Lintukoto logo

Lintukoto / Agora / Poika ja Tyttö – Ystävyys

Lintukoto etusivu > Agora > Kaikki kirjoitukset
4 käyttäjää paikalla, sivulatauksia 10/min.

Lisää kirjoituksia aiheesta Muut tai muista aiheista.

Tiivistelmä: Tositapahtumiin perustuva lyhytkirjoitus pojan ja tytön välisestä ystävyydestä ja sen menettämisestä. 2 657 lukijaa, joista 429 eli 16% on antanut arvosanan (7).

Poika ja Tyttö – Ystävyys

   Kello on puoli kolme yöllä, poika makaa valveilla ja miettii mitä hän teki väärin. Siitä on jo viikko kun hänen viimeisiksi sanoikseen jäivät 'No, tee mitä haluat.' ja suutuksissaan poisti tytön kontaktilistaltaan Messengeristä. Viikko, eikä yhtäkään iltaa ole mennyt, etteikö poika olisi miettinyt tapahtunutta, hänen ajatuksistaan on vaikea saada selkoa, sillä hän ei itsekkään ymmärrä miksi tällä tarinalla on onneton loppu. Saadakseen mielenrauhan poika päättää muistella ystävyyden alusta loppuun, ehkä hän näin tehdessään löytäisi vastauksia kysymyksiin mitkä usein pitävät häntä hereillä yön pikkutunneille asti.

   Siitä on noin kuusi vuotta kun poika kommentoi ensimmäisen kerran tytön kuvaa tunnetulla nettiyhteisö sivulla, kehui tyttöä somaksi. Tämän jälkeen he vaihtoivat kuulumisia ja eikä mennyt pitkään kun poika ujosti myönsi, että ei pistäisi pahakseen vaikka saisikin mahdollisuuden tutustua tyttöön paremminkin, sillä tyttö oli jättäny heti alkuunsa ohittamattoman ensivaikutelman itsestään. Tästä eteenpäin he jatkoivat juttelua Messengerin voimin ja poika oli todella otettu siitä, että niinkin nätti ja kiva tyttö halusi tuhlata aikaansa ujon ja omasta mielestään mitäänsanomattoman pojan kanssa keskustelemiseen, sillä poika oli hirmuisen ujo; ilmeisesti tyttö näki pojassa jotain mitä poika itsekkään ei nähnyt. Tätä jatkui useamman viikon ajan, kunnes eräänä kertana juttelu siirtyi kirjojen lukemiseen ja puheeksi sattui silloin pinnalla oleva Harry Potter kirja ja tyttö kehotti lukemaan kyseisen opuksen. Poika kertoi hänellä olevasta varauksesta kyseistä kirjaa kohden ja sanoi tulevansa tuskin lukemaan kirjaa, ellei jokin muuttaisi hänen mieltään radikaalisti. Ovela kun tyttö oli, vastasi hän tähän, jos poika lukisi kirjan lähtisi tyttö hänen kanssaan ulos. Olihan poika jo useamman päivän ajatellut, että kun olisi kiva tavata tyttö kasvotusten, joten eipä mennyt aikaakaan kun oli Harry Potteri lainattu ja luettu.

   Ensimmäisestä tapaamisesta poika ei paljon muistakkaan, sillä hän jännitti tätä aivan hirmuisesti, mieleen jäin vaan että ensimäisiä asioita mitä tyttö itsestään kertoi liittyi riisiin, jälkikäteen tämä saa pojan vieläkin hymyilemään. Ei mennyt aikaakaan kun pojasta ja tytöstä tuli aidot kaverit ja päivä päivältä tämä kaverius vahvistui ystävyydeksi. Poika antoi tälle ystävyydelle erityisti arvoa, koska hänellä tuohon aikaan suuria ongelmia perheensä kanssa, jatkuvat riidat ja epäsopu vanhempien kanssa verottivat hänen henkistä jaksamistaan. Nyt pojalla kuitenkin oli vastapainoksi uusi ystävyys josta ammentaa voimia. Tyttö oli pojan mielestä kaunis, mukava, fiksu, söpö... lista jatkuu loputtomiin, mutta yksi ominaisuus oli ylitse muiden, tytön hymy. Pojalle tuo hymy oli kuin pitkän talven jälkeen ensimmäinen kesä aurinko; kun se nousee, vie se mukanaan kaiken synkkyyden. Tähän liittyykin pojan yksi parhaista ja vahvoimmista muistoista ystävyytensä alkuajoilta. Koitti ensimmäinen ystävänpäivä ja poika päätti yllättää tytön, hän tilasi kukkalähetyksen toimitettavaksi tuoksi päiväksi, ja viestiksi poika raapusti lyhyen runon joka meni kutakuinkin näin:

Hyvää Ystävänpäivää!

Ei ole toista ystävää, yhtä tärkeää ja hyvää kuin sinä olet minulle.

Pienikin hymy sinulta tekee minut iloiseksi. Älä lopeta koskaan hymyilemästä!

T: Ystävä <3

   Yllätys onnistui täydellisesti, sillä juuri oikeaan aikaan he juttelivat Messengerissä ja tyttö sanoi ovikellon soivan ja palaavansa pian. Tyttö tuli takaisin ja oli ihmetteli, että joku oli lähettänyt hänelle kukkia, vaikka heti sittemin arvasikin kuka ne oli lähettänyt. Pian avattuaan lähetyksen ja kortin luettuaan tyttö sanoi häntä alkaneen itkettää, tästä poika säikähti hetkellisesti, että oliko joku mennyt vikaan, kunnes tyttö jatkoi, että meinasi pakahtua eikä tiennyt miten päin olla kun on joku joka noin välittää. Tyttö myös kertoi kuinka paljon pojan ystävyys merkitsi hänelle ja näin heidän ystävyytensä vahvistui entisestään.

   Hyviä muistoja tuolta ajalta on runsaasti, mutta myös muutama vähän huonompikin. Ensimmäinen ikävä muisto oli jostain juhlista johon tyttö oli kutsunut pojan mukaan. Juhlat jatkuivat illanpäätteeksi paikalliseen baariin jossa tyttö siihen aikaan usein viihtyi. Baarissa joukkoon lyöttäytyi tytön vanhoja tuttuja. Jossain vaiheessa iltaa osa juhlaväestä lähti ja tyttö jäi ainoaksi tutuksi. Ikävä kohta muistossa on kun tyttö kääntyi pojan puoleen ja sanoi toisen pojan haluavan istua tytön vieressä ja pyysi poikaa siirtymään syrjään. Kaikki oli tietty hieman humalassa tuossa vaiheessa iltaa, eikä tyttö tietenkään saattanut huomata miten epämukava tuo pyyntö oli, poika oli luonnoltaan erittäin ujo ja tunsi itsensä hieman syrjään jätetyksi tuntemattomien ihmisten keskelle. Tunnin parin jälkeen tunsi hän tytön unohtaneen pojan tyystin ja tilanteesta ahdistuneena päätti lähteä kotiin ja kun hän ilmoitti aikeestaan tytölle, vaikutti tämä pahoittuneelta ja pyysi poikaa vielä jäämään, mutta oli jo liian myöhästä, sillä poika koki illan jo menneen pieleen osaltaan. Jälkikäteen tätä muistellessa poika on huomannut olleensa turhan epävarma itsestään ja ylireagoinut tapahtuneeseen, eikä voinut edes kaikesta syyttää alkoholia.

   Noista ajoista alkoivatkin ongelmat, pojan epävarmuus sai tämän monesti ymmärtämään asioita väärin josta sittemmin aiheutui epäsopua, ennen pitkään tuo epäsopu johti riitelyyn ja molemmat poika sekä tyttö omasivat vahvat mielipiteet, eikä kumpikaan osannut joustaa ja suutuspäissään molemmat sanoivat asioita mitä ei olisi halunnut sanottavan esim. 'Ollaanko me edes ystäviä enään?' Pahan mielen osoitukseksi poika ei pariin päivään jutellut tytön kanssa ja kävikin niin, että eräänä päivänä kun poika oli kaverinsa kanssa bussissa matkalla kaupunkiin, niin tyttö yllätti pojan soittamalla tälle, mikä sinänsä oli aika harvinaista sillä he olivat tottuneet juttelemaan internetin välityksellä, olihan tuo ilmaista. Tyttö kertoi haluavansa puhua tapahtuneesta ja poika ehdotti, että jos hän vaikka soittaisi takas kunhan pääsee kotiin. Tyttö kuitenkin vastasi tähän, että asia on niin tärkeä että hän haluaa selvittää sen samantien. Tyttö kertoi pojan olleen tyhmä kun ajatteli, että niinkin hölmö riita voisi vaikuttaa heidän ystävyyteensä ja näin poika sitten posket punasena sopi riidan bussissa kaverinsa ja ihmisten kuunnellessa ehkä liiankin tarkkaan. Tosin ei poika silloin välittänyt vaikka olikin yleisöä, sillä puhelu vei kaikki huolet ystävän menettämisestä ja puhelun jälkeen kaverikin huomautti, että taisi olla hyvä puhelu kun poika niin leveästi virnisteli.

   Tuosta puhelusta elämä ystävyyden valtakunnassa jatkuikin sopuisasti pitkään, mutta odotettavissa olikin lisää ongelmia. Tämä aika on pojalle hankalaa muistella, sillä kaikki tuntui menevän väärin ja osa asioista oli niin monimutkasia, ettei hän tiedä, onko hän niistä vieläkään täysin selvillä. Nimittäin poika alkoi huomaamaan tunteittensa syventyneen salakavalasti tyttöä kohtaan. Tähän liittyy monta tietä mutkistavaa seikkaa. Poika tiesi tytön pitävän häntä hyvänä ystävänään, mutta epäili, että sen enempää hän ei tytöltä saisi, syynä taas huono itsetunto. Eikä tässä kaikki, pojalla myös oli jo toista vuotta terveys ongelma korvien kanssa joka esti tätä nukkumasta muutamia tunteja enempää yössä. Tämä vaiva oli sen verran vakava, että poika ei kokenut olevansa oma itsensä ja joutui univaikeuksien takia jättämään korkeakoulunsa kesken, eikä hän kyennyt työelämäänkään. Poika tiesi, ettei olisi ollut valmis seurustelemaan vaikka olisikin saanut tytöltä vastakaikua. Poika aikansa hautoi näitä tunteita, ja vaikka järki sanoo toista niin sydän väittää toista. Ennenpitkään pojan sisällä mylläävät tunteet kävivät niin ylivoimaisiksi, että se alkoi vaikuttamaan tämän käytökseen, joka taas varmasti osiltaan vaikutti tytön käytökseen. Tästä tietenkin seurasi se, että kummatkin tiesivät jonkin olevan vinossa ja toi niin sanotusti pilviä ystävyyden taivaalle.

   Lopulta pojan oli otettava tunteensa puheeksi tytölle, jälkikäteen ajatellen poika epäilee tämän säikäyttäneen tytön pelkäämään heidän ystävyytensä puolesta; poika muistelee tytön kertoneen sitoutumis kammostaan sekä huonoista kokemuksistaan menneisyydestä, ystävyyden hajoamisesta vastaavista syistä. Tyttö kertoi pelkäävänsä, että jos toinen esittää vain olevansa ystävä vain odottaakseen saavansa jotain muuta. Tähän poika muistutti aikasemmista yhteisistä kokemuksista ja vannoi, ettei mikään saattaisi ikinä tulla heidän ystävyytensä väliin, tarkoittaen sitä koko sydämensä pohjalta. Tämän jälkeen pojan ja tytön ystävyys jatkui kutakuinkin normaalisti jonkin aikaa, mutta kuten arvata saattaa pienestä säröstä saattaa pirstaloitua koko lasi.

   Pojan tunteiden sekamelska ja niiden sen hetkinen mahdottomuus, sekä epävarmuus ja itsetunnon heikkous, joihin syinä oli pojan luontainen ujous ja tuo korvavaiva joka sai pojan tuntemaan itsensä rikkinäiseksi, aiheuttivat tämän käytöksessä negatiiviisen muutoksen. Muutoksen mikä itsessään jo aiheutti ongelmia, varsinkin kun pojasta tuntui tytön luottamuksen itseään kohtaan rakoilevan yhä enemmin ja enemmin. Tietenkin pojan käytös ja epäluulot ruokkivat taas tytön vaikeuksia ystävyyden suhteen ja pian siitä tulikin kunnon noidankehä mistä alkoikin alamäki. Tietenkin poika koitti, asioiden mennessä erityisen huonoiksi, epätoivoisesti vedota tyttöön ja heidän ystävyyteensä, mutta mitä enemmin poika painosti asiaa, sitä etäisemmäksi tyttö tuntui käyvän. Pojan muistot tältä ajalta ovat todella epävarmoja, sillä hän muistelee olleensa niin sekaisin kaikkien noiden tunteiden ja ahdistusten alla, ettei missään tuntunut olevan järkeä. Näin jälkikäteen pojasta tuntuu, että jos silloin olisi osannu ottaa askeleen itsestään ulospäin ja nähnyt asiat vähän objektiivisemmin, olisi ehkä osattu välttää pahimmat vaikeudet. Näin kuitenkaan ei käynyt vaan ongelmat kärjistyivät niin pitkälle, että heidän välit menivät kokonaan poikki pitkäksi aikaa. Kumpikaan ei saanut toista ymmärtämään asioita omalta näkökantiltaan ja lopulta molemmat sanoivat toisilleen ikäviä ja jopa ilkeitä asioita, varsinkin poika irvistää tässä kohdin muistaessaan haukkuneensa tyttöä ilkeäksi yms. vielä ikävimmiksi asioiksi. Näiden riitojen jälkeen poika oli lähes aina vihainen tytölle koska tuntui, että tyttö työntää pojan luontaan, kuin käsittelisi asioita niin, että päästäisiin yhteisymmärrykseen.

   Ennen pitkään pojan suuttumus muuttui katumukseksi ja pakotti itsensä nielemään ylpeytensä ja otti tyttöön yhteyttä ja pyysi heti alkuunsa anteeksi haukkumisiaan, pojan on vieläkin vaikea ymmärtää miten hän saattoi mennä sanomaan semmosia asoita hänelle tärkeimmästä ystävästään. Tyttö oli myös pahoillaan omasta osuudestaan silloiseen riitaan ja näin sekin tapaus tuli sovittua ja poika ja tyttö saattoivat varovaisesti aloittaa ystävyytensä elvyttämistä.

   Tuon pitkän tauon aikana tyttö oli löytänyt itselleen poikaystävän, tästä kuultuaan poika yllätti itsensä sillä hän oli pelännyt tuota päivää, sillä olihan hänelläkin tunteita tyttöä kohtaan. Ensimmäinen tunne mitä poika koki oli onnellisuus, poika huomasi ihmeekseen olevansa onnellinen tytön puolesta, että tämä oli vihdoinkin löytänyt jonkun joka pitäisi tästä huolta. Tämä helpotti pojan oloa aivan mielettömästi, toki hän sen oli aina tiennyt, mut nyt hän saattoi olla varma että ystävyys mitä hän tyttöä kohtaan tuntee, on juurikin sitä, ystävyyttä. Toki siinä samassa oli pieni pistos, kuvitelma, että kumpa poika itse olisi saanut olla se joka saa pitää huolta tytöstä ja tehdä tämän onnelliseksi. Realistina poika kuitenki tiesi, että aina kaikki ei mene niinkuin itse toivoo ja pitää arvostaa niitä asioita mitä kohtalo on kunkin kohdalle sallinut. Näistä vannoutuneena poika päätti tehdä parhaansa ollakseen niin hyvä ystävä kuin tilanne vain sallii ja jonkin aikaa kaikki tuntuikin olevankin ihan hyvin.

   Ongelmaksi kuitekin taas kerran muodostui menneet virheet, tietenkin aikasemmista haavoista jää arvet ja tämä arpi näkyi pienenä kuiluna ystävysten välillä. Kumpikaan ei halua satuttaa itseään uudestaan ja pojasta tuntui, että tytön tarve ystävälle oli pienentynyt huomattavasti tämän löydettyään seurustelu kumppanin. Näistä syistä, sekä varmasti myös vanhoista haavoista johtuen poika ja tyttö eivät enää tavanneet, eikä soitelleet puhelimitse, vaan juttelivat enää vain internetin välityksellä. Ei niin etteikö poika olisi halunnut, tyttö vain ilmaisi, että ehkä näin on parempi ja poika koitti parhaansa mukaan kunnioittaa tytön toiveita. Ennen pitkään poika kuitenki ahdistui tästä muutoksesta, sillä se ei täyttänyt hänen kuvaansa ystävyydestä. Pitää kuitenkin muistaa, että kaikista menneistä huolimatta pojan välittäminen tytöstä ja heidän ystävyydestään ei ole muuttunut, kyseessä on edelleenkin se sama tyttö jonka hymy saa pojan loistamaan.

   Tässä vaiheessa poika alkaa tuntemaan ystävyyden menetyksen, tai ei ehkä niin vahvalla sanalla, mutta tuntee ettei saa ystävyyteen enään vastakaikua mitä joskus vielä sai. Mikä pahinta, kun poika yrittää ottaa asian puheeksi tytön kanssa, käy tämä etäiseksi, ellei jopa kylmäksi. Tytöllä on varmasti omat syynsä, mutta mitä pidemmälle mentiin ilman, että poika ja tyttö olisivat puhuneet noista asioista, sitä enemmin poika ahdistui. Ahdistus alkoi muuttumaan pettymykseksi ja pettymys suuttumukseksi, suuttumus johti uusiin välirikkoihin, mutta ystävyys on ihmeellinen asia ja poika ei vaan löytänyt itsestään luovuttajaa. Kerta toisensa jälkeen poika yritti uudestaan ja uudestaan, mutta vaikka kuinka tämä yrittikin löytää yhteistä välimaastoa ei mikään vaan luonnistunut, poika ei vain ymmärrä miksi sen pitää olla niin vaikeeta.

   Lopulta tullaan nykypäivään ja edellisen välirikon jälkeisen muutaman kuukauden uudelleen ystävystymisen jälkeen, poika jälleen kerran otti puheeksi heidän ystävyytensä ja huolensa sen suhteen. Tällä kertaa poika ei antanut periksi vaan kertoi, että he voivat olla ystäviä vain jos se on molemmin puolista, ilman varauksia. Tyttö tähän vastasi hieman pakoitetun oloisesti, että no kyllä he voivat nähdä, ehkä kerran. Lisäksi listasi myös listan ehtoja jotka tuntuivat pojasta hieman vanhoista asioista syyllistäviltä sekä antoi ymmärtää ettei tyttö täysin luota pojan ystävyyteen. Tästä mielensä pahoittanut poika ehdotti, että jos tyttö ottaisi oman aikansa ja miettisi asiat järjestykseen ja puntaroisi onko ystävyys hänelle sen riskin arvoista, että luottaisi poikaan. Poika jatkoi myös sanomalla, että hän itse haluaa tavata tytön vasta sitten kun tyttö itse aidosti sitä haluaa. Tähän tyttö käytännössä vastasi, 'Mitä paskaa taas, en tiedä mitä sanoa ni parempi etten sano mitään'. Joko tyttö oli ymmärtänyt jotain väärin tai sitten heillä oli aivan eri käsitys ystävyydestä. Joka tapauksessa poika menetti malttinsa täysin, hän oli tehnyt kaikkensa tarjotakseen ystävyyttään vilpittömästi, antanut tytölle lukuisia mahdollisuuksia vuosien varrella selvittää ongelmat. Vastaus minkä tyttö antoi, koki poika sen niin epäreiluna että ainut mitä hän osasi siihen vastata oli 'No, tee mitä haluat.' ja tytön poistaminen kontaktilistalta. Ja näin, alussa niin lupaava ystävyys särkyi mahdollisesti viimeisen ja lopullisen kerran.

   Poika ei kuitenkaan saa mielenrauhaa, sillä hän muistaa lupauksensa ystävyydestään. Hän myös miettii öisin, ehkä kaikki on kuitenki väärin ymmärrystä, ehkä tyttö miettii samoja asioita, ehkä jos tyttö näkisi asiat pojan kantilta ja auttaisi poikaa ymmärtämään asioita tytön kantilta olisi tällä ystävyydellä vielä toivoa... Onko mitään mitä poika voisi vielä tehdä ystävyyden löytämiseksi? Kyseessä on kuitenkin ystävä jolla oli suurin vaikutus siihen, että epävarmasta ja ujosta pojasta kasvoi mies joka jokaisesta virheestä yrittää ottaa oppia ja kasvaa entistä vahvemmaksi ja joka osaa arvostaa asioita jotka ovat oikeasti tärkeitä elämässä.

-poika, 14.5.2010

Arvosanajakauma
4
5
6
7
8
9
10
Kaikki 9 kommenttia
Kommentit
#13535

Anteeksi näin etukäteen mahdolliset kielioppi- sekä kirjoitus virheet, kirjoitin viimeiksi luokiossa n. 8 vuotta sitten. Saa kritisoida, mutta saa myös antaa vinkkejä, mitä tehdä tarinan tilanteessa, jos joku semmoisia keksii. Kiitoksia.

-Poika, 14.5.2010

#13536

Teksti kuulostaa siltä että sen saaminen “paperille” oli työn takana – onneksi olkoon siitä! Sen urotyön rinnalla pienet kirjoitusvirheet ovat pisara meressä. Tilanteessa lähtisin miettimään mitä tarkoittaa tuo kirjoituksessa paljon toistettu “ystävyys”. Mikä on sen suhde sellaiseen käsitteeseen kuin rakkaus? Ja ymmärtääkö kirjoituksen tyttö nämä käsitteet samalla tavalla? Toisille ihmiselle kannattaa usein olla ihan rehellinen siitä mitä haluaa, mutta se on turhaa jos ei ole täysin rehellinen itselleen. Onnea!

-K., 14.5.2010

#13537

Taitaa tuo kysymys osua naulan kantaan, voi olla että vastaus tuohon kysymykseen olisi myös vastaus koko ongelmaan. Itse olen ollut aina suora ja rehellinen tunteitteni suhteen, se tuli opittua että niiden hautominen ei auta ketään. Itse koen noiden “syvempien tunteiden” lopulta vain vahvistaneen alkuperäistä ystävyyden tunnetta, se nyt on ainut luontainen suunta minne lähteä kun muualle ei pääse.

-Poika, 14.5.2010

#13538

Todella hieno ja pelottavan aito kertomus. Varsinkin oikoluettuna olisi mahdollisesti koskettavin kuvaus tosielämästä, minkä olen hetkeen lukenut. Ulkopuolisen on tilannetta tuntematta helppo antaa neuvoja, mutta ehkä sinun olisi vain kannattanut olla painostamatta tyttöä ja odottaa, löytääkö hän sisältään saman ystävyyden kuin sinä. Niin surullista kuin se onkin, ihmiset näkevät ystävyyden eri tavoin. Jotkut myös kokevat olevan jollain tavalla eettisesti väärin tapailla vastakkaista sukupuolta olevia ystäviä seurustellessa jonkun muun kanssa.

-Grislan, 14.5.2010

#13539

Kiitos palautteesta, itsekkin olen miettinyt varsinkin tuota viimeistä ajatusta, muistan kuitenkin joskus ystävyyden alkupäässä ottaneeni asian puheeksi ja tuolloin tyttö lupasi, ettei mikään/kukaan tulisi ikinä ystävyyden väliin. Tosin ihmiset muuttuvat ja samoin lupaukset heidän mukanaan..

-Poika, 14.5.2010

#13541

Pitkä, tunteella kerrottu tarina, jota olisi voinut ehkä vähän lyhentääkin. Kaikkien yksityiskohtien kertominen ja muistaminen kuitenkin osoittaa, että ystävyys tytön kanssa on merkinnyt pojalle paljon.

Mitä poika voi tehdä? Jos ystävyys oli platonista, niin poika voi vain antaa ajan kulua ja katsoa, mitä tapahtuu. Mielestäni aito ystävyys on sellaista, että tyttö ehkä jossain vaiheessa alkaa kaivata poikaa ihan kaveruus-pohjalta, kaikkia niitä hyviä asioita, jotka aikanaan loivat ystävyyden heidän välilleen... kuulumisia. Jos näin ei käy, niin sitten ei voi kai tehdä mitään.

-Da Dam, 14.5.2010

#13542

En jaksanut lukea kuin “runolle” asti, vaivoin sinnekään. Tyylinsä kullakin, itse en jaksa pullataikinadramatiikkaa.

Ja niitä hymyjä – niitä tulee vielä useita, ei kannata huolehtia.

-Puiden hakkaaja, 14.5.2010

#13543

Jos on tuntenut toista kohtaan, niin kauan kuten sinä, ystävyyttä tuskin voi enää eheyttää. Tuo riitely oli niin parisuhteenomaista. Perimmäiset tunteet kaavatavat ne kaikki menneet ja mahdolliset tulevat yritykset.

Paras on vain vaalia iloisia muistoja, ei haikaillen, vaan realistisesti ja jatkaa eteenpäin. Hän oli yksi vaihe elämässäsi. Nyt taas on jonkin uuden aika. Ole se mies, joksi hän sinut johdatti kasvamaan.

Ystävyys on monimutkaista. Sillä voi nimittäin loukata muitakin, esim. kumppania, jos se alkaa luisua enemmän parisuhteen puolelle ja korvataan parisuhteen puutteet ystävien kesken. Joo, anteeksi pikku tunteen purku. Tämä on ahdistava asia, kun on joutunut itsekin kärsimään ystävyydestä, tosin eri tavoin.

-Rikki on, 15.5.2010

#13545

Hyvä tarina. On varmasti vaikeaa muotoilla näitä ajatuksia kokoon. Tapaus kuulostaa turhankin tutulta, sillä oma ystävyyteni on parhaillaan rakoilemassa, sillä en tunne ystävääni kohtaan muuta kuin ystävyyttä. Ystäväni taas on muuttunut välinpitämättömämmäksi kuullessaan, ettei saa vastakaikua...

Lohdutukseksi voin sanoa, että syy tytön etäisyyden ottoon voi johtua seurustelukumppanista: poikaystävä ei välttämättä hyväksyisi/ymmärtäisi tiheää yhteydenpitoa

Hienoa, että olet uskaltanut kertoa tarinasi näinkin yksityiskohtaisesti.

-Elämä on?, 17.5.2010

Oma kommentti
Kommentti Älä käytä HTML-tägejä viestissäsi, vaan pelkkää tekstiä. Linkit muodossa http://...
Nimi
Tarkistus Paljonko on kaksitoista ynnä viisi?
 

Agora on julkinen foorumi jossa voit julkaista kirjoituksesi. Kaikki voivat lukea, kommentoida ja arvostella kirjoituksia mutta julkaiseminen edellyttää rekisteröitymistä. Kirjoitukset jaetaan useisiin eri aiheisiin.

Lisää kirjoituksia aiheesta Muut tai muista aiheista.