Lintukoto logo

Lintukoto / Agora / Ideani tavoitteena parantaa ihmiskantaa.

Lintukoto etusivu > Agora > Kaikki kirjoitukset
Päivän sana: legato: (musiikissa) sitoen (esitettävä sävellyksen osa)
5 käyttäjää paikalla, sivulatauksia 4/min.

Lisää kirjoituksia aiheesta Yhteiskunta tai muista aiheista.

Tiivistelmä: Tavoitteena parantaa ihmiskantaa ja ratkaista yhteiskunnanongelmia maksamalla 1000€ kaikille jotka suostuisivat sterilisoitavaksi. 2 666 lukijaa, joista 494 eli 19% on antanut arvosanan (7).

Ideani tavoitteena parantaa ihmiskantaa.

Eugeniikka – Eugeniikka tarkoittaa syntyvyyden säännöstelyä paremman ihmisrodun toivossa.

Hei, toivoisin palautetta koskien ideaani

Alunperin kehitin ideani kun luin erään lainauksen (muistaakseni bash.org:sta, en pysty löytämään sitä). Lainauksessa on linkki tutkielmaan, missä tutkittiin monta prosenttia opiskelijoista antaisi oikeutensa äänestää, jos heille annettaisiin Ipod-musiikkisoitin. Lainauksen lopussa eräs henkilö ehdottaa: heille pitäisi antaa Ipodit! Tässä skenaariossa köyhät ihmiset olisivat suuremmalla todennäköisyydellä antamassa pois oikeutensa äänestää, mikä johtaisi siihen että köyhien oikeudet ajettaisiin alas kun yksikään kansanedustaja ei puolusta heitä.

Mutta toimisiko saman kaltainen menetelmä Eugeniikan kanssa?

Antaisimme 1000€ kaikille jotka suostuisivat sterilisoitavaksi. Heidän tarvitsisi olla 25-45, kykeneviä lisääntymään jne... Alkoholistit, vangit, päihteiden käyttäjät ja muut yhteiskunnalle vaaralliset/hyödyttömät ihmiset ovat hyvin usein köyhiä. Köyhyys johtaisi pienempään kynnykseen lähteä sterilisoitavaksi. Vähäosaisten rahallinen apu voitaisiin antaa ruokana, vaatetuksena ja muina hyödykkeinä, ei rahana. Alkoholistit ja ainakin huumeiden käyttäjät tarvitsisivat rahaa päihteisiinsä, joten he lähtisivät mukaan vielä suuremmalla todennäköisyydellä. Muut vähäosaiset pärjäisivät ilman rahallista apua.

Tällä menetelmällä saattaisimme ratkoa yhteiskunnan ongelmakohtia.

-victoryoordeath, 8.1.2010

Arvosanajakauma
4
5
6
7
8
9
10
10 tuoreinta kommenttia 16:sta. Näytä kaikki kommentit
Kommentit
#13146

Eikö Suomessa ja suurimmassa osaa Eurooppaa ole jo valmiiksi pieni syntyvyys?

-Tuntematon, 9.1.2010

#13147

Köyhissä maissa muutama USD päivässä on todella paljon rahaa.

En väitäkään että tietäisin paremmin ihmisten välisestä lisääntymisestä, tavoitteenani ei olekaan “Parantaa ihmislajia”, vaan karsia väestöä eettisesti kestävällä keinolla.

Maksajaksi YK, korvataan tuolla kaikki nykyiset lisät ja avustukset köyhiin maihin. Tai ainakin niin moni muu projeksti että tuolle saatasisiin rahoitus.

-Eezi, 10.1.2010

#13148

Tuntematon: On kyllä, mutta meikäläisillä myös tuo 1000€ ei tunnu missään, joten harva suostuisi. Sen sijaan köyhissä maissa joissa syntyvyys on huipussaan tuo raha tuntuisi paljon houkuttelevammalta. Tästä juuri aiheutuisikin se, että maapalllon väkiluku lähtisi pienenemään.

-Rokkomies, 10.1.2010

#13149

Ideana aika kulunut, mutta jännä. En mielestäni kuulu ns. hyödyttömien joukkoon, mutta koska en halua lapsia, tarttuisin tällaiseen tarjoukseen. Se olisi minulle edullista kahdellakin tavalla. Suomessa pitää olla 30-vuotias saadakseen sterilisaation “muuten vaan”, eikä siitä makseta. Jos siis voisin 25-vuotiaana päästä ko. toimenpiteeseen ja saada vielä 1000 euroa käteen, olisin innoissani. Tämä ei kylläkään parantaisi maailmaa mitenkään, koska olen jo muutenkin päättänyt pysyä lapsettomana.

-Maria!, 10.1.2010

#13150

Paremman ihmisrodun perässä? Kovasti tulee mieleen Hitler tästä...

Puistattava kirjoitus, toivottavasti provo.

-Tilapia, 10.1.2010

#13151

“Vähäosaisten rahallinen apu voitaisiin antaa ruokana, vaatetuksena ja muina hyödykkeinä, ei rahana.”

Vielä tästä: minun mielestäni pelkkä vähäosaisuus oikeuttaa siihen, että saa apua ruokana, vaatetuksena ja muina hyödykkeinä, tarvitsematta menettää lisääntymiskykyään valtiolle. Vähäosainenkin saattaa vähitellen kiivetä yhteiskunnan tikapuita pitkin, kohdata elämänsä rakkauden jonain päivänä ja toivoa, että voisi sitten tehdä yhteisiä lapsia. Onneksi tällaista mallia ei todella Suomessa ole. Siinä olisi jotain samaa, kuin Kiinan yhden lapsen politiikassa.

-Da Dam, 10.1.2010

#13152

“Antaisimme 1000€ kaikille jotka suostuisivat sterilisoitavaksi.”

Voi äiti mikä typeryys. Voit tietysti itse antaa ihan niin paljon kuin huvittaa, mutta tuollaisen maksun kerääminen veroina on täysin kestämätöntä.

Jos ihminen haluaa lapsen, ei 1000 euroa ole paljon. Vauvaan menee helposti jo ennen syntymää tuo raha, vaikka saisi suurimman osan tavaroista halvalla tai ilmaiseksi. Ne, jotka lapsia haluavat, eivät siis tuota takuulla ottaisi. Jos taas muutenkaan ei halua lapsia, olisi tuo vain tonni ylimääräistä taskuun.

Jos taas saisi vaikka 100 000e, minä voisin tuon ottaa. Tosin haluan lapsia, joten ottaisin siemeniä talteenn (ehkä niitä saa kerättyä steriloinnin jälkeenkin?), joten tuloksena olisi sata tonnia käteen ilman muuta haittaa kuin se, että tulevaa lasta ei olisi siitetty perinteisin menetelmin.

Voisitko vielä kertoa ihan konkreettisesti, millä tavoin uskot tuon parantavan ihmiskantaa?

Väkivalta ei paranna ihmiskantaa. Noiden rahojen kerääminen perustuu väkivallan käyttöön (oletan, että ne maksettaisiin veroista tai jostain muusta väkisin otetusta rahasta). Kuinka paljon olisit valmis ihan omaa rahaasi, ihan itse antamaan steriloitavalle? Jos et olisi valmis antamaan tonnia, kuinka ihmeessä oikeutat sen, että vaadit muita maksamaan?

-Aapo, 10.1.2010

#13154

“Jos et olisi valmis antamaan tonnia, kuinka ihmeessä oikeutat sen, että vaadit muita maksamaan?”

Ja vaikka olisit itse valmis antamaan niin miten se velvoittaa muita tekemään saman?

Väestönkasvun kannalta tämä olisi ehkä parempi vaihtoehto kuin yhden lapsen politiikka mutta aika hirveä koska se on peruuttamaton. Eli jos et 20v haluaisi lapsia mutta sitten 35v alkaisikin tekemään mieli niin eipä siinä mitään sitten voi. Itse tunnen sen verran monta mielensä muuttanutta etten suosisi tuollaista.

-Tuomas, 11.1.2010

#13269

Missä voin maksaa sen 1000 € että nämä kirjoittajat luopuisivat oikeudestaan esitellä loistavia ideoitaan?*

Juttu vaikuttaa totisen todelta eli että joku olisi todellakin miettinyt tuollaista. Valitettavasti siinä on se yksi omituinen ja väärä olettamus, että jos köyhät (mukaanlukien erityisesti alkoholistit, vangit jne. jne.) eivät lisääntyisi, niin se kehittäisi yhteiskuntaa jotenkin eri suuntaan tai varsinkin johonkin parempaan suuntaan.

Tarkista ihmiskuvasi – siihen ei riitä pelkkä peili.

*Oikeasti olen sitä mieltä, että yksi Internetin vahvuuksista on juuri se, että kun käyttö on helppoa ja aina yhä yleisempää ja sovellukset mahdollistavat ajatuksien ilmaisemisen, niin kaikki sellaiset omituisuudet, joita ei olisi uskonut olevan olemassakaan, tulevat esille. Nyt vain pitäisi kehittää yhteiskunta sellaiseksi, että se oppisi käsittelemään näitä jokia paikasta esille tulevia “ideoita” ja “totuuksia”. :-)

-Antti Kivivalli, 31.1.2010

#13610

Aika jännä vinkkeli ajatella pienentää jo ennestään liian pientä syntyvyyttä vain siksi, että saataisiin “parempia” ihmisiä suhteessa enemmän.

-Puoskari Geckman, 8.6.2010

Oma kommentti
Kommentti Älä käytä HTML-tägejä viestissäsi, vaan pelkkää tekstiä. Linkit muodossa http://...
Nimi
Tarkistus Paljonko on kaksitoista ynnä viisi?
 

Agora on julkinen foorumi jossa voit julkaista kirjoituksesi. Kaikki voivat lukea, kommentoida ja arvostella kirjoituksia mutta julkaiseminen edellyttää rekisteröitymistä. Kirjoitukset jaetaan useisiin eri aiheisiin.

Lisää kirjoituksia aiheesta Yhteiskunta tai muista aiheista.