Lintukoto logo

Lintukoto / Agora / Voititko lotossa?

Lintukoto etusivu > Agora > Kaikki kirjoitukset
9 käyttäjää paikalla, sivulatauksia 9/min.

Lisää kirjoituksia aiheesta Uskonto tai muista aiheista.

Tiivistelmä: Missä voisit voittaa kaikista eniten? Kenties lotossa? Maailma ei kuitenkaan voi tarjota kuin hetkeen huumaa. Jeesus tarjoaa ainoan ratkaisun elämän janon tyydyttämiseksi: “Jos jonkun on jano, tulkoon minun luokseni ja juokoon” 3 401 lukijaa, joista 497 eli 15% on antanut arvosanan (7-).

Voititko lotossa?

Missä voisit voittaa kaikista eniten? Mietit, että kenties lotossa. Lotossa voi parhaimmillaan voittaa muutaman miljoona euroa. Leikitään, että voitit juuri lotossa. Ostat pari kaunista autoa, kiertelet pari kerrtaa maailman, pistät tapettia uuden mökin seiniin, käyt hikipäissä kaikissa kaupoissa, joissa on paljon mukavan näköisiä tavaroita. Uudenkarhian katumaasturin takaiskarit notkahtavat kun nostelet tavaroita sisään.

On hiukan kyllästyttävää ja yhden illan menokierros ei verota kovin montaa promillea juuri saaduista varoista. Töissä ei jaksa oikein käydä kun rahan polttaminen on niin raskasta puuhaa. Kun aikaa menee, huomaat, että sinusta välittävät vain ne, jotka sinusta hyötyvät, joudut käyttämään yhä enemmän energiaa omaisuutesi säilyttämiseksi ja todellinen elämä, se elämä, jota ei rahalla voi saada, on kaikonnut jonnekin ulottumattomiisi. Paljon myöhemmin on vain kuihtunut lompakko, kuihtuneen elämän kanssa.

En toistaiseksi tiedä yhtään onnellista lottomiljonääriä, mutta monta onnellista köyhempää ihmistä. Mikä on heidän salaisuutensa?

Ihminen on tehty suurempaa tarkoitusta varten kuin saada suuri kasa rahaa täällä maan päällä. Suuri raha ja kova meno kuluttaa kyllä aikaa, mutta lopulta siitä saatava ilo kaikkoaa juuri seuraavaan aamuun mennessä ja uutta on saatava putkeen hiukan kovemmin panoksin kuin mitä eilen. Hiukan enemmän alkoholia kuin eilen, hiukan kovemmat panokset peliin kuin eilen, hiukan kovempi meno kuin eilen. Näetkö trendin, mihin se johtaa?

Ihmisen sydän on tehty janoamaan niin täyteläistä elämää, että vain itse Jumala voi sen täyttää. Jumalan on elämän lähde ja niille, jotka janoavat elämää, vain Jeesus Kristus voi sen sammuttaa. Voit voittaa eniten juomalla elämän veden lähteestä, koska se tyydyttää kovemmankin elämän janon, tämän olen itse kokenut ja saanut nähdä monen elämässä.

Joh.7:37 Juhlan suurena päätöspäivänä Jeesus nousi puhumaan ja huusi kovalla äänellä: “Jos jonkun on jano, tulkoon minun luokseni ja juokoon!

Jeesus: Joh.4:14 joka juo minun antamaani vettä, ei enää koskaan ole janoissaan. Siitä vedestä, jota minä annan, tulee hänessä lähde, joka kumpuaa ikuisen elämän vettä.

Jeesus: Ilm.21:6 Sille, jolla on jano, minä annan lahjaksi vettä elämän veden lähteestä.

-Olli-Pekka Jalovaara, 3.12.2009

Arvosanajakauma
4
5
6
7
8
9
10
10 tuoreinta kommenttia 62:sta. Näytä kaikki kommentit
Kommentit
#12996

Lisään vielä tuohon, että esim. Jeesuksen ylösnousemus on vedenpitävä kun todisteet ja vaihtoehdot tarkastellaan huolella, mutta kaikki nämä todisteet ovat luonteeltaan sellaisia, että niitä ei ole pakko uskoa. Pakolla uskoa viittaan esim. siihen, että saat sakot ja se on “pakko maksaa” tai joudut vankilaan.

-Olli-Pekka Jalovaara, 17.12.2009

#12998

> Jeesuksen ylösnousemus on vedenpitävä kun todisteet ja vaihtoehdot tarkastellaan huolella

Todisteiden ollessa tuoreita vain harvat uskoivat niihin. Hänen juutalaisista uskonveljistänä valtaosa ei uskonut ko. tarinaa, eikä usko vieläkään. Myöskään samaan jumalaan uskovat muslimit eivät pidä tarinaa totena. Heille Jeesus on kuolevainen toisen asteen profeetta.

Tarinaan uskovia kerättiin levittämällä sitä väkivallan voimalla vuosituhansien aikana. Uskonnollinen väkivalta ja uskomaan pakottaminen ei tuo tunnetta siitä, että todisteet olisivat kovin vahvoja. Päinvastoin.

Voisitko esittää nämä vedenpitävät todisteet ja arvioida sitä, miksi niitä on niin vaikea uskoa?

-Teemu, 18.12.2009

#13001

Olli: Jumala ei toki voi pakottaa ketään uskomaan koska häntä ei ole mutta muut ihmiset kyllä yrittävät ja tämä on se ongelma.

-Tuomas, 18.12.2009

#13003

“miksi Jumala haluaisi valtakuntaansa niitä, jotka eivät halua antaa vapaaehtoisesti kuninkuutta ja Herrautta hänelle? ”

Koska Hän rakastaa kaikkia ihmisiä yhtä paljon ja on armollinen?

-Tilapia, 18.12.2009

#13004

Tilapia: Olet ihan oikeassa. Kyllä Jumala haluaa, että jokainen ihminen pelastuisi. Sen edellytys on, että ihminen haluaa vapaaehtoisesti antaa Jeesukselle Herrauden antaa hänen olla oma Vapahtaja, joka vaputtaa kaikesta synnin orjuudesta, synnin rangaistuksesta, omasta turmeltuneisuudesta Jumalan lapsen vapauteen.

Joh. 8:36 'Jos Poika vapauttaa teidät, te olette todella vapaita.'

Uskonnon nimissä on tehty paljonkin sitä mikä ei ole Jumalasta. Jeesuksen seuraajan teot tulee sopia seuraavien alle: “rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseäsi”, “rakastakaa vihamiehiänne”, “Jos teitä ei oteta vastaan, lähtekää pois ja pyyhkikää pölytkin jaloistanne” ja “anna sille, jolla on tarve”.

Jumala on ja Jeesus elää. Kerran jokainen tulee polvistumaan Jeesuksen edessä kun hän ilmaisee Herrautensa voimalla. Silloin on enää myöhäistä kääntyä.

-Olli-Pekka Jalovaara, 18.12.2009

#13005

Tämä rakastava Jumala on samaisen kirjan mukaan tapattanut kokonaisia kaupunkeja omissa nimissään. Omiens anojensa mukaan hän on kiivas, ja kostaa vääryyden aina seitsemänteen polveen asti. Kuulostaa todella rakastettavalta hahmolta eikö sinustakin.

Edelleen jos Jumala on niin kamalan hyvä ja aina oikeassa, niin miksei hän vain tehnyt syntiä mahdottomaksi? Raamatulla perustelua on pyydetty monesti lopettamaan, mutta sinulla ei taida olla mitään muita työkaluja jäljellä?

-teuro, 18.12.2009

#13006

Onhan niitä muitakin työkaluja, mutta miksi mennä kauemmaksi kalaan kun on Jumalan sanakin olemassa? Jumalan sana on kuitenkin se oleellinen asia, koska ihminen rajoitteidensa vuoksi ei voi itsestään koskaan päästä lopulliseen totuuteen käsiksi mikä koskee hengellisiä asioita jos myöskin fyysisen maailman ydinasioitakin kun tarpeeksi syvälle mennään.

Jumala on ikuinen ja Pyhä, jota vastaan ei ole olemassa sallittua rikosta. Syntisen osa on kuolema. Koko ihmiskunnan tie vie siis kohti kuolemaa. Toki Jumala olisi voinut estää synnin luomalla vain sellaisia olentoja, jotka eivät voi valita vapaasti. Esimerkiksi jonkin tyyppin koira voisi olla sellainen tai robotti. Ja näin olisi luotu sellaisia olentoja, jotka eivät voi valita vapaasti mutta eivät myöskään rakastaa. Rakkaus on jotakin, joka ei elä pakon alla.

Rakkaus on ihmisen elämän tärkeimpiä tarkoituksia. Rakkaus Jumalaan ja toisiin ihmisiin. Syntisenä ihminen ei kykene epäitsekkääseen rakkauteen kaikkia kohtaan, mutta Jumala haluaa muuttaa tilanteen. Jumala luo uskoontulleeseen ihmiseen uuden sydämen sekä antaa oman Henkensä, joiden avulla ihminen voi rakastaa. Tämä täydellistyy taivaassa.

-Olli-Pekka Jalovaara, 18.12.2009

#13007

“Syntisenä ihminen ei kykene epäitsekkääseen rakkauteen kaikkia kohtaan, mutta Jumala haluaa muuttaa tilanteen.”

“Monethan saattaisivat tulla sisään taivaan valtakuntaan vain oman edun tavoittelun vuoksi, jos mitään muuta vaihtoehtoa ei olisi olemassa, vaan Jeesus olisi vedenpitävän argumentaation pohjalta osoitettu Jumalan Pojaksi. Nyt jokaisen, joka tulee uskoon, täytyy haluta koko sydämestään hyväksyä Jeesus Herraksi.”

Puhut monessa kommentissasi epäitsekkäästä uskosta. Eli että uskot Jumalaan epäitsekkäistä syistä. Ettet vain pelkäisi joutuvasi helvettiin ja siksi usko? Tai kenties tavoittelet itsellesi ikuista elämää taivaassa? Tai absoluuttista totuutta? Minusta kaikki nuo asiat ovat omiaan taivuttamaan ihmisiä uskoon nimen omaan itsekkäistä syistä.

Jos uskoisin Jumalan juttuihin, vaihtoehtoni ovat varsin rajatut. Joko uskon tai sitten palan helvetissä. En minä juuri muita vaihtoehtoja tuolloin näkisi. Ihminen kun tekee joka tapauksessa valintansa oman edun saamiseksi yrittipä hän väittää itselleen mitä tahansa.

-Rokkomies, 18.12.2009

#13009

Rokkomies: Hyvä tarkennus. Siinä, että tulee uskoon epäitsekkäistä syistä ei ole mitään vikaa. Jumalan kehoitus kuuluu “Tehkää parannus ja uskokaa evankeliumi”. Parannuksen tekeminen tarkoittaa kääntymistä Jumalan puoleen, synnin tunnustamista, hylkäämistä ja uskomista se, että Jeesus sovitti syntini rangaistuksen ristin puulla.

Uskoontullessa Jumala uudestisynnyttää ihmisen ja antaa oman Henkensä, jonka voimala epäitsekäs, toisia rakastava elämä on mahdollista.

-Olli-Pekka Jalovaara, 19.12.2009

#13030

Jeesushan on mukava jos hänen luokseen saa aina tulla juomaan. Onko tällä kirjoituksella muuten mitään pointtia? Vai teitkö vaan saarnataksesi?

-tonttu, 22.12.2009

Oma kommentti
Kommentti Älä käytä HTML-tägejä viestissäsi, vaan pelkkää tekstiä. Linkit muodossa http://...
Nimi
Tarkistus Paljonko on kaksitoista ynnä viisi?
 

Agora on julkinen foorumi jossa voit julkaista kirjoituksesi. Kaikki voivat lukea, kommentoida ja arvostella kirjoituksia mutta julkaiseminen edellyttää rekisteröitymistä. Kirjoitukset jaetaan useisiin eri aiheisiin.

Lisää kirjoituksia aiheesta Uskonto tai muista aiheista.