. Nykyään ihmiset varmaan huomaavat virheensä vasta junan lähdettyä asemalta ja joutuvat hyppäämään seuraavalla asemalla junaa takaisin päin. Tämä aiheuttaa varmasti paljon myöhästymisiä Minä en näkisi mitään haittaa siitä, että kyseinen kuulutus tehtäisiin ennen junan lähtöä.

Edellä mainitut kuulutukset annetaan aina suomeksi ja ruotsiksi. Tämäkin on minusta typerää. Ruotsinkielisiä on Suomen kansalaisista kuitenkin vain 5%. Minun mielestä olisi paljon viisaampaa tehdä kuulutukset suomeksi ja englanniksi. Useimmat ihmiset kuitenkin ymmärtävät englantia. Jos näin toimittaisiin, niin ulkomailta tulevien ihmisten junalla kulkeminen olisi helpompaa. Hyödyt tästä olisi kiistattomia. Haittoja en pysty keksimään. Yleisesti ottaen ruotsinkielisillä on määräänsä nähden Suomessa kyllä liikaa etuoikeuksia, mutta en puhu siitä tämän enempää, koska se ei varsinaisesti liity tähän aiheeseen ja muut kirjoittajat on jo sitä täällä käsitelleet aiemmissa kirjoituksissa.

Tässä on muutamia vikoja Suomen nykyisessä junaliikenteessä. Niitä on muitakin, mutta tässäpä tärkeimmät. Yleisesti ottaen ihmettelen, että mitä siellä VR:llä ajatellaan vai ajatellaanko mitään. Olen tyytymätön junamatkustaja.

-mä., 7.11.2009

Arvosanajakauma
4
5
6
7
8
9
10
Kaikki 4 kommenttia
Kommentit
#12851

Lisää vielä tekstiisi viitteet mConcordialta jäi vuoden 2009 tammikuussa ajamatta 400 vuoroa 65800 vuorosta eli noin 0,60 %. Kuinka paljon VR:ä jäi ajmatta tammikuussa? Tässä vielä linkki lähteeseen.

-Teuro, 7.11.2009

#12852

Ennen junan lähtöä kaikki matkustajat eivät välttämättä ole kyydissä – junaan viimeisenä tulevat eivät kuulisi kuulutusta, jos se tulisi ennen junan lähtöä.

Kuljen itsekin paljon junalla, ja minulla on kyllä sellainen mielikuva, että tuollaiset pitkät kuulutukset pitkän matkan junissa kuulutetaan kyllä sekä ruotsiksi että englanniksi. Taajamajunissa taas kuulutetaan vain paikan nimi suomeksi ja ruotsiksi, päätepysäkkiä lähestyessä saattaa tulla pidempi kuulutus; en ole varma, millä kielellä se tulee.

-Tuntematon, 7.11.2009

#12853

Ite on tullut junalla rassattua väliä Oulu-Helsinki hyvin tasaiseen tahtiin läpi koko elämäni. Yleensä yöjunalla, mutta ajoittain päivälläkin, josta seuraavaa: Pienempänä tuo väli oli jotenkin “ihan jees” ja aika kului leppoisasti, mutta mitä vanhemmaksi tulin, sitä enemmän tuo useamman tunnin istuskelu (no, pienenähän sitä leikki) alko syömään miestä. Nykyään en päiväjunalla kulkisi edes parin tunnin mittaista väliä.

Kun kerran erehdyin yöjunan istumapaikalle, niin kuollahan siinä teki mieli. Oli ollut kohtuullisen lämmin kesäpäivä ja vaunussa oli tappavat 28-astetta. Aluksi kaikki ikkunat oli auki, mutta kun porukka alkoi nukkumaan, niin joillekin melu nousi vissiin yli sietokyvyn ja a vot painekeitin oli valmis. Siinä sitten taisteltiin läpi yön, me joita kuumuus häiritsi enemmän kuin melu ja ne joita melu enemmän kuin kuumuus. Välillä ikkunat auki, välillä kiinni. Käsittämättömintä koko jutussa oli, ettei lämpötila ollut puolimatkassa tippunut kuin parilla asteella. Tämä on toinen asia joka junissa usein mielestäni kusee (ja pahasti): liian korkea lämpötila oli kesä tai talvi.

-Nykyään lennän, 8.11.2009

#12967

Natsilla oli juna aina aikataulussa!

-Repomies, 13.12.2009

Oma kommentti
Kommentti Älä käytä HTML-tägejä viestissäsi, vaan pelkkää tekstiä. Linkit muodossa http://...
Nimi
Tarkistus Paljonko on kaksitoista ynnä viisi?
 

Agora on julkinen foorumi jossa voit julkaista kirjoituksesi. Kaikki voivat lukea, kommentoida ja arvostella kirjoituksia mutta julkaiseminen edellyttää rekisteröitymistä. Kirjoitukset jaetaan useisiin eri aiheisiin.

Lisää kirjoituksia aiheesta Liikenne tai muista aiheista.