Lintukoto logo

Lintukoto / Agora / Suomalainen jääkiekkoilu

Lintukoto etusivu > Agora > Kaikki kirjoitukset
Päivän sana: coulombi: sähkövarauksen yksikkö SI-järjestelmässä, tunnus C
6 käyttäjää paikalla, sivulatauksia 16/min.

Lisää kirjoituksia aiheesta Urheilu tai muista aiheista.

Tiivistelmä: Miten suomalaisten menestys jääkiekossa paranisi? 2 116 lukijaa, joista 423 eli 20% on antanut arvosanan (7).

Suomalainen jääkiekkoilu

Suomi on aina pärjännyt jääkiekossa suhteellisen hyvin, mutta MM-kisoissa se on silti voittanut vain kerran, vuonna 1995. Miksi Suomi ei ole sen jälkeen kyennyt voittamaan MM-kisoja tai olympialaisia, vaikka se on monesti mitalipeleihin selvinnytkin?

Tänä vuonna Suomen pelit alkoivat melko dramaattisesti kun Suomi hävisi ensimmäisen pelin. Ensimmäiseen peliin nähden Suomi pärjäsi silti melko hyvin ja paransi peliään koko ajan, mutta tällä joukkueella mitalia tuskin olisi ansaittu, voitosta puhumattakaan.

Suomelta puuttuvat ns. maalintekijät. Peliä Suomi saattaa monestikkin hallita, mutta maalinteko tuntuu aina olevan vaikeaa. Suomen pitäisi siis kouluttaa pelaajista parempia maalintekijöitä ja laittaa joukkueeseen enemmän miehiä, jotka osaavat maalinteon.

Torinon olympialaisissa Suomi selvisi jääkiekossa finaaliin Ruotsin kanssa, mutta hävisi pelin 3-2. Silloin Suomelle olisi kylläkin voitto jo kuulunut, sillä joukkue oli todella hyvä, ja yhtään peliä ei finaalia ennen oltu hävitty toisin kuin Ruotsi. Suomen jääkiekkopeleissä tuntuu vain aina olevan huonoa tuuria.

Jos Suomi saisi koulutettua hyviä maalintekijöitä, voisi ehkä tulevaisuudessa olla mahdollista, että se voittaisi vielä MM-kisat, sillä alkaisi olla jo korkea aika päivittää MM-voitto. Joten sitä odotellessa....

-Jamppa, 23.5.2010

Arvosanajakauma
4
5
6
7
8
9
10
Kaikki 5 kommenttia
Kommentit
#13553

Miten jääkiekossa voisi pärjätä ilman “ns. maalintekijöiltä”?

Entä mitä eroa on “ns. maalintekijöillä” ja maalintekijöillä?

-ns. edm. kysyväköhän?, 25.5.2010

#13555

Kyllä! Näin on!!

-Tuntematon, 27.5.2010

#13586

Suomen valmennuskulttuurin pitäisi enemmän yrittää kohottaa pelaajan itsetuntoa, niin rohkeus maalintekoon nousisi.

-flogger, 3.6.2010

#13634

Suomalaisessa urheilussa pitäisi jo junnuissa alkaen poimia lahjakkaat yksilöt erikseen ja valmentaa heitä erityisesti enemmän kuin muita.

-RXZ, 16.6.2010

#13675

RXZ on myös oikeassa. Ylipäätään koko valmennuskulttuuri tuntuu pohjautuvan Suomessa niille ajoille, kun urheiluopetuksen tarkoitus oli opettaa miehille sotataitoja. Valmentaja sanelee valmiiksi tavoitteen kaikille.

-Flogger, 20.6.2010

Oma kommentti
Kommentti Älä käytä HTML-tägejä viestissäsi, vaan pelkkää tekstiä. Linkit muodossa http://...
Nimi
Tarkistus Paljonko on kaksitoista ynnä viisi?
 

Agora on julkinen foorumi jossa voit julkaista kirjoituksesi. Kaikki voivat lukea, kommentoida ja arvostella kirjoituksia mutta julkaiseminen edellyttää rekisteröitymistä. Kirjoitukset jaetaan useisiin eri aiheisiin.

Lisää kirjoituksia aiheesta Urheilu tai muista aiheista.